kleanthis21 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Οκ παιδιά κατάλαβα, άρα είναι φυσιολογικο να αργεί τόσο ο ηλιακός και δεν το έχω μόνο εγώ. Στην αρχή πίστεψα ότι κάτι πήγαινε λάθος με τον θερμοσιφωνα αλλά μετά ρώτησα και υδραυλικό και μου είπε τα ίδια . Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας . Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2024 από kleanthis21 1
_^ThEo^_ Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ο δικός μου, 160άρης με θερμόμετρο σε κυάθιο και αντίσταση 3.8ΚW. Από 32 βαθμούς πήγε 64 σε 55 λεπτά όπου σταμάτησε η αντίσταση γιατί εκεί είναι ρυθμισμένος ο θερμοστάτης. Εξωτερική θερμοκρασία: 9°C Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2024 από _^ThEo^_
sonikk Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, jkoukos είπε Όπως το γράφεις. Έχεις την εντύπωση, αλλά δεν είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορεί να ξεπεράσεις τους νόμους της φυσικής. Δε νομίζω να έχεις καταλάβει τι δείχνουν οι μετρήσεις στις εικόνες. Και στις 2 η μεσαία γραμμή είναι η θερμοκρασία του νερού στο σημείο που είναι η αντίσταση. Σε κανένα από αυτά δεν έφθασε καν τους 60 βαθμούς μετά από 1+ ώρα, πολλώ δε μάλλον σε 45 λεπτά ή τους 75 βαθμούς που αναφέρεις. Επιπλέον δες την κάτω γραμμή όπου το νερό κυριολεκτικά δεν θερμάνθηκε σχεδόν καθόλου. Σωστά. Όμως εδώ ο φίλος έλεγε ότι ανάβει αντίσταση για μισή ώρα και δεν κάνει τίποτα απολύτως! Ο δικός μου σε μισή ώρα έχει καυτό νερό.Συμφωνω ότι δεν φτάνει τους 75 βαθμούς αλλά όχι ότι δεν κάνει και απολύτως τίποτα όπως του φίλου. Για μένα ο ηλιακός του έχει θέμα όσα γραφήματα και μετρήσεις δω.
PLACEBO_89 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 13 ώρες πριν, kleanthis21 είπε Οκ παιδιά κατάλαβα, άρα είναι φυσιολογικο να αργεί τόσο ο ηλιακός και δεν το έχω μόνο εγώ. Στην αρχή πίστεψα ότι κάτι πήγαινε λάθος με τον θερμοσιφωνα αλλά μετά ρώτησα και υδραυλικό και μου είπε τα ίδια . Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας . Και αυτος που σου τοποθετησε τον ηλιακο γιατι δεν σου ειπε οτι δεν αξιζει να ζεσταινεις τον ηλιακο με το ρευμα??? Οχι μονο το κανουν γαργαρα αλλα λενε και το αντιθετο οτι αξιζει γιατι παντα το νερο του μποιλερ βρισκεται σε μεγαλυτερη θερμοκρασια απο το νερο του δικτυου! Στην πραξη ειδες οτι δεν αξιζει, ενεργοβορο και αναμονη! Αξιζει μονο οταν η θερμοκρασια βρισκεται κοντα στην επιθυμητη δηλαδη απο 30β και πανω. Στην περιπτωση σου σιγουρα δεν αξιζει γιατι εχεις 2 αρνητικους παραγοντες. Εισαι στα 160λ/οριζοντιο μποιλερ και εχεις αποσταση μετρα σωληνα/απωλειες! Γιατι ομως οι επαγγελματιες(πλειοψηφια) το κανει αυτο και δεν προστατευει τον καταναλωτη/πελατη? 1
dimviii Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Υπάρχει κάποιο σάιτ,που να αναφέρει πόσο ηλιοφάνεια είχε κάποιο συγκεκριμένο μέρος σε καθημερινή βάση? Ψάχνω να βρω και δεν βρήκα κάτι. Στο μετεο μπαίνω στην σελίδα του σταθμού που είναι κοντά μου,αλλά δεν δείχνει ηλιοφάνεια,μόνο υγρασια,χιλιοστά βροχής,θερμοκρασία κλπ Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από dimviii
phanispal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Κάποιοι σταθμοί δείχνουν solar radiation αλλά στιγμιαία, όχι συγκεντρωτική. Ψάξε για κοντινούς μήπως βρεις κάποιον που να δείχνει.
yiannis_1 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Τι μισάωρο ωρέ. Με 14.5 βαθμούς θερμοκρασία δικτύου. θες συμφωνα με αυτό 2μιση ώρες και περίπου 9 kwh να πας 150 λίτρα στους 65 και να κάνεις μια μπανάρα της προκοπής Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από yiannis_1 1
nzeppos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 65 δεν είναι πολλοί για απλό μπάνιο όμως; Τις προάλλες η αντλία θερμότητας ζέστανε 300άρι boiler που είχα καιρό να το ανάψω και το πήγε από τους 18,5 βαθμούς στους 45 (που είναι και το όριο) μέσα σε περίπου 40' και πρέπει να έκαψε λιγότερες από 5 KWh. Εκτός αν στους ηλιακούς χρειάζεται μεγαλύτερη κατανάλωση για ίδιο αποτέλεσμα (στον δικό μου δεν έχω βάλει αντίσταση οπότε δεν ξέρω).
alefther Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, yiannis_1 είπε Τι μισάωρο ωρέ. Με 14.5 βαθμούς θερμοκρασία δικτύου. θες συμφωνα με αυτό 2μιση ώρες και περίπου 9 kwh να πας 150 λίτρα στους 65 και να κάνεις μια μπανάρα της προκοπής κατ'αρχας 65 βαθμοι προκαλουν εγκαυματα, 45 βαθμοι ειναι ζεστο μπανιο/ντουζ κατα δευτερο, δε ζεσταινεις ποτε 160 λιτρα. Η αντισταση ειναι καπου στη μεση του δοχειου (αν μιλαμε για κλασικο ηλιακο) οποτε ζεσταινεις καπου γυρω στα μισα. Και 40 ωρες να αφησεις ανοιχτη την αντισταση δε θα ζεστανει ποτε ολα τα 160 λτ. 1
yiannis_1 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 30 minutes ago, nzeppos said: 65 δεν είναι πολλοί για απλό μπάνιο όμως; Τις προάλλες η αντλία θερμότητας ζέστανε 300άρι boiler που είχα καιρό να το ανάψω και το πήγε από τους 18,5 βαθμούς στους 45 (που είναι και το όριο) μέσα σε περίπου 40' και πρέπει να έκαψε λιγότερες από 5 KWh. Εκτός αν στους ηλιακούς χρειάζεται μεγαλύτερη κατανάλωση για ίδιο αποτέλεσμα (στον δικό μου δεν έχω βάλει αντίσταση οπότε δεν ξέρω). Δεν ειναι μόνο για ΖΝΧ αυτό είναι και για θέρμανση να φανταστώ. Άλλη φάση η αντλία. Παίζει με χαμηλές θερμοκρασίες αλλά συμπληρώνει συνέχεια όσο χρειάζεται. Πάνω απο 34 βαθμούς στο μπάνιο χοροπηδάω. Άλλος μπορεί να κρυώνει. Σε μένα Δεκέμβρη - Γενάρη πάει κάπως έτσι το νερό στο σπίτι. Απο 18.00-22.00 ανεβαίνει απο 20-26 εξαρτάται απ την ηλιοφάνεια σε ~55 με 56 που είναι ρυθμισμένος να σβήνει ο λέβητας. Η πτώση μετά τα μπάνια ειδικά εαν τραβάω εγώ που είμαι 3 ορόφους κάτω είναι σχεδόν άμεση γιατί ακριβώς δεν είναι όλα τα 150 λίτρα στους 55 αλλά μόνο τα 30-40 πάνω πάνω. Τα υπόλοιπα διαστρωματώνονται σε όλο και χαμηλότερες θερμοκρασίες όσο κατεβαίνεις στο καζάνι και κάτω κάτω που είναι η εισαγωγή το νερό μπαίνει πλέον με 14-15 βαθμούς. Νερό ζεστό επαρκές για μπάνιο απο ήλιο έχω πάλι απο Φλεβάρη και μάλιστα μέσα τέλη Φλεβάρη. Βέβαια έχω κλίση ~20 μοίρες στα πάνελ και λόγο πεύκων εχω πολύ μεγάλη σκίαση απο μέσα Νοέμβρη σχεδόν μέχρι τέλη Φλεβάρη. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από yiannis_1 1
nzeppos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 46 minutes ago, yiannis_1 said: Δεν ειναι μόνο για ΖΝΧ αυτό είναι και για θέρμανση να φανταστώ. Το συγκεκριμένο είναι μόνο για ΖΝΧ. Η θέρμανση έχει άλλο κύκλωμα με μικρότερες θερμοκρασίες (ενδοδαπέδια). Ακόμα και το καλοκαίρι πριν βάλω τον ηλιακό, που η αντλία ήταν σβηστή και την άναβα μόνο για να ζεστάνω το ΖΝΧ, αυτές ήταν οι τυπικές τιμές για το boiler (30' για να πάει 300lt από τους 25 στους 45 με κατανάλωση 2-3KWh). Οπότε να υποθέσω ότι ακόμα κι αν κάποτε θελήσω να βάλω αντίσταση στον ηλιακό, μάλλον δεν έχει νόημα αν φτάνει να καίει πολύ περισσότερο για να ζεστάνει πολύ λιγότερα λίτρα (200). Ισχύει αυτό με τη θερμοκρασία. Στους 34 για μένα είναι μια χαρά, κάνω και με 32 αν χρειαστεί. Η γυναίκα αν δεν έχει πάνω από 38-40 αρνείται να μπει για μπάνιο... Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από nzeppos
BigBlack Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 2 minutes ago, nzeppos said: Το συγκεκριμένο είναι μόνο για ΖΝΧ. Η θέρμανση έχει άλλο κύκλωμα με μικρότερες θερμοκρασίες (ενδοδαπέδια). Ακόμα και το καλοκαίρι πριν βάλω τον ηλιακό, που η αντλία ήταν σβηστή και την άναβα μόνο για να ζεστάνω το ΖΝΧ, αυτές ήταν οι τυπικές τιμές για το boiler (30' για να πάει 300lt από τους 25 στους 45 με κατανάλωση 2-3KWh). Μη συγκρίνουμε μήλα με καρπούζια, άλλο αντλία θερμότητας αλλο τελείως η αντίσταση ενός θερμοσίφωνα.
hp8 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, nzeppos είπε Τις προάλλες η αντλία θερμότητας ζέστανε 300άρι boiler που είχα καιρό να το ανάψω και το πήγε από τους 18,5 βαθμούς στους 45 (που είναι και το όριο) μέσα σε περίπου 40' και πρέπει να έκαψε λιγότερες από 5 KWh. συγκρίνεις ανόμοια Το cop της αντλίας με μια εμβαπτιζομενη αντίσταση Τα KW εναλλακτη του μποιλερ που σίγουρα ειναι πάνω από 4 1
mindreader Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Τι εγινε ρε παιδια; Φετος το χειμωνα θα τη βγαλουμε χωρις ηλιακο θερμοσιφωνα; Συννεφιες επι βδομαδες; 1
vaggooss Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, mindreader είπε Τι εγινε ρε παιδια; Φετος το χειμωνα θα τη βγαλουμε χωρις ηλιακο θερμοσιφωνα; Συννεφιες επι βδομαδες; Συμβαίνουν και αυτά. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα