stamost1975 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα, χρόνια πολλά με υγεία εύχομαι σε όλους. Είμαι σε διαδικασία ανακαίνισης σε κατοικία που έχει κατασκευαστεί το 1981. Είναι βόρειο σημείο της Αττικής με 2 τουλάχιστον βαθμούς κάτω κατά μέσο όρο απο την Αθήνα. Για ψύξη/θέρμανση έχουμε επιλέξει αντλία και συγκεκριμένα την EBLA16D3W1 η οποία θα συνδυαστεί με επιδαπέδια fan coil της ίδιας εταιρείας. Επίσης στον ενιαίο χώρο σαλόνι κουζίνα που είναι περίπου 70 τετραγωνικά θα λειτουργεί και ενεργειακό τζάκι. Είμαι στην αναζήτηση ηλιακού και σκέφτομαι αν και πως θα μπορούσε να συνεργαστεί με την αντλία ώστε να αποθηκεύει το ζεστό νερό αλλά και να δίνει ζεστό νερό ο ηλιακός στα fan coil. Το έχει κάνει κάποιος και αν ναι υπάρχουν tips η συμβουλές για πράγματα που πρέπει να προσέξω. Το σπίτι βρίσκεται στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας και η πρόσβαση στον ηλιακο είναι άμεση για το μπαλκόνι που θα τοποθετηθεί η αντλία. Σχετικά με τον ηλιακό πολλοί προτείνουν calpak αλλά ειλικρινά δεν νιώθω να τεκμηριώνουν την άποψή τους. Μου πρότειναν συγκεκριμένα αυτόν. https://calpak.gr/portfolio-item/mark-5-glass-300-4-2/. Το σπίτι είναι 140 τετραγωνικά, με βαρέου τύπου αλουμίνια και θα καλύπτει τις ανάγκες 5 ατόμων.
hp8 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, stamost1975 είπε Καλησπέρα, χρόνια πολλά με υγεία εύχομαι σε όλους. Είμαι σε διαδικασία ανακαίνισης σε κατοικία που έχει κατασκευαστεί το 1981. Είναι βόρειο σημείο της Αττικής με 2 τουλάχιστον βαθμούς κάτω κατά μέσο όρο απο την Αθήνα. Για ψύξη/θέρμανση έχουμε επιλέξει αντλία και συγκεκριμένα την EBLA16D3W1 η οποία θα συνδυαστεί με επιδαπέδια fan coil της ίδιας εταιρείας. Επίσης στον ενιαίο χώρο σαλόνι κουζίνα που είναι περίπου 70 τετραγωνικά θα λειτουργεί και ενεργειακό τζάκι. Είμαι στην αναζήτηση ηλιακού και σκέφτομαι αν και πως θα μπορούσε να συνεργαστεί με την αντλία ώστε να αποθηκεύει το ζεστό νερό αλλά και να δίνει ζεστό νερό ο ηλιακός στα fan coil. Το έχει κάνει κάποιος και αν ναι υπάρχουν tips η συμβουλές για πράγματα που πρέπει να προσέξω. Το σπίτι βρίσκεται στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας και η πρόσβαση στον ηλιακο είναι άμεση για το μπαλκόνι που θα τοποθετηθεί η αντλία. Σχετικά με τον ηλιακό πολλοί προτείνουν calpak αλλά ειλικρινά δεν νιώθω να τεκμηριώνουν την άποψή τους. Μου πρότειναν συγκεκριμένα αυτόν. https://calpak.gr/portfolio-item/mark-5-glass-300-4-2/. Το σπίτι είναι 140 τετραγωνικά, με βαρέου τύπου αλουμίνια και θα καλύπτει τις ανάγκες 5 ατόμων. Ο μηχανολόγος που έχει την επίβλεψη και την εκπόνηση της μελέτης τι λέει γιαυτα που ρωτάς ?
stamost1975 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 42 λεπτά πριν, hp8 είπε Ο μηχανολόγος που έχει την επίβλεψη και την εκπόνηση της μελέτης τι λέει γιαυτα που ρωτάς ? Αν έχετε κάποια πρόταση μου λέτε
vasilllis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Στις 12/12/2024 στις 9:08 ΠΜ, πάνοσ2 είπε Η κατανάλωση καυσίμου (σε κιλά ανά ώρα) δίνεται από την σχέση : (Θερμίδες Λέβητα)/ 8000. Μπορείτε να κάνετε τους σχετικούς υπολογισμούς. Σιγουρος για αυτον τον τυπο?Εμενα με 25000 θερμιδες γραφει 10lt/ωρα Στις 12/12/2024 στις 1:01 ΜΜ, hp8 είπε Θα διαφωνήσω και θα πω οτι : Ένας λέβητας με ισχύ 40000 θερμίδες μπορεί να μπει σένα χώρο που ζητά 25000 με το ανάλογο μπεκ σε συγκεκριμένη πίεση Θέλω να πω ότι η κατανάλωση του μπεκ ορίζει τα κιλά στη Α πίεση που δίνει η αντλία του καυστήρα ενας λεβητας με ισχυ 40.000 βαζοντας το "αναλογο" (τελειως λαθος) μπεκ θα γινει 25000 θερμιδες αρα θα καιει οσο ενας των 25000 θερμιδων.Που διαφωνεις?
hp8 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, stamost1975 είπε Αν έχετε κάποια πρόταση μου λέτε Η πρόταση μου είναι να βρεις ένα άτομο να σου βγάλει μια μελέτη σύμφωνα με αυτά που θέλεις Γιατί πας να κάνεις μια δουλειά 15+ χιλιάδων ευρω (αντλία + fan coil + κλπ) και ρωτάς προτάσεις εδώ 54 λεπτά πριν, vasilllis είπε Που διαφωνεις? εσύ που διαφωνείς ?
mechpanos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, stamost1975 είπε Καλησπέρα, χρόνια πολλά με υγεία εύχομαι σε όλους. Είμαι σε διαδικασία ανακαίνισης σε κατοικία που έχει κατασκευαστεί το 1981. Είναι βόρειο σημείο της Αττικής με 2 τουλάχιστον βαθμούς κάτω κατά μέσο όρο απο την Αθήνα. Για ψύξη/θέρμανση έχουμε επιλέξει αντλία και συγκεκριμένα την EBLA16D3W1 η οποία θα συνδυαστεί με επιδαπέδια fan coil της ίδιας εταιρείας. Επίσης στον ενιαίο χώρο σαλόνι κουζίνα που είναι περίπου 70 τετραγωνικά θα λειτουργεί και ενεργειακό τζάκι. Είμαι στην αναζήτηση ηλιακού και σκέφτομαι αν και πως θα μπορούσε να συνεργαστεί με την αντλία ώστε να αποθηκεύει το ζεστό νερό αλλά και να δίνει ζεστό νερό ο ηλιακός στα fan coil. Το έχει κάνει κάποιος και αν ναι υπάρχουν tips η συμβουλές για πράγματα που πρέπει να προσέξω. Το σπίτι βρίσκεται στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας και η πρόσβαση στον ηλιακο είναι άμεση για το μπαλκόνι που θα τοποθετηθεί η αντλία. Σχετικά με τον ηλιακό πολλοί προτείνουν calpak αλλά ειλικρινά δεν νιώθω να τεκμηριώνουν την άποψή τους. Μου πρότειναν συγκεκριμένα αυτόν. https://calpak.gr/portfolio-item/mark-5-glass-300-4-2/. Το σπίτι είναι 140 τετραγωνικά, με βαρέου τύπου αλουμίνια και θα καλύπτει τις ανάγκες 5 ατόμων. Ξέχασε το δεν αξίζει τον κόπο και τα έξοδα ΝΑΙ να βάλεις αντλία ΝΑΙ να βάλεις ηλιακό, ιδανικά αν υπάρχει χώρος βάλε με μπόιλερ βεβιασμένης με το μπόιλερ στο λεβητοστάσιο αντί για τον ουρανό. Αντί για ηλιοθερμία που δεν θα σου αποδώσει, βάλε ένα φωτοβολταϊκό που θα σε εξυπηρετήσει και στην ψύξη το καλοκαίρι και η απόδοση του δεν πάει πρακτικά ποτέ χαμένη, και μην ασχολείσαι με λοιπές πατέντες. ΥΓ. Υποθέτω ότι πριν μπεις σε όλα αυτά τα έξοδα, έχεις εξασφαλίσει ότι ΠΡΩΤΑ θα γίνει σωστή μόνωση!!! Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από mechpanos
haris_216 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, stamost1975 είπε Καλησπέρα, χρόνια πολλά με υγεία εύχομαι σε όλους. Είμαι σε διαδικασία ανακαίνισης σε κατοικία που έχει κατασκευαστεί το 1981. Είναι βόρειο σημείο της Αττικής με 2 τουλάχιστον βαθμούς κάτω κατά μέσο όρο απο την Αθήνα. Για ψύξη/θέρμανση έχουμε επιλέξει αντλία και συγκεκριμένα την EBLA16D3W1 η οποία θα συνδυαστεί με επιδαπέδια fan coil της ίδιας εταιρείας. Επίσης στον ενιαίο χώρο σαλόνι κουζίνα που είναι περίπου 70 τετραγωνικά θα λειτουργεί και ενεργειακό τζάκι. Είμαι στην αναζήτηση ηλιακού και σκέφτομαι αν και πως θα μπορούσε να συνεργαστεί με την αντλία ώστε να αποθηκεύει το ζεστό νερό αλλά και να δίνει ζεστό νερό ο ηλιακός στα fan coil. Το έχει κάνει κάποιος και αν ναι υπάρχουν tips η συμβουλές για πράγματα που πρέπει να προσέξω. Το σπίτι βρίσκεται στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας και η πρόσβαση στον ηλιακο είναι άμεση για το μπαλκόνι που θα τοποθετηθεί η αντλία. Σχετικά με τον ηλιακό πολλοί προτείνουν calpak αλλά ειλικρινά δεν νιώθω να τεκμηριώνουν την άποψή τους. Μου πρότειναν συγκεκριμένα αυτόν. https://calpak.gr/portfolio-item/mark-5-glass-300-4-2/. Το σπίτι είναι 140 τετραγωνικά, με βαρέου τύπου αλουμίνια και θα καλύπτει τις ανάγκες 5 ατόμων. Ο ηλιακός μπορεί να συνεργαστεί με θέρμανση (εδώ αντλία θερμότητας) επιτυχώς μόνο ως προς το ένα κομμάτι. Δηλαδή η θέρμανση να δίνει στον ηλιακό για ζεστό νερό χρήσης. Το αντίθετο (ο ηλιακός να δίνει στη θέρμανση) δεν παίζει. Τουλάχιστον για την ώρα. Επειδή είναι θέμα που έχει ξαναειπωθεί (πέραν της μίας φοράς) δεν θα μπω στα διαδικασία να το "ξαναπάω" από την αρχή αλλά θα σου έλεγα να το ξεχάσεις, τουλάχιστον ως προς τα fan coil (για ενδοδαπέδια θα ήταν λίγο διαφορετική η συζήτηση, αλλά και πάλι όχι με απλό ηλιακό αλλά με μεγάλο boiler λεβητοστασίου και συστοιχία συλλεκτών). Ως προς το κομμάτι τώρα της επιλογής του ηλιακού που θα συνεργαστεί με την αντλία (και εδώ τα έχουμε ξαναπεί) ένα και μοναδικό σχόλιο. ΠΡΟΣΟΧΗ στην επιλογή. Σε καμία περίπτωση μην δεχτείς να πάρεις ηλιακό τριπλής (τέτοιος είναι που χρειάζεσαι) που "κάνει ΚΑΙ για λέβητα πετρελαίου ΚΑΙ για αντλία θερμότητας". Αυτά είναι παραμύθια που "πουλάνε" κατασκευαστές και πωλητές για να "σπρώξουν" τα τρέχοντα μοντέλα ότι και καλά είναι "αντλία θερμότητας ready". Ο ηλιακός που χρειάζεσαι και που θα συνεργαστεί απροβλημάτιστα με την αντλία χρειάζεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μεγαλύτερο εναλλάκτη από τον συνήθη. ΣΗΜ. Ηλιακοί που η απόσταση ανάμεσα στους δύο σωλήνες του εναλλάκτη είναι γύρω στα 2,5cm (το κλασσικό αντίσταση-εναλλάκτη combo) απλά δεν κάνουν για σένα (και την αντλία). Χρειάζεσαι μεγαλύτερη από 20cm (που και εκεί θέλει ψάξιμο ως προς την ανάπτυξη/μέγεθος του εναλλάκτη εσωτερικά) αλλά τουλάχιστον είναι ένας καλός αρχικός μπούσουλας για να απορρίψεις αρκετούς που λένε παπάτζες. 2
PLACEBO_89 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, stamost1975 είπε Το έχει κάνει κάποιος και αν ναι υπάρχουν tips η συμβουλές για πράγματα που πρέπει να προσέξω. Το σπίτι βρίσκεται στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας και η πρόσβαση στον ηλιακο είναι άμεση για το μπαλκόνι που θα τοποθετηθεί η αντλία. Σχετικά με τον ηλιακό πολλοί προτείνουν calpak αλλά ειλικρινά δεν νιώθω να τεκμηριώνουν την άποψή τους. Μου πρότειναν συγκεκριμένα αυτόν. https://calpak.gr/portfolio-item/mark-5-glass-300-4-2/. Το σπίτι είναι 140 τετραγωνικά, με βαρέου τύπου αλουμίνια και θα καλύπτει τις ανάγκες 5 ατόμων. Εγω στη θεση σου θα εβαζα εναν ηλιακο 200/4τμ inox,διπλης επισμαλτωσης στα 850ευρω σε συνδιασμο με ενα καθετο μποιλερ 80λ διπλης(ρευμα-αντλια) *εναλλακτη μανδυα στα 150-200ευρω για μεσα στο σπιτι. Τον ηλιακο θα τον ειχα καθαρα μονο με τον ηλιο.
konandrio Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Είμαστε στα ίδια, τα έχω όλα ανεξάρτητα όμως , με 200 lit ηλιακό θα είναι λίγες οι φορές μέσα στο χειμώνα που θα χρειαστεί να τον ανάψεις και μάλλον δεν αξίζει να τον συνδιάσεις με κάτι άλλο (έχει χρειαστεί 2 φορές για 15 λεπτά φέτος), ίσως να μην γίνει ποτέ απόσβεση στο κόστος για την υλοποίηση. Αν θα άλλαζα κάτι είναι το τζάκι να μου ζεσταίνει τα νερά για τα fan coil με την προϋπόθεση όμως ότι μπορείς να βρίσκεις φθηνά ξύλα, αμα ειναι να τα αγοράζεις απο τους εμπόρους της αττικής με 120-140 το κυβικό που στην ουσία είναι μισό κυβικό φουσκωμένο, αστο καλυτερα και βάλε fan coil στο σαλονι-κουζίνα. Γνώμη μου, εννοείτε ότι το ψάχνεις ...
vaggooss Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, stamost1975 είπε Καλησπέρα, χρόνια πολλά με υγεία εύχομαι σε όλους. Είμαι σε διαδικασία ανακαίνισης σε κατοικία που έχει κατασκευαστεί το 1981. Είναι βόρειο σημείο της Αττικής με 2 τουλάχιστον βαθμούς κάτω κατά μέσο όρο απο την Αθήνα. Για ψύξη/θέρμανση έχουμε επιλέξει αντλία και συγκεκριμένα την EBLA16D3W1 η οποία θα συνδυαστεί με επιδαπέδια fan coil της ίδιας εταιρείας. Επίσης στον ενιαίο χώρο σαλόνι κουζίνα που είναι περίπου 70 τετραγωνικά θα λειτουργεί και ενεργειακό τζάκι. Είμαι στην αναζήτηση ηλιακού και σκέφτομαι αν και πως θα μπορούσε να συνεργαστεί με την αντλία ώστε να αποθηκεύει το ζεστό νερό αλλά και να δίνει ζεστό νερό ο ηλιακός στα fan coil. Το έχει κάνει κάποιος και αν ναι υπάρχουν tips η συμβουλές για πράγματα που πρέπει να προσέξω. Το σπίτι βρίσκεται στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας και η πρόσβαση στον ηλιακο είναι άμεση για το μπαλκόνι που θα τοποθετηθεί η αντλία. Σχετικά με τον ηλιακό πολλοί προτείνουν calpak αλλά ειλικρινά δεν νιώθω να τεκμηριώνουν την άποψή τους. Μου πρότειναν συγκεκριμένα αυτόν. https://calpak.gr/portfolio-item/mark-5-glass-300-4-2/. Το σπίτι είναι 140 τετραγωνικά, με βαρέου τύπου αλουμίνια και θα καλύπτει τις ανάγκες 5 ατόμων. Βάλε φωτοβολταϊκά με μπαταριες και άσε τα άλλα. Ηλιακό μόνο για ζεστό νερό χρήσης. Το τζάκι είναι άχρηστο εφόσον βάλεις φωτοβολταϊκά με αντλία θερμότητας. Τα ξύλα είναι ακριβά, σε κουράζουν, βρωμιζουν το σπίτι, μαυρίζουν οι τοίχοι γεμίζεις ζουζούνια στο σπίτι. Που θα πετάς την στάχτη? 2 1
sonikk Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 https://www.praktiker.gr/m/p/asfaleia-thermosifonou-1-2-120292 Αυτός ο διακόπτης που έχει με το μαύρο χρώμα είναι για να ελέγχεις αν λειτουργεί η βαλβίδα; Την έχει δουλέψει κάνεις; 1
Locke_John Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Γεια σας και Χρόνια Πολλά. Έχω μερικές ερωτήσεις: Σε διαμέρισμα στο κέντρο Αθήνας, πολυκατοικίας κατασκευής 1965 περίπου, 48 τετραγωνικά, θα ήθελα να βάλω ηλιακό θερμοσίφωνα. Είναι στον 3ο όροφο 6όροφης πολυκατοικίας. Το θέμα είναι το εξής: Τώρα έχει "απλό" κλασικό θερμοσίφωνα, στο πατάρι πάνω από το μπάνιο. Μάλλον αρκετά παλιό. Πρόσφατα, στο σπίτι σηκώνοντας το διακόπτη του θερμοσίφωνα, παρατήρησα ότι πέφτει ο γενικός. Κάλεσα ηλεκτρολόγο και μου είπε ότι πιθανότατα υπάρχει διαρροή απ' τον θερμοσίφωνα. Όμως, μου πρότεινε να καλέσω υδραυλικό ο οποίος θα μου εξηγήσει αναλυτικά. Σε κάθε περίπτωση, βάζοντας ηλιακό, αυτό το "κουβούκλιο" του κλασικού, αφαιρείται απ' το πατάρι και ο χώρος μένει κενός, σωστά; Μήπως, εφόσον είμαι αποφασισμένος να βάλω ηλιακό, να καλέσω απευθείας σχετικό μάστορα, παρακάμπτοντας το στάδιο κλήσης υδραυλικού για να εξετάσει το τί συμβαίνει με τον τωρινό; Από θέμα εταιρειών, έχετε να προτείνετε κάποιες συγκεκριμένες; Το καλοκαίρι, οι σύγχρονοι ηλιακοί, θέλουν κάλυψη της επιφάνειας του κατόπτρου, για προστασία από υπερθέρμανση; Στην πολυκατοικία μου, έχει ήδη 3-4 τοποθετημένους ηλιακούς στην ταράτσα. Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποιες απαντήσεις.
dimitris_st13 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Σωστά θα μείνει κενός Συμφέρει να πάρεις το ρίσκο και να αλλάξεις απευθείας θερμοσίφωνα χωρίς να φωνάξεις ηλεκτρολόγο, και αν πάλι ρίχνει ασφάλεια να τον φωνάξεις. Θα κάνει τη ηλεκτρολογική ο ίδιος; Αρκεί βέβαια να έχεις παροχή ρεύματος στη ταράτσα. Τους σωλήνες νερού από που θα τους περάσεις; βλέπει το πατάρι φωταγωγό;
aligato1000 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 21 hours ago, Locke_John said: Γεια σας και Χρόνια Πολλά. Έχω μερικές ερωτήσεις: Σε διαμέρισμα στο κέντρο Αθήνας, πολυκατοικίας κατασκευής 1965 περίπου, 48 τετραγωνικά, θα ήθελα να βάλω ηλιακό θερμοσίφωνα. Είναι στον 3ο όροφο 6όροφης πολυκατοικίας. Το θέμα είναι το εξής: Τώρα έχει "απλό" κλασικό θερμοσίφωνα, στο πατάρι πάνω από το μπάνιο. Μάλλον αρκετά παλιό. Πρόσφατα, στο σπίτι σηκώνοντας το διακόπτη του θερμοσίφωνα, παρατήρησα ότι πέφτει ο γενικός. Κάλεσα ηλεκτρολόγο και μου είπε ότι πιθανότατα υπάρχει διαρροή απ' τον θερμοσίφωνα. Όμως, μου πρότεινε να καλέσω υδραυλικό ο οποίος θα μου εξηγήσει αναλυτικά. Σε κάθε περίπτωση, βάζοντας ηλιακό, αυτό το "κουβούκλιο" του κλασικού, αφαιρείται απ' το πατάρι και ο χώρος μένει κενός, σωστά; Μήπως, εφόσον είμαι αποφασισμένος να βάλω ηλιακό, να καλέσω απευθείας σχετικό μάστορα, παρακάμπτοντας το στάδιο κλήσης υδραυλικού για να εξετάσει το τί συμβαίνει με τον τωρινό; Από θέμα εταιρειών, έχετε να προτείνετε κάποιες συγκεκριμένες; Το καλοκαίρι, οι σύγχρονοι ηλιακοί, θέλουν κάλυψη της επιφάνειας του κατόπτρου, για προστασία από υπερθέρμανση; Στην πολυκατοικία μου, έχει ήδη 3-4 τοποθετημένους ηλιακούς στην ταράτσα. Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποιες απαντήσεις. οτι ηλιακο και να παρεις κοιτα τα βιντεο του γιανουδη για να εισαι καλυμενος https://www.aenaos-sa.gr/eggatastasi-iliakou-thermosifona-2 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα