Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Locke_John είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Υπάρχει ρελέ στον (παμπάλαιο) πίνακα το οποίο όμως δε λειτουργεί(...)
Υπάρχει θέμα με τη γείωση όντως, ίσως λόγω εργασιών που έγιναν παλαιότερα στο διαμέρισμα. 

Ο ηλεκτρολόγος μου είπε θα πρέπει να ελέγξει όλες τις πρίζες του διαμερίσματος σχετικά. 

Θα πρέπει να αλλαχθεί το ρελαί. Επίσης με μετρέλ θα πρέπει να κάνει έλεγχο ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και να εκδοθεί πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, το οποίο (νομίζω) πρέπει να το υποβάλλετε στον ΔΕΔΔΗΕ. Δεν θα μπορέσετε να κάνετε κάτι στο ακίνητο, χωρίς το πιστοποιητικό.

• Like 3
  • Απαντ. 9,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Locke_John είπε

παλιό θερμοσίφωνα ηλεκτρικό κάποιες φορές, σηκώνοντας το διακόπτη του, πέφτει ο γενικός. 

μπορείς να βάλεις μια φωτο του αντικειμένου ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε

Θα πρέπει να αλλαχθεί το ρελαί. Επίσης με μετρέλ θα πρέπει να κάνει έλεγχο ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και να εκδοθεί πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, το οποίο (νομίζω) πρέπει να το υποβάλλετε στον ΔΕΔΔΗΕ. Δεν θα μπορέσετε να κάνετε κάτι στο ακίνητο, χωρίς το πιστοποιητικό.

Ευχαριστώ και πάλι, υπάρχει μπόλικη κ επείγουσα δουλειά να γίνει...

4 λεπτά πριν, hp8 είπε

μπορείς να βάλεις μια φωτο του αντικειμένου ?

πίνακα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Locke_John είπε

Ευχαριστώ και πάλι, υπάρχει μπόλικη κ επείγουσα δουλειά να γίνει...

πίνακα;

του αντικείμενου που πέφτει Γιατί χλωμο να ειναι διακόπτης  Κάποιος αυτοματισμος ειναι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι πρόσφατα, σήκωνα το μεσαίο διακόπτη δεξιά για μερικά λεπτα, ζέσταινε το νερό.

Πλέον, σηκώνοντάς τον, "πεφτει" το ρεύμα στο σπίτι και ο διακόπτης κάτω αριστερά (πιστεύω είναι ο γενικός του σπιτιού).
Σηκώνοντας τον κάτω αριστερά, επανέρχεται το ρεύμα στο σπίτι.  

9 λεπτά πριν, hp8 είπε

του αντικείμενου που πέφτει Γιατί χλωμο να ειναι διακόπτης  Κάποιος αυτοματισμος ειναι 

image.jpeg.86ba95b52b0499037a56d4ec0aef7a7b.jpeg

Επεξ/σία από Locke_John
  • Haha 1
Δημοσ.
6 minutes ago, Locke_John said:

Μέχρι πρόσφατα, σήκωνα το μεσαίο διακόπτη δεξιά για μερικά λεπτα, ζέσταινε το νερό.

Πλέον, σηκώνοντάς τον, "πεφτει" το ρεύμα στο σπίτι και ο διακόπτης κάτω αριστερά (πιστεύω είναι ο γενικός του σπιτιού).
Σηκώνοντας τον κάτω αριστερά, επανέρχεται το ρεύμα στο σπίτι.  

image.jpeg.86ba95b52b0499037a56d4ec0aef7a7b.jpeg

Ρελέ διαρροής είναι και είναι θαύμα που λειτουργεί. Παλιά καλή Siemens.

Στο δια ταύτα, κάλεσε ηλεκτρολόγο να αποσυνδέσει το θερμοσίφωνο το οποίο είναι μάλλον για πέταμα και δρομολόγησε το συντομότερο δυνατόν ολική ανακαίνιση του πίνακα, μαζί με πλήρη έλεγχο όλης της εγκατάστασης.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BigBlack είπε

Ρελέ διαρροής είναι και είναι θαύμα που λειτουργεί. Παλιά καλή Siemens.

Στο δια ταύτα, κάλεσε ηλεκτρολόγο να αποσυνδέσει το θερμοσίφωνο το οποίο είναι μάλλον για πέταμα και δρομολόγησε το συντομότερο δυνατόν ολική ανακαίνιση του πίνακα, μαζί με πλήρη έλεγχο όλης της εγκατάστασης.

Μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, να νιώθω ασφαλής στο σπίτι αυτό, εννοείται χωρίς χρήση θερμοσίφωνα πλέον; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Locke_John είπε

Μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, να νιώθω ασφαλής στο σπίτι αυτό, εννοείται χωρίς χρήση θερμοσίφωνα πλέον; 

Locke_John  από τύχη ζουμε ολοι μας 

• Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, Locke_John said:

Φαίνεται ότι και τα ηλεκτρολογικά υλικά (μαζί με το μπετό! ) έχουν φιλότιμο. Δεν γνωρίζω να σου πω όμως αν θα πρέπει να νιώθεις ασφαλής καθώς αυτό θα σου το πεί ένας σοβαρός επαγγελματίας που θα κάνει τους απαραίτητους ελέγχους. Υποθέτω πως για να πέφτει το ρελέ λειτουργεί ακόμα, επίσης μάλλον υπάρχει έστω υποτυπώδης γείωση, τουλάχιστον πάνω στο υδραυλικό δίκτυο του σπιτιού. Εγώ θα το έβαζα ως προτεραιότητα sos.

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Φαίνεται ότι και τα ηλεκτρολογικά υλικά (μαζί με το μπετό! ) έχουν φιλότιμο. Δεν γνωρίζω να σου πω όμως αν θα πρέπει να νιώθεις ασφαλής καθώς αυτό θα σου το πεί ένας σοβαρός επαγγελματίας που θα κάνει τους απαραίτητους ελέγχους. Υποθέτω πως για να πέφτει το ρελέ υπάρχει έστω υποτυπώδης γείωση, τουλάχιστον πάνω στο υδραυλικό δίκτυο του σπιτιού. Εγώ θα το έβαζα ως προτεραιότητα sos.

Το έχω ήδη ως προτεραιότητα ΣΟΣ. 

Ο επαγγελματίας ηλεκτρολόγος, για αρχή θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε όλες τις πρίζες του σπιτιού για τους απαραίτητους ελέγχους, σωστά; 

Για το πρόγραμμα "αλλάζω θερμοσίφωνα" που ξεκινάνε οι αιτήσεις σήμερα, υπάρχει μήπως ήδη συγκεκριμένο thread ;
Το σπίτι αυτό, είναι ιδιοκτησία συγγενικού μου προσώπου, η αίτηση θα πρέπει να γίνει με τους δικούς του κωδικούς taxisnet, σωστά; Στη φορολ. δήλωσή μου το δηλώνω ως "δωρεάν παραχώρηση".

Δημοσ.
Just now, Locke_John said:

Το έχω ήδη ως προτεραιότητα ΣΟΣ. 

Ο επαγγελματίας ηλεκτρολόγος, για αρχή θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε όλες τις πρίζες του σπιτιού για τους απαραίτητους ελέγχους, σωστά; 

Καλό θα ήταν να έχει πρόσβαση στις πρίζες αλλά το βασικό είναι να ελέγξει κεντρικά την αντίσταση γείωσης, την αντίσταση της μόνωσης των καλωδιώσεων και τους άλλους ουσιαστικούς ελέγχους, αλλά και να φέρει τον ηλεκτρολογικό πίνακα στον 21ο αιώνα, κατά προτίμηση με συνολική αλλαγή όλων των υλικών με νέα ποιοτικά (Hager, ABB, Schneider, Legrand) και νέο ρελέ τάξης τουλάχιστον Α.

Το παλιό ρελέ βάλτο σε περίοπτη θέση του σπιτιού και να το ευχαριστείς κάθε μέρα που δεν παρέδωσε πνεύμα παρόλα τα βαθιά του γεράματα. 😇

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BigBlack είπε

Καλό θα ήταν να έχει πρόσβαση στις πρίζες αλλά το βασικό είναι να ελέγξει κεντρικά την αντίσταση γείωσης, την αντίσταση της μόνωσης των καλωδιώσεων και τους άλλους ουσιαστικούς ελέγχους, αλλά και να φέρει τον ηλεκτρολογικό πίνακα στον 21ο αιώνα, κατά προτίμηση με συνολική αλλαγή όλων των υλικών με νέα ποιοτικά (Hager, ABB, Schneider, Legrand) και νέο ρελέ τάξης τουλάχιστον Α.

Το παλιό ρελέ βάλτο σε περίοπτη θέση του σπιτιού και να το ευχαριστείς κάθε μέρα που δεν παρέδωσε πνεύμα παρόλα τα βαθιά του γεράματα. 😇

το ότι πέφτει αυτό κάτω αριστερά, (αυτό είναι το παλιό ρελέ, σωστά; ) σημαίνει ότι υπάρχει κάπου διαρροή και γ' αυτό κάνει τη δουλειά του και με προστατεύει ; 

Σ' ευχαριστώ και πάλι.

Για όλες τις εργασίες αυτές, λέω να προτιμήσω τον ηλεκτρολόγο που ασχολείται χρόνια τώρα με τα ηλεκτρολογικά της πολυκατοικίας όπου υπάρχει το διαμέρισμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, Locke_John said:

το ότι πέφτει αυτό κάτω αριστερά, (αυτό είναι το παλιό ρελέ, σωστά; ) σημαίνει ότι υπάρχει κάπου διαρροή και γ' αυτό κάνει τη δουλειά του και με προστατεύει ; 

Σ' ευχαριστώ και πάλι.

Για όλες τις εργασίες αυτές, λέω να προτιμήσω τον ηλεκτρολόγο που ασχολείται χρόνια τώρα με τα ηλεκτρολογικά της πολυκατοικίας όπου υπάρχει το διαμέρισμα. 

Σωστά, και η διαρροή κατά τα φαινόμενα είναι στο κύκλωμα του θερμοσίφωνα.

Για τον τεχνικό έχω μιά ερώτηση: είδε αυτόν τον πίνακα και του ανάφερες πως πέφτει το ρελέ με το θερμοσίφωνο και δεν σου το αποσύνδεσε (το θερμοσίφωνο) κατευθείαν; Σου είπε πως πρέπει επειγόντως να ελεγχθούν τα πάντα και να εκμοντερνιστεί ο πίνακας; Αν σου τα είπε και τον εμπόδισες εσύ οκ. Αν τα άφησε μόνος του ως έχουν και δεν ήταν επιτακτικός, εγώ θα έβρισκα κάποιον άλλο να μου κάνει τη δουλειά.

32 minutes ago, Locke_John said:

Για το πρόγραμμα "αλλάζω θερμοσίφωνα" που ξεκινάνε οι αιτήσεις σήμερα, υπάρχει μήπως ήδη συγκεκριμένο thread ;
Το σπίτι αυτό, είναι ιδιοκτησία συγγενικού μου προσώπου, η αίτηση θα πρέπει να γίνει με τους δικούς του κωδικούς taxisnet, σωστά; Στη φορολ. δήλωσή μου το δηλώνω ως "δωρεάν παραχώρηση".

Δεν γνωρίζω, το site δεν λειτουργεί. Στο insomnia πρέπει να υπάρχει το παλιότερο thread, κάποιος θα ανοίξει φαντάζομαι και νέο.

Πάντως υποθέτω πως ο δικαιούχος είναι ο ιδιοκτήτης και αυτός θα πρέπει να κάνει την αίτηση. Ηλεκτρικό θερμοσίφωνα όμως θα πρέπει αν θέλεις να βάλεις εσύ με δικά σου έξοδα (ή του ιδιοκτήτη) εκτός προγράμματος.

Επεξ/σία από BigBlack

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...