yiannis_1 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Να βρέχει. Ναι συμβαίνει. Που και που. Αν δε συμβαίνει μετά χωρίς νερό δεν εχει ούτως η άλλος και πολύ σημασία ο ηλιακός. 2 2
stelikov Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Στις 4/12/2024 στις 1:01 ΜΜ, dimviii είπε Υπάρχει κάποιο σάιτ,που να αναφέρει πόσο ηλιοφάνεια είχε κάποιο συγκεκριμένο μέρος σε καθημερινή βάση? Ψάχνω να βρω και δεν βρήκα κάτι. Στο μετεο μπαίνω στην σελίδα του σταθμού που είναι κοντά μου,αλλά δεν δείχνει ηλιοφάνεια,μόνο υγρασια,χιλιοστά βροχής,θερμοκρασία κλπ https://solargis.com/resources/free-maps-and-gis-data?locality=greece 2
πάνοσ2 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Στις 4/12/2024 στις 1:49 ΜΜ, yiannis_1 είπε Τι μισάωρο ωρέ. Με 14.5 βαθμούς θερμοκρασία δικτύου. βγήκε στην δημοσιότητα το εξοικονομω 2025
StringKIller-gr Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα ομάδα του insomnia, πάμε να μοιραστώ τον πόνο μου... Πριν από καμιά εβδομάδα 10 μέρες ούτε καν, έβαλα 1500 λίτρα πετρελαίου, Εχθές είδα την δεξαμενή στα 1400, χωρίς να καίει πάνω από 4-5 ώρες ημερησίως, δλδ, για 30 ώρες περίπου 100+ λίτρα, απορία. Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη κατανάλωση, το σπίτι είναι 200 τμ, Λάρισα, 200 λίτρα μποιλερ, καυστήρας buderus δεν θυμάμαι μοντέλο. Ερώτηση φωτιά 🔥 🔥 🔥 🔥. Μπορώ να βάλω ηλιακού συστήματος πλάκες και να ζεσταίνει το μποιλερ του καυστήρα πετρελαίου? Και όταν έχει ηλιοφάνεια να ζεσταίνει τα σώματα χωρίς πετρέλαιο? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
tuboflo Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, StringKIller-gr είπε Μπορώ να βάλω ηλιακού συστήματος πλάκες και να ζεσταίνει το μποιλερ του καυστήρα πετρελαίου? Και όταν έχει ηλιοφάνεια να ζεσταίνει τα σώματα χωρίς πετρέλαιο? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ψάξε στο youtube για ηλιοθερμία ή ηλιακή θέρμανση. Γίνεται αυτό που θέλεις. 1
hp8 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 39 λεπτά πριν, StringKIller-gr είπε Καλησπέρα ομάδα του insomnia, πάμε να μοιραστώ τον πόνο μου... Πριν από καμιά εβδομάδα 10 μέρες ούτε καν, έβαλα 1500 λίτρα πετρελαίου, Εχθές είδα την δεξαμενή στα 1400, χωρίς να καίει πάνω από 4-5 ώρες ημερησίως, δλδ, για 30 ώρες περίπου 100+ λίτρα, απορία. Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη κατανάλωση, το σπίτι είναι 200 τμ, Λάρισα, 200 λίτρα μποιλερ, καυστήρας buderus δεν θυμάμαι μοντέλο. Ερώτηση φωτιά 🔥 🔥 🔥 🔥. Μπορώ να βάλω ηλιακού συστήματος πλάκες και να ζεσταίνει το μποιλερ του καυστήρα πετρελαίου? Και όταν έχει ηλιοφάνεια να ζεσταίνει τα σώματα χωρίς πετρέλαιο? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. σε ότι αφορά την κατανάλωση καυστηρατζη για καθαρισμο του λέβητα ρυθμιστή του καυστήρα με CO2 11-12 % θερμοκρασία καυσαερίων εως 160 MAX και θερμοκρασία νερου σωμάτων 70 max 75 Tωρα για το Ερώτηση φωτιά 🔥 🔥 🔥 δεν είναι για το ινσομνια 1
koystado Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Θέλω να κάνω σέρβις / συντήρηση του ηλιακού έχετε να προτείνει κανέναν τεχνικό;; είμαι στον Άλιμο. Ευχαριστώ!
πάνοσ2 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 11 ώρες πριν, StringKIller-gr είπε Καλησπέρα ομάδα του insomnia, πάμε να μοιραστώ τον πόνο μου... Πριν από καμιά εβδομάδα 10 μέρες ούτε καν, έβαλα 1500 λίτρα πετρελαίου, Εχθές είδα την δεξαμενή στα 1400, χωρίς να καίει πάνω από 4-5 ώρες ημερησίως, δλδ, για 30 ώρες περίπου 100+ λίτρα, απορία. Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη κατανάλωση, το σπίτι είναι 200 τμ, Λάρισα, 200 λίτρα μποιλερ, καυστήρας buderus δεν θυμάμαι μοντέλο. Ερώτηση φωτιά 🔥 🔥 🔥 🔥. Μπορώ να βάλω ηλιακού συστήματος πλάκες και να ζεσταίνει το μποιλερ του καυστήρα πετρελαίου? Και όταν έχει ηλιοφάνεια να ζεσταίνει τα σώματα χωρίς πετρέλαιο? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Για να βάλετε ηλιακούς συλλέκτες να ζεσταίνουν τα σώματα, θα πρέπει να βάλετε δοχείο 3000 λίτρα και πάνω. Θα πρέπει να δείτε αν στο λεβητοστάσιο σας, μπορείτε να τοποθετήσετε τέτοιο δοχείο. Επίσης θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ότι, θα πρέπει να ελέγχετε συχνά το κύκλωμα των συλλεκτών για το αν έχει χάσει υγρά και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την μη σωστή λειτουργία του κυκλώματος. Κάτι τελευταίο, θα πρέπει να βρείτε και σωστό τεχνίτη που θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την εγκατάσταση.
vaggooss Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 19 ώρες πριν, StringKIller-gr είπε Καλησπέρα ομάδα του insomnia, πάμε να μοιραστώ τον πόνο μου... Πριν από καμιά εβδομάδα 10 μέρες ούτε καν, έβαλα 1500 λίτρα πετρελαίου, Εχθές είδα την δεξαμενή στα 1400, χωρίς να καίει πάνω από 4-5 ώρες ημερησίως, δλδ, για 30 ώρες περίπου 100+ λίτρα, απορία. Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη κατανάλωση, το σπίτι είναι 200 τμ, Λάρισα, 200 λίτρα μποιλερ, καυστήρας buderus δεν θυμάμαι μοντέλο. Ερώτηση φωτιά 🔥 🔥 🔥 🔥. Μπορώ να βάλω ηλιακού συστήματος πλάκες και να ζεσταίνει το μποιλερ του καυστήρα πετρελαίου? Και όταν έχει ηλιοφάνεια να ζεσταίνει τα σώματα χωρίς πετρέλαιο? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ξεκινάμε με αυτά τα βήματα. 1)Βάζεις θερμομόνωση (κέλυφος.) εξοικονόμηση 35% πετρελαίου. 2) κουφώματα. Φθάνεις σύνολο 50% εξοικονόμηση. Και μετά τα υπόλοιπα. Όταν έχεις μια τρύπα κοιτάς να την βουλώσεις όχι να βρεις κάτι ποιο φθηνό για να συνεχίσεις να πετάς καύσιμο. 2 λεπτά πριν, vaggooss είπε Ξεκινάμε με αυτά τα βήματα. 1)Βάζεις θερμομόνωση (κέλυφος.) εξοικονόμηση 35% πετρελαίου. 2) κουφώματα. Φθάνεις σύνολο 50% εξοικονόμηση. Και μετά τα υπόλοιπα. Όταν έχεις μια τρύπα κοιτάς να την βουλώσεις όχι να βρεις κάτι ποιο φθηνό για να συνεχίσεις να πετάς καύσιμο. Αν εκαψες βέβαια 100 λίτρα για 200τμ σε ένα μήνα είναι πολύ λίγο. 1
haris_216 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 7/12/2024 στις 4:25 ΜΜ, StringKIller-gr είπε Ερώτηση φωτιά 🔥 🔥 🔥 🔥. Μπορώ να βάλω ηλιακού συστήματος πλάκες και να ζεσταίνει το μποιλερ του καυστήρα πετρελαίου? Και όταν έχει ηλιοφάνεια να ζεσταίνει τα σώματα χωρίς πετρέλαιο? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η εύκολη/γρήγορη απάντηση στην ερώτηση αν μπορεί κανείς να έχει ηλιακή θέρμανση, είναι ΝΑΙ. Από κει και πέρα όμως αρχίζουν οι "αστερίσκοι" τα "αλλά" και τα "αν". Αν νομίζεις ότι θα βάλεις απλά 2-3 συλλέκτες στην ταράτσα και θα "καθαρίσεις" με το χειμώνα...ξέχασέ το. Σίγουρα θα μας βόλευε όλους αλλά επί του παρόντος δεν παίζει τέτοια λύση. Όπως ήδη αναφέρθηκε, ξεκινάς από τις βελτιώσεις μόνωσης του σπιτιού. Μετά, με δεδομένο ότι οι ηλιακοί συλλέκτες μπορεί να έχουν καυτό νερό το χειμώνα αλλά σίγουρα όχι σε θερμοκρασίες καλοκαιριού, για να έχεις κάτι που θα δίνει κάποιο αποτέλεσμα θα πρέπει η θέρμανση του σπιτιού να είναι ενδοδαπέδια και ΟΧΙ συμβατικά σώματα καλοριφέρ (καθώς η ενδοδαπέδια λειτουργεί σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες από τον όποιο συμβατικό λέβητα πετρελαίου/αερίου). Επίσης, με δεδομένο ότι το χειμώνα τη θέρμανση τη χρειαζόμαστε συνήθως μέρες/ώρες της ημέρας που ΔΕΝ υπάρχει ήλιος (πχ βράδυ, βροχερή μέρα, κλπ) η ηλιακή θέρμανση ΔΕΝ μπορεί να είναι η μόνη αλλά να λειτουργεί με κάτι άλλο επικουρικά. Για τον ίδιο λόγο (χρήση σε 2ο χρόνο) θα χρειαστεί όπως αναφέρθηκε, ένα ιδιαίτερα μεγάλης χωρητικότητας boiler (ξεχνάς τα 160άρια και 200άρια και μιλάς για χιλιάδες λίτρα) με την αντίστοιχη μεγάλη συστοιχία συλλεκτών. Τελειώνοντας όποιος σκέφτεται ότι θα βάλει ένα σύστημα αξίας ηλιακού (ή κάπου εκεί κοντά) και θα ζεσταθεί "πλανάται πλάνην οικτράν". Επί του παρόντος (λόγω κόστους) ο μόνος λόγος που θα έβαζε κανείς σύστημα ηλιακής θέρμανσης θα ήταν ο οικολογικός ("θέλω να ελαχιστοποιήσω τις ενεργειακές μου ανάγκες/επιπτώσεις") και σε καμία περίπτωση λόγοι ευκολίας ή της όποιας "οικονομίας" Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από haris_216 1 1
vaggooss Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Η εύκολη/γρήγορη απάντηση στην ερώτηση αν μπορεί κανείς να έχει ηλιακή θέρμανση, είναι ΝΑΙ. Από κει και πέρα όμως αρχίζουν οι "αστερίσκοι" τα "αλλά" και τα "αν". Αν νομίζεις ότι θα βάλεις απλά 2-3 συλλέκτες στην ταράτσα και θα "καθαρίσεις" με το χειμώνα...ξέχασέ το. Σίγουρα θα μας βόλευε όλους αλλά επί του παρόντος δεν παίζει τέτοια λύση. Όπως ήδη αναφέρθηκε, ξεκινάς από τις βελτιώσεις μόνωσης του σπιτιού. Μετά, με δεδομένο ότι οι ηλιακοί συλλέκτες μπορεί να έχουν καυτό νερό το χειμώνα αλλά σίγουρα όχι σε θερμοκρασίες καλοκαιριού, για να έχεις κάτι που θα δίνει κάποιο αποτέλεσμα θα πρέπει η θέρμανση του σπιτιού να είναι ενδοδαπέδια και ΟΧΙ συμβατικά σώματα καλοριφέρ (καθώς η ενδοδαπέδια λειτουργεί σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες από τον όποιο συμβατικό λέβητα πετρελαίου/αερίου). Επίσης, με δεδομένο ότι το χειμώνα τη θέρμανση τη χρειαζόμαστε συνήθως μέρες/ώρες της ημέρας που ΔΕΝ υπάρχει ήλιος (πχ βράδυ, βροχερή μέρα, κλπ) η ηλιακή θέρμανση ΔΕΝ μπορεί να είναι η μόνη αλλά να λειτουργεί με κάτι άλλο επικουρικά. Για τον ίδιο λόγο (χρήση σε 2ο χρόνο) θα χρειαστεί όπως αναφέρθηκε, ένα ιδιαίτερα μεγάλης χωρητικότητας boiler (ξεχνάς τα 160άρια και 200άρια και μιλάς για χιλιάδες λίτρα) με την αντίστοιχη μεγάλη συστοιχία συλλεκτών. Τελειώνοντας όποιος σκέφτεται ότι θα βάλει ένα σύστημα αξίας ηλιακού (ή κάπου εκεί κοντά) και θα ζεσταθεί "πλανάται πλάνην οικτράν". Επί του παρόντος (λόγω κόστους) ο μόνος λόγος που θα έβαζε κανείς σύστημα ηλιακής θέρμανσης θα ήταν ο οικολογικός ("θέλω να ελαχιστοποιήσω τις ενεργειακές μου ανάγκες/επιπτώσεις") και σε καμία περίπτωση λόγοι ευκολίας ή της όποιας "οικονομίας" Πολύ σωστά αυτά που λες. Εν ολίγοις η μόνωση θα του βγει πιο φθηνά εντέλει και θα δει άμεσα διαφορά στο κόστος θέρμανσης. θά γλυτώσει χρήματα και το καλοκαίρι γιατί θα έχει κέρδος και στις αφόρητες ζεστές μέρες, που έχουμε όλο και πιο έντονα χρόνο με τον χρόνο. Θα μειώσει κάνα 2 βαθμούς την εσωτερική θερμοκρασία και θα γλυτώνει ρεύμα από τα κλιματιστικά.
tony4444 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα , σε λίγες μέρες θα βάλω ένα ηλιακό 160 λίτρα και δεν ξέρω τι να κάνω με τον υπάρχοντα θερμοσίφωνα 100 λίτρων που είναι σχετικά νέος και ζεσταίνει γρήγορα , τον κρατάω και δουλεύω και τα δυο ,γίνεται ?
BigBlack Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 20 minutes ago, tony4444 said: Καλησπέρα , σε λίγες μέρες θα βάλω ένα ηλιακό 160 λίτρα και δεν ξέρω τι να κάνω με τον υπάρχοντα θερμοσίφωνα 100 λίτρων που είναι σχετικά νέος και ζεσταίνει γρήγορα , τον κρατάω και δουλεύω και τα δυο ,γίνεται ? Γίνεται. Μίλα με τον υδραυλικό σου να τοποθετήσει τρίοδη βαλβίδα σε κατάλληλο σημείο να διαλέγεις χειροκίνητα. Υπάρχει και δυνατότητα αυτοματισμού αλλά κοστίζει και είναι μπερδεψοδουλεια. 1
hp8 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, tony4444 είπε Καλησπέρα , σε λίγες μέρες θα βάλω ένα ηλιακό 160 λίτρα και δεν ξέρω τι να κάνω με τον υπάρχοντα θερμοσίφωνα 100 λίτρων που είναι σχετικά νέος και ζεσταίνει γρήγορα , τον κρατάω και δουλεύω και τα δυο ,γίνεται ? Εννοείται τον κρατάς Τώρα 260 L για πόσα άτομα χρήσης ? Μήπως είναι υπερβολή ? Μήπως να πας σεναν 100ρη - 120με σύνδεση σε σειρά πάντα για να μην κρυώνει το νερό εύκολα ? 1
tony4444 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, hp8 είπε Εννοείται τον κρατάς Τώρα 260 L για πόσα άτομα χρήσης ? Μήπως είναι υπερβολή ? Μήπως να πας σεναν 100ρη - 120με σύνδεση σε σειρά πάντα για να μην κρυώνει το νερό εύκολα ? Αναγκαστικά πάω σε 160 λόγω εξοικονομώ , 4 άτομα, αλλά δεν θα δουλεύουν μαζί , η λογική είναι το χειμώνα που δεν θα δίνει πολύ ο ηλιακός να δουλεύω τον 100 θερμοσίφωνα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα