Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, freelove είπε

Επέλεξα το caldo 200lt super πού δίνει 10 χρόνια εγγύηση. Είναι αυτό εδώ 

https://caldo.gr/product/caldo-prime-μπόιλερ-ηλιακού-θερμοσίφωνα-200-λίτρ/

Θά βάλω αυτή την βαλβίδα ασφαλείας https://www.skroutz.gr/s/48213866/Brass-Form-711761-Valvida-Asfaleias-Iliakou-THermosifona.html

Καί δοχείο διαστολής αυτό https://www.skroutz.gr/s/49744507/T-Fittings-3202-Docheio-Diastolis-Iliakou-Katheto-0-9lt.html

Να προσθέσω η νά προσέξω κάτι??

Γνώμη για το boiler???

Τιμης αγορας? Ειναι διπλης επισμαλτωσης?

200l διπλης επιστρωσης με περιβλημα ινοξ μια καλη τιμη στα 380ε

Εγγυηση με τι προυποθεσεις?

Επεξ/σία από PLACEBO_89
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Τιμης αγορας? Ειναι διπλης επισμαλτωσης?

200l διπλης επιστρωσης με περιβλημα ινοξ μια καλη τιμη στα 380ε

Εγγυηση με τι προυποθεσεις?

Τιμή 385€ για 200λτ.

Περίβλημα δεν είναι inox. Ούτε glass η εσωτερική πλευρά.

Εγγύηση με σερβις κάθε 2 χρόνια με 40€. Το κόστος σέρβις 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, freelove είπε

Τιμή 385€ για 200λτ.

Περίβλημα δεν είναι inox. Ούτε glass η εσωτερική πλευρά.

Εγγύηση με σερβις κάθε 2 χρόνια με 40€. Το κόστος σέρβις 

Το δοχειο χρησης απο τι υλικο αφου δεν ειναι glass???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 17/06/2024 at 22:22, Luciddream said:

Έβαλα αυτόν στις παρακάτω φωτογραφίες.. Θα τον καλύψω εννοείται αύριο κιόλας. Θέλω να βάλω και μειωτή πίεσης στο ρολόι με την πρώτη ευκαιρία.

Reveal hidden contents

FpUIzFe.jpeg

Reveal hidden contents

6B66NDL.jpeg

Reveal hidden contents

wKxZ9CH.jpeg

Reveal hidden contents

8fWb0LM.jpeg

Reveal hidden contents

b7h6Fqh.jpeg

On 03/07/2024 at 10:01, Luciddream said:

Εχω καλύψει όλον τον συλλέκτη από την Πέμπτη (γιατί έλειπα μέχρι και Δευτέρα βράδυ). Έχει ακόμα φουλ καυτό νερό 6 μέρες μετά και έχω χρησιμοποιήσει δύο φορές ήδη για μπάνιο. Είναι φυσιολογικό αυτό? Θα τον αφήσω σκεπασμένο μέχρι να τελειώσει το ζεστό, το έχω απορία να καταλάβω τι συμβαίνει.

Λύθηκε το μυστήριο ... 4 μήνες μετά. Είχαν κάνει μ@@@κία το συνεργείο του ηλιακού και δεν είχε δει ότι ερχόταν το ρεύμα απευθείας απο τον πίνακα.. χωρίς ασφάλεια και διακόπτη. Επρεπε να είχα φέρει δικό μου ηλεκτρολόγο πιο νωρίς σίγουρα. Δεν ξέρω τι να πω.. περισσότερο έχω απογοητευτεί από το ότι μεγάλο ποσοστό των μαστόρων κάνει τέτοιες πατάτες. Εννοείται θα πάω από το μαγαζί να μιλήσω με τον ιδιοκτήτη, αν και ο μόνος που φταίει είναι αυτός που έκανε τις συνδέσεις του ηλιακού. Δεν έχω ιδέα και αν έχει καμιά ζημιά μετά από τόσο καιρό στο ρεύμα.

Επεξ/σία από Luciddream
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Luciddream είπε

Λύθηκε το μυστήριο ... 4 μήνες μετά. Είχαν κάνει μ@@@κία το συνεργείο του ηλιακού και δεν είχε δει ότι ερχόταν το ρεύμα απευθείας απο τον πίνακα.. χωρίς ασφάλεια και διακόπτη. Επρεπε να είχα φέρει δικό μου ηλεκτρολόγο πιο νωρίς σίγουρα. Δεν ξέρω τι να πω.. περισσότερο έχω απογοητευτεί από το ότι μεγάλο ποσοστό των μαστόρων κάνει τέτοιες πατάτες. Εννοείται θα πάω από το μαγαζί να μιλήσω με τον ιδιοκτήτη, αν και ο μόνος που φταίει είναι αυτός που έκανε τις συνδέσεις του ηλιακού. Δεν έχω ιδέα και αν έχει καμιά ζημιά μετά από τόσο καιρό στο ρεύμα.

Την μ....κια βασικά την είχε κάνει ο (θεός να τον κάνει) ηλεκτρολόγος που δούλεψε στον πίνακα και έβγαλε παροχή εκτός ασφάλειας (αν κατάλαβα καλά οι του ηλιακού βρήκαν έτοιμοι την παροχή). 

Βέβαια και αυτοί έπρεπε να τσεκάρουν, για την δική τους ασφάλεια, αν το καλώδιο ήταν υπό τάση. 

Γενικότερα μιλώντας, ως προ το ηλεκτρικό, η φάση με τους εγκαταστατες είναι αντίστοιχη με αυτούς των κλιματιστικών. Δηλαδή κανονικά έρχονται για το στήσιμο και το υδραυλικό κομμάτι της σύνδεσης και  το ηλεκτρικό πρέπει να γίνει από ηλεκτρολόγο. Συνήθως όταν υπάρχει έτοιμη η αναμονή κάνουν τη σχετική σύνδεση για να τελειώσει η δουλειά. 

Δεν πρέπει όμως ΠΟΤΕ να βάλουν χέρι σε πίνακα (και ούτε θα πρέπει ο πελάτης να το επιτρέψει) αφού είναι πολύ σπάνιο (για να μην πω απίθανο) να υπάρχει πτυχιούχος ηλεκτρολόγος στο team και σίγουρα θα αποφύγουν να αναλάβουν την όποια ευθύνη για κάτι που μπορεί να προκύψει 

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, haris_216 said:

Την μ....κια βασικά την είχε κάνει ο (θεός να τον κάνει) ηλεκτρολόγος που δούλεψε στον πίνακα και έβγαλε παροχή εκτός ασφάλειας (αν κατάλαβα καλά οι του ηλιακού βρήκαν έτοιμοι την παροχή).

Ναι συμφωνώ βασικά.. δεν φταίει στο 100% κανένας αλλά εγώ το είχα υποψιαστεί από την πρώτη μέρα ότι κάτι δεν πάει καλά.. ο εγκαταστάτης που υποτίθεται το κάνει κάθε μέρα δεν το είχε υποψιαστεί ? Όσο προσπαθούσε να τον συνδέσει είχε πέσει 2 φορές ο γενικός.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Ναι συμφωνώ βασικά.. δεν φταίει στο 100% κανένας αλλά εγώ το είχα υποψιαστεί από την πρώτη μέρα ότι κάτι δεν πάει καλά.. ο εγκαταστάτης που υποτίθεται το κάνει κάθε μέρα δεν το είχε υποψιαστεί ? Όσο προσπαθούσε να τον συνδέσει είχε πέσει 2 φορές ο γενικός.

Αυτό έγινε γιατί όπως ανέφερα παραπάνω οι εγκαταστατες είναι υδραυλικοί (αν είναι και αυτό 😉) και δεν υπάρχει ηλεκτρολόγος ανάμεσά τους. 

Ακόμα όμως κι έτσι, έχοντας κάνει 5-10 τοποθετήσεις κάτι θα έπρεπε να είχαν μάθει αλλά.... 

Δημοσ.

Καλησπερα στην ομαδα. Εχω τον calpak Mark 4 160lt απο το 2018. Θα ηταν καλο να φωναξω υδραυλικο για service ή οσο λειτουργει καλα δεν ασχολουμαι? Ξερω αλλους που καθε 2-3 χρονια κανουν προληπτικο service/ελεγχο και αλλους που δεν ασχολουνται ποτε παρα μονο αν βγαλει βλαβη.Ξερουμε επισης αν στον συγκεκριμενο πρεπει να προσεξω κατι?

Ευχαριστω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Luciddream είπε

Έβαλα αυτόν στις παρακάτω φωτογραφίες..

νομίζω έχεις πάρει από λάθος σημείο παροχή κρύου για την αναμεικτικη (ας πει και κάποιος άλλος) Το σημείο που έχεις επιλέξει εχει την ιδια πίεση με το ζεστο Εκτιμώ ότι θα έπρεπε πριν την ανεπίστροφη να παρεις κρυο  Αν δεν εχει η αναμεικτικη ανεπίστροφη χρειάζεται να βάλεις μια ώστε να μην πηγαίνει στην αναμειξη ζεστο στο κρυο  Πιθανόν να ήθελε και ένα bypass αν κολλήσει να έχεις εναλλακτική 

image.jpeg.98c6bd08120467091cb922cfebb99719.jpeg

image.jpeg.137aebe886f4dec58000adff9c12d2cb.jpeg

Επεξ/σία από hp8
  • Like 1
Δημοσ.

Επίσημα η εταιρεία στο εγχειρίδιο εγκατάστασης αναφέρει (τελευταία σελίδα) συγκεκριμένους ελέγχους κάθε χρόνο.

Από εκεί και πέρα προσωπικά εκτιμώ ότι θα χρειασθεί αντικατάσταση των υγρών και καθαρισμό του κλειστού κυκλώματος και φυσικά του ίδιου του boiler και της αντίστασης (τα 2 τελευταία ούτως ή άλλως θα γίνουν μαζί με τη ράβδο μαγνησίου).

• Like 1
Δημοσ.
Στις 13/9/2024 στις 11:51 ΠΜ, pavloa είπε

Ευχαριστώ.

Ο ηλιακός είναι technosol και είναι Γκλας 

Μα είπα το υδραυλικό να βάλουμε αυτά τα έξτρα που θέλω και είπε δεν χρειάζεται. 

Οπότε από το να κάτσω μαλώσω μαζί του είπα ας το κάνει όπως θέλει και μετά τα διορθώνω εγώ .. έτσι και αλλιώς πιάνουν τα χέρια μου. 

Απλά για το δοχείο διαστολής για το αντιψυκτικό μου είπε ότι έχει ενσωματωμένο το καζάνι..το έψαξα και εγώ και είδα το σε μια σειρά το αναφέρει. 

Τώρα εγώ τι να κάνω να βάλω δοχείο ή να μην βάλω? 

Οπότε τις βαλβίδες να τις αφήσω έτσι όπως είναι?

Eφοσον εχει υπολογιστει η διαστολη και γραφει ο κατασκευαστης οτι δεν χρειαζεσαι δοχειο ποιοςς ο λογος να βάλεις?Τις βαλβιδες τι θες να τις αλλαξεις?

Στις 25/9/2024 στις 10:31 ΜΜ, FLIMIT είπε

Καλησπερα παιδια.... Να κανω μια ερώτηση. Δεν ειχα ζεστο νερο, βασικα χλιαρο. Φωναξα υδραυλικο εβαλε αντιψυκτικο και δεν ξερω τι αλλο και ειχα κανονικα, καυτο. Μετα απο 4 μερες παλι δεν ειχα και ηρθε και εβαλε αλλα 6 λίτρα και μου ειπε ο τρυπισε το καζανι και οτι θελει αλλαγη...Συνεχισα να προσθετω εγω καθε 3-4 μερες 6 λίτρα!!! και ειχα ζέστο νερο. Εφυγα για διακοπές 15 μερες και γυρισα και ειχε καυτο νερό. Τι μπορει να φταίει?Μηπως ειπε ελαφρά την καρδιά οτι θελει αλλςγη? Τα φωτα σας παρακαλώ... 

Τωρα δουλευει?Λογικα καπου θα βλεπεις διαρροη!

Στις 27/9/2024 στις 11:23 ΠΜ, absolom είπε

Μια γνώμη παρακαλώ για τους γνώστες,

Ηλιακός elco 130 15τιας, πριν 3 μήνες αλλάχτηκε η αντίσταση,καθαριστικε εσωτερικά, έβγαζε λίγο νερό στο ζεστό, τον τελευταίο μήνα λόγω έλλειψης νερού έχουν μειώσει την πίεση στο δίκτυο έτσι βγάζει ελάχιστο, 2 υδραυλικοί που τον είδαν μου είπαν αλλαγή μποιλερ 500e μόνο το μποιλερ χώρια εργατικά, το μαγαζί που το είχα αγοράσει μου είπε να αφαιρεθεί τελείως η βαλβίδα ασφαλείας πίεσης, μια γνώμη σας παρακαλώ,βάζω και μια φώτο, ευχαριστώ 

IMG_20240927_112409.jpg

Οταν λες εβγαζε λιγο νερο που το εβγαζε?

Βαλβιδες δεν αφαιρεις,αντικαθιστας μονο αν ειναι κολλημενη .Αν εχει βουλωσει το δοχειο μισο μετρο σωληνα εχει ,πιστευω αξιζει μια δοκιμη να καθαρισει.Ας λυσει το ζεστο σωληνα να δεις στην εξοδο του ηλιακου εχεις πιεση?Μηπως εχει φραξει καμια σωληνα ?

2 ώρες πριν, Luciddream είπε

Να χαιρεσαι που δεν σκοτωθηκε κανεις.Δεν εχει καμια δουλεια αυτος που εβαλε τον θερμοσιφωνα στον πινακα σου.Υπευθυνος ειναι αλλος.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, hp8 είπε

νομίζω έχεις πάρει από λάθος σημείο παροχή κρύου για την αναμεικτικη (ας πει και κάποιος άλλος) Το σημείο που έχεις επιλέξει εχει την ιδια πίεση με το ζεστο Εκτιμώ ότι θα έπρεπε πριν την ανεπίστροφη να παρεις κρυο

Αν δεν εχει η αναμεικτικη ανεπίστροφη χρειάζεται να βάλεις μια ώστε να μην πηγαίνει στην αναμειξη ζεστο στο κρυο

Σωστά.  Έχει το κλασικό ασφαλιστικό και αντεπίστροφο μαζί, οπότε σωστά το έβαλε πριν από το δοχείο διαστολής, αλλά θα έπρεπε να πάρει το κρύο πριν από αυτό (είτε προς την θερμομικτική είτε προς κάποια βρύση).

Κανονικά χωρίς δοχείο διαστολής μπαίνει το ασφαλιστικό αμέσως στην είσοδο του boiler. Όταν όμως κάνουμε χρήση δοχείου διαστολής, πρέπει να χρησιμοποιούμε ξεχωριστά βαλβίδα ασφαλείας (συνδεδεμένη πάνω στο boiler) και αντεπίστροφη (πριν το δοχείο διαστολής). Με απλά λόγια το δοχείο διαστολής μπαίνει μεταξύ αντεπίστροφου και βαλβίδα ασφαλείας.

12 λεπτά πριν, hp8 είπε

Πιθανόν να ήθελε και ένα bypass αν κολλήσει να έχεις εναλλακτική 

Και αυτό σωστό!

Δημοσ.
28 minutes ago, hp8 said:

νομίζω έχεις πάρει από λάθος σημείο παροχή κρύου για την αναμεικτικη (ας πει και κάποιος άλλος)

Δεν μου κάνει εντύπωση.. την έχω ρυθμίσει 2-3 φορές και πάλι δεν έχω δει διαφορά.. πάντα βγάζει καυτό κάτω και για να κάνω μπάνιο το έχω κάτω απο την μέση (προς το κρύο). Θα κάτσω να δω κανα βίντεο να καταλάβω πως θα πρεπε να είναι. Ευχαριστώ

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Eφοσον εχει υπολογιστει η διαστολη και γραφει ο κατασκευαστης οτι δεν χρειαζεσαι δοχειο ποιοςς ο λογος να βάλεις?

Πάλι το ίδιο θέμα. Ρωτά ο φίλος για δοχείο διαστολής στο κύκλωμα του αντιψυκτικού και όχι του νερού χρήσης. Αυτά τα δύο είναι παντελώς ανεξάρτητα και ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους.

Στο δεύτερο υπάρχει ένα μικρό κενό αέρος στο πάνω μέρος που δουλεύει ως δοχείο διαστολής, ενώ στο πρώτο απλά ΔΕΝ υφίσταται και καλό είναι να μπαίνει (χωρίς να είναι απαραίτητο).

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, alex801 είπε

εγώ πάντως πήρα ηλιακό θερμοσίφωνα 160 λίτρων με συλλέκτη 1.5 και έμεινα παρά πολύ ευχαριστημένος με την αποδοση για οικογενεια 4 άτομων.

για  Ιούνιο μέχρι μέσα Σεπτεμβριου θα συμφωνήσω Για τους υπόλοιπους μήνες θα πρέπει να αναθεωρήσεις Γιατί ποιος ο λόγος ο ίδιος κατασκευαστης  να βγάζει για 160 L με 2 - 2,3 & 2,5 τμ συλλέκτες  ?

image.jpeg.7d2dc29167a38ad8f030cca705877357.jpeg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...