Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, Locke_John said:

Φτάνουν ναι. Είναι 3 ορόφους κάτω απ' την ταράτσα το διαμέρισμα.

Τότε σε συμφέρει να βάλεις κι έναν 80άρη ηλεκτρικό στο πατάρι, να αποφύγεις να σπαταλάς και νερό το χειμώνα.

• Like 1
  • Απαντ. 9,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Γνωρίζετε αν έχει νόημα μέσω του προγράμματος να βάλω ηλιακό και να μπορεί να συνδεθεί με τον λέβητα φυσικού αερίου και με κάποιον αυτοματισμό να παίρνει ζεστό με προτεραιότητα από τον ηλιακό?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostakiss είπε

Γνωρίζετε αν έχει νόημα μέσω του προγράμματος να βάλω ηλιακό και να μπορεί να συνδεθεί με τον λέβητα φυσικού αερίου και με κάποιον αυτοματισμό να παίρνει ζεστό με προτεραιότητα από τον ηλιακό?

Αν έχετε επίτοιχο λέβητα, με μια πεντάοδη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα, πρόσφατα ολοκλήρωσα το σύστημα στο σπίτι μου με αντλία θερμότητας, ενδοδαπεδια, ηλιακό βεβιασμένης και boiler τριπλής.

Δουλεύει πολύ καλά το ΖΝΧ με την αντλία αλλά έχω απογοητευτεί με τον ηλιακό. Το σύστημα του ηλιακού είναι το kit του Μαλτέζου με boiler Inox στα 200λιτρα.

Τις τελευταίες μέρες έκανε ήλιο χωρίς με θερμοκρασίες από 7 έως 10-11 βαθμούς. Εγώ από τον ηλιακό μου ένα απόλυτο μηδέν. Δίπλα στα 'γυαλιά' μου βρίσκεται ο κλασσικός ηλιακός με το boiler φυσικής κυκλοφορίας για το αλλο διαμέρισμα της οικοδομής. Το νερό σου ζεματαει το χέρι. 

Και γω τώρα αναρωτιέμαι πού είναι το λάθος? Να μετανιώσω που έβαλα βεβιασμένης γτ με είχαν προειδοποιήσει φίλοι αλλά εγώ άκουσα τον υδραυλικό μου? Δεν έχει γίνει πιθανώς σωστή εξαέρωση? Ή είναι καταδικασμένο το σύστημα αυτό να δουλεύει μόνο το καλοκαίρι με 40 βαθμούς? 

Συγνώμη για το σεντόνι αλλά έχω τρελαθεί εδώ και 3 βδομάδες.

Να προσθέσω ότι η οικοδομή είναι ημιυπόγειο το boiler, ένα διαμέρισμα στον ημιώροφο, το δικό μου στον 2ο ας πούμε και ταράτσα οι ηλιακοί.

Επεξ/σία από pados1002
  • Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, pados1002 είπε

Καλησπέρα στην παρέα, πρόσφατα ολοκλήρωσα το σύστημα στο σπίτι μου με αντλία θερμότητας, ενδοδαπεδια, ηλιακό βεβιασμένης και boiler τριπλής.

Δουλεύει πολύ καλά το ΖΝΧ με την αντλία αλλά έχω απογοητευτεί με τον ηλιακό. Το σύστημα του ηλιακού είναι το kit του Μαλτέζου με boiler Inox στα 200λιτρα.

Τις τελευταίες μέρες έκανε ήλιο χωρίς με θερμοκρασίες από 7 έως 10-11 βαθμούς. Εγώ από τον ηλιακό μου ένα απόλυτο μηδέν. Δίπλα στα 'γυαλιά' μου βρίσκεται ο κλασσικός ηλιακός με το boiler φυσικής κυκλοφορίας για το αλλο διαμέρισμα της οικοδομής. Το νερό σου ζεματαει το χέρι. 

Και γω τώρα αναρωτιέμαι πού είναι το λάθος? Να μετανιώσω που έβαλα βεβιασμένης γτ με είχαν προειδοποιήσει φίλοι αλλά εγώ άκουσα τον υδραυλικό μου? Δεν έχει γίνει πιθανώς σωστή εξαέρωση? Ή είναι καταδικασμένο το σύστημα αυτό να δουλεύει μόνο το καλοκαίρι με 40 βαθμούς? 

Συγνώμη για το σεντόνι αλλά έχω τρελαθεί εδώ και 3 βδομάδες.

Να προσθέσω ότι η οικοδομή είναι ημιυπόγειο το boiler, ένα διαμέρισμα στον ημιώροφο, το δικό μου στον 2ο ας πούμε και ταράτσα οι ηλιακοί.

Το βεβιασμένης κυκλοφορίας, θέλει μελέτη και τεχνίτη που να το κατέχει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, pados1002 είπε

Και γω τώρα αναρωτιέμαι πού είναι το λάθος? Να μετανιώσω που έβαλα βεβιασμένης γτ με είχαν προειδοποιήσει φίλοι αλλά εγώ άκουσα τον υδραυλικό μου?

(με το σκεπτικό ότι πήγαμε στο φεγγάρι) ο βεβιασμένης αν και είναι μια απλή είναι ταυτόχρονα περίεργη κατασκευή Εξ αρχής ήταν μη αποδοτικός η έγινε στην πορεία Έχεις δοκιμάσει να απομονώσεις την αντλία να δίνει στο μποιλερ ?

Αυτός που έκανε την κατασκευή έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα ?  Τι είπε  Χωρίς την παρουσία  στο χώρο ότι και να γράψουμε δεν θα έχει νόημα  

• Like 1
Δημοσ.

Το βεβιασμένης μπήκε μετα από προτροπή του υδραυλικού μου... Το σπίτι έγινε ολική ανακαίνιση απ' την αρχή. Σε όλα άψογος.

Όταν μιλήσαμε για τον ηλιακό εγώ είχα στο μυαλό μου τον κλασσικό, με μποιλερ επί κεφαλής των γυαλιών. Εκείνος ήταν αυτός που επέμεινε ότι πλέον όλα γίνονται βεβιασμένης κτλ. Όταν τον ρώτησα τι γίνεται με την απόδοση σε σχέση με τον κλασσικό, γτ όπως είπα είχα ακούσει παράπονα μου έλεγε όχι μη τ ακούς κτλ. Άντε να χει μια απώλεια 10-15% σε απόδοση από τον κλασσικό. Ναι αλλά τώρα μιλάμε για 15 βαθμούς, όχι %.

Για το θέμα είναι ενήμερος εννοείται. Βέβαια μου λέει τώρα ότι αυτός ο ηλιακός τέτοιες περιόδους είναι κυρίως βοηθητικός και ότι εννοείται ότι δεν έχει τις αποδόσεις του κλασικού. Αρχίζει και με εκνευρίζει και τον έχω στην τσίτα συνέχεια. Τους είπα (είναι 2 άτομα) να έρθουν από Τρίτη να κάνουμε μια σωστή εξαέρωση ξανά. Αλλά δεν ξέρω αν θα είναι λύση αυτό. 

Η αντλία θερμότητας το νερό το ζεματαει μέσα σε 15 λεπτά. Χωρίς τη χρήση της ζεστό νερό για κανένα λόγο.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, pados1002 είπε

. Βέβαια μου λέει τώρα ότι αυτός ο ηλιακός τέτοιες περιόδους είναι κυρίως βοηθητικός και ότι εννοείται ότι δεν έχει τις αποδόσεις του κλασικού.

εφ όσον  θεωρεί αυτονόητο  ότι δεν έχει τις επιδόσεις του κλασικού γιατί στο πλάσαρε πληρώνοντας ένα σκασμό λεφτά

Αφού το ψάξει για διαρροές -υγρά -πίεση δοχείου διαστολής κλπ θα μπορούσε μια ροή  40-60 λίτρα την ώρα ανά m2 συλλέκτη και μια ΔΤ 10 c στον διαφορικό να βοηθούσε Φαντάζομαι να έχεις τουλάχιστον 4 τμ συλλέκτες με είσοδο έξοδο νερού χιαστί τα αισθητήρια σωστά τοποθετημένα  και σωλήνες παροχής τουλάχιστον φ18 και όχι από τουμποραμα

Σολαρ κιτ έχεις έτοιμο η αυτοκατασκευη του υδραυλικού ?

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, hp8 είπε

εφ όσον  θεωρεί αυτονόητο  ότι δεν έχει τις επιδόσεις του κλασικού γιατί στο πλάσαρε πληρώνοντας ένα σκασμό λεφτά

Αφού το ψάξει για διαρροές -υγρά -πίεση δοχείου διαστολής κλπ θα μπορούσε μια ροή  40-60 λίτρα την ώρα ανά m2 συλλέκτη και μια ΔΤ 10 c στον διαφορικό να βοηθούσε Φαντάζομαι να έχεις τουλάχιστον 4 τμ συλλέκτες με είσοδο έξοδο νερού χιαστί τα αισθητήρια σωστά τοποθετημένα  και σωλήνες παροχής τουλάχιστον φ18 και όχι από τουμποραμα

Σολαρ κιτ έχεις έτοιμο η αυτοκατασκευη του υδραυλικού ?

Μπορείτε να μου πείτε, από που προκύπτουν αυτά τα νούμερα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε

Μπορείτε να μου πείτε, από που προκύπτουν αυτά τα νούμερα;

Το μέλος έχει 200L μποιλερ για να τον πάει από τους 15 στους 60 θέλεις 10κw Βάλε τον τύπο που έχω βάλει 6-7 σελίδες πριν να δεις 

Σύμφωνα με τους πίνακες στη χώρας μας παίρνουμε 1000 w/m2 συλλέκτη σε μια καλή μέρα καταμεσήμερο Άρα τα 4 τμ συλλέκτη είναι απαραίτητο ώστε με 2-3 ώρες να καλύψει αυτά που θέλουμε  Η διαφορά των 10 βαθμών είναι μια επιλογή που ικανοποιεί το σύστημα για να μην έχει συνεχή  σταρτ στοπ ο κυκλοφορητής καθ όσον οι συλλέκτες  πότε δίνουν 50-150-500-700 w/m2/h ανάλογα με την ηλιοφάνεια Τώρα για περάσουν τα kw απολαβής και να αποδοθούν από τους συλλέκτες στον εναλλάκτη του μποιλερ θέλουν μια ταχύτητα ροής και μια διάμετρο σωλήνας 
Από τους πίνακες διαμέτρου και παροχής των σωλήνων επιλέγεις Το πρόβλημα είναι ότι ποτέ δεν έχουμε σταθερή απολαβή και απόδοση της ενέργειας με αποτέλεσμα το σύστημα να λειτουργεί ανάλογα με τις συνθήκες Δεν ξέρω αν σε κάλυψα 

Επεξ/σία από hp8
  • Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, hp8 είπε

Το μέλος έχει 200L μποιλερ για να τον πάει από τους 15 στους 60 θέλεις 10κw Βάλε τον τύπο που έχω βάλει 6-7 σελίδες πριν να δεις 

Σύμφωνα με τους πίνακες στη χώρας μας παίρνουμε 1000 w/m2 συλλέκτη σε μια καλή μέρα καταμεσήμερο Άρα τα 4 τμ συλλέκτη είναι απαραίτητο ώστε με 2-3 ώρες να καλύψει αυτά που θέλουμε  Η διαφορά των 10 βαθμών είναι μια επιλογή που ικανοποιεί το σύστημα για να μην έχει συνεχή  σταρτ στοπ ο κυκλοφορητής καθ όσον οι συλλέκτες  πότε δίνουν 50-150-500-700 w/m2/h ανάλογα με την ηλιοφάνεια Τώρα για περάσουν τα kw απολαβής και να αποδοθούν από το τους συλλέκτες στον εναλλάκτη του μποιλερ θέλουν μια ταχύτητα ροής και μια διάμετρο σωλήνας 
Από τους πίνακες διαμέτρου και παροχής των σωλήνων επιλέγεις Το πρόβλημα είναι ότι ποτέ δεν έχουμε σταθερή απολαβή και απόδοση της ενέργειας με αποτέλεσμα το σύστημα να λειτουργεί ανάλογα με τις συνθήκες Δεν ξέρω αν σε κάλυψα 

Το flow rate πώς το υπολογίσατε;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε

Το flow rate πώς το υπολογίσατε;

από το κλασικό Q/ΔΤ έλαβα το 15000 ως  σταθερό και όχι το 20000 η 7000 Αλλα είπαμε η απόδοση των συλλεκτών δεν είναι ποτέ σταθερή Σε μια καλή μέρα μπορεί να χάνεις ενέργεια λόγω αργής ροής Αυτό βολεύεται γιατί η καλή ηλιοφάνεια θα σου δώσει αν όχι το 90 έστω το 70%  Σε μια μέτρια έως κακή μέρα θα σταματά το σύστημα λόγο γρήγορης ροής και θα παίρνεις ελάχιστα Γιαυτο (για μένα ) τα βεβιασμένης ένας απλός χρήστης ΖΝΧ καλό είναι να τα αποφεύγει Ίσως οι ινβερτερ κυκλοφορητες να ισορροπούν κάπως την κατάσταση αν ασχοληθείς 

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, hp8 είπε

από το κλασικό Q/ΔΤ έλαβα το 15000 ως  σταθερό και όχι το 20000 η 7000 Αλλα είπαμε η απόδοση των συλλεκτών δεν είναι ποτέ σταθερή Σε μια καλή μέρα μπορεί να χάνεις ενέργεια λόγω αργής ροής Αυτό βολεύεται γιατί η καλή ηλιοφάνεια θα σου δώσει αν όχι το 90 έστω το 70%  Σε μια μέτρια έως κακή μέρα θα σταματά το σύστημα λόγο γρήγορης ροής και θα παίρνεις ελάχιστα Γιαυτο (για μένα ) τα βεβιασμένης ένας απλός χρήστης ΖΝΧ καλό είναι να τα αποφεύγει Ίσως οι ινβερτερ κυκλοφορητες να ισορροπούν κάπως την κατάσταση αν ασχοληθείς 

Ισχύει: Παροχή (κυβικά μέτρα ανά ώρα) = Ταχύτητα (μέτρα ανά δευτερόλεπτο) * διατομή (τετραγωνικά μέτρα).

Η ταχύτητα για να μην έχει θόρυβο στις σωληνώσεις είναι στα 0.7 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Στην παροχή πρέπει να λάβουμε και τα τετραγωνικά μέτρα του συλλέκτη.

Μόλις τώρα, πάνοσ2 είπε

Ισχύει: Παροχή (κυβικά μέτρα ανά ώρα) = Ταχύτητα (μέτρα ανά δευτερόλεπτο) * διατομή (τετραγωνικά μέτρα).

Η ταχύτητα για να μην έχει θόρυβο στις σωληνώσεις είναι στα 0.7 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Στην παροχή πρέπει να λάβουμε και τα τετραγωνικά μέτρα του συλλέκτη.

Διόρθωση Παροχή Κυβικά ανά δευτερόλεπτο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...