Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Όπως είπα και παραπάνω, δεν ξέρω τι λύσεις έχουν. Δεν έχω πάει ποτέ (και ποιος ξέρει αν προλάβω :P)

Προφανώς όλες τις "γνωστές" (ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, ταχυθερμοσίφωνας) ως προς τα πιο "high" σημεία της. Στα πιο απόμερα νομίζω μια χαρά θα πρέπει να μπαίνουν και ηλιακοί ή συλλέκτες αλλά...ξάπλα (λογική επιλογή για μια περιοχή που ενδιαφέρει η απόδοση κυρίως το καλοκαίρι)

image.jpeg.a2dcb4d8155c9564e16c09bddcbfcb2d.jpeg

image.jpeg.8a61c978d38be1e3b6f87e742223b427.jpeg

Ειδικά η πρώτη φωτό είναι ο ορισμός της βλακείας.Με ένα μικρό σεισμουλη παρτους κάτω τους συλλέκτες.

Βέβαια μπροστά στα τέρατα που έχουν γίνει στο νησί αυτό είναι πταίσμα.

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μπαμ-μπαμ ερώτηση..Πήρα το 2013 το εξοικονομώ..Δικαιούμε το <αλλάζω θερμοσίφωνα> ;;

Εν τοις πράγμασι , το τηλέφωνο 2131513753 για πληροφορίες δεν λειτουργεί ποτέ

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, giorgos_76 είπε

Μπαμ-μπαμ ερώτηση..Πήρα το 2013 το εξοικονομώ..Δικαιούμε το <αλλάζω θερμοσίφωνα> ;;

Και εγώ είχα πάρει το 2013 το εξοικονομώ, μπήκα κανονικά στο προηγούμενο αλλάζω θερμοσίφωνα. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

Σε πρόσφατη τροποποίηση της ΚΥΑ, αναφέρεται:

Αναφορά σε κείμενο

Ο ωφελούμενος δεν δύναται να χρηματοδοτηθεί για αγορά του ίδιου επιλέξιμου εξοπλισμού (ηλιακού θερμοσίφωνα ή/και συστήματος αντλίας θερμότητας) από άλλο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα εθνικών ή κοινοτικών πόρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, chios είπε

Και εγώ είχα πάρει το 2013 το εξοικονομώ, μπήκα κανονικά στο προηγούμενο αλλάζω θερμοσίφωνα. 

Είχες αλλάξει ηλ. θερμοσίφωνα το 2013;;.. γιατί μπορεί όσοι δεν είχαν πάρει με το εξοικονομώ ηλ. θερμοσίφωνα ή αντλία, να το δικαιούνται 

3 ώρες πριν, jkoukos είπε

Σε πρόσφατη τροποποίηση της ΚΥΑ, αναφέρεται:

Που σημαίνει τι;  Αυτό λέει δεν δύναται να χρηματοδοτηθεί, πότε; Στο μέλλον; παράλληλα από άλλο πρόγραμμα όπως το εξοικονομώ ή αν έχει χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν ;

Επεξ/σία από giorgos_76
Δημοσ.

Καλησπέρα, μετά από λίγο ψάξιμο και 3 μάστορες που ήρθαν να δουν τον χώρο και τα σχετικά, απογοητεύτηκα. Και θέλω φυσικά τη γνώμη των πολλών, γιατί από των "ειδικών" που πηρα άκουσα "περιεργα" πραγματα. (τουλάχιστον αυτών που βρήκα, γιατί έχω ψάξει και έχω καλέσει με καμια 10ρια οι οποίοι μου λέγαν πάρε παρασκευή και δεν απαντούσαν, πάρε από βδομάδα κοκ...)

Ο ένας λοιπόν μου είπε οτι όλα τα καζάνια που περιέχουν το νερό χρήσης είναι σιδερένια, ότι inox και γυαλι δεν υπάρχει, τουλάχιστον στον χώρο του νερού, δεν ήξερε ακριβώς να μου πει που υπάρχει το γυαλί σε έναν θερμοσίφωνα, υπέθεσε στην σερπαντινα; είπε εκεί κάτι του στυλ σκεψου τωρα να εχεις γυαλι σε κατι που μεταφερετε...δεν γινεται γιατι θα σπασει...αυτο ηταν το επιχειρημα του να με πεισει οτι δεν υπαρχει γυαλι. Όλα λοιπον είναι σιδερένια.

Ο άλλος δεν απέκλεισε ότι υπάρχουν inox και γυαλί αλλά ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς καμία εταιρεία και το τι λένε και το μονο να σιγουρευτείς θα ειναι αν παρεις τροχο και κοψεις στα δυο το καζάνι. Του λεω πιστοποιήσεις και τετοια δεν δινουν αν πας σε μεγαλη εταιρεία και επέμενε ότι δεν τους εμπιστεύεσαι. Οπότε αφου δεν τους εμπιστευεσαι παρε εξαρχης σιδερενιο, δεν ξέρω τι εννοούσαν με το σιδερένιο.

Ο τριτός φάνηκε πιο αξιοπρεπης, μου ειπε οτι δεν ξερει για γυαλι κτλ και θα το κοιταξει να δει τιμες γιατι θα ειναι πιο ακριβοι...
Γενικά μετά από τους μάστορες που κατάφερα να φερω στο σπίτι αποφάσισα να βρω μόνη μου ηλιακό να αγοράσω...και άρχισα αναζητήσεις σε μεγάλες εταιρείες, διάβασα και αρκετές σελίδες από το ποστ, αλλα είναι τεράστιο και δεν ξέρω να δουλεύω και την αναζητηση εντος του ποστ. Γι αυτο κάνω μια ανακεφαλαίωση των πληροφοριών που έχω και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Ανοξειδωτος (το μποιλερ του) είναι καλύτερος απο γυαλι γιατί το γυαλι μπορει να μην εχει καλή ποιότητα επίστρωσης και να δημιουργηθούν ρωγμές και διάβρωση. Επίσης για inox κοιτάω να έχει πιστοποίηση aisi 316L ή 304 αλλά η 316 είναι καλύτερη. Του χαλκού είναι πιο ανθεκτικά όμως αν το νερο εχει αλατα, ph χαμηλο τοτε απελευθερώνονται ιόντα χαλκού που είναι επιβλαβή για την υγεία. Οπότε πάω για inox.
Για 3-4 άτομα που δεν κάνουν ένα γρήγορο ντουζάκι αλλά με τις ώρες και συνήθως πλένονται ο ένας μετά τον άλλον, θέλουμε 200λτ, που αυτό σημαίνει 3-4 τμ. οι συλλέκτες. Για τους οποίους προτιμάμε επιλέκτικούς επειδή οι συλλέκτες κενού έχουν πρόβλημα με θερμοκρασίες κάτω των 5 βαθμών.
Από αναζήτηση σε σαιτ πωλήσεων δεν μπορεσα να βρω τεχνικα χαρακτηρηστικα για inox 316 και απο μια προχειρη αναζητηση γενικότερα δεν μου βγαλε μεγάλες γνωστές εταιρείες με τέτοια μποιλερ. Φαντάζομαι θα έχουν απλώς δενείναι κάτι μου εμφανίζεται στις αναζητήσεις οπότε αν ξέρετε να μου πείτε ή βασικά θα αρχίσω και τηλέφωνα σε εταιρείες.

Επίσης ένας από τους μάστορες μου είπε οτι η διπλής ενεργείας μπορεί εύκολα να γίνει τριπλής στο μέλλον αν χρειαστεί.(όντως;) Επειδή προς το παρόν δεν χρησιμοποιούμε καθόλου τον καυστήρα στον χώρο, αλλά μπορεί στο μέλλον.

Ο χώρος που θα μπει έχει τώρα μια βάση-σιδηροκατασκευή με 3 συλλέκτες (για πέταμα από ένα σύστημα βεβιασμένης που θα το αφήσουμε γιατί δεν βρήκα καταρχάς μάστορα να ξέρει από συστήματα βεβιασμένης και από ότι καταλάβα και εδώ αμα ο άλλος δεν ειναι καλός μπορεί πολλά να πάνε στραβά, αυτό που έχουμε ειναι και πολύ παλιό και θα θέλουν πολλά πραγματα αντικατάσταση) 

Έχουμε λοιπον μια σιδεροκατασκευή πιο υπερυψωμενη γιατι εχει ενα τοιχο περιμετρικα το δωμα και θα σκίαζε μεγαλο μερος των συλλεκτων. Ο ενας μαστορας μου ειπε οτι δεν μπορει να την χρησιμοποιήσει γιατί δεν θα ταιριάζει και οτι θα φτιάξει αυτός επι τόπου μια δική του σιδεροκατασκευή για να βάλει πανω τον ηλιακό. Αναρωτιέμαι αν το να κάνει καποια μετατροπή στην υπάρχουσα βάση είναι απαγορευτικό και είναι πιο λογικό να φτιάξει καινούργια, και δεν το κάνει για να μου πάρει επιπλέον 250€ που ζήτησε μόνο για την βάση-σιδηροκατασκευή.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ, συγχαρητήρια αν το διάβασε κανείς όλο και περιμένω γνώμες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giorgos_76 είπε

Είχες αλλάξει ηλ. θερμοσίφωνα το 2013;;.. γιατί μπορεί όσοι δεν είχαν πάρει με το εξοικονομώ ηλ. θερμοσίφωνα ή αντλία, να το δικαιούνται 

Που σημαίνει τι;  Αυτό λέει δεν δύναται να χρηματοδοτηθεί, πότε; Στο μέλλον; παράλληλα από άλλο πρόγραμμα όπως το εξοικονομώ ή αν έχει χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν ;

Προσπάθησα να κάνω την αίτηση αλλά στους όρους στο τέλος λέει

Βεβαιώνεται ότι δεν έχει ληφθεί χρηματοδότηση στο παρελθόν, ούτε πρόκειται να ληφθεί στο μέλλον, από άλλη δημόσια επιχορήγηση για την αγορά του συγκεκριμένου επιλέξιμου εξοπλισμού. Εξαίρεση αποτελούν οι Δυνητικά Ωφελούμενοι του Προγράμματος «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ». Φυσικά πρόσωπα που είχαν αιτηθεί στο Πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ» με εγκεκριμένη αίτηση και μη εξαργυρωμένα Voucher. *

Δημοσ.
6 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

Όχι δεν είχα αλλάξει θερμοσίφωνα τότε, μόνο θερμοπροσωψη κουφώματα έβαλα. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

Αν στο εξοικονομώ του 2013 ή σε άλλο πρόγραμμα, έλαβες χρηματοδότηση για αλλαγή ή τοποθέτηση ηλιακού, τώρα δεν μπορείς να αιτηθείς το ίδιο πράγμα. Το αυτό και για αντλία θερμότητας.

6 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

Προσπάθησα να κάνω την αίτηση αλλά στους όρους στο τέλος λέει

Μια χαρά τα λέει. Όσον αφορά το μέλλον, εννοεί ότι έχεις ήδη μπει σε κάποιο πρόγραμμα για επιδότηση ηλιακού και απλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...