Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Σωστά, και η διαρροή κατά τα φαινόμενα είναι στο κύκλωμα του θερμοσίφωνα.

Για τον τεχνικό έχω μιά ερώτηση: είδε αυτόν τον πίνακα και του ανάφερες πως πέφτει το ρελέ με το θερμοσίφωνο και δεν σου το αποσύνδεσε (το θερμοσίφωνο) κατευθείαν; Σου είπε πως πρέπει επειγόντως να ελεγχθούν τα πάντα και να εκμοντερνιστεί ο πίνακας; Αν σου τα είπε και τον εμπόδισες εσύ οκ. Αν τα άφησε μόνος του ως έχουν και δεν ήταν επιτακτικός, εγώ θα έβρισκα κάποιον άλλο να μου κάνει τη δουλειά.

Είδε τον πίνακα, του ανέφερα το πρόβλημα και ναι, δεν το αποσύνδεσε κατευθείαν (θα ήταν βέβαια αδύνατο/δύσκολο εκείνη τη στιγμή, λόγω γεμάτου χώρου στο κλασικό πατάρι/ ντουλάπι επάνω από το μπάνιο).

Εγώ αμφιβάλλω για το αν το σπίτι έχει επαρκή γείωση και ρωτώντας τον αυτό, μου είπε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος σε όλες τις πρίζες σπιτιού. Για τον εκμοντερνισμό πίνακα, εγώ του είπα ότι θέλω να τον κάνω, αυτός δεν ήταν επιτακτικός ούτε μου είπε ότι επείγει. 

Για να καταλήξω σε ενέργειες που πρέπει να κάνω:

-Καλώ το συντομότερο δυνατό ηλεκτρολόγο, με δυνατή την πρόσβαση σε χώρο θερμοσίφωνα (πατάρι) και σε κάθε πρίζα του σπιτιού, όπως και στις σωληνώσεις κουζίνας (αν υπάρχει γείωση, από εκεί θα είναι μου είπε αυτός ο ηλεκτρολόγος);

-Ζητάω αλλαγή πίνακα κλπ παρεμφερών που απαιτούνται, ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και ταυτόχρονα παίρνω προσφορές για ηλιακό; 

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 minutes ago, Locke_John said:

Είδε τον πίνακα, του ανέφερα το πρόβλημα και ναι, δεν το αποσύνδεσε κατευθείαν (θα ήταν βέβαια αδύνατο/δύσκολο εκείνη τη στιγμή, λόγω γεμάτου χώρου στο κλασικό πατάρι/ ντουλάπι επάνω από το μπάνιο).

Εγώ αμφιβάλλω για το αν το σπίτι έχει επαρκή γείωση και ρωτώντας τον αυτό, μου είπε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος σε όλες τις πρίζες σπιτιού. Για τον εκμοντερνισμό πίνακα, εγώ του είπα ότι θέλω να τον κάνω, αυτός δεν ήταν επιτακτικός ούτε μου είπε ότι επείγει. 

Για να καταλήξω σε ενέργειες που πρέπει να κάνω:

-Καλώ το συντομότερο δυνατό ηλεκτρολόγο, με δυνατή την πρόσβαση σε χώρο θερμοσίφωνα (πατάρι) και σε κάθε πρίζα του σπιτιού, όπως και στις σωληνώσεις κουζίνας (αν υπάρχει γείωση, από εκεί θα είναι μου είπε αυτός ο ηλεκτρολόγος);

-Ζητάω αλλαγή πίνακα κλπ παρεμφερών που απαιτούνται, ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και ταυτόχρονα παίρνω προσφορές για ηλιακό; 

Μπορούσε να αποσυνδέσει ανοίγοντας τον πίνακα και απομονώνοντας το καλώδιο του θερμοσίφωνα. Η γείωση ελέγχεται πρώτα από τον πίνακα, μετά ελέγχεις ρευματολήπτες. Η γείωση μπορεί να είναι και από τις σωληνώσεις του παταριού η/και κάτω από το νεροχύτη.

Για ηλιακό μιλάς με τον ιδιοκτήτη πρώτα, για τα υπόλοιπα με τον ηλεκτρολόγο. Ζήτα υλικά από τις εταιρείες που παραθέτω πιό πάνω (προτείνω Hager ή Schneider, θα βγει φτηνότερα) και ρελέ οπωσδήποτε Α κλάσης (όχι AC που βάζουν για φτηνότερα).

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Μπορούσε να αποσυνδέσει ανοίγοντας τον πίνακα και απομονώνοντας το καλώδιο του θερμοσίφωνα. Η γείωση ελέγχεται πρώτα από τον πίνακα, μετά ελέγχεις ρευματολήπτες. Η γείωση μπορεί να είναι και από τις σωληνώσεις του παταριού η/και κάτω από το νεροχύτη.

Για ηλιακό μιλάς με τον ιδιοκτήτη πρώτα, για τα υπόλοιπα με τον ηλεκτρολόγο. Ζήτα υλικά από τις εταιρείες που παραθέτω πιό πάνω (προτείνω Hager ή Schneider, θα βγει φτηνότερα) και ρελέ οπωσδήποτε Α κλάσης (όχι AC που βάζουν για φτηνότερα).

Ευχαριστώ και πάλι.

Ιδιοκτήτης είναι συγγενικό μου πρόσωπο κάποιας α ηλικίας (με ακόμα μεγαλύτερη άγνοια επί τεχνικών από εμένα) άρα θα πρέπει ότι κάνω να το αναλάβω πλήρως εγώ. 

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, Locke_John said:

Ευχαριστώ και πάλι.

Ιδιοκτήτης είναι συγγενικό μου πρόσωπο κάποιας α ηλικίας (με ακόμα μεγαλύτερη άγνοια επί τεχνικών από εμένα) άρα θα πρέπει ότι κάνω να το αναλάβω πλήρως εγώ. 

Να είσαι καλά.

Για προδιαγραφές ηλιακού, αφού διαβάζεις το νήμα ξέρεις, έχουν αναφερθεί πολλές φορές.

Για ηλεκτρικό θερμοσίφωνα θυμάμαι σου είχα πει για 80άρη, ο φίλος hp8 αν θυμάμαι καλά είχε προτείνει 100άρη. Οι τιμές είναι παρόμοιες, οπότε μάλλον ακούς τον hp8.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Να είσαι καλά.

Για προδιαγραφές ηλιακού, αφού διαβάζεις το νήμα ξέρεις, έχουν αναφερθεί πολλές φορές.

Για ηλεκτρικό θερμοσίφωνα θυμάμαι σου είχα πει για 80άρη, ο φίλος hp8 αν θυμάμαι καλά είχε προτείνει 100άρη. Οι τιμές είναι παρόμοιες, οπότε μάλλον ακούς τον hp8.

Η Υπουργική Απόφαση αναφέρει ότι, το προς επιλογήν σύστημα πρέπει να έχει Solar Key mark τόσο ο συλλέκτης όσο και το σύστημα. Αν αλλάξει η ΥΑ θα δούμε.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνει κάποιος αίτηση για θερμοσίφωνα; Στα στοιχεία ωφελούμενου δεν μπορώ να βάλω ΤΚ. Είναι πρόβλημα του site;

Δημοσ.

Την έκανα το πρωί.

Τα στοιχεία ωφελούμενου τραβιούνται αυτόματα και δεν αλλάζουν εκτός από 4 πεδία (ημερομηνία γέννησης, ΑΔΤ/Διαβατήριο, email και κινητό) στα οποία αναφέρεται η λέξη "Εισάγεται "

Δημοσ.
9 minutes ago, _^ThEo^_ said:

Δοκίμασε να κάνει κάποιος αίτηση για θερμοσίφωνα; Στα στοιχεία ωφελούμενου δεν μπορώ να βάλω ΤΚ. Είναι πρόβλημα του site;

Και 'γω το ίδιο (σε αίτηση για αντλία). Ο ΤΚ στα Στοιχεία Ωφελούμενου δεν είναι προ-συμπληρωμένος και όταν πατάς πάνω λέει "No Data".

Δημοσ.

έγινε σέρβις σήμερα στον ηλιακό στο πατρικό που είχαν παραμελήσει οι δικοί μου τη τελευταία 5ετία.

Ο ηλιακός είναι 120άρης glass με 1 πάνελ, 3πλής ενέργειας (δουλεύει ως 2πλής αρκετά χρόνια γιατί η θέρμανση καταργήθηκε)

Το βαρελάκι είχε τρυπήσει, είχε ξεράσει όλα τα υγρά, και το κύκλωμα είχε γίνει λάσπη. Προφανώς και μόνο με ρεύμα έπαιζε ζεστό νερό.

image.png.c8a05d0d713d87089f45033d29d8c2fc.png

Εργασίες που έγιναν:

-Καθάρισμα άλατα στο καζάνι και ελαφρύς καθαρισμός αντίστασης

-Αλλαγή ανόδιο

-Πλύσιμο κύκλωμα και πλήρωση με νέου τύπου αντιπαγωτικό 75-25 (δικό μου όχι του μάστορα)

-Αντικατάσταση στο βαρελάκι με ασφαλιστική βαλβίδα

>Φλάτζα τοποθετήθηκε η ίδια (δεν είχε θέμα)

Σύνολο 70ευρώ μαύρα για 1μιση ώρα δουλειά. Αν δηλαδή βγάλουμε ένα 10ευρω το ανόδιο και το ασφαλιστικό ένα 60άρι εργασία

Ακούω γνώμες.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, greekfragma είπε
11 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Αλλαγή ανόδιο

Αντικατάσταση στο βαρελάκι με ασφαλιστική βαλβίδα

>Φλάτζα τοποθετήθηκε η ίδια (δεν είχε θέμα)

Σύνολο 70ευρώ μαύρα για 1μιση ώρα δουλειά. Αν δηλαδή βγάλουμε ένα 10ευρω το ανόδιο και το ασφαλιστικό ένα 60άρι εργασία

Προσπερνάμε την λάθος ενότητα  Αν Βαρελάκι εννοείς το δοχείο διαστολής το οποίο κάνει πάνω από 20 τζάμπα την έβγαλες :)

Δημοσ.
Just now, hp8 said:

Προσπερνάμε την λάθος ενότητα  Αν Βαρελάκι εννοείς το δοχείο διαστολής το οποίο κάνει πάνω από 20 τζάμπα την έβγαλες :)

επισκευή δεν είναι εδώ;

στο άλλο για τους ηλιακούς είδα οτι συζητάνε μόνο για εγκαταστάσεις, νέα προγράμματα επιδοτήσεις κλπ.

καταργήθηκε τελείως το βαρελάκι διαστολής.

μπήκε σκέτη βαλβίδα εκτόνωσης.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

καταργήθηκε τελείως το βαρελάκι διαστολής.

λάθος η κατάργηση για μένα και ενδεχομένως για πολλούς άλλους  

έχει ενότητα μόνο για ηλιακούς βλάβες κλπ  

• Like 2
Δημοσ.
Just now, hp8 said:

λάθος η κατάργηση για μένα και ενδεχομένως για πολλούς άλλους  

έχει ενότητα μόνο για ηλιακούς βλάβες κλπ  

φυσικά και γω δε το ήθελα. προτιμούσα να μπει νέο βαρελάκι αλλά δεν ήμουν παρόν για να αναλάβω τι και πως. δώσε λινκ να τα κάνω ένα report να πάνε πακέτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...