Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 30/12/2024 στις 2:41 ΜΜ, Locke_John είπε

Είναι στον 3ο όροφο 6όροφης πολυκατοικίας. 

Το θέμα είναι το εξής: Τώρα έχει "απλό" κλασικό θερμοσίφωνα, στο πατάρι πάνω από το μπάνιο. Μάλλον αρκετά παλιό. Πρόσφατα, στο σπίτι σηκώνοντας το διακόπτη του θερμοσίφωνα, παρατήρησα ότι πέφτει ο γενικός. Κάλεσα ηλεκτρολόγο και μου είπε ότι πιθανότατα υπάρχει διαρροή απ' τον θερμοσίφωνα. Όμως, μου πρότεινε να καλέσω υδραυλικό ο οποίος θα μου εξηγήσει αναλυτικά. Σε κάθε περίπτωση, βάζοντας ηλιακό, αυτό το "κουβούκλιο" του κλασικού, αφαιρείται απ' το πατάρι και ο χώρος μένει κενός, σωστά; 

Μήπως, εφόσον είμαι αποφασισμένος να βάλω ηλιακό, να καλέσω απευθείας σχετικό μάστορα, παρακάμπτοντας το στάδιο κλήσης υδραυλικού για να εξετάσει το τί συμβαίνει με τον τωρινό; 

Από θέμα εταιρειών, έχετε να προτείνετε κάποιες συγκεκριμένες;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποιες απαντήσεις.

Αν ο ηλεκτρικος ειναι πολλα χρονια και εχει κανει χρηση σιγουρα τα εχει φαει τα ψωμια του οποτε αξιζει αυτος που θα σου εγκαταστησει τον ηλιακο να σου αλλαξει και τον ηλεκτρικο.

Επισης να γνωριζεις δεν αξιζει η χρηση της αντιστασης του ηλιακου περα απο συγκεκριμενες προυποθεσεις.. αλλιως θα σου ''βγει'' ενεργοβορο,χρονοβορο με περισσοτερο κοστος στη συντηρηση!

Αν παρεις glass κοιτα να ειναι ''κατηγορια'' διπλης επισμαλτωσης.

Για να εχεις μια εικονα 160/2.5τμ,inox περιβλημα στα 750ευρω

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε όλοι, με υγεία.
Φέρνω εδώ το ποστ που άνοιξα αλλού.

Στις 30/12/2024 στις 12:19 ΠΜ, Demora είπε

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά!
Τη συμβουλή σας θα ήθελα σχετικά με ηλιακό θερμοσίφωνα.

Υπάρχουσα εγκατάσταση:
Στο υπόγειο υπάρχει μπόιλερ πετρελαίου με καζάνι νερού 160 η 200 λτ. Υπάρχει  δυνατότητα το νερό να ζεσταθεί και με ηλεκτρική αντίσταση και με ηλιακό. Τα πανελ του ηλιακού στη ταράτσα στέλνουν το νερό στο ίδιο καζάνι με το μπόιλερ. Υπάρχουν αντλίες/κυκλοφορητές που μεταφέρουν το νερό από το υπόγειο σε τρεις ορόφους πάνω. Το καζάνι έχει συντηρηθεί πρόσφατα και έχει γίνει και αλλαγή αντίστασης πριν 1-2 χρόνια.

Υψόμετρο σπιτιού 500μ. 2 εβδομάδες το χρόνο έχει χιόνι και πάγο και χρόνο παρά χρόνο έσπαγαν τα τζάμια των πάνελ του ηλιακού οπότε καταργήθηκε η χρήση τους πριν καμια 15ετία.

Συνεχίστηκε η χρήση μόνο με πετρέλαιο μέχρι που ακρίβυνε πολύ και η χρήση έγινε μόνο με ρεύμα. Εκ των υστέρων μάθαμε ότι η αντίσταση αυτή είναι πολύ μικρή γι αυτό τον όγκο νερού γι αυτό αργεί να ζεστάνει το νερό – 1,5 ώρα – και είναι αντιοικονομική.
Οι ερωτήσεις:
Τι έγινε  λάθος με τον ηλιακό, πώς πρέπει να λειτουργεί σε κρύες συνθήκες, αν αποφασίσουμε να ξαναβάλουμε τι πρέπει να προσέξουμε, τι να ζητήσουμε, τι χρειάζεται κατά τη λειτουργία του;
Πού να είναι το καζάνι νερού, στην ταράτσα με τα πάνελ η στο υπόγειο που είναι τώρα;

Στις 30/12/2024 στις 9:27 ΠΜ, hp8 είπε

Υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για ηλιακούς  Αν έχεις μια φωτο θα ήθελα να δω τα σπασμένα Των άλλων γύρω σου δεν εσπαγαν ?

Δεν λες και δεν δείχνεις τίποτα  για τον ηλιακό Πχ αντιψυκτικό είχε στο κύκλωμα η ήταν σκέτο νερό

στο υπόγειο που είναι τώρα Φώναξε έναν υδραυλικό που να έχει κάνει αντίστοιχη κατασκευή και αφού την δεις και μιλήσεις με τον ιδιοκτήτη και αν σου πουν ότι είναι ευχαριστημενοι αποφασίστε Να ξέρεις ότι το κόστος για μια σωστή δουλειά είναι αρκετά υψηλό 

Υπάρχουν 100δες βίντεο για να δεις 

Το σπίτι του γείτονα δεν έχω παρατηρήσει να έχει πρόβλημα. Ο ηλιακός είναι σε αχρηστεία πολλά χρόνια και τα τζάμια σπασμένα, μιλάμε για καμια δεκαετία, εβγαλα κάποιες φωτογραφίες και ένα βίντεο, αμα θεωρείς ότι χρειάζεται το ανεβαζω και αυτό .
Μιλώντας με την ιδιοκτήτρια μου είπε ότι το χρησιμοποιούσαν για καμια 15ετια, δεν ξέρει αν ο πατέρας της έκανε συντήρηση και τι έκανε, πάντως αυτή όταν ανέλαβε το σπίτι μετά από κάποια χρόνια έσπασαν τα κρύσταλλα και τα άλλαξε αλλα στον πρώτο παγετό, τον επόμενο χρόνο ή κάτι τέτοιο έσπασαν και δεν ξανασχολήθηκε.Μου είπε οτι είχε αντιπηκτικό, γιατί θυμάται να έχει δει κάτι πράσινα υγρά, αυτά ξέρω.

tzami_iliakou.jpg

iliakos_tzamia.jpg

iliakos.jpg

Επεξ/σία από Demora
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Demora είπε

. Ο ηλιακός είναι σε αχρηστεία πολλά χρόνια και τα τζάμια σπασμένα, μιλάμε για καμια δεκαετία,

Συλλέκτες τύπου σαντουιτς Σιδερένιοι 30 χρόνων Την γνώμη μου την έγραψα παραπάνω Απ την αρχή όλα Κόστος τρελό  

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, hp8 είπε

Συλλέκτες τύπου σαντουιτς Σιδερένιοι 30 χρόνων Την γνώμη μου την έγραψα παραπάνω Απ την αρχή όλα Κόστος τρελό  

Καταρχας σ ευχαριστώ που απαντάς. Δηλαδή λες να αφήσω το καζάνι κάτω όπως είναι και να βάλω μόνο τζάμια και ότι άλλο χρειάζεται; δεν ξέρω τι είναι ο συλλέκτης τύπου σάντουιτς. Σκέφτομαι πιο πολύ το κόστος σε βάθος χρόνου, δηλαδή ας δώσω κάποια χρήματα περισσότερα τώρα αρκεί να έχω κάτι που θα με βγάλει για περισσότερο καιρό (με συντήρηση εννοειται) . Δηλαδή αν είναι καλύτερη λύση να πάρω άλλο καζάνι και να το βάλω στην ταράτσα ή καινούργιο πιο μικρό για κάτω, το σκέφτομαι. Για την ώρα θα ήθελα να ξέρω ποιο είναι το καλύτερο δυνατό που μπορώ να κάνω, τι να ζητήσω, να μου πει ένας υδραυλικός μια τιμή γι αυτό και από εκεί και πέρα άμα δεν μπορώ να σηκώσω το οικονομικό βάρος, βλέπω εναλλακτικές. Αλλα επειδή δεν έχω σχέση με αυτά, ούτε γνωστούς φίλους να ασχολούνται για να με βοηθήσουν, γι αυτό κατέφυγα στα forums. Να ξέρω και τι να ζητησω από κάποιον, τι επιλογές υπάρχουν και όχι απαραίτητα τι έχει όρεξη να κάνει ο υδραυλικός που θα μου τύχει.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Demora είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε όλοι, με υγεία.
Φέρνω εδώ το ποστ που άνοιξα αλλού.

Το σπίτι του γείτονα δεν έχω παρατηρήσει να έχει πρόβλημα. Ο ηλιακός είναι σε αχρηστεία πολλά χρόνια και τα τζάμια σπασμένα, μιλάμε για καμια δεκαετία, εβγαλα κάποιες φωτογραφίες και ένα βίντεο, αμα θεωρείς ότι χρειάζεται το ανεβαζω και αυτό .
Μιλώντας με την ιδιοκτήτρια μου είπε ότι το χρησιμοποιούσαν για καμια 15ετια, δεν ξέρει αν ο πατέρας της έκανε συντήρηση και τι έκανε, πάντως αυτή όταν ανέλαβε το σπίτι μετά από κάποια χρόνια έσπασαν τα κρύσταλλα και τα άλλαξε αλλα στον πρώτο παγετό, τον επόμενο χρόνο ή κάτι τέτοιο έσπασαν και δεν ξανασχολήθηκε.Μου είπε οτι είχε αντιπηκτικό, γιατί θυμάται να έχει δει κάτι πράσινα υγρά, αυτά ξέρω.

tzami_iliakou.jpg

iliakos_tzamia.jpg

iliakos.jpg

Συγγνώμη τί πράγμα είναι τούτο;

Σκουριά παντού,Ούτε για παλιοσίδερα δεν κάνει.

Ξηλωμα και πέταμα.

Αλήθεια αυτό το πράγμα λειτουργούσε;

Δημοσ.

Είναι σε αχρηστεία, παρατημένο εδώ και χρόνια, απλώς κάποιος ζήτησε φωτογραφίες και τις ανέβασα.
Δεν περιμένω να δουλέψει, θα πάρω καινούργια τζάμια σίγουρα.
Η απορία μου είναι αν με συμφέρει να κρατήσω το καζάνι που έχω ή να πάρω καινούργιο.

Τα έχω γράψει όλα αναλυτικά πιο πάνω.

• Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Demora είπε

Είναι σε αχρηστεία, παρατημένο εδώ και χρόνια, απλώς κάποιος ζήτησε φωτογραφίες και τις ανέβασα.
Δεν περιμένω να δουλέψει, θα πάρω καινούργια τζάμια σίγουρα.
Η απορία μου είναι αν με συμφέρει να κρατήσω το καζάνι που έχω ή να πάρω καινούργιο.

Τα έχω γράψει όλα αναλυτικά πιο πάνω.

Μήπως έχεις να ανεβάσεις κάποιο βίντεο συνολικα; 

Και πιο πολύ να εστιάζει στο μποιλερ;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Demora είπε

Η απορία μου είναι αν με συμφέρει να κρατήσω το καζάνι που έχω ή να πάρω καινούργιο ?

Αυτό θα το αποφασίσεις εσύ λαμβανομένου υπόψιν ότι θα έχει τα χρόνια του Όπως έγραψα το κόστος ενός σωστού συστήματος βεβιασμένης κυκλοφορίας( όπως λέγεται) είναι αρκετά μεγάλο Εγώ (εσύ αποφασίζεις) θα έβαζα έναν κλασικό ηλιακό και θα έκανα χειροκίνητη η αυτόματη διάταξη που θα επέλεγα αν θα πάρω ΖΝΧ από τον νέο ηλιακό η από το υπάρχον μποιλερ που ζεσταίνεις με τον λέβητα Τώρα αν οι ανάγκες είναι για πάνω από 160 L εγώ θα έβαζα 2 μικρούς με σύνδεση σε σειρά Αν όπως λες έχεις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ο βεβιασμένης είναι μονόδρομος Οι γείτονες τι ηλιακούς έχουν ? Εννοείται ότι συζητάς με σωστό μάστορα και αποφασίζεις Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να δεις και  ηλιακούς με  σωλήνες κενού Οι τιμές τους δεν είναι απαγορευτικές Βέβαια  είναι σε πολύ μικρο ποσοστό εγκατεστημένοι 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Αν ο ηλεκτρικος ειναι πολλα χρονια και εχει κανει χρηση σιγουρα τα εχει φαει τα ψωμια του οποτε αξιζει αυτος που θα σου εγκαταστησει τον ηλιακο να σου αλλαξει και τον ηλεκτρικο.

Επισης να γνωριζεις δεν αξιζει η χρηση της αντιστασης του ηλιακου περα απο συγκεκριμενες προυποθεσεις.. αλλιως θα σου ''βγει'' ενεργοβορο,χρονοβορο με περισσοτερο κοστος στη συντηρηση!

Αν παρεις glass κοιτα να ειναι ''κατηγορια'' διπλης επισμαλτωσης.

Για να εχεις μια εικονα 160/2.5τμ,inox περιβλημα στα 750ευρω

Καλή χρονιά.
Σκεφτόμουν να έχω μόνο ηλιακό, καταργώντας τον ηλεκτρικό. 
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Επεξ/σία από Locke_John
Δημοσ.
3 hours ago, Locke_John said:

Καλή χρονιά.

Καλό θα ήταν να σκεφτείς και την τοποθέτηση νέου ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, με ένα διακόπτη σε προσβάσιμο σημείο για επιλογή μεταξύ των δύο. Το χειμώνα, τις μέρες που δεν έχει επαρκή ηλιοφάνεια, είναι σαφώς πιό ακριβό και πιό χρονοβόρο να ζεσταίνεις 160 λίτρα πχ ηλιακού (με το καζάνι εκτεθειμένο στο κρύο) παρά 80 λίτρα ηλεκτρικού θερμοσίφωνα που είναι στο πατάρι σου προστατευμένος από τις έξωτερικές συνθήκες. Αν είσαι βέβαια στη νότια ελλάδα (πεδινά) κι όσο πιό νότια, το πλεονέκτημα που σου περιγράφω μειώνεται και στην Κρήτη για παράδειγμα ή στα Δωδεκάνησα χάνει πλήρως το νόημά του.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Locke_John είπε

Καλή χρονιά.

Από 08.01 ξεκινάει το Αλλάζω Θερμοσίφωνα 2. Δείτε μήπως μπορείτε να ενταχθείτε.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, BigBlack είπε

Καλό θα ήταν να σκεφτείς και την τοποθέτηση νέου ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, με ένα διακόπτη σε προσβάσιμο σημείο για επιλογή μεταξύ των δύο. Το χειμώνα, τις μέρες που δεν έχει επαρκή ηλιοφάνεια, είναι σαφώς πιό ακριβό και πιό χρονοβόρο να ζεσταίνεις 160 λίτρα πχ ηλιακού (με το καζάνι εκτεθειμένο στο κρύο) παρά 80 λίτρα ηλεκτρικού θερμοσίφωνα που είναι στο πατάρι σου προστατευμένος από τις έξωτερικές συνθήκες. Αν είσαι βέβαια στη νότια ελλάδα (πεδινά) κι όσο πιό νότια, το πλεονέκτημα που σου περιγράφω μειώνεται και στην Κρήτη για παράδειγμα ή στα Δωδεκάνησα χάνει πλήρως το νόημά του.

Κέντρο Αθήνας βρίσκομαι.

Δημοσ.
4 hours ago, Locke_John said:

Κέντρο Αθήνας βρίσκομαι.

80 λίτρα φτάνουν για τις ανάγκες σας; Επίσης, πόσους ορόφους κάτω από την ταράτσα είναι το διαμέρισμα;

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/1/2025 στις 2:42 ΠΜ, BigBlack είπε

80 λίτρα φτάνουν για τις ανάγκες σας; Επίσης, πόσους ορόφους κάτω από την ταράτσα είναι το διαμέρισμα;

Φτάνουν ναι. Είναι 3 ορόφους κάτω απ' την ταράτσα το διαμέρισμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...