Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, greekfragma είπε

. Σίγουρα πάντως από την 5ετία που έχασε τα υγρά λόγω τρύπας στο βαρελάκι, δούλεψε από τότε μόνο με την αντίσταση

Δεν θέλω να φανταστώ τα χειρότερα  καμένη προπιλενογλυκολη και φράξιμο σωλήνων Πιθανόν κακή εξαέρωση η διαρροή 

Spoiler

image.jpeg.c771dab1c00cd3aea6312ee30a8ba8e9.jpeg

• Like 2
  • Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 hours ago, hp8 said:

Δεν θέλω να φανταστώ τα χειρότερα  καμένη προπιλενογλυκολη και φράξιμο σωλήνων Πιθανόν κακή εξαέρωση η διαρροή 

Hide contents

image.jpeg.c771dab1c00cd3aea6312ee30a8ba8e9.jpeg

Ότι ήταν βουλωμένο το κύκλωμα ήταν. 

Βγήκε μαζούτ από μέσα.  Υποψιάζομαι αέρα στο κύκλωμα. Ο υπόλοιπος ηλιακός δε δείχνει διαρροές ή γενικά ταλαιπωρημένος. 

Μέχρι να έρθει ξανά ο μάστορας μπορεί να τσεκαρουμε τίποτα ; Δευτέρα θα τον καλέσω. Πόσο γρήγορα θα έρθει είναι άλλο θέμα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

Ότι ήταν βουλωμένο το κύκλωμα ήταν. 

Βγήκε μαζούτ από μέσα.  Υποψιάζομαι αέρα στο κύκλωμα. Ο υπόλοιπος ηλιακός δε δείχνει διαρροές ή γενικά ταλαιπωρημένος. 

Μέχρι να έρθει ξανά ο μάστορας μπορεί να τσεκαρουμε τίποτα ; Δευτέρα θα τον καλέσω. Πόσο γρήγορα θα έρθει είναι άλλο θέμα 

Μη το πειράξεις τίποτα γιατί μπορεί να σου πει τα δικά του

Εγω θα άνοιγα την τάπα και τα κούναγα ελαφριά συλλέκτη και μποιλερ να  φυγει τυχόν εγκλωβισμενος αέρας Θα περίμενα να ζεστάνει ο συλλέκτης και θα κοίταγα  αν κάνει υπερχείλιση από την τάπα που σημαίνει κυκλοφορία 

• Like 1
Δημοσ.
Just now, hp8 said:

Μη το πειράξεις τίποτα γιατί μπορεί να σου πει τα δικά του

Εγω θα άνοιγα την τάπα και τα κούναγα ελαφριά συλλέκτη και μποιλερ να  φυγει τυχόν εγκλωβισμενος αέρας Θα περίμενα να ζεστάνει ο συλλέκτης και θα κοίταγα  αν κάνει υπερχείλιση από την τάπα που σημαίνει κυκλοφορία 

θα τον περιμένω να έρθει να κάνει τα δικά του. έχει πληρωθεί και οφείλει να το φτιάξει ο ίδιος.

περισσότερο ρωτάω για το τι να περιμένω και να είμαι έτοιμος να αντικρούσω τυχόν π@παριές δικαιολογίες οτι φταίει ο ηλιακός και όχι ο ίδιος.

• Like 1
Δημοσ.

Ανεβηκα σημερα να δω τον ηλιακο (2,5 ετων που δινει ζεστο νερο σε συνεργασια με το λεβητα αεριου) γιατι το νερο τελευταια μου φαινοταν πιο κρυο και πριν 2-3 μερες ακουστηκαν 2 εκρηξεις καπου κοντα στον τοιχο που κατεβαινουν οι σωληνες. Οι συλλεκτες ηταν εντελως αδειοι. Επισης οταν πληρωσα με αντιψυκτικο το μποιλερ γεμισε απο τη μια μερια αλλα δεν βγηκε αντιψυκτικο απο την αλλη. Τον χειμωνα δεν τον βλεπει ο ηλιος και οταν εκαναν την εγκατασταση εκαναν λαθος και δεν εστελνε νερο με αποτελεσμα να σπασουν οι σωληνες απο υπερθερμανση και το διορθωσαν αλλα ισως απο τοτε να δημιουργηθηκε προβλημα στη λειτουργικοτητα του. Θα τους καλεσω (ειναι και κατασκευαστες και πωλητες ηλιακων) αλλα δεν τους εμπιστευομαι και θα ηθελα καποια γνωμη για το τι μπορει να φταιει

• Sad 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, jsalonica είπε

Ανεβηκα σημερα να δω τον ηλιακο (2,5 ετων που δινει ζεστο νερο σε συνεργασια με το λεβητα αεριου) γιατι το νερο τελευταια μου φαινοταν πιο κρυο και πριν 2-3 μέρες ακούστηκαν 2 εκρηξεις καπου κοντα στον τοιχο που κατεβαινουν οι σωληνες. Οι συλλεκτες ηταν εντελως αδειοι. Επισης οταν πληρωσα με αντιψυκτικο το μποιλερ γεμισε απο τη μια μερια αλλα δεν βγηκε αντιψυκτικο απο την αλλη. Τον χειμωνα δεν τον βλεπει ο ηλιος και οταν εκαναν την εγκατασταση εκαναν λαθος και δεν εστελνε νερο με αποτελεσμα να σπασουν οι σωληνες απο υπερθερμανση και το διορθωσαν αλλα ισως απο τοτε να δημιουργηθηκε προβλημα στη λειτουργικοτητα του. Θα τους καλεσω (ειναι και κατασκευαστες και πωλητες ηλιακων) αλλα δεν τους εμπιστευομαι και θα ηθελα καποια γνωμη για το τι μπορει να φταιει

Αν ο τοίχος δεν γκρεμίστηκε όλα τα άλλα διορθώνονται :)  Φαντάζομαι οτι δεν θα πάρεις καμία σοβαρή απάντηση από το πληκτρολόγιο του καθ ενός μας καθ όσον δεν υπάρχει οπτική με το αντικείμενο

• Like 1
Δημοσ.
8 hours ago, jsalonica said:

Ανεβηκα σημερα να δω τον ηλιακο (2,5 ετων που δινει ζεστο νερο σε συνεργασια με το λεβητα αεριου) γιατι το νερο τελευταια μου φαινοταν πιο κρυο και πριν 2-3 μερες ακουστηκαν 2 εκρηξεις καπου κοντα στον τοιχο που κατεβαινουν οι σωληνες. Οι συλλεκτες ηταν εντελως αδειοι. Επισης οταν πληρωσα με αντιψυκτικο το μποιλερ γεμισε απο τη μια μερια αλλα δεν βγηκε αντιψυκτικο απο την αλλη. Τον χειμωνα δεν τον βλεπει ο ηλιος και οταν εκαναν την εγκατασταση εκαναν λαθος και δεν εστελνε νερο με αποτελεσμα να σπασουν οι σωληνες απο υπερθερμανση και το διορθωσαν αλλα ισως απο τοτε να δημιουργηθηκε προβλημα στη λειτουργικοτητα του. Θα τους καλεσω (ειναι και κατασκευαστες και πωλητες ηλιακων) αλλα δεν τους εμπιστευομαι και θα ηθελα καποια γνωμη για το τι μπορει να φταιει

Φωναξε τον Γιαννούδη 

• Like 2
Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς ποιος φτιάχνει τους ηλιακούς με τη στάμπα ultratherm?

Μόλις σήμερα μάλλον μου τρύπησε το καζάνι, μιας και με ηλιόλουστη μέρα δεν ανέβασε θερμοκρασία. Έβαλα σχεδόν 3 μπουκάλια νερό και δεν γέμισε. Θα το τσεκαρω αύριο καλύτερα. 

Με ζαλιζανε να αλλάξουμε ηλιακό αλλά επειδή το την είχα στα ώπα ώπα τελευταία έλεγα πως δεν χρειάζεται. Στα 15 χρόνια ακριβώς μας στην έσκασε...

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, corsakias είπε

Γνωρίζει κανείς ποιος φτιάχνει τους ηλιακούς με τη στάμπα ultratherm?

Μόλις σήμερα μάλλον μου τρύπησε το καζάνι, μιας και με ηλιόλουστη μέρα δεν ανέβασε θερμοκρασία. Έβαλα σχεδόν 3 μπουκάλια νερό και δεν γέμισε. Θα το τσεκαρω αύριο καλύτερα. 

Με ζαλιζανε να αλλάξουμε ηλιακό αλλά επειδή το την είχα στα ώπα ώπα τελευταία έλεγα πως δεν χρειάζεται. Στα 15 χρόνια ακριβώς μας στην έσκασε...

Κάνε αίτημα στο πρόγραμμα αλλάζω σύστημα θέρμανσης θερμοσίφωνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 18/01/2025 at 23:41, greekfragma said:

@hp8 @haris_216 @BigBlack

Ο ηλιακός δεν ζεσταίνει νερό με τον ήλιο παρόλο το σέρβις. Η αντίσταση ζεσταίνει όπως πριν κανονικά.

Θα τον καλέσω να έρθει ξανά από Δευτέρα τον @@ μάστορα. Να φανταστώ οτι έκανε λάθος πλήρωση τα υγρά και κάπου άφησε κενό και δεν γυρνάνε τα υγρά όπως πρέπει;

Προφανώς δε πρόκειται να πληρωθεί οτιδήποτε έξτρα.

Μετά από 100 τηλέφωνα και 10 αλλαγές ραντεβού Δευτέρα άκυρο, Τρίτη άκυρο, Τετάρτη εδέησε να έρθει αντί για 1ο ραντεβού πρωινό, στις 12 το μεσημέρι.

5 λεπτά υπόθεση χαλάρωσε το ασφαλιστικό στη κορυφή, πέταξε μπραφ αέρα, και άρχισε να ζεσταίνει σε λιγότερο από 1 λεπτό το κύκλωμα.

Έσφιξε το ασφαλιστικό στην οροφή και σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να πει μια συγγνώμη.

(αυτά μου μετέφεραν οι γονείς)

image.png.e42d4238cd434ab6ddf604536cf12d78.png

η βλάβη στη κεφάλα του μάστορα

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 2
  • Haha 4
Δημοσ.
2 minutes ago, greekfragma said:

Μετά από 100 τηλέφωνα και 10 αλλαγές ραντεβού Δευτέρα άκυρο, Τρίτη άκυρο, Τετάρτη εδέησε να έρθει αντί για 1ο ραντεβού πρωινό, στις 12 το μεσημέρι.

5 λεπτά υπόθεση χαλάρωσε το ασφαλιστικό στη κορυφή, πέταξε μπραφ αέρα, και άρχισε να ζεσταίνει σε λιγότερο από 1 λεπτό το κύκλωμα.

Έσφιξε το ασφαλιστικό στην οροφή και σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να πει μια συγγνώμη.

(αυτά μου μετέφεραν οι γονείς)

image.png.e42d4238cd434ab6ddf604536cf12d78.png

η βλάβη στη κεφάλα του μάστορα

Lol! Συμβαίνουν αυτά πάντως, εδώ τα κάνει ο δικός μου που συνεργαζόμαστε 8 χρόνια και είναι καλός μάστορας γενικά. Αλλά δεν έχει πάντα το μυαλό του στη δουλειά που κάνει εκείνη τη στιγμή, τρέχει σε 100 μεριές και μαζί και το μυαλό του στις επόμενες. Γι'αυτό είμαι πάντα παρών να του υπενθυμίζω διακριτικά τις παραλείψεις.

Τέλος καλό, όλα καλά! Αλλά για να είσαι κύριος:

Πάρε το δοχείο διαστολής που είπαμε, ένα λίτρο προπυλενογλυκόλη για συμπληρώματα και ανέβα ένα απόγευμα να ξεβιδώσεις ασφαλιστικό και την άλλη τάπα, συμπλήρωσε νερό μέχρι να τρέχει νερό από την άλλη μεριά από εκεί που συμπληρώνεις και μετά βίδωσε το δοχείο, ρίξε 100ml προπυλενογλυκόλη μέσα και ξαναβίδωσε το ασφαλιστικό πάνω στο δοχείο και την τάπα από την άλλη μεριά. Όλα αυτά τα βιδώματα με χρήση νήματος στα αρσενικά σπειρώματα, όχι μέταλλο με μέταλλο. Δες αν το ασφαλιστικό που έχεις ήδη αν είναι αρσενικό ή θηλυκό. Το δοχείο που σου είχα προτείνει θέλει θηλυκό ασφαλιστικό.

• Like 2
Δημοσ.
5 minutes ago, BigBlack said:

Lol! Συμβαίνουν αυτά πάντως, εδώ τα κάνει ο δικός μου που συνεργαζόμαστε 8 χρόνια και είναι καλός μάστορας γενικά. Αλλά δεν έχει πάντα το μυαλό του στη δουλειά που κάνει εκείνη τη στιγμή, τρέχει σε 100 μεριές και μαζί και το μυαλό του στις επόμενες. Γι'αυτό είμαι πάντα παρών να του υπενθυμίζω διακριτικά τις παραλείψεις.

Τέλος καλό, όλα καλά! Αλλά για να είσαι κύριος:

Πάρε το δοχείο διαστολής που είπαμε, ένα λίτρο προπυλενογλυκόλη για συμπληρώματα και ανέβα ένα απόγευμα να ξεβιδώσεις ασφαλιστικό και την άλλη τάπα, συμπλήρωσε νερό μέχρι να τρέχει νερό από την άλλη μεριά από εκεί που συμπληρώνεις και μετά βίδωσε το δοχείο, ρίξε 100ml προπυλενογλυκόλη μέσα και ξαναβίδωσε το ασφαλιστικό πάνω στο δοχείο και την τάπα από την άλλη μεριά. Όλα αυτά τα βιδώματα με χρήση νήματος στα αρσενικά σπειρώματα, όχι μέταλλο με μέταλλο. Δες αν το ασφαλιστικό που έχεις ήδη αν είναι αρσενικό ή θηλυκό. Το δοχείο που σου είχα προτείνει θέλει θηλυκό ασφαλιστικό.

τα έχω υπόψιν μου όσα έγραψες για τεφλον στις συνδέσεις και το χάλκινο βαρελάκι.

τώρα βέβαια δε ξέρω αν έβαλε αρσενικό ή θηλυκό ασφαλιστικό. φαίνεται με φωτογραφία ή θέλει ξεβίδωμα;

δε θέλω να τον πάρω τηλέφωνο γιατί παίζει ή να μην απαντήσει ή να βριστούμε αν και εμένα με νοιάζει να γίνει η δουλειά και δε θα ασχοληθώ άλλο με τη πάρτη του.

περισσότερο τα έχω πάρει κρανίο γιατί πήδηξε το πρόγραμμα των γονιών 3 μέρες τα πρωινά που είχαν δουλειές και δεν ανάβαμε ζεστό αντίσταση επειδή τον περιμέναμε να έρθει από ώρα και ώρα και δίχως να ειδοποιεί ο καραγκιόζης.

μας είχε στο περίμενε αντί να πάρει ενα τηλέφωνο να πει δε μπορώ να έρθω σήμερα και να κλείσει ένα σωστό ραντεβού χωρίς αναβολή στην αναβολή.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, greekfragma said:

τα έχω υπόψιν μου όσα έγραψες για τεφλον στις συνδέσεις και το χάλκινο βαρελάκι.

τώρα βέβαια δε ξέρω αν έβαλε αρσενικό ή θηλυκό ασφαλιστικό. φαίνεται με φωτογραφία ή θέλει ξεβίδωμα;

δε θέλω να τον πάρω τηλέφωνο γιατί παίζει ή να μην απαντήσει ή να βριστούμε αν και εμένα με νοιάζει να γίνει η δουλειά και δε θα ασχοληθώ άλλο με τη πάρτη του.

περισσότερο τα έχω πάρει κρανίο γιατί πήδηξε το πρόγραμμα των γονιών 3 μέρες τα πρωινά που είχαν δουλειές και δεν ανάβαμε ζεστό αντίσταση επειδή τον περιμέναμε να έρθει από ώρα και ώρα και δίχως να ειδοποιεί ο καραγκιόζης.

μας είχε στο περίμενε αντί να πάρει ενα τηλέφωνο να πει δε μπορώ να έρθω σήμερα και να κλείσει ένα σωστό ραντεβού χωρίς αναβολή στην αναβολή.

Φαίνεται με κοντινή φωτογραφία.

Στα υπόλοιπα για τη συνέπεια έχεις απόλυτο δίκιο. Πρέπει να βρεις καλύτερο και συνεπέστερο μάστορα αλλά πού;

Κι ο δικός μου τα ίδια κάνει αλλά επειδή τον ξέρω του είχα βάλει χέρι κανα δυό φορές (ευγενικά! ) κι από τότε ειδοποιεί ενώ τις περισσότερες φορές λύνουμε τα θέματα με phone support αφού έχω εργαλεία και τα βασικά τα κάνω και μόνος μου.

Ουσιαστικά ψάχνεις έναν καλοπροαίρετο άνθρωπο και φτιάχνεις μια φιλική/συνεργατική σχέση μαζί του, ενώ παράλληλα μαθαίνεις και τα απλούστερα θεματάκια να τα λύνεις μόνος σου μεταξύ των τακτικών συντηρήσεων. Δηλαδή η συμπλήρωση των υγρών ή η τοποθέτηση του δοχείου είναι απλούστατα πράγματα, με μιά τσιμπίδα κι ένα γαλλικό κλειδί, ένα νήμα κι ένα μπουκάλι προπυλενογλυκόλη λύνεις το 80% των θεμάτων μόνος σου.

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

ουδείς άσφαλτος όπως είπε και η αοιδός  Πάντως έχω να πω ότι είσαι ο μόνος αν δεν κάνω λάθος που αναφέρθηκε στην αποκατάσταση 👍  

• Haha 1
Δημοσ.
1 hour ago, hp8 said:

Πάντως έχω να πω ότι είσαι ο μόνος αν δεν κάνω λάθος που αναφέρθηκε στην αποκατάσταση 👍  

κάντο πενηνταράκια δε κατάλαβα τίποτα :P 

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...