naive Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Παιδιά αυτό που δεν επαρκεί αυτές τις μέρες είναι ο ήλιος, μη βγάζετε υποκειμενικά συμπεράσματα. Ο κάθε κατασκευαστής και ειδικά οι επώνυμες εταιρείες που έχουν μηχανικούς, έχουν υπολογίσει το βέλτιστο συνδυασμό δεξαμενής - συλλέκτη για όλο το χρόνο.
26ska Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, naive είπε Παιδιά αυτό που δεν επαρκεί αυτές τις μέρες είναι ο ήλιος, μη βγάζετε υποκειμενικά συμπεράσματα. Ο κάθε κατασκευαστής και ειδικά οι επώνυμες εταιρείες που έχουν μηχανικούς, έχουν υπολογίσει το βέλτιστο συνδυασμό δεξαμενής - συλλέκτη για όλο το χρόνο. Αυτές οι μέρες, ειδικά για Αττική, ήταν ιδανικές από ηλιοφάνεια. 1
naive Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, 26ska είπε Αυτές οι μέρες, ειδικά για Αττική, ήταν ιδανικές από ηλιοφάνεια. Σήμερα, με 2 τμ συλλέκτη το θερμόμετρο λέει 65βαθμούς. Αλλά τις προηγούμενες μέρες δεν ήταν έτσι και τελείωνε γρήγορα το νερό. ¨Οταν προηγηθεί μια μέρα με συννεφιά και κρυώσει εντελώς το νερό, την επόμενη θέλει πολύ ήλιο για να γεμίσει με καυτό νερό. Μπορεί να έχει στο επάνω μέρος καλή θερμοκρασία, αλλά δεν είναι ολόκληρη η ποσότητα έτσι και για αυτό τελειώνει γρήγορα. 1
26ska Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 20 λεπτά πριν, naive είπε Σήμερα, με 2 τμ συλλέκτη το θερμόμετρο λέει 65βαθμούς. Αλλά τις προηγούμενες μέρες δεν ήταν έτσι και τελείωνε γρήγορα το νερό. ¨Οταν προηγηθεί μια μέρα με συννεφιά και κρυώσει εντελώς το νερό, την επόμενη θέλει πολύ ήλιο για να γεμίσει με καυτό νερό. Μπορεί να έχει στο επάνω μέρος καλή θερμοκρασία, αλλά δεν είναι ολόκληρη η ποσότητα έτσι και για αυτό τελειώνει γρήγορα. Τεσπα εγώ είμαι μπερδεμένος, ένα χρόνο τον έχω τον ηλιακό, δεν ξέρω τι φταίει, πάντως δεν είμαι ευχαριστημένος. Ίσως φταίει η αναίδεια μου... Ίσως οι επιλεκτικοι είναι απλά marketing...
vaggooss Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, 26ska είπε Εγώ με 200ρι με 3.6 συλλεκτες επιλεκτικους, δεν καλύπτομαι επαρκώς για τις ανάγκες της οικογένειας μου. 4μελης οικογένεια είμαστε χθες κάναμε μπάνιο οι 3 και σήμερα το πρωί είχε απλά ζεστουτσικο νερό, που πήγε να λουστει η γυναίκα μου. Δεν ξέρω τι φταίει... Ίσως δεν επαρκούν οι συλλεκτες, ίσως είναι λάθος η εγκατάσταση γιατί υπάρχει μπροστά από τον ηλιακό το κλιμακοστασιο και κόβει ήλιο... Περίμενα καλύτερη απόδοση πάντως σε χειμώνα από ηλιακό που μου κοστισε 850 ευρώ, ίσως είχα πολλές απαιτήσεις. Ο χειμώνας φέτος Αττική είχε πολύ σύννεφο.. Μας κάνεις πλάκα. Κάνατε 3 άτομα μπάνιο και περίμενες να έχει ζεστό νερό το πρωί? Έχετε μπερδέψει πολλοί εδώ μέσα την έννοια του ηλιακού. Το ότι βάλατε κάποιοι ηλιακό με 15.000 ευρώ η ακόμα και 100.000 ευρώ δεν σημαίνει ότι βρέξει χιονίσει θα παράγει ζεστό νερό. 1
Klausx Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, 26ska είπε Εγώ με 200ρι με 3.6 συλλεκτες επιλεκτικους, δεν καλύπτομαι επαρκώς για τις ανάγκες της οικογένειας μου. 4μελης οικογένεια είμαστε χθες κάναμε μπάνιο οι 3 και σήμερα το πρωί είχε απλά ζεστουτσικο νερό, που πήγε να λουστει η γυναίκα μου. Δεν ξέρω τι φταίει... Ίσως δεν επαρκούν οι συλλεκτες, ίσως είναι λάθος η εγκατάσταση γιατί υπάρχει μπροστά από τον ηλιακό το κλιμακοστασιο και κόβει ήλιο... Περίμενα καλύτερη απόδοση πάντως σε χειμώνα από ηλιακό που μου κοστισε 850 ευρώ, ίσως είχα πολλές απαιτήσεις. Ο χειμώνας φέτος Αττική είχε πολύ σύννεφο.. Χθες είχε δυνατό ήλιο, με 160λ (150κατι) κάναμε μπάνιο 3 άτομα και το πρωί είχε ακόμα ζεστό. Μεγάλο ρόλο παίζει και η μόνωση που σου έχουν κάνει, συνήθως αφήνουν αμονωτα τα ορειχάλκινα εξαρτήματα και έχεις απώλειες προς το περιβάλλον. 1
gia_nnis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 4 ώρες πριν, 26ska είπε Τεσπα εγώ είμαι μπερδεμένος, ένα χρόνο τον έχω τον ηλιακό, δεν ξέρω τι φταίει, πάντως δεν είμαι ευχαριστημένος. Ίσως φταίει η αναίδεια μου... Ίσως οι επιλεκτικοι είναι απλά marketing... Για χειμωνα αν το μποιλερ ειναι κρυο και την επομενη μερα με ηλιοφανεια στις 3 το μεσημερι μπορει να σου δωσει 3 ντουζ ο ενας μετα τον αλλον τοτε εκτιμω δουλευει αψογα! Σε δυσκολες συνθηκες ανοιγεις μονο για ντουζ! Μια μερα με ηλιοφανεια παρατηρησε απο τις 11 μερχι τις 14κ30 αν σκιαζονται οι συλλεκτες.. Λιγο-πολυ ολοι εχουν προβληματισμο στην αποδοση..! το θεμα ειναι να ξερεις οτι το μηχανημα αποδιδει σωστα γι αυτο που ειναι! 21 λεπτά πριν, Klausx είπε Χθες είχε δυνατό ήλιο, με 160λ (150κατι) κάναμε μπάνιο 3 άτομα και το πρωί είχε ακόμα ζεστό. Μεγάλο ρόλο παίζει και η μόνωση που σου έχουν κάνει, συνήθως αφήνουν αμονωτα τα ορειχάλκινα εξαρτήματα και έχεις απώλειες προς το περιβάλλον. Δεν λεει απολύτως τιποτα! Πιο ρεαλιστικο θα ηταν να μας ελεγες θερμοκρασια νερου πριν τον χτυπησει ο ηλιος και θερμοκρασια μετα... Επισης ποσα λιτρα νερου καταναλωσες και θερμοκρασια εισοδου υδρευσης! Ακομα το πρωι που σου εδωσε ζεστο τι ωρα ηταν και ποια η θερμοκρασια!
vaggooss Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 6 ώρες πριν, gia_nnis είπε Για χειμωνα αν το μποιλερ ειναι κρυο και την επομενη μερα με ηλιοφανεια στις 3 το μεσημερι μπορει να σου δωσει 3 ντουζ ο ενας μετα τον αλλον τοτε εκτιμω δουλευει αψογα! Σε δυσκολες συνθηκες ανοιγεις μονο για ντουζ! Μια μερα με ηλιοφανεια παρατηρησε απο τις 11 μερχι τις 14κ30 αν σκιαζονται οι συλλεκτες.. Λιγο-πολυ ολοι εχουν προβληματισμο στην αποδοση..! το θεμα ειναι να ξερεις οτι το μηχανημα αποδιδει σωστα γι αυτο που ειναι! Δεν λεει απολύτως τιποτα! Πιο ρεαλιστικο θα ηταν να μας ελεγες θερμοκρασια νερου πριν τον χτυπησει ο ηλιος και θερμοκρασια μετα... Επισης ποσα λιτρα νερου καταναλωσες και θερμοκρασια εισοδου υδρευσης! Ακομα το πρωι που σου εδωσε ζεστο τι ωρα ηταν και ποια η θερμοκρασια! Παιδιά είστε τραγικοί ειλικρινά. Εάν θέλετε να μην μένετε πότε από νερό πάρτε έναν ηλιακό 500 λίτρων με 15 μέτρα συλλέκτη να είστε καλυμμένοι.
gia_nnis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, vaggooss είπε Παιδιά είστε τραγικοί ειλικρινά. Εάν θέλετε να μην μένετε πότε από νερό πάρτε έναν ηλιακό 500 λίτρων με 15 μέτρα συλλέκτη να είστε καλυμμένοι. Οταν ακους απο διάφορους υπερβολες.. ή σημεια και τερατα πχ ζεσταινει και με συννεφια! Αυτος μετα που θα παει να παρει ηλιακο και δεν εχει εμπειρια.. του μπαινουν καχυποψιες οτι ο ηλιακος που πηρε μπορει να εχει καποιο προβλημα..!
GKLTDKV Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Να ρωτησω τους πιο ειδικους απο εμενα μιας και δεν εχω κλεισει ουτε μια εβδομαδα που εβαλα ηλιακο. Την πρωτη φορα που ξεκινησε να δουλευει ηταν 10 το πρωι με 18 βαθμους θερμοκρασια νερου και μεχρι 4 και μιση το απογευμα ειχε παει 54 βαθμους. Θεωρειτε καλη επιδοση? Το μποιλερ ειναι 160 λιτρα με 2,4 τετραγωνικα επιλεκτικο συλλεκτη.
gia_nnis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, GKLTDKV είπε Να ρωτησω τους πιο ειδικους απο εμενα μιας και δεν εχω κλεισει ουτε μια εβδομαδα που εβαλα ηλιακο. Την πρωτη φορα που ξεκινησε να δουλευει ηταν 10 το πρωι με 18 βαθμους θερμοκρασια νερου και μεχρι 4 και μιση το απογευμα ειχε παει 54 βαθμους. Θεωρειτε καλη επιδοση? Το μποιλερ ειναι 160 λιτρα με 2,4 τετραγωνικα επιλεκτικο συλλεκτη. Αδιαμφισβήτητα καλος!!! ΥΓ. Διορθωσε το επιδοση.. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2020 από gia_nnis
Ppd Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Επειδη οντως πρεπει να μιλαμε με αριθμους εμενα σημερα απο 35 βαθμους στις 10 στις 3 ειχε 42. Χωρις καταναλωση, με 2 τετραγωνικα κ 160lt. Στην Αθηνα ο καιρος μια συνεφια μια ηλιο.
GKLTDKV Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, gia_nnis είπε Αδιαμφισβήτητα καλος!!! ΥΓ. Διορθωσε το επιδοση.. https://el.m.wiktionary.org/wiki/επίδοση
vaggooss Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, GKLTDKV είπε Να ρωτησω τους πιο ειδικους απο εμενα μιας και δεν εχω κλεισει ουτε μια εβδομαδα που εβαλα ηλιακο. Την πρωτη φορα που ξεκινησε να δουλευει ηταν 10 το πρωι με 18 βαθμους θερμοκρασια νερου και μεχρι 4 και μιση το απογευμα ειχε παει 54 βαθμους. Θεωρειτε καλη επιδοση? Το μποιλερ ειναι 160 λιτρα με 2,4 τετραγωνικα επιλεκτικο συλλεκτη. Εννοείται σούπερ είναι.
Maurikycli Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Στις 5/3/2020 στις 5:36 ΜΜ, Ppd είπε Τελικα αποφασισα και εβαλα inox μαλτεζο 160 lt με 2τετραγωνικα συλλεκτη. Επειδη ειναι ο πρωτος χειμωνας που λειτουργησε εχω να κανω την εξης παρατηρηση.Ενεπαρκη επιφανεια συλλεκτη αφου με ηλιοφανεια ολη μερα με το ζορι φτανει για ντουζ 2 ατομων χωρις λαντζα. Ευτυχως ειναι τριπλης κ ειχα ζεστο νερο απο το καλοριφερ... Κάτι δεν πάει καλά. Μήπως είναι ανάμεσα σε ψηλά κτίρια; 2 ώρες πριν, gia_nnis είπε Αδιαμφισβήτητα καλος!!! ΥΓ. Διορθωσε το επιδοση.. Όχι διόρθωση στο θεωρείτε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα