PLACEBO_89 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Στις 5/1/2025 στις 2:10 ΜΜ, pados1002 είπε Δουλεύει πολύ καλά το ΖΝΧ με την αντλία αλλά έχω απογοητευτεί με τον ηλιακό. Το σύστημα του ηλιακού είναι το kit του Μαλτέζου με boiler Inox στα 200λιτρα. Τις τελευταίες μέρες έκανε ήλιο χωρίς με θερμοκρασίες από 7 έως 10-11 βαθμούς. Εγώ από τον ηλιακό μου ένα απόλυτο μηδέν. Δίπλα στα 'γυαλιά' μου βρίσκεται ο κλασσικός ηλιακός με το boiler φυσικής κυκλοφορίας για το αλλο διαμέρισμα της οικοδομής. Το νερό σου ζεματαει το χέρι. Και γω τώρα αναρωτιέμαι πού είναι το λάθος? Να μετανιώσω που έβαλα βεβιασμένης γτ με είχαν προειδοποιήσει φίλοι αλλά εγώ άκουσα τον υδραυλικό μου? Δεν έχει γίνει πιθανώς σωστή εξαέρωση? Ή είναι καταδικασμένο το σύστημα αυτό να δουλεύει μόνο το καλοκαίρι με 40 βαθμούς? Συγνώμη για το σεντόνι αλλά έχω τρελαθεί εδώ και 3 βδομάδες. Να προσθέσω ότι η οικοδομή είναι ημιυπόγειο το boiler, ένα διαμέρισμα στον ημιώροφο, το δικό μου στον 2ο ας πούμε και ταράτσα οι ηλιακοί. Στις 5/1/2025 στις 7:14 ΜΜ, pados1002 είπε Για το θέμα είναι ενήμερος εννοείται. Βέβαια μου λέει τώρα ότι αυτός ο ηλιακός τέτοιες περιόδους είναι κυρίως βοηθητικός και ότι εννοείται ότι δεν έχει τις αποδόσεις του κλασικού. Αρχίζει και με εκνευρίζει και τον έχω στην τσίτα συνέχεια. Τους είπα (είναι 2 άτομα) να έρθουν από Τρίτη να κάνουμε μια σωστή εξαέρωση ξανά. Αλλά δεν ξέρω αν θα είναι λύση αυτό. Η αντλία θερμότητας το νερό το ζεματαει μέσα σε 15 λεπτά. Χωρίς τη χρήση της ζεστό νερό για κανένα λόγο. Να ξερεις σιγουρα δεν ειναι επιστημη! Καταρχην λες οτι ο διπλανος καιει και ο δικο σου το απολυτο μηδεν! Δεν συγκρινεις ομοια πραγματα. Θα ειχε καλες θερμοκρασιες απο την προηγουμενη μερα γι αυτο και εκαιγε την επομενη! 1) Για τους συλλεκτες ποιον εναλλακτη χρησιμοποιει? 2)Με ηλιοφανεια σε ωρες pick πχ 13.00 εχεις πιασει σωληνες να ελεγξεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα