Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 minutes ago, tony4444 said:

Αναγκαστικά πάω σε 160 λόγω εξοικονομώ , 4 άτομα, αλλά δεν θα δουλεύουν μαζί , η λογική είναι το χειμώνα που δεν θα δίνει πολύ ο ηλιακός να δουλεύω τον 100 θερμοσίφωνα .

Για 4 άτομα σας φτάνει ο 100στάρης; Γιατί αν δεν σας φτάνει τότε τον παροπλίζεις και χρησιμοποιείς την αντίσταση του ηλιακού.

• Like 1
  • Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα.

Χρησιμοποιώντας τις πολύτιμες πληροφορίες σας πέρασα ένα θερμόμετρο στον ηλιακό.  Το πρόβλημα είναι ότι ενώ το απόγευμα που το τοποθέτησα η ένδειξη του θερμομέτρου πλησίαζε αρκετά την τιμή μετρώντας στη βρύση (38 με 45),  στη συνέχεια η ένδειξη του θερμομετρου έπεφτε ενώ το νερό ήταν αρκετά ζεστό. Ακόμα και τώρα που αναψαμε την αντίσταση,  το θερμόμετρο ανέβηκε στους απο 18 στους 27 με το νερό βέβαια πάνω από 45.

Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να αλλάξω θέση στον αισθητηρα αλλά η απορία μου είναι τι σημείο έχω χτυπήσει τώρα και μου δίνει τέτοια θερμοκρασία.  Έχετε καμιά ιδέα;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, thespartian είπε

Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να αλλάξω θέση στον αισθητηρα αλλά η απορία μου είναι τι σημείο έχω χτυπήσει τώρα και μου δίνει τέτοια θερμοκρασία.  Έχετε καμιά ιδέα;

από εδώ που είμαι δεν βλέπω τίποτα Αν βάλεις μια φωτο μπορεί κάτι να πούμε

Δημοσ.
13 ώρες πριν, tony4444 είπε

Αναγκαστικά πάω σε 160 λόγω εξοικονομώ , 4 άτομα, αλλά δεν θα δουλεύουν μαζί , η λογική είναι το χειμώνα που δεν θα δίνει πολύ ο ηλιακός να δουλεύω τον 100 θερμοσίφωνα .

Έτσι ακριβώς θα κάνεις. Τον χειμώνα όταν δεν θα έχει ο ηλιακός θα ανοίγεις τον μικρό. Αν βέβαια έβαλες αντλία θερμότητας με το πρόγραμμα και θα έχεις από εκεί ζεστό νερό χρήσης βγάλε τον 100αρι.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thespartian είπε

Μάλλον το έχω τοποθετήσει στον μανδύα και όχι στο δοχείο.

αν θέλεις να έχεις μια αρκετά σωστή ένδειξη θα αλλάξεις την αντίσταση με μια σαν της φωτο και θα σφηνώσεις το αισθητήριο στο κυάθιον Μπορείς να ρίξεις λάδι Και για να μην φύγει το ετοιμάζεις και το στεγανοποιεις πριν μπει η φλάντζα στη θέση της  Τοποθέτηση στο κοντά στη φλάντζα κλπ είναι ημίμετρα 

image.jpeg.78581edf42e786257a5d149af3322408.jpeg

• Like 1
Δημοσ.

Πυρηνικη φυσικη εχει γινει, να εχουμε ενα θερμομετρο στο καζανι και να μας δινει ενδειξη.

Αντι να το δινουν ετοιμο και δωρεαν, πρεπει να παλευει καθενας μονος του και με πατεντες.

Ετσι ειναι. Στην εποχη της τεχνητης νοημοσυνης, ενα θερμομετρο στο καζανι, ειναι πραγματικο challenge, δυσκολα πραγματα.

(για τις εταιριες τα λεω, ετσι τους εδιναν, ετσι τους δινουν, αχαμπαροι)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρόσθετα ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το πρόβλημα είναι πως δεν στο προτείνουν κιόλας. Αν σου έλεγαν "με Χ παραπάνω κόστος, μπορούμε να σου βάλουμε 1,2,3 πράγματα γι' αυτό και γι' αυτό το λόγο, σκέψου το και πες μας", τότε θα ήταν όλα μια χαρά. Αποφασίζεις και πράττεις.

Αλλά στο τέλος καταλήγουμε ο καταναλωτής που μπορεί να μην ξέρει τίποτα από ηλιακούς (όπως η χάρη μου) να πρέπει να κάνει έρευνα για να δει τι μπορεί να λείπει, τι μπορεί να βελτιωθεί κλπ. Μπορεί να είναι και για καλό βέβαια, τουλάχιστον για όσους το βρίσκουν σαν ευκαιρία να ασχοληθούν. Ήδη έχω ετοιμάσει σχέδιο για θαυμάσιο κοντοσούβλι με όλα τα καλούδια.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, tony4444 είπε

Εγώ μπερδεύτηκα λίγο, το ζήτημα είναι ότι ο ηλιακός δεν θερμαίνει αρκετά το νερό ή ότι δεν σας φτάνει το νερό;

Γιατί αν είναι 2 ξεχωριστοί θερμοσίφωνες αν δεν ζεσταίνει ο ένας το νερό δεν θα το ζεσταίνει και ο δεύτερος. Εκτός και αν ο μικρός έχει αναλογικά μεγαλύτερους συλλέκτες. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Conan2046 said:

Εγώ μπερδεύτηκα λίγο, το ζήτημα είναι ότι ο ηλιακός δεν θερμαίνει αρκετά το νερό ή ότι δεν σας φτάνει το νερό;

Γιατί αν είναι 2 ξεχωριστοί θερμοσίφωνες αν δεν ζεσταίνει ο ένας το νερό δεν θα το ζεσταίνει και ο δεύτερος. Εκτός και αν ο μικρός έχει αναλογικά μεγαλύτερους συλλέκτες. 

Ο μικρός είναι ηλεκτρικός.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, hp8 είπε

Εννοείται τον κρατάς Τώρα 260 L για πόσα άτομα χρήσης ? Μήπως είναι υπερβολή ? Μήπως να πας σεναν 100ρη - 120με σύνδεση σε σειρά πάντα για να μην κρυώνει το νερό εύκολα ?

Δεν στεκει.. Δεν συμφερει αυτο.

20 ώρες πριν, tony4444 είπε

Καλησπέρα , σε λίγες μέρες θα βάλω ένα ηλιακό 160 λίτρα και δεν ξέρω τι να κάνω με τον υπάρχοντα θερμοσίφωνα 100 λίτρων που είναι σχετικά νέος και ζεσταίνει γρήγορα , τον κρατάω και δουλεύω και τα δυο ,γίνεται ?

Καθετος ειναι? Αν ειναι οριζοντιος λογικα θα εχει μικροτερο μηκος και μεγαλυτερη διαμετρο!

Να σου βαλουν μια βανα σε σημειο χρηστικο για να μπορεις ευκολα να την γυρνας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Ο ηλιακος να δινει στον ηλεκτρικο,αυτο δεν λες???

νομίζω για να γράφει στο θέμα ηλιακοί μιλάει για ηλιακό 100ρη Δεν ειδα να λεει παταριου 

image.jpeg.07dd737bfc137c9d22060807bcca65cc.jpeg

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, hp8 είπε

νομίζω για να γράφει στο θέμα ηλιακοί μιλάει για ηλιακό 100ρη Δεν ειδα να λεει παταριου 

image.jpeg.07dd737bfc137c9d22060807bcca65cc.jpeg

Αν ειναι ετσι οκ αλλα καταλαβαινω ετσι οπως το γραφει ειναι ηλεκτρ. θερμοσιφωνας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...