tiniakos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Υπάρχει κάποιος Vfm ηλιακός τριπλής για 4 άτομα άρα 200 λίτρα. Σε ταράτσα θα μπει δική μου με προσανατολισμό στο νότια και άπλετη ηλιοφάνεια νησιού. Είχα πέρυσι την επιδότηση αλλά ένιωθα κορόιδο με τις τιμές που τους είχαν πάει και δεν την χρησιμοποίησα.
haris_216 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 34 λεπτά πριν, tiniakos είπε Υπάρχει κάποιος Vfm ηλιακός τριπλής για 4 άτομα άρα 200 λίτρα. Σε ταράτσα θα μπει δική μου με προσανατολισμό στο νότια και άπλετη ηλιοφάνεια νησιού. Είχα πέρυσι την επιδότηση αλλά ένιωθα κορόιδο με τις τιμές που τους είχαν πάει και δεν την χρησιμοποίησα. Αν είσαι της φάσης "όχι ρε π...στηδες, δεν θα πάρω από σας που ανεβάζετε τις τιμές, μπας και πιάσετε το μήνυμα" είμαι μαζί σου. Κι εγώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν στηρίζω/επιλέγω καταστήματα ή επιχειρήσεις με τα οποία διαφωνώ, ακόμα και με δική μου χασούρα. Σε καθαρά οικονομικό όμως επίπεδο νομίζω ότι έχασες αφού όσο και να "είχαν πάει οι τιμές" με επιδότηση 50-60% σίγουρα θα είχες όφελος. Αν και απ' ότι άκουσα, αυτό που είπαν για πρόγραμμα με τους επιλαχόντες του περσινού προγράμματος πάει (μάλλον) για το 2ο τρίμηνο του 2025 (Απρίλιο και βλέπουμε), αν δεν το βιάζεσαι ίσως θα είχε νόημα να περιμένεις να δεις μήπως έχει κάτι και για σένα (γι' αυτούς που δεν εξαργύρωσαν την επιταγή) 2 1
πάνοσ2 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Πολλά εργοστάσια μείωσαν ή κράτησαν τις τιμές σταθερές. Από την άλλη όλα τα καταστήματα αύξησαν τις τιμές. 1 1
Vstromrider Δημοσ. 17 Νοεμβρίου Δημοσ. 17 Νοεμβρίου Τι λέτε για αυτους τους δυο ? https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/hliakoi-thermosifones/283359-calpak-neo-160-20-κεραμοσκεπής https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/hliakoi-thermosifones/283161-solartherm-160-2-n Ο Solartherm ειναι και διαθεσιμος για αμεση αποστολη. Θα μπει με βαση κεραμοσκεπης σε αριστη σκεπη απο θεμα προσανατολισμου στην δυτικη πελοποννησο. Θα προτιμουσα να ηταν 200λιτρα αλλα δεν βλεπω κατι σε καλη τιμη.
xsterg Δημοσ. 17 Νοεμβρίου Δημοσ. 17 Νοεμβρίου Στις 7/11/2024 στις 1:18 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε Σιγουρα εχεις μια διαφορα στην αποδοση και για χειμωνα αξιζει να τους καθαριζεις. καλο ειναι να καθαριζονται μια στο τοσο. δηλαδη 2-3 φορες τον χρονο. εγω εχω και παροχη με βρυση στην ταρατσα μαζι με ενα μικρο λαστιχο νερου για αυτες τις περιπτωσεις. δεν χρειαζεται να ειμαστε υπερβολικοι και να πλενουμε τον συλλεκτη καθε εδβομαδα!
Swimmer21 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Δημοσ. 19 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα στο thread, Πριν 6 μήνες αγόρασα έναν Calpak Neo 160/2.5 διπλής, και λόγω καλοκαιριού δεν τον συνδεσα καν στο ρεύμα, καθώς είχα φουλ ζεστό νερό συνέχεια και είπα να το κάνω από τον χειμώνα. Το θέμα είναι ότι τον τελευταίο μήνα δεν είχα πολύ ζεστό νερό, είχα χλιαρό και ακόμα και στο τέρμα ζεστό, δεν καιγομουν ώστε να τραβάω το χέρι μου (ενώ το καλοκαίρι αυτό γινόταν). Κάλεσα εξειδικευμένο συνεργείο για συντήρηση/αναπλήρωση υγρών καθώς θεώρησα ότι είναι κάτι τέτοιο, και ο θερμοσίφωνας τελικά πήρε μόνο 500ml υγρών. Τις 2 τελευταίες μέρες με συννεφιά είχα χλιαρό νερό (όχι καυτό, αρκετό για 2 μπάνια) και σήμερα ενώ από τις 9:00 μέχρι 11:40 (που γράφω αυτό το μήνυμα) έχει φουλ ήλιο, ο ηλιακός βγάζει χλιαρό νερό που κρυώνει μετά από 2-3 λεπτά. Ο υδραυλικός μου είπε να περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι να δούμε, αλλά έτσι κι αλλιώς με 4 ώρες ήλιο, δεν θα έπρεπε να βγάζει καυτό έστω κι αν αυτό τελειώνει γρήγορα; Έχετε κάτι να προτείνετε από αντίστοιχη εμπειρία; Να ζητήσω αντικατάσταση από την Calpak; https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/hliakoi-thermosifones/283360-calpak-neo-160-25-κεραμοσκεπής-new?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAi_G5BhDXARIsAN5SX7qvy0cbaRKH_Z7v1g9Mntp_XovuZIntkM9FFJwaP45VWKFaKzmYPMgaAt8hEALw_wcB Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου από Swimmer21
phanispal Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Απ' ότι έχουν γράψει και εδώ, 11:00-15:00 είναι κυρίως το χρονικό διάστημα που οι ακτίνες έχουν την κλίση και ένταση ώστε να ζεσταθεί περισσότερο το νερό. 09:00-11:40 που αναφέρεις εσύ και Νοέμβρη μήνα, δύσκολο να ζεσταθεί το νερό όσο θα περίμενες. Επίσης παίζει ρόλο και η θερμοκρασία του δικτύου. Σε ποια περιοχή είσαι; Πάντως κάτι δεν πάει καλά, δεν ξέρω αν θα έπρεπε να έχεις καυτό νερό, αλλά όχι και τόσο χλιαρό. 1
Swimmer21 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Δημοσ. 19 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, phanispal said: Απ' ότι έχουν γράψει και εδώ, 11:00-15:00 είναι κυρίως το χρονικό διάστημα που οι ακτίνες έχουν την κλίση και ένταση ώστε να ζεσταθεί περισσότερο το νερό. 09:00-11:40 που αναφέρεις εσύ και Νοέμβρη μήνα, δύσκολο να ζεσταθεί το νερό όσο θα περίμενες. Επίσης παίζει ρόλο και η θερμοκρασία του δικτύου. Σε ποια περιοχή είσαι; Πάντως κάτι δεν πάει καλά, δεν ξέρω αν θα έπρεπε να έχεις καυτό νερό, αλλά όχι και τόσο χλιαρό. Είμαι Πόρτο Ράφτη 500 μέτρα από τη θάλασσα. Εξωτερική θερμοκρασία τώρα έχει 18 βαθμούς και τις προηγούμενες μέρες ποτέ δεν έπεσε κάτω απο 10 βαθμούς το βράδυ. Το διαμέρισμα μου είναι στο ισόγειο και ο ηλιακός είναι στη ταράτσα, σε βάση δαπέδου 3 ορόφους πάνω. Κανένας δεν μένει στους πάνω ορόφους γιατί δεν είναι ολοκληρωμένο το οίκημα και δεν χρησιμοποιώ νερό για πλύσιμο πιάτων, παρά μόνο για μπάνιο. Ουσιαστικά κάνουμε συνολικά 2 μπάνια βραδινές ώρες και μετά σίγουρα δεν θα έχουμε ζεστό νερό. Και σε καμία στιγμή δεν θα έχουμε καυτό. Υπάρχει κάποιο επίσημο δεδομένο από την Calpak για την απόδοση του κάθε ηλιακού; Δηλαδή πόσους βαθμούς θα πρέπει να βγάζει ένας ηλιακός σε συγκεκριμένες συνθήκες και θερμοκρασία; Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου από Swimmer21
PLACEBO_89 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, Swimmer21 είπε Δηλαδή πόσους βαθμούς θα πρέπει να βγάζει ένας ηλιακός σε συγκεκριμένες συνθήκες και θερμοκρασία; Με ηλιοφανεια 100% μετρα θερμοκρασια νερου στις 9 το πρωι και μετα στις 15.30. Μεσα στο διαστημα αυτο δεν κανεις καθολου χρηση του ζεστου. Η διαφορα θερμοκρασιας θα πρεπει να ειναι τουλαχιστον 25β για 160/2.5τμ πχ Αν στις 9 ειχες 25β θα πρεπει στις 15.30 να σου δωσει 50-55β!
haris_216 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 4 ώρες πριν, Swimmer21 είπε Καλημέρα στο thread, Πριν 6 μήνες αγόρασα έναν Calpak Neo 160/2.5 διπλής, και λόγω καλοκαιριού δεν τον συνδεσα καν στο ρεύμα, καθώς είχα φουλ ζεστό νερό συνέχεια και είπα να το κάνω από τον χειμώνα. Το θέμα είναι ότι τον τελευταίο μήνα δεν είχα πολύ ζεστό νερό, είχα χλιαρό και ακόμα και στο τέρμα ζεστό, δεν καιγομουν ώστε να τραβάω το χέρι μου (ενώ το καλοκαίρι αυτό γινόταν). Κάλεσα εξειδικευμένο συνεργείο για συντήρηση/αναπλήρωση υγρών καθώς θεώρησα ότι είναι κάτι τέτοιο, και ο θερμοσίφωνας τελικά πήρε μόνο 500ml υγρών. Τις 2 τελευταίες μέρες με συννεφιά είχα χλιαρό νερό (όχι καυτό, αρκετό για 2 μπάνια) και σήμερα ενώ από τις 9:00 μέχρι 11:40 (που γράφω αυτό το μήνυμα) έχει φουλ ήλιο, ο ηλιακός βγάζει χλιαρό νερό που κρυώνει μετά από 2-3 λεπτά. Ο υδραυλικός μου είπε να περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι να δούμε, αλλά έτσι κι αλλιώς με 4 ώρες ήλιο, δεν θα έπρεπε να βγάζει καυτό έστω κι αν αυτό τελειώνει γρήγορα; Έχετε κάτι να προτείνετε από αντίστοιχη εμπειρία; Να ζητήσω αντικατάσταση από την Calpak; https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/hliakoi-thermosifones/283360-calpak-neo-160-25-κεραμοσκεπής-new?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAi_G5BhDXARIsAN5SX7qvy0cbaRKH_Z7v1g9Mntp_XovuZIntkM9FFJwaP45VWKFaKzmYPMgaAt8hEALw_wcB Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι ώρες για τις οποίες μιλάς σίγουρα δεν είναι οι δυνατές μιας φθινοπωρινής μέρας. Θα μπορούσες να ζητήσεις από την εταιρία έλεγχο λειτουργίας με "τάπωμα" (το πρωί μετριέται η θερμοκρασία, ταπώνεται ο ηλιακός για να μη μπορεί να δώσει σε κατανάλωση, και το απόγευμα ξαναμετριέται η θερμοκρασία και φαίνεται τι έδωσε). Κάτι άλλο που μπορείς να τσεκάρεις (ο υδραυλικός σου) είναι να μετρήσεις τη θερμοκρασία πάνω (ταράτσα) στην έξοδο του ηλιακού και μετά κάτω στις βρύσες. Υπάρχουν ουκ ολίγαις περιπτώσεις που αυτή η διαφορά είναι μεγάλη και μπορεί να επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. Από το μήκος και την όδευση των σωληνώσεων μέχρι τον τύπο των μπαταριών που έχεις στο σπίτι.
πάνοσ2 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Στις 19/11/2024 στις 11:42 ΠΜ, Swimmer21 είπε Καλημέρα στο thread, Πριν 6 μήνες αγόρασα έναν Calpak Neo 160/2.5 διπλής, και λόγω καλοκαιριού δεν τον συνδεσα καν στο ρεύμα, καθώς είχα φουλ ζεστό νερό συνέχεια και είπα να το κάνω από τον χειμώνα. Το θέμα είναι ότι τον τελευταίο μήνα δεν είχα πολύ ζεστό νερό, είχα χλιαρό και ακόμα και στο τέρμα ζεστό, δεν καιγομουν ώστε να τραβάω το χέρι μου (ενώ το καλοκαίρι αυτό γινόταν). Κάλεσα εξειδικευμένο συνεργείο για συντήρηση/αναπλήρωση υγρών καθώς θεώρησα ότι είναι κάτι τέτοιο, και ο θερμοσίφωνας τελικά πήρε μόνο 500ml υγρών. Τις 2 τελευταίες μέρες με συννεφιά είχα χλιαρό νερό (όχι καυτό, αρκετό για 2 μπάνια) και σήμερα ενώ από τις 9:00 μέχρι 11:40 (που γράφω αυτό το μήνυμα) έχει φουλ ήλιο, ο ηλιακός βγάζει χλιαρό νερό που κρυώνει μετά από 2-3 λεπτά. Ο υδραυλικός μου είπε να περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι να δούμε, αλλά έτσι κι αλλιώς με 4 ώρες ήλιο, δεν θα έπρεπε να βγάζει καυτό έστω κι αν αυτό τελειώνει γρήγορα; Έχετε κάτι να προτείνετε από αντίστοιχη εμπειρία; Να ζητήσω αντικατάσταση από την Calpak; https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/hliakoi-thermosifones/283360-calpak-neo-160-25-κεραμοσκεπής-new?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAi_G5BhDXARIsAN5SX7qvy0cbaRKH_Z7v1g9Mntp_XovuZIntkM9FFJwaP45VWKFaKzmYPMgaAt8hEALw_wcB Καλησπέρα Σας. Μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφία της εγκατάστασης;
jpsih Δημοσ. Παρασκευή στις 09:55 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:55 πμ Κανουν αισθητη διαφορα οι βασεις πανελ με ρυθμιζομενη κλιση? Επισης υπαρχει καποιος πιο επιστημονικος τροπος ρυθμισης τους για καθε πχ μηνα/εποχη περα απο το ματι?
hp8 Δημοσ. Παρασκευή στις 01:05 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:05 μμ (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, jpsih είπε Κανουν αισθητη διαφορα οι βασεις πανελ με ρυθμιζομενη κλιση? Επισης υπαρχει καποιος πιο επιστημονικος τροπος ρυθμισης τους για καθε πχ μηνα/εποχη περα απο το ματι? για το νερό χρήσης εως και 10% απόκλιση σε προσανατολισμο και κλιση δεν επιρεαζει την αποδοση Υπάρχει τύπος που σου δίνει ανα μέρα όπως και κάποια σαιτ που έχουν υπολογισμό αν θυμάμαι καλά (έχουν περάσει αρκετά χρόνια ) Β=Φ-δ Β=βέλτιστη κλίση Φ= γεωγραφικό πλάτος του τόπου το δ βγαίνει από 284+Ν δ= 23,45 * ημίτονο(360 * --------------------------- ) 365 όλα εινα σταθερά εκτός απο το Ν που είναι ο αριθμός της ημέρας Δηλαδή για την 5 Μαρτίου προσθέτουμε τις μέρες του Ιανουαρίου & Φεβρουαρίου + 5 για τον Μάρτιο ΥΓ: Ας με διορθώσει κάποιος που θυμάται καλύτερα αν έχω κάπου λάθος πάνοσ2 διορθώθηκε Αν μπορέσεις να κρατήσεις τις παρακάτω κλίσεις με ένα αξιόπιστο σύστημα θα έχεις αυτά που θα δίνει ο ήλιος Χειμώνας (Γεωγραφικό πλάτος * 0,9) + 29 μοίρες Καλοκαίρι (Γεωγραφικό πλάτος * 0,9) - 23,5 μοίρες Άνοιξη και Φθινόπωρο Γεωγραφικό πλάτος - 2,5 μοίρες Επεξ/σία Παρασκευή στις 05:00 μμ από hp8
πάνοσ2 Δημοσ. Παρασκευή στις 01:21 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:21 μμ Μόλις τώρα, hp8 είπε για το νερό χρήσης εως και 10% απόκλιση σε προσανατολισμο και κλιση δεν επιρεαζει την αποδοση Υπάρχει τύπος που σου δίνει ανα μέρα όπως και κάποια σαιτ που έχουν υπολογισμό αν θυμάμαι καλά (έχουν περάσει αρκετά χρόνια ) Β=Φ-δ Β=βέλτιστη κλίση Φ= γεωγραφικό πλάτος του τόπου το δ βγαίνει από 284+Ν δ= 23,45 * ημέρες(360 * --------------------------- ) όλα εινα σταθερά εκτός απο το Ν που είναι ο αριθμός 365 της ημέρας Δηλαδή για την 5 Μαρτίου προσθέτουμε τις μέρες του Ιανουαρίου & Φεβρουαρίου + 5 για τον Μάρτιο ΥΓ: Ας με διορθώσει κάποιος που θυμάται καλύτερα αν έχω κάπου λάθος Στο δ το ημέρες είναι ημίτονο. 1
hp8 Δημοσ. Παρασκευή στις 01:50 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:50 μμ 25 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε Στο δ το ημέρες είναι ημίτονο. γιαυτό είπα να με διορθώσει κάποιος Ποτέ δεν τα πήγα καλά με δαύτα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα