BigBlack Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 9 minutes ago, greekfragma said: κάντο πενηνταράκια δε κατάλαβα τίποτα Έγραψες εδώ για τη λύση που δόθηκε. Άλλοι ρωτάνε και ξαναρωτάνε και δε γράφουν ποτέ με ποιό τρόπο λύθηκε το πρόβλημα. 6
greekfragma Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Just now, BigBlack said: Έγραψες εδώ για τη λύση που δόθηκε. Άλλοι ρωτάνε και ξαναρωτάνε και δε γράφουν ποτέ με ποιό τρόπο λύθηκε το πρόβλημα. ουυυυ καλά είσαι! ελάτε στο Μπλα Μπλα που κάνουν εγγραφή νέα μέλη βοηθάμε και μετά μη τον είδατε τον Παναή! 1
hp8 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 12 λεπτά πριν, greekfragma είπε κάντο πενηνταράκια δε κατάλαβα τίποτα κατά καιρούς όλοι μας ζητάμε τεχνικές συμβουλές Εγώ θα προτείνω αυτό ο άλλος κάτι άλλο Όταν αποκαταστηθει το πρόβλημα κανείς δεν λέει οτι έφταιγε πχ ο εγκλωβισμένος αέρας όπως στην δική σου περίπτωση Το καλοκαίρι κάποιος είχε θέμα με την πίεση του ΖΝΧ αφού γράψαμε διάφορα να πάρει μετρήσεις με όργανο κλπ αν και του έκανα παράθεση τι έγινε Αδιαφορία Πριν κανα 20μερο υπήρξε θέμα με ένα σύστημα βεβιασμένης Ακόμα τίποτα Όταν βρίσκεται λύση σενα θέμα καλό θα είναι να την αναφερουε γιατί βοηθά όλους μας γνώστες η μη 7
TheoV Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Παιδιά μια ερώτηση ο πατέρας μου έχει ολοκληρώσει εξοικονομώ σε δεύτερη κατοικία όπου και μένω εγω, εχει δικαίωμα αυτός ν αιτηθεί αλλαγή ηλιακου στ δικο του σπίτι όπου και η πρώτη κατοικία του ή λόγω εξοικονομώ θ ακυρωθεί η αίτηση ?
PLACEBO_89 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 12 ώρες πριν, greekfragma είπε @hp8 @haris_216 @BigBlack Μετά από 100 τηλέφωνα και 10 αλλαγές ραντεβού Δευτέρα άκυρο, Τρίτη άκυρο, Τετάρτη εδέησε να έρθει αντί για 1ο ραντεβού πρωινό, στις 12 το μεσημέρι. 5 λεπτά υπόθεση χαλάρωσε το ασφαλιστικό στη κορυφή, πέταξε μπραφ αέρα, και άρχισε να ζεσταίνει σε λιγότερο από 1 λεπτό το κύκλωμα. Έσφιξε το ασφαλιστικό στην οροφή και σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να πει μια συγγνώμη. Όταν θα έβαλε υγρά, τον συλλέκτη τον χτυπούσε ο ήλιος!
greekfragma Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου @hp8 @haris_216 @BigBlack επειδή παίζουν πολυκατοικίες περιμετρικά το χειμώνα ο ηλιακός τρώει ήλιο μεταξύ 10:30 έως και 3:30-4 το μεσημέρι. από τις 10:30 λοιπόν που ξεκίνησε με παγωμένο νερό άρχισε να παίζει νερό για μπάνιο (όχι καυτό αλλά σχετικά ζεστό) σε περίπου 2-2μιση ώρες. καλά είμαστε μάλλον. θα παραγγείλω και βαρελάκι χάλκινο να περαστεί την επόμενη εβδομάδα. ταινία τεφλόν κάβουρα και κλειδί έχω. 5
kaklikos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Για πειτε ρε παιδια μια προταση για ηλιακο στα 160 λιτρα για το πατρικο. Σε αλλη κατοικια εχω ηλιοακμη megasun απο το 18 και παρα τις κακες αξιολογησεις σε skroutz με εχει βγαλει ασπροπροσωπο για καποιο λογο.
hp8 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, greekfragma είπε ο ηλιακός τρώει ήλιο μεταξύ 10:30 έως και 3:30-4 το μεσημέρι. αυτές είναι οι ώρες της μεγαλύτερης απολαβής 1 ώρα πριν, greekfragma είπε θα παραγγείλω και βαρελάκι χάλκινο να περαστεί την επόμενη εβδομάδα. μην βάλεις παραπάνω από 80-100 ml στο δοχείο Και να το κάνεις πρωί πριν τις 10 1 ώρα πριν, kaklikos είπε Για πειτε ρε παιδια μια προταση για ηλιακο στα 160 λιτρα για το πατρικο. Σε αλλη κατοικια εχω ηλιοακμη megasun απο το 18 και παρα τις κακες αξιολογησεις σε skroutz με εχει βγαλει ασπροπροσωπο για καποιο λογο. Σήμερα συγκρίνοντας ίδιο υλικό κατασκευής για μένα δεν υπάρχουν διαφορές Δηλ Ένας χ κατασκευαστή με καζάνι glass αν είναι σωστά ψημένο και διπλής επίστρωσης θα είναι αντίστοιχος με του σωστού ψ κατασκευαστή Τώρα αν κάποιος έχει 1-2 πόντους μικρότερο μανδύα δεν θα το μάθεις ποτέ Τώρα στους συλλέκτες όλοι πλέον είναι σωστοί Ψιλοδιαφορές Να είναι ενιαίο κασωμα - να έχει στα πλαϊνά μόνωση - να είναι η επιφάνεια απολαβής ενιαία -αν έχει και τάπες εξαερισμού είναι οκ Εννοείται ότι η βαφή είναι επιλεκτική 4
odys03 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Tι γνώμες έχετε για ηλιακούς ανοιχτού κυκλώματος; έχει τοποθετήσει κανείς;
hp8 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, odys03 είπε Tι γνώμες έχετε για ηλιακούς ανοιχτού κυκλώματος; έχει τοποθετήσει κανείς; περασμένης εποχής για ψυχρά κλίματα Δεν είναι για περιοχές με θερμοκρασίες κάτω των 5 °C Θέλουν συλλέκτες με σωλήνες μεγαλύτερης διαμέτρου και συντήρηση του συλλέκτη απο την επικαθιση αλάτων Αποδίδουν γρηγορότερα και σε glass μποιερ δεν έχεις θέμα σκουριάς στον μανδύα καθ όσον δεν χρειάζεται μανδύας 3 1
haris_216 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, hp8 είπε περασμένης εποχής για ψυχρά κλίματα Δεν είναι για περιοχές με θερμοκρασίες κάτω των 5 °C Θέλουν συλλέκτες με σωλήνες μεγαλύτερης διαμέτρου και συντήρηση του συλλέκτη απο την επικαθιση αλάτων Αποδίδουν γρηγορότερα και σε glass μποιερ δεν έχεις θέμα σκουριάς στον μανδύα καθ όσον δεν χρειάζεται μανδύας Στα πολύ σωστά που αναφέρθηκαν να προσθέσω στα συν τους ότι λόγω της απουσίας χιτωνίου (διπλό τοίχωμα) είναι πιο εύκολοι κατασκευαστικά και απαιτούν λιγότερο "υλικό". Κατά συνέπεια είναι φθηνότεροι από τους αντίστοιχους "κλειστού κυκλώματος" Λόγω όμως της "ευαισθησίας" τους στις χαμηλές θερμοκρασίες που αναφέρθηκε, πάντα ήταν ένα ρίσκο η επιλογή τους. Βέβαια αν κάποιος έμενε στις...Τζιτζιφιές μπορούσε να το ρισκάρει στο παρελθόν με το σκεπτικό "σιγά μην χιονίσει στο ΣΕΦ". Πλέον όμως, έτσι όπως έχει ζαβέψει ο καιρός, το ρίσκο μάλλον έχει μεγαλώσει 3 1
sonikk Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Συγνώμη για το κάπως άσχετο σχόλιο στο νήμα.Αλλα λόγω των ειδήσεων σχετικά με τους σεισμούς στη Νήσο Σαντορίνη και παρατηρώντας φωτογραφίες από διάφορα site για τον οικισμό δεν βλέπω να υπάρχουν ηλιακοί στις ταράτσες των σπιτιών. Εκεί απαγορεύεται η τοποθέτηση στις ταράτσες; Και με ποιον τρόπο έχουν ζνχ;Γιατί δεν βλέπω ούτε καν συλλέκτες στις ταράτσες για να έχουν βεβιασμένης. Εντύπωση μου έκανε και είπα να το σχολιάσω. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου από sonikk
haris_216 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Γενικά σε όλους τους παραδοσιακούς οικισμούς απαγορεύεται να φαίνεται ηλιακός. Κατά πόσο εφαρμόζεται βέβαια είναι άλλο θέμα. Για την Σαντορίνη δεν ξέρω συγκεκριμένα αλλά ίσως φροντίζουν να ελέγχουν τη νομιμότητα στο θέμα "ηλιακός" αφού κάνουν τόσες άλλες "ζουζουνιές" σε άλλα, σοβαρότερα θέματα Επίσης, με τόση υπεραξία που έχει το κάθε τετραγωνικό, ποιος θα έπιανε ένα ταρατσάκι με ηλιακό όταν μπορεί να βάλει δύο ξαπλώστρες; Σημ. Που βέβαια η συγκεκριμένη φωτό, όπως και οι δεκάδες παρόμοιες "εγκαταστάσεις" που έχει/διαφημίζει το νησί, υπολείπονται στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας. Οι οποίοι θα έρθουν στο προσκήνιο μετά το πρώτο ατύχημα με παιδάκι ή "ζαλισμένο" τουρίστα Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου από haris_216 2 1
sonikk Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Γενικά σε όλους τους παραδοσιακούς οικισμούς απαγορεύεται να φαίνεται ηλιακός. Κατά πόσο εφαρμόζεται βέβαια είναι άλλο θέμα. Για την Σαντορίνη δεν ξέρω συγκεκριμένα αλλά ίσως φροντίζουν να ελέγχουν τη νομιμότητα στο θέμα "ηλιακός" αφού κάνουν τόσες άλλες "ζουζουνιές" σε άλλα, σοβαρότερα θέματα Επίσης, με τόση υπεραξία που έχει το κάθε τετραγωνικό, ποιος θα έπιανε ένα ταρατσάκι με ηλιακό όταν μπορεί να βάλει δύο ξαπλώστρες; Σημ. Που βέβαια η συγκεκριμένη φωτό, όπως και οι δεκάδες παρόμοιες "εγκαταστάσεις" που έχει/διαφημίζει το νησί, υπολείπονται στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας. Οι οποίοι θα έρθουν στο προσκήνιο μετά το πρώτο ατύχημα με παιδάκι ή "ζαλισμένο" τουρίστα Και πώς εχουν ΖΝΧ; Ταχυθερμοσιφωνας;
haris_216 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 19 λεπτά πριν, sonikk είπε Και πώς εχουν ΖΝΧ; Ταχυθερμοσιφωνας; Όπως είπα και παραπάνω, δεν ξέρω τι λύσεις έχουν. Δεν έχω πάει ποτέ (και ποιος ξέρει αν προλάβω ) Προφανώς όλες τις "γνωστές" (ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, ταχυθερμοσίφωνας) ως προς τα πιο "high" σημεία της. Στα πιο απόμερα νομίζω μια χαρά θα πρέπει να μπαίνουν και ηλιακοί ή συλλέκτες αλλά...ξάπλα (λογική επιλογή για μια περιοχή που ενδιαφέρει η απόδοση κυρίως το καλοκαίρι) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα