BigBlack Δημοσ. Σάββατο στις 08:34 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:34 μμ 9 minutes ago, sonikk said: Με μπουκάλα υγραερίου λειτουργούν αυτοί οι ταχυθερμαντηρες; Και αν κάνεις συχνα χρήση πόσο θα διαρκέσει η μπουκάλα συμφέρει; Δεν έχω σύνδεση φυσικού αερίου αν αυτό εννοείς πάντως και μάλλον με συμφέρει η χρήση ηλεκτρικού θερμαντήρα λόγω μικρου φωτοβολταϊκού. Δεν ξέρω τι εννοείς ακριβοί λεγοντας οι ηλεκτρικοί θερμαντήρες.Γυρω στα 150 ευρώ βλέπω από τιμές. Τριφασικό δεν έχω.Ειναι κατοικία άρα μονοφασικό το ρεύμα.Λες να έχω πρόβλημα δηλαδή και τι ειδους; Μην ξεφεύγουμε από το θέμα του νήματος, να τα πούμε στο σχετικό νήμα αν θέλεις. 1
haris_216 Δημοσ. Κυριακή στις 01:36 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:36 μμ (επεξεργασμένο) Στις 7/2/2025 στις 11:57 ΠΜ, sphinxgr είπε Απορώ η απορία ποια είναι. Αρχικά ξεκαθαρίζω κάτι. Ηλιακό βάζουμε για να κερδίσουμε χρήματα. Αν βάλω ηλιακό 2000€, τότε απλά θα μπω μέσα. Καλύτερα να είχα ηλεκτρικό. Πάμε παρακάτω. Πάρε ένα Nobel Classic Glass 200L / 4m2. Μια χαρά ειναι και με τη χρυσή τομή απόδοσης / τιμής. Απο κει κ πέρα θα βάλεις δοχείο διαστολής στο κλειστό κ στο ανοιχτό κύκλωμα. Καλό είναι να βάλεις κ θερμόμετρο να παρακολουθείς την πραγματική θερμοκρασία. Τέλος θα πρέπει να ασχολείσαι να μην ανεβάζει θερμοκρασία, να τον καλύπτεις το καλοκαίρι και να κάνεις κ συντήρηση. τα πιο σημαντικά ειναι τα υπογραμμισμένα. Επίσης η βάση αν θέλει μετατροπές δεν είναι δουλειά του Υδραυλικού να κάνει μετατροπές. Για αυτό σωστά λένε να βάλουν άλλη βάση να τελειώνουν. Δεν γίνεταο ο υδραυλικός να έρθει κ να κόβει σίδερα μπας και ταιριάξει ο θερμοσίφωνας, χώρια ότι θα χρεώσει περισσότερα απο το να αλλάξει τη βάση Τέλος το glass δεν σημαίνει ότι είναι απο γυαλί ο θερμοσίφωνας. Επίστρωση έχει εσωτερικά. Βάψιμο ειναι. Θα συμφωνήσω ότι ηλιακό βάζουμε για εξοικονόμηση χρημάτων (στην θεωρία του πράγματος είναι και για οικολογικούς λόγους αλλά στην παρούσα κατάσταση των περισσότερων αυτό είναι πολυτέλεια) Και για να συμβεί αυτό (η εξοικονόμηση) δύο πράγματα πρέπει να συμβούν. Να έχει μεγάλη απόδοση ΟΛΟ το χρόνο και να κρατήσει ΠΟΛΛΆ χρόνια. Αν δεν συμβούν αυτά τα δύο ΜΑΖΙ (όχι ένα από τα δύο) είτε 500 ευρώ πήραμε τον ηλιακό είτε 1500, είναι πεταμένα λεφτά (προφανώς στη 2η περίπτωση περισσότερα) Επεξ/σία Κυριακή στις 01:37 μμ από haris_216
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα