Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PLACEBO_89 είπε

Αν ειναι ετσι οκ αλλα καταλαβαινω ετσι οπως το γραφει ειναι ηλεκτρ. θερμοσιφωνας.

ότι κατάλαβα έγραψα :) 

• Like 1
  • Απαντ. 9,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, hp8 είπε

ότι κατάλαβα έγραψα :) 

Ναι συγνώμη ο 100 είναι ηλεκτρικός θερμ. και έλεγα το χειμώνα που δεν θα έχει ο ηλιακός να δουλεύω αυτόν αντί για ζεσταίνω τον ηλιακό των 160 ,για οικονομία .

ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας .

Δημοσ.
Στις 8/12/2024 στις 11:45 ΠΜ, vaggooss είπε

Ξεκινάμε με αυτά τα βήματα.

1)Βάζεις θερμομόνωση (κέλυφος.) εξοικονόμηση 35% πετρελαίου.

2) κουφώματα. Φθάνεις σύνολο 50% εξοικονόμηση. Και μετά τα υπόλοιπα. 

Όταν έχεις μια τρύπα κοιτάς να την βουλώσεις όχι να βρεις κάτι ποιο φθηνό για να συνεχίσεις να πετάς καύσιμο.

Αν εκαψες βέβαια 100 λίτρα για 200τμ σε ένα μήνα είναι πολύ λίγο.

Έκαψα 100 λίτρα σε ούτε 10 μέρες, και δεν έκανε ιδιαίτερα κρύο, οπότε δεν το έκαψα και πάρα πολύ, το σπίτι είναι 10 ετίας οπότε το λες καινούργιο σχετικά, έχει συνθετικά κουφώματα, 2πλα τζάμια, δεν ξέρω τι μόνωση έχει. Πάντως από το χτισμένο ισόγειο όταν κοιτάς πάνω το σπιτι έχει φενιζολ στο 

Την ηλιοθερμια θα την βάλω για επικουρικά όταν έχει ηλιοφάνεια, δεν θα καταργηθεί ο λέβητας πετρελαίου, αυτό αν έχει ουσία. Δεν θέλω να αλλάξω μποιλερ λ, στο μποιλερ που είναι το πετρέλαιο θα μπει και το ηλιακό.

Έτσι το σκέφτομαι για να μην φύγει το κόστος ψηλά., αν υλοποιηθεί έτσι θα μπορεί μια ηλιόλουστη ημέρα να ζεσταθεί το σπίτι μόνο από τον ήλιο? Ας δουλεύει ο κυκλοφοριτης νερού από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, θα ζεστάνει τα σώματα? Η θα είναι απλά χλιαρά?

Δημοσ.
13 minutes ago, StringKIller-gr said:

Έκαψα 100 λίτρα σε ούτε 10 μέρες, και δεν έκανε ιδιαίτερα κρύο, οπότε δεν το έκαψα και πάρα πολύ, το σπίτι είναι 10 ετίας οπότε το λες καινούργιο σχετικά, έχει συνθετικά κουφώματα, 2πλα τζάμια, δεν ξέρω τι μόνωση έχει. Πάντως από το χτισμένο ισόγειο όταν κοιτάς πάνω το σπιτι έχει φενιζολ στο 

Την ηλιοθερμια θα την βάλω για επικουρικά όταν έχει ηλιοφάνεια, δεν θα καταργηθεί ο λέβητας πετρελαίου, αυτό αν έχει ουσία. Δεν θέλω να αλλάξω μποιλερ λ, στο μποιλερ που είναι το πετρέλαιο θα μπει και το ηλιακό.

Έτσι το σκέφτομαι για να μην φύγει το κόστος ψηλά., αν υλοποιηθεί έτσι θα μπορεί μια ηλιόλουστη ημέρα να ζεσταθεί το σπίτι μόνο από τον ήλιο? Ας δουλεύει ο κυκλοφοριτης νερού από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, θα ζεστάνει τα σώματα? Η θα είναι απλά χλιαρά?

Ούτε χλιαρά, τελείως κρύα θα είναι. Μίλα με έναν μηχανικό για το πως θα συνδεθεί ο ηλιακός για να έχει νόημα για το ζεστό νερό χρήσης, ξέχνα τη θέρμανση. Έχω όμως την υποψία πως όταν δεν έχει ήλιο θα σε συμφέρει περισσότερο η αντίσταση του ηλιακού παρά ο λέβητας του πετρελαίου, ιδίως αν είσαι σε κανένα πρόγραμμα με χαμηλή τιμή κιλοβατώρας.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, StringKIller-gr είπε

Βάλε εξωτερική θερμομόνωση. Θα δεις τεράστια διαφορά στο καύσιμο.

Και όταν μπορεις το δεύτερο βήμα είναι να βάλεις αντλία θερμότητας.

Τρίτο βήμα όταν έχεις λεφτά φωτοβολταϊκά.

Αυτά πρέπει να κάνεις. 

Όταν έχεις έναν τρύπιο κουβά κοιτάς να μειώσεις τις απώλειες. Δεν κοιτάς να βρεις πιο φθηνό καύσιμο. ΚΑΝΕ αυτά τα βήματα ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, StringKIller-gr είπε

Η κατανάλωση καυσίμου (σε κιλά ανά ώρα) δίνεται από την σχέση : (Θερμίδες Λέβητα)/ 8000.

Μπορείτε να κάνετε τους σχετικούς υπολογισμούς.

• Thanks 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Η κατανάλωση καυσίμου (σε κιλά ανά ώρα) δίνεται από την σχέση : (Θερμίδες Λέβητα)/ 8000.

Μπορείτε να κάνετε τους σχετικούς υπολογισμούς.

Θα διαφωνήσω και θα πω οτι : Ένας λέβητας με ισχύ 40000 θερμίδες  μπορεί να μπει σένα χώρο που ζητά 25000 με το ανάλογο μπεκ σε συγκεκριμένη πίεση Θέλω να πω ότι η κατανάλωση του μπεκ ορίζει τα κιλά στη Α πίεση που δίνει η αντλία του καυστήρα 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, ήρθα στο χωριό που έχουμε θερμοσίφωνα 30 χρονών που δεν χρησιμοποιείται το μεγαλύτερο διαστημα του χρόνου και είναι ξεσκέπαστος πάντα και είδα ότι το κλειστό κύκλωμα είχε χάσει 3 λίτρα ψυκτικό υγρό από το καλοκαίρι, οπότε συμπλήρωσα. Παραθέτω φώτος. Συντήρηση δεν έχει γινει ποτέ. 

1. Υπάρχει πιθανότητα να χάνει τοση ποσότητα απο τη βαλβίδα του κλειστού κυκλώματος; Δεν φαίνεται να έχει καποια διαρροή εξωτερικά.

2. Το ψυκτικό έλεγε -15 βαθμους. Αν έριχνα μαζί με το ψυκτικό και λιγο νερό θα είχα θεμα; Εδω δεν πεφτει κατω απο -3 σχεδον ποτέ.

https://imgur.com/a/of9gBz8

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

είναι ξεσκέπαστος πάντα και είδα ότι το κλειστό κύκλωμα είχε χάσει 3 λίτρα ψυκτικό υγρό

αν και σκεπή έχει τα δύσκολα της  επιβάλλεται το σκέπασμα  

54 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Υπάρχει πιθανότητα να χάνει τοση ποσότητα απο τη βαλβίδα του κλειστού κυκλώματος; Δεν φαίνεται να έχει καποια διαρροή εξωτερικά

αφού ζεστάνει καλά το νερό στο μποιλερ ψάχνεις  τις συνδέσεις Όταν έβαζες υγρά η παροχή του νερού προς το μποιλερ  ήταν ανοιχτή ? 

1 ώρα πριν, _^ThEo^_ είπε

Το ψυκτικό έλεγε -15 βαθμους. Αν έριχνα μαζί με το ψυκτικό και λιγο νερό θα είχα θεμα; Εδω δεν πεφτει κατω απο -3 σχεδον ποτέ.

Οχι δεν έγραφε αναλογία αραίωσης  

Δημοσ.
6 minutes ago, hp8 said:

αν και σκεπή έχει τα δύσκολα της  επιβάλλεται το σκέπασμα  

αφού ζεστάνει καλά το νερό στο μποιλερ ψάχνεις  τις συνδέσεις Όταν έβαζες υγρά η παροχή του νερού προς το μποιλερ  ήταν ανοιχτή ? 

Οχι δεν έγραφε αναλογία αραίωσης  

Εχεις δίκιο με το σκέπασμα αλλα ερχόμαστε 15-20 μέρες σε ολο το χρόνο, γι αυτο το αμελούμε.

Θα τις ψαξω αυριο τις συνδέσεις. Ναι, απλα ξεβίδωσα τη βαλβίδα με το χέρι και συμπλήρωσα και την βιδωσα μετα με καβουρα. Δεν έκλεισα την παροχή.

• Like 1
Δημοσ.

Βρέθηκε η διαρροή. Είναι στο αριστερά πάνω μέρος του πανελ εκει που βιδώνει το ρακορ. Πήγα να το σφίξω αλλά φοβήθηκα μην κοπεί η χαλκοσωλήνα και δεν έχουμε καθόλου μετά. Μπορώ να κάνω κάτι εύκολο;

IMG_0325.jpeg

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Βρέθηκε η διαρροή. Είναι στο αριστερά πάνω μέρος του πανελ εκει που βιδώνει το ρακορ. Πήγα να το σφίξω αλλά φοβήθηκα μην κοπεί η χαλκοσωλήνα και δεν έχουμε καθόλου μετά. Μπορώ να κάνω κάτι εύκολο;

Το εύκολο και το δύσκολο είναι σχετικό Το απόγευμα η το πρωί που θα είναι κρύα πάρε 2 γαλλικά και με καλή κόντρα σφιχτο Αν τα καταφέρεις οκ Το πιθανότερο είναι το ρακορ να μην είναι με λάστιχο Μια καλή στεγανότητα σε αυτή την περίπτωση είναι ροδέλα από μολύβι με την διάσταση που απαιτείται Όταν την σφίγγεις παίρνει το κωνικό της φόρμας του ρακορ και αντέχει στις θερμοκρασίες 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 10/12/2024 στις 11:19 ΜΜ, thespartian είπε

Καλησπέρα στην παρέα.

Χρησιμοποιώντας τις πολύτιμες πληροφορίες σας πέρασα ένα θερμόμετρο στον ηλιακό.  Το πρόβλημα είναι ότι ενώ το απόγευμα που το τοποθέτησα η ένδειξη του θερμομέτρου πλησίαζε αρκετά την τιμή μετρώντας στη βρύση (38 με 45),  στη συνέχεια η ένδειξη του θερμομετρου έπεφτε ενώ το νερό ήταν αρκετά ζεστό. Ακόμα και τώρα που αναψαμε την αντίσταση,  το θερμόμετρο ανέβηκε στους απο 18 στους 27 με το νερό βέβαια πάνω από 45.

Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να αλλάξω θέση στον αισθητηρα αλλά η απορία μου είναι τι σημείο έχω χτυπήσει τώρα και μου δίνει τέτοια θερμοκρασία.  Έχετε καμιά ιδέα;

Το άλλαξα θέση τοποθετώντας πιο έξω στη μόνωση. Οι θερμοκρασίες είναι πιο σωστές, περίπου 5 βαθμούς μικρότερες από το νερό στη βρύση βέβαια αλλά η δουλειά γίνεται. 

20241211_133002.jpg

Δημοσ.
4 ώρες πριν, thespartian είπε

Το άλλαξα θέση τοποθετώντας πιο έξω στη μόνωση. Οι θερμοκρασίες είναι πιο σωστές, περίπου 5 βαθμούς μικρότερες από το νερό στη βρύση βέβαια αλλά η δουλειά γίνεται. 

20241211_133002.jpg

Γιατί όμως όλη αυτή η "ταλαιπωρία", οι προβληματισμοί και οι "υπολογισμοί" (πχ θερμοκαρία βρύσης -5 βαθμούς);

Προφανώς και αν εσύ είσαι οκ δεν πέφτει λόγος σε κανέναν αλλά πραγματικά δεν θα σου ήταν πιο βολικό, "σωστό" και ακριβές να μπει το αισθητήριο εκεί που πρέπει; Σε 2ο κυάθιο σε νέα αντίσταση;

Έτσι κι αλλιώς το κόστος της αντίστασης θα ήταν κάνα 20-35άρι (ανάλογα τον τύπο) και η αντικατάστασή της μάλλον εύκολη αφού, αν κρίνω από την φωτογραφία, οι βίδες/παξιμάδια είναι ολοκαίνουργια και άρα δεν θα συναντήσει κανείς δυσκολίες στο ξεβίδωμα/αντικατάσταση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...