haris_216 Δημοσ. Παρασκευή στις 07:09 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:09 μμ 33 λεπτά πριν, greekfragma είπε έγινε σέρβις σήμερα στον ηλιακό στο πατρικό που είχαν παραμελήσει οι δικοί μου τη τελευταία 5ετία. Ο ηλιακός είναι 120άρης glass με 1 πάνελ, 3πλής ενέργειας (δουλεύει ως 2πλής αρκετά χρόνια γιατί η θέρμανση καταργήθηκε) Το βαρελάκι είχε τρυπήσει, είχε ξεράσει όλα τα υγρά, και το κύκλωμα είχε γίνει λάσπη. Προφανώς και μόνο με ρεύμα έπαιζε ζεστό νερό. Εργασίες που έγιναν: -Καθάρισμα άλατα στο καζάνι και ελαφρύς καθαρισμός αντίστασης -Αλλαγή ανόδιο -Πλύσιμο κύκλωμα και πλήρωση με νέου τύπου αντιπαγωτικό 75-25 (δικό μου όχι του μάστορα) -Αντικατάσταση στο βαρελάκι με ασφαλιστική βαλβίδα >Φλάτζα τοποθετήθηκε η ίδια (δεν είχε θέμα) Σύνολο 70ευρώ μαύρα για 1μιση ώρα δουλειά. Αν δηλαδή βγάλουμε ένα 10ευρω το ανόδιο και το ασφαλιστικό ένα 60άρι εργασία Ακούω γνώμες. Τελείως λάθος προσέγγιση το υπογραμμισμένο (αν μιλάμε για τη λαστιχένια φλάντζα της αντίστασης). Όπου υπάρχει "λαστιχάκι" (ή και "λαστιχάρα"), από ηλιακό και βρύση μέχρι αυτοκίνητο ή ότι άλλο ΠΟΤΕ δεν επαναχρησιμοποιείται η "πατημένη" φλάντζα όσο καινούργια και να είναι Το δε κόστος της (1-7€ ανάλογα τον τύπο) δεν δικαιολογεί με την καμία την επαναχρησιμοποίηση για κανένα πρακτικό/οικονομικό λόγο εκτός του "είμαι σε σπίτι σε βουνοκορφή και η πλησιέστερη πόλη/χωριό με κατάστημα είναι 50χλμ μακριά" Επίσης, από τη στιγμή που ανοίχτηκε καζάνι μετά από τόσα χρόνια το πιο λογικό ήταν να αλλάξει και η αντίσταση. Τα "καθαρίσματα" είτε γίνονται επιφανειακά και είναι τελείως πασάλειμα είτε αν κάποιος κάνει πιο "καλό" καθάρισμα (όπου "καθάρισμα" είναι το τρίψιμο/ξύσιμο για να φύγουν τα άλατα) κινδυνεύει να "φάει" το χαλκό και κάποια στιγμή να βραχυκυκλώσει η αντίσταση (δεν γίνεται κάτι, απλά θα πέσει η ασφάλεια ή το ρελέ) και να πρέπει να ανοιχτεί πάλι το καζάνι για αλλαγή αντίστασης. Ενημερωτικά ένα σετ αντίστασης ηλιακού (αντίσταση, ανόδιο, φλάντζα, βίδες) παίζει γύρω στα 40€ (ή λίγο πάνω λίγο κάτω ανάλογα τον ηλιακό και του που βρίσκεται το κατάστημα) για κάποια συνηθισμένη 8τρυπη 2
greekfragma Δημοσ. Παρασκευή στις 07:18 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:18 μμ 6 minutes ago, haris_216 said: Τελείως λάθος προσέγγιση το υπογραμμισμένο (αν μιλάμε για τη λαστιχένια φλάντζα της αντίστασης). Όπου υπάρχει "λαστιχάκι" (ή και "λαστιχάρα"), από ηλιακό και βρύση μέχρι αυτοκίνητο ή ότι άλλο ΠΟΤΕ δεν επαναχρησιμοποιείται η "πατημένη" φλάντζα όσο καινούργια και να είναι Το δε κόστος της (1-7€ ανάλογα τον τύπο) δεν δικαιολογεί με την καμία την επαναχρησιμοποίηση για κανένα πρακτικό/οικονομικό λόγο εκτός του "είμαι σε σπίτι σε βουνοκορφή και η πλησιέστερη πόλη/χωριό με κατάστημα είναι 50χλμ μακριά" Επίσης, από τη στιγμή που ανοίχτηκε καζάνι μετά από τόσα χρόνια το πιο λογικό ήταν να αλλάξει και η αντίσταση. Τα "καθαρίσματα" είτε γίνονται επιφανειακά και είναι τελείως πασάλειμα είτε αν κάποιος κάνει πιο "καλό" καθάρισμα (όπου "καθάρισμα" είναι το τρίψιμο/ξύσιμο για να φύγουν τα άλατα) κινδυνεύει να "φάει" το χαλκό και κάποια στιγμή να βραχυκυκλώσει η αντίσταση (δεν γίνεται κάτι, απλά θα πέσει η ασφάλεια ή το ρελέ) και να πρέπει να ανοιχτεί πάλι το καζάνι για αλλαγή αντίστασης. Ενημερωτικά ένα σετ αντίστασης ηλιακού (αντίσταση, ανόδιο, φλάντζα, βίδες) παίζει γύρω στα 40€ (ή λίγο πάνω λίγο κάτω ανάλογα τον ηλιακό και του που βρίσκεται το κατάστημα) για κάποια συνηθισμένη 8τρυπη συμφωνώ με όσα γράφεις. ας πούμε οτι δε γινόταν αλλιώς στη προκειμένη περίπτωση. είναι 5Φ πάντως ο συγκεκριμένος και όχι 8. Θέλω να πιστεύω οτι πριν πιάσουν οι ζέστες θα φροντίσω να τοποθετηθεί νέα φλάτζα και να μπει και βαρελάκι ξανά. τι χωρητικότητα βαρελάκι να προτιμήσω; 8 ή 12lt; 1
hp8 Δημοσ. Παρασκευή στις 07:28 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:28 μμ 8 λεπτά πριν, greekfragma είπε τι χωρητικότητα βαρελάκι να προτιμήσω; 8 ή 12lt; αν μιλάς για το κλειστό κύκλωμα 0,8-1 L Αν μιλάς για το νερό χρήσης 1:10 2
BigBlack Δημοσ. Παρασκευή στις 07:49 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:49 μμ 24 minutes ago, greekfragma said: συμφωνώ με όσα γράφεις. ας πούμε οτι δε γινόταν αλλιώς στη προκειμένη περίπτωση. είναι 5Φ πάντως ο συγκεκριμένος και όχι 8. Θέλω να πιστεύω οτι πριν πιάσουν οι ζέστες θα φροντίσω να τοποθετηθεί νέα φλάτζα και να μπει και βαρελάκι ξανά. τι χωρητικότητα βαρελάκι να προτιμήσω; 8 ή 12lt; Για να αντικαταστήσεις αυτό που αφαιρέθηκε θα πάρεις αυτό, που δε σκουριάζει. Τα μεγάλα όπως λέει κι ο hp8 είναι για το κύκλωμα του νερού χρήσης. Κάνε πρώτα τα πιό βασικά και αυτό το βλέπεις με συμβουλή καλού τεχνικού. 2
Despina22 Δημοσ. Σάββατο στις 12:01 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:01 πμ Καλησπέρα. Η μητέρα μου μένει σε διαμέρισμα 1ου ορόφου πολυκατοικίας, όπου η ταράτσα ανήκει στον ιδιοκτήτη του ρετιρέ. Οπότε δεν μπορεί να βάλει ηλιακο θερμοσίφωνα. Σκέφτομαι αν μπορεί να τοποθετηθεί κάποιο ηλιακο σύστημα για παραγωγή ζεστού νερού στο πίσω μπαλκόνι. Εκει εχει μεν φως αλλά δεν το "χτυπαει" άμεσα ο ήλιος. Πατήσια γαρ με κτιρια τριγύρω... Δύσκολη εξίσωση, το γνωρίζω. Προσπαθώ να βρω μια λύση και δεν έχω επαρκείς γνώσεις επί του θέματος.
GH 61 Δημοσ. Σάββατο στις 12:26 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:26 πμ 17 λεπτά πριν, Despina22 είπε η ταράτσα ανήκει στον ιδιοκτήτη του ρετιρέ Αυτο πως βεβαιωνεται; 1
Chris2756 Δημοσ. Σάββατο στις 08:54 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:54 πμ Απο οτι γνωριζω, σε πολυκατοικιες, καθε διαμερισμα εχει ποσοστο επι % στο οικοπεδο και στην ταρατσα. Εγω εχω ηλιακο σε μπαλκονι, αλλα ειναι στον τριτο οροφο, εχει ΝΑ κατευθυνση και το βλεπουν οι ακτινες του ηλιου το μεγαλυτερο μερος της ημερας. Πολυ φοβαμαι οτι αν ο ηλιος δεν βλεπει τον ηλιακο, αυτος δεν θα εχει την αποδοση που πρεπει. Οποτε δεν συμφερουν τα εξοδα και ο κοπος. Μια ερωτηση ομως σε τεχνικο εγκαταστασεων ηλιακων, θα λυσει το θεμα.
Kthulhou Δημοσ. Σάββατο στις 10:08 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:08 πμ 10 ώρες πριν, Despina22 είπε όπου η ταράτσα ανήκει στον ιδιοκτήτη του ρετιρέ δε γίνεται νόμιμα αυτό. είτε είναι παράνομο το δώμα στην ταράτσα κ κακώς λέει πως είναι "δική του" η ταράτσα, είτε κάτι άλλο τρέχει. Αν δηλαδή στη συνέλευση πείτε να γίνει στεγανοποίηση της ταράτσας, θα το πληρώσει εξολοκλήρου αυτός το ποσό ??? 1
pp6210 Δημοσ. Σάββατο στις 11:04 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:04 πμ 49 λεπτά πριν, Kthulhou είπε δε γίνεται νόμιμα αυτό. είτε είναι παράνομο το δώμα στην ταράτσα κ κακώς λέει πως είναι "δική του" η ταράτσα, είτε κάτι άλλο τρέχει. Αν δηλαδή στη συνέλευση πείτε να γίνει στεγανοποίηση της ταράτσας, θα το πληρώσει εξολοκλήρου αυτός το ποσό ??? φυσικα και γινεται αν αναφερεται στη συσταση ιδιοκτησιων και στον κανονισμο των χιλιοστων, ονομαζεται "δικαιωμα υψουν" ή καπως ετσι. σε μεγαλες πολυκατοικιες δεν ειναι ολη η ταρατσα κοινοχρηστη, εγω μενω σε πολυκατοικια που τα 2/3 της ταρατσας ειναι ιδιωτικη. ιδιως στις αντιπαροχες του 70 οι ιδιοκτητες του οικοπεδου επερναν αντιπαροχη καποια διαμερισματα και το δικαιωμα υψουν. 2 1
BLiTzER Δημοσ. Σάββατο στις 11:31 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:31 πμ Στη δική μας πολυκατοικία, που επίσης η ταράτσα "ανήκει" στον τελευταίο όροφο (μάλιστα η μόνη πρόσβαση είναι μέσω του διαμερίσματος αυτού), αναγράφεται ξεκάθαρα στον κανονισμό ότι 1ον έχουμε δικαίωμα να βάλουμε ηλιακό σε συγκεκριμένο μέρος της και 2ον έχουμε δικαίωμα όποτε χρειαστεί να εισέλθουμε από το διαμέρισμα στην ταράτσα για επισκευές, συντηρήσεις κτλ κτλ.
Despina22 Δημοσ. Σάββατο στις 01:38 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:38 μμ 13 ώρες πριν, GH 61 είπε Αυτο πως βεβαιωνεται; 5ος και 6ος οροφος αποτελούν μεζονέτα. Το έχουμε επιβεβαιώσει, δεν υπάρχει αμφιβολία. 4 ώρες πριν, Chris2756 είπε Απο οτι γνωριζω, σε πολυκατοικιες, καθε διαμερισμα εχει ποσοστο επι % στο οικοπεδο και στην ταρατσα. Εγω εχω ηλιακο σε μπαλκονι, αλλα ειναι στον τριτο οροφο, εχει ΝΑ κατευθυνση και το βλεπουν οι ακτινες του ηλιου το μεγαλυτερο μερος της ημερας. Πολυ φοβαμαι οτι αν ο ηλιος δεν βλεπει τον ηλιακο, αυτος δεν θα εχει την αποδοση που πρεπει. Οποτε δεν συμφερουν τα εξοδα και ο κοπος. Μια ερωτηση ομως σε τεχνικο εγκαταστασεων ηλιακων, θα λυσει το θεμα. Θα βρω κάποιον τεχνικο, έχετε δίκιο. Ελπίζω να μας δώσει μια ικανοποιητική λύση, αν υπάρχει βέβαια. 3 ώρες πριν, Kthulhou είπε δε γίνεται νόμιμα αυτό. είτε είναι παράνομο το δώμα στην ταράτσα κ κακώς λέει πως είναι "δική του" η ταράτσα, είτε κάτι άλλο τρέχει. Αν δηλαδή στη συνέλευση πείτε να γίνει στεγανοποίηση της ταράτσας, θα το πληρώσει εξολοκλήρου αυτός το ποσό ??? Και όμως χρειάστηκε στεγανοποιηση πριν 2 χρόνια. Ανέλαβε όλο το κόστος ο ίδιος.
GH 61 Δημοσ. Σάββατο στις 01:49 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:49 μμ 3 λεπτά πριν, Despina22 είπε Το έχουμε επιβεβαιώσει, δεν υπάρχει αμφιβολία. Οι νομοι για την ενεργεια, υπερισχυουν των ιδιωτικων συμφωνητικων. Πρεπει να ρωτησεις μηχανικο.
hp8 Δημοσ. Σάββατο στις 03:12 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:12 μμ 15 ώρες πριν, Despina22 είπε Δύσκολη εξίσωση, το γνωρίζω. Για θερμοσίφωνα υγραερίου γύρω στα 250 ευρώ (απο ali είναι φθηνότερα) + κάνα 100ρι μπουκάλα και ρυθμιστές αερίου και μειωτη πιέσεως νερού λυνεις την εξίσωση 1
BigBlack Δημοσ. Σάββατο στις 03:24 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:24 μμ (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, hp8 said: Για θερμοσίφωνα υγραερίου γύρω στα 250 ευρώ (απο ali είναι φθηνότερα) + κάνα 100ρι μπουκάλα και ρυθμιστές αερίου και μειωτη πιέσεως νερού λυνεις την εξίσωση Ακριβώς! Πήρα πρόσφατα αυτόν εδώ με λιγότερο από 130 ευρώ (18L 36kW) και είναι εξαιρετικός με καλή ποιότητα κατασκευής και σίγουρα ισχυρότερος από έναν που είχα πάρει από Ελλάδα πριν 3 χρόνια με 250 ευρώ. Έχω και ηλιακό αλλά τώρα πιά και μέχρι να έχουμε καλή ηλιοφάνεια αυτός θα είναι κύρια πηγή ΖΝΧ. Επεξ/σία Σάββατο στις 03:25 μμ από BigBlack 2
jkoukos Δημοσ. Σάββατο στις 03:28 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:28 μμ Άλλο το δικαίωμα υψούν και εντελώς διαφορετικό η αποκλειστική ή κοινή (όλου ή μέρους) χρήση του δώματος (ταράτσας) της οικοδομής. Κατά τον νόμο είναι διακριτά ασχέτως αν γίνεται να είναι στην κατοχή μόνον ενός. Και τα δύο είναι νόμιμα εφόσον προβλέπεται στον κανονισμό της οικοδομής με συμβολαιογραφική πράξη ή από την σύσταση της οροφοκτησίας. Ωστόσο δεν αναιρείται η περίπτωση να υπάρχει αποκλειστική χρήση ενός μόνον ιδιοκτήτη της οικοδομής, αλλά παράλληλα να προβλέπεται μερική χρήση και από τους άλλους, αρκεί να αναφέρεται στον κανονισμό της οικοδομής, που από εκεί ξεκινάμε πρώτα για να δούμε τι πραγματικά ισχύει. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα