Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 ώρες πριν, vasilllis είπε

Eφοσον εχει υπολογιστει η διαστολη και γραφει ο κατασκευαστης οτι δεν χρειαζεσαι δοχειο ποιοςς ο λογος να βάλεις?Τις βαλβιδες τι θες να τις αλλαξεις?

Τωρα δουλευει?Λογικα καπου θα βλεπεις διαρροη!

Οταν λες εβγαζε λιγο νερο που το εβγαζε?

Βαλβιδες δεν αφαιρεις,αντικαθιστας μονο αν ειναι κολλημενη .Αν εχει βουλωσει το δοχειο μισο μετρο σωληνα εχει ,πιστευω αξιζει μια δοκιμη να καθαρισει.Ας λυσει το ζεστο σωληνα να δεις στην εξοδο του ηλιακου εχεις πιεση?Μηπως εχει φραξει καμια σωληνα ?

Να χαιρεσαι που δεν σκοτωθηκε κανεις.Δεν εχει καμια δουλεια αυτος που εβαλε τον θερμοσιφωνα στον πινακα σου.Υπευθυνος ειναι αλλος.

Η μπαταρία του μπάνιου και στο νιπτήρα και της μπανιέρας, τρέχει ελάχιστο όταν είναι γυρισμένο στο ζεστό,στο κρύο τρέχει κανονικά, αυτός που το καθάρισε μου είπε ότι έχει σκουριάσει, φράξει ο πάνω σωλήνας και δεν ξεφραζει, και ότι χρειάζεται αλλαγή το μποιλερ. Το να βγάλω την ασφάλεια στον κάτω σωλήνα μου το πρότεινε μαγαζατορας κεντρικής αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών (μιλάμε τα πάντα πουλάει)

IMG_20240927_112409.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, absolom είπε

αυτός που το καθάρισε μου είπε ότι έχει σκουριάσει, φράξει ο πάνω σωλήνας και δεν ξεφραζει

Στις 27/9/2024 στις 2:07 ΜΜ, hp8 είπε

λύσε παροχή και έξοδο μποιλερ και με χοντρό σύρμα δες αν έχει φράξει κάτι τις σωλήνες  που μπαίνουν βγαίνουν στο μποιλερ 

Σου έχω γράψει αν και δεν μας το είπες στα προηγούμενα ποστ σου έχω πει να προσπαθήσεις να την αποφράξεις με ένα σύρμα η Πάρτε ένα κομπρεσερ  αέρα και μένα κονεξιον προσαρμογής δώσε πίεση Εναλλακτικα ένα πιεστικό νερού (για το αυτοκίνητο )  και προσαρμογή εξαρτημάτων  

Επεξ/σία από hp8

51 λεπτά πριν, hp8 είπε

Σου έχω γράψει αν και δεν μας το είπες στα προηγούμενα ποστ σου έχω πει να προσπαθήσεις να την αποφράξεις με ένα σύρμα η Πάρτε ένα κομπρεσερ  αέρα και μένα κονεξιον προσαρμογής δώσε πίεση Εναλλακτικα ένα πιεστικό νερού (για το αυτοκίνητο )  και προσαρμογή εξαρτημάτων  

Περιμένω υδραυλικό τίς επόμενες μέρες να κάνει όλα τα παραπάνω, απόφραξη, μετρήσεις πιέσεως κτλπ 

On 29/09/2024 at 14:29, hp8 said:

νομίζω έχεις πάρει από λάθος σημείο παροχή κρύου για την αναμεικτικη (ας πει και κάποιος άλλος) Το σημείο που έχεις επιλέξει εχει την ιδια πίεση με το ζεστο Εκτιμώ ότι θα έπρεπε πριν την ανεπίστροφη να παρεις κρυο  Αν δεν εχει η αναμεικτικη ανεπίστροφη χρειάζεται να βάλεις μια ώστε να μην πηγαίνει στην αναμειξη ζεστο στο κρυο  Πιθανόν να ήθελε και ένα bypass αν κολλήσει να έχεις εναλλακτική

Δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ ακόμα αλλά είχαμε 24ωρη διακοπή ΕΥΔΑΠ στην γειτονιά μου και παρατήρησα ότι όταν ήρθε το νερό ήταν κρύο(προς χλιαρό).. αυτό είναι φυσιολογικό ή έχει να κάνει με τον τρόπο που έχουν κάνει τις συνδέσεις? Θα τα αναφέρω εννοείται όλα αυτά στον υδραυλικό που θα ασχοληθεί. Δεν είχα χρησιμοποιήσει σταγόνα από τον ηλιακό όσο είχε διακοπή.

18 ώρες πριν, Luciddream είπε

Δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ ακόμα αλλά είχαμε 24ωρη διακοπή ΕΥΔΑΠ στην γειτονιά μου και παρατήρησα ότι όταν ήρθε το νερό ήταν κρύο(προς χλιαρό).. αυτό είναι φυσιολογικό ή έχει να κάνει με τον τρόπο που έχουν κάνει τις συνδέσεις? Θα τα αναφέρω εννοείται όλα αυτά στον υδραυλικό που θα ασχοληθεί. Δεν είχα χρησιμοποιήσει σταγόνα από τον ηλιακό όσο είχε διακοπή.

Καλημέρα Σας!!!
Αν δεν έχει αντεπίστροφο στο κρύο, μάλλον Σας άδειασε. Η πίεση στο δοχείο είναι στα 10 bars ενώ στο δίκτυο στο 1bar.

2 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε

Καλημέρα Σας!!!
Αν δεν έχει αντεπίστροφο στο κρύο, μάλλον Σας άδειασε. Η πίεση στο δοχείο είναι στα 10 bars ενώ στο δίκτυο στο 1bar.

Επίσης με προβληματίζει το γκρι χρώματος δοχείο διαστολής και ο γαλβανιζέ σωλήνας. Το γκρι δοχείο είναι (αν δεν κάνω λάθος) για θέρμανση. Το μπλε δοχείο διαστολής είναι κατάλληλο για ύδρευση.

9 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Αν δεν έχει αντεπίστροφο στο κρύο, μάλλον Σας άδειασε

έχει και μάλλον καινούργια λόγω νέας εγκατάστασης Τώρα να έχει αστοχία ?

Spoiler

image.jpeg.78943ca2bcd91953e51ad92a2c55ff4e.jpeg

9 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Επίσης με προβληματίζει  ο γαλβανιζέ σωλήνας.

βλέπετε κάτι παραπάνω πέραν των πολλών διαφορετικών υλικών

9 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Επίσης με προβληματίζει το γκρι χρώματος δοχείο διαστολής . Το γκρι δοχείο είναι (αν δεν κάνω λάθος) για θέρμανση.

έχουν μπει κάποια στάνταρ Ένας μαγνήτης δίνει την λύσει Στο δοχείο διαστολής εμένα με προβληματιζει η λεγεωνέλλα αν το δοχείο δεν κάνει αυτόματη ανανέωση του  στάσιμου νερού σαμπρελας  μέσω της ροής 

Στις 3/10/2024 στις 10:00 ΠΜ, Luciddream είπε

είχαμε 24ωρη διακοπή ΕΥΔΑΠ στην γειτονιά μου και παρατήρησα ότι όταν ήρθε το νερό ήταν κρύο(προς χλιαρό)..

έγινε στιγμιαία ? συνεχίζει ?  Έχεις γράψει ότι είχες θέμα με την ρύθμιση της αναμεικτικης 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, hp8 said:

έγινε στιγμιαία ? συνεχίζει ?  Έχεις γράψει ότι είχες θέμα με την ρύθμιση της αναμεικτικης 

Όχι έσπασε αγωγός από πίεση στην περιοχή. Και άλλους που ρώτησα στην πολυκατοικία είχαν το ίδιο θέμα ότι δεν είχαν ζεστό νερό όταν επανήλθε. Την επόμενη μέρα με ήλιο είχε κανονικά ζεστό νερό. Βέβαια παρατήρησα ότι δεν έχει ίδια πίεση με πριν το ζεστό.. θα ανέβω και το απόγευμα ταράτσα να δω αν είναι όλα οκ για να βγάλω και καλύτερες φωτογραφίες. 2 μέρες πριν σπάσει ο αγωγός είχα ανέβει στην ταράτσα και ο ηλιακός του διπλανού έσταζε είχε κάνει λίμνη.. υποθέτω από την αυξημένη πίεση(?)

Επεξ/σία από Luciddream
  • Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Παίδες επανέρχομαι γιατί θα μονώσουμε την ταράτσα οπότε τώρα είναι ευκαιρία να αλλάξω τον ηλιακό μου ο οποίος απο κάπου χάνει και 3 επαγγαλματίες δεν έχουν βρεί το πρόβλημα (οκ είναι κοντά 35 ετών)

Έχουμε καμία πρόταση 160 λίτρων (4 άτομα είμαστε) κοντά στο χιλιάρικο ?

17 λεπτά πριν, tsofras είπε

Παίδες επανέρχομαι γιατί θα μονώσουμε την ταράτσα οπότε τώρα είναι ευκαιρία να αλλάξω τον ηλιακό μου ο οποίος απο κάπου χάνει και 3 επαγγαλματίες δεν έχουν βρεί το πρόβλημα (οκ είναι κοντά 35 ετών)

Λόγω αρχής και για την αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν προτείνω ΠΟΤΕ συγκεκριμένη μάρκα/μοντέλο (εκτός από φίλους και συγγενείς φυσικά :)). Κατά συνέπεια δεν μπορώ να σε βοηθήσω ως προς αυτό το κομμάτι.

Για να μην έχεις όμως το άγχος της (βιαστικής) επιλογής, αφού πιέζεσαι χρονικά λόγω της μόνωσης, θα σου έλεγα τα εξής τρία σενάρια, προκειμένου να προχωρήσεις τη μόνωση και να κάνεις την επιλογή μετά:

1. Κάνεις μόνωση. Όταν έρθει η ώρα της αλλαγής, η βάση του υπάρχοντος ηλιακού κόβεται χαμηλά και πάνω στο ποδαράκια που μένουν γίνεται "τελάρωμα" (μεταλλικό πλαίσιο στις σωστές διαστάσεις του νέου ηλιακού, αφού δεν ταιριάζουν όλοι με όλους) κι εκεί πατάει το νέο ηλιακό. Βασική προϋπόθεση τα πόδια της παλιά βάσης να είναι σε καλή κατάσταση.
  2. Τοποθετείς ("φυτεύεις") τέσσερα ποδαράκια στην ταράτσα, γίνεται μόνωση και όταν έρθει η ώρα, πάνω στα 4 αυτά πόδια κολλιέται η βάση του ηλιακού.
  3. Δεν κάνεις τίποτα τώρα. Γίνεται η μόνωση και όταν πας για αλλαγή του ηλιακού η παλιά βάση κόβεται χαμηλά (δεν προσπαθείς να την ξεπατώσεις και να "τραυματίσεις" τη μόνωση) και ο νέος ηλιακός μπαίνει πάνω σε τσιμεντένια "πέδιλα"/κράσπεδα τα οποία απλά πατάνε στην ταράτσα χωρίς να πειράξουν τη μόνωση.

Σημ. Αν για την ώρα κάνεις τη δουλειά σου, ως προς τον ηλιακό, ίσως θα ήθελες να μην βιαστείς και να τσεκάρεις και τι θα γίνει με την επιδότηση (αν τελικά τρέξει και σε αφορά) ή του black friday

• Thanks 1

3 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Λόγω αρχής και για την αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν προτείνω ΠΟΤΕ συγκεκριμένη μάρκα/μοντέλο (εκτός από φίλους και συγγενείς φυσικά :)). Κατά συνέπεια δεν μπορώ να σε βοηθήσω ως προς αυτό το κομμάτι.

Για να μην έχεις όμως το άγχος της (βιαστικής) επιλογής, αφού πιέζεσαι χρονικά λόγω της μόνωσης, θα σου έλεγα τα εξής τρία σενάρια, προκειμένου να προχωρήσεις τη μόνωση και να κάνεις την επιλογή μετά:

1. Κάνεις μόνωση. Όταν έρθει η ώρα της αλλαγής, η βάση του υπάρχοντος ηλιακού κόβεται χαμηλά και πάνω στο ποδαράκια που μένουν γίνεται "τελάρωμα" (μεταλλικό πλαίσιο στις σωστές διαστάσεις του νέου ηλιακού, αφού δεν ταιριάζουν όλοι με όλους) κι εκεί πατάει το νέο ηλιακό. Βασική προϋπόθεση τα πόδια της παλιά βάσης να είναι σε καλή κατάσταση.
  2. Τοποθετείς ("φυτεύεις") τέσσερα ποδαράκια στην ταράτσα, γίνεται μόνωση και όταν έρθει η ώρα, πάνω στα 4 αυτά πόδια κολλιέται η βάση του ηλιακού.
  3. Δεν κάνεις τίποτα τώρα. Γίνεται η μόνωση και όταν πας για αλλαγή του ηλιακού η παλιά βάση κόβεται χαμηλά (δεν προσπαθείς να την ξεπατώσεις και να "τραυματίσεις" τη μόνωση) και ο νέος ηλιακός μπαίνει πάνω σε τσιμεντένια "πέδιλα"/κράσπεδα τα οποία απλά πατάνε στην ταράτσα χωρίς να πειράξουν τη μόνωση.

Σημ. Αν για την ώρα κάνεις τη δουλειά σου, ως προς τον ηλιακό, ίσως θα ήθελες να μην βιαστείς και να τσεκάρεις και τι θα γίνει με την επιδότηση (αν τελικά τρέξει και σε αφορά) ή του black friday

Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου , δεν είχα σκεφτεί και αυτή την λύση με τις βάσεις

Η αλήθεια είναι ότι ούτως η άλλως πρέπει να τον αλλάξω γιατί τον δουλεύω ηλεκτρικό εδώ και 2 μήνες , κάνω εγώ πρώτος με ότι ζεστό νερό έχει το καζάνι που το χτυπάει ο ήλιος :D

Ρώτησα τον ψυκτικό μου που εμπορευέται κίολας μου είπε για Ερμής 160λτ glass στα 1000ε με 5 χρόνια εγγύηση , Calpak 160lt glass στα 1200 με 10 χρόνια εγγύηση

Μίλησα με μία εταιρεία την Geosol που δείνει 160λτ glass με 2 συλλέκτες στα 800+ΦΠΑ+120 εγκατάσταση / απεγκατάσταση με 20 χρόνια εγγύηση

Πιθανών να πάω με Geosol γιατί με ενδιαφέρει η μεγάλη εγγύηση

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, tsofras είπε

Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου , δεν είχα σκεφτεί και αυτή την λύση με τις βάσεις

Η αλήθεια είναι ότι ούτως η άλλως πρέπει να τον αλλάξω γιατί τον δουλεύω ηλεκτρικό εδώ και 2 μήνες , κάνω εγώ πρώτος με ότι ζεστό νερό έχει το καζάνι που το χτυπάει ο ήλιος :D

Ρώτησα τον ψυκτικό μου που εμπορευέται κίολας μου είπε για Ερμής 160λτ glass στα 1000ε με 5 χρόνια εγγύηση , Calpak 160lt glass στα 1200 με 10 χρόνια εγγύηση

Μίλησα με μία εταιρεία την Geosol που δείνει 160λτ glass με 2 συλλέκτες στα 800+ΦΠΑ+120 εγκατάσταση / απεγκατάσταση με 20 χρόνια εγγύηση

Πιθανών να πάω με Geosol γιατί με ενδιαφέρει η μεγάλη εγγύηση

Προσωπικά, όταν η εγγύηση για το ΟΠΟΙΟ προϊόν ξεφεύγει από τα συνήθη της συγκεκριμένης αγοράς...κουμπώνομαι. Χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι κακό, ίσως να έχει τόσες πολλές εξαιρέσεις ή αστερίσκους που να την κάνει μη πραγματική.

Επίσης τι σε κάνει να πιστεύεις ότι όταν/αν ποτέ χρειαστείς την εγγύηση μετά πχ από 15 χρόνια, θα είναι "εκεί" (θα υπάρχει στην αγορά εννοώ) η όποια εταιρία σου το υποσχέθηκε για να κάνεις χρήση;

Δεν λέω να μην κοιτάξεις την εγγύηση αλλά απλά ίσως να μην αποτελέσει το βασικό κριτήριο επιλογής.

Σημ. Μπήκα από περιέργεια να δω το site της Geosol που ανέφερες. Δεν μπορώ να πω ότι κάθισα να το δω αναλυτικά (δεν υπάρχει και λόγος, εσύ "καίγεσαι" :P) αλλά αυτά που μου "κλώτσησαν" αμέσως ήταν ότι: Μιλάει για 100% άθραυστο κρύσταλλο το οποίο δεν υπάρχει σε ΚΑΝΕΝΑ ηλιακό (tempered ναι, που είναι αντοχής αλλά σε καμία περίπτωση "άθραυστο"). Επίσης μιλάει για "υπερεπιλεκτικό" συλλέκτη που επίσης δεν υφίσταται. Μπορεί ίσως να το πει κάποιος πωλητής, "καθ' υπερβολήν", στην προφορική ενημέρωση, όπως όταν λένε κάποιοι για ηλιακούς που ζεσταίνουν με συννεφιά, αλλά είναι "κάπως" όταν το έχει γραπτώς στο επίσημο site. Τέλος, αν και αναφέρει ότι είναι 40 χρόνια στο χώρο, δηλαδή όσο και άλλες πολύ γνωστές εταιρίες (πχ η Calpak που επίσης ανέφερες), προσωπικά εγώ δεν την ξέρω (χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι βέβαια)

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1

1 ώρα πριν, tsofras είπε

Θελεις 200/3 ή 4τμ

2 ώρες πριν, tsofras είπε

160 είχαμε πάντα και μας έφτανε  , λες ότι είναι μικρός ?

Επειδή πολλές φορές οι γνώμες διίστανται ως προς το τι σημαίνει "με καλύπτει/δεν με καλύπτει" ή "φτάνει/δεν φτάνει", για μένα κάλυψη ηλιακού σημαίνει ότι την οποιαδήποτε μέρα του χρόνου (μέρα με ήλιο εννοώ φυσικά και πάντα ΕΚΤΟΣ καλοκαιριού) θα καλύπτει από τον ήλιο ΟΛΕΣ τις ημερήσιες ανάγκες για τα μέλη της οικογένειας (μπάνιο, ξύρισμα, πιάτα, κλπ). Οτιδήποτε λιγότερο είναι συμβιβασμός 

• Like 1

2 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Επειδή πολλές φορές οι γνώμες διίστανται ως προς το τι σημαίνει "με καλύπτει/δεν με καλύπτει" ή "φτάνει/δεν φτάνει", για μένα κάλυψη ηλιακού σημαίνει ότι την οποιαδήποτε μέρα του χρόνου (μέρα με ήλιο εννοώ φυσικά και πάντα ΕΚΤΟΣ καλοκαιριού) θα καλύπτει από τον ήλιο ΟΛΕΣ τις ημερήσιες ανάγκες για τα μέλη της οικογένειας (μπάνιο, ξύρισμα, πιάτα, κλπ). Οτιδήποτε λιγότερο είναι συμβιβασμός 

Αυτο εννοώ ότι μας καλύπτει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...