Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 ώρες πριν, theo11 είπε

Σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου

2 ατομα αυστηρα θα το χρησιμοποιουν,το σπιτι ειναι 50τμ με ελαχιστη λατζα.Απλα καποια στιγμη θα υπαρξει σεναριο με 4 ντουζ την ημερα 2 πρωι 2 βαδυ,θα με φτασουν τα 120 λιτρα η να παω 160?

Τον ηλεκτρικο θα τον βγαλω για το λογο που ειπες για αυτο και θελω να μην το παρακανω με τη χωρητικοτητα του ηλιακου ωστε να ζεστενεται γρηγορα οποτε χρειαστει με αντισταση.

Επειδη διαβασα σχεδον ολο το θεμα και ειδα και αλλες προτασεις τους παρακατω πως θα τους κατετασες σε σειρα προτεραιοτητας?Η inox εξωτερικη επενδυση στον esolar αξιζει?Τελος,υπαρχει καποιο μοντελο που να μπορω να βαλω θερμομετρο χωρις πατεντα?(wifi δεν πιανει στην ταρατσα που θα τοποθετηθει)

1.https://www.mastersol.gr/index.php?route=product/product&product_id=37&color=Διπλής ενέργειας&skr_prm=WyJiZDMxYzE2OS00NjAwLTRiOTItOWFjYS1kY2ZmMjA4YTRlOGMiLDE1ODI4ODAxMTcwMjEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

2.https://www.esolarshop.net/hliakoi-thermosifwnes/hliakoi-thermosifwnes-glass/120l/hliakosglass120ep-detail.html?skr_prm=WyJiZDMxYzE2OS00NjAwLTRiOTItOWFjYS1kY2ZmMjA4YTRlOGMiLDE1ODI4Nzk4MzQyMTcseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0#sk[79][36]=2

3.https://www.sol-violaris.com/product/iliakos-thermosifonas-120lt-2-0-glass-sol-violaris-energypro-diplhs-energeias/?skr_prm=WyJiZDMxYzE2OS00NjAwLTRiOTItOWFjYS1kY2ZmMjA4YTRlOGMiLDE1ODI4ODAyMTU2MzEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

4.https://www.leroymerlin.gr/gr/udraulika/thermosifones/iliakoi/iliakos-thermosifonas-diplis-energeias-epilektikos-elco-v-tech-160l-glass-61910436/

Με 120 λίτρα είσαι μια χαρά.

Εγώ έχω πάρει από Αθήνα τον thermit τον είχε προσφορά στα 340 ευρώ.

Αλλά και όσοι γράφεις είναι αξιόπιστοι.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, vaggooss είπε

Με 120 λίτρα είσαι μια χαρά.

Εγώ έχω πάρει από Αθήνα τον thermit τον είχε προσφορά στα 340 ευρώ.

Αλλά και όσοι γράφεις είναι αξιόπιστοι.

H thermit τιμια εταιρεια!!! Την ειχε παλια και το σκρουτζ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Είναι η πρώτη φορά που σκεφτόμαστε να περάσουμε ηλιακό στο σπίτι και θα ήθελα βοήθεια από όσους γνωρίζουν.

Για 4 μελή οικογένεια στη Βόρεια Ελλάδα (Κοζάνη), τι ηλιακό θα προτείνατε; 

Συμφέρει η όλη διαδικασία και πόσο σύντομα γίνεται η απόσβεση του ηλιακού;

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω, επειδή υπάρχουν διάφορες λύσεις που απ' ότι βλέπω ξεκινάνε π.χ από 400 ευρώ και μπορεί να φτάσουν και 1000+ ευρώ, αξίζει γενικώς η αγορά ενός ακριβού ηλιακού; 

Επεξ/σία από LaMereda

2 ώρες πριν, LaMereda είπε

Καλησπέρα.

Είναι η πρώτη φορά που σκεφτόμαστε να περάσουμε ηλιακό στο σπίτι και θα ήθελα βοήθεια από όσους γνωρίζουν.

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω, επειδή υπάρχουν διάφορες λύσεις που απ' ότι βλέπω ξεκινάνε π.χ από 400 ευρώ και μπορεί να φτάσουν και 1000+ ευρώ, αξίζει γενικώς η αγορά ενός ακριβού ηλιακού; 

Έχει στο σκρουτζ προσφορά 200 λίτρα 3 μέτρα συλλέκτη από εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη στα 505 ευρώ με άριστα χαρακτηριστικά τον οποίο τον αγορασανε φίλοι μου και είναι ευχαριστημένοι.

Όχι απλά αξίζει να βάλεις φίλε μου ΥΠΕΡΑΞΙΖΕΙ.

Ευτυχως πλέον αν διάβασα σωστά είναι υποχρεωτικό κάθε νέα οικοδομή να έχει ηλιακό.

Εφόσον είστε τέσσερα άτομα απόσβεση κάνεις από 3-6 χρόνια περίπου.

Όταν με το καλό βάλεις θα δεις τι λάθος έκανες τόσα χρόνια που το αμελησες όπως έκανα και εγώ.

Εδώ και 5 χρόνια είδα το ΦΩΣ.

• Like 1

3 ώρες πριν, vaggooss είπε

Έχει στο σκρουτζ προσφορά 200 λίτρα 3 μέτρα συλλέκτη από εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη στα 505 ευρώ με άριστα χαρακτηριστικά τον οποίο τον αγορασανε φίλοι μου και είναι ευχαριστημένοι.

Ευτυχως πλέον αν διάβασα σωστά είναι υποχρεωτικό κάθε νέα οικοδομή να έχει ηλιακό.

Όταν με το καλό βάλεις θα δεις τι λάθος έκανες τόσα χρόνια που το αμελησες όπως έκανα και εγώ.

Με τι απορροφητη και όροι εγγυησης γιατι  διαβασα καποια αρνητικα σχολια αν μιλαμε για την ιδια εταιρεια..!

Παραθετω:

-Τραγική εταιρεία το λιγότερο που μπορώ να πω... αντίσταση και σέρβις 80€ συν ΦΠΑ...και επειδή δεν δέχτηκα μου είπαν να κάνω το σταυρό μου να μην χαλάσει το προϊόν που μου πούλησαν...και φουλ επίθεση η αφεντικινα γιατί δεν τους προτίμησα.... επίσης πληρώνεις mercedes και ουσιαστικά παίρνεις Daewoo matiz.... μακρια κι αγαπημένοι

-δεν υπάρχει χειρότερη εταιρεία! αντιεπαγγελματίες! μετά απο 1 χρόνο κάηκε η αντίσταση και ήθελαν 25ε για να την αλλάξουν. σου ζητάνε και 60ε για ετήσιο σερβις για να ισχύει λέει η εγγύηση αλλά η εγγύηση δεν ισχύει έτσι κι αλλιώς! μείναμε 3 εβδομάδες χωρίς ζεστό νερό και ήταν αγενέστατοι στα τηλέφωνα. απίστευτη ταλαιπωρία.

-Η χειρότερη ποιότητα που κυκλοφορεί. Σε 5 χρόνια τρύπησε και το δεύτερο μπόιλερ το οποίο είχε αλλαχτεί μέσα στην εγγύηση. Το δευτερο μπόιλερ δεν καλύπτεται λέει απο την εγγύηση γιατι η αγορά ολόκληρου του ηλιακού είχε γίνει πριν 5.5 χρόνια.Εννοείται οτι το 3ο μπόιλερ αγοράστηκε απο άλλη εταιρεία. Αντιεπαγγελματική αντιμετώπιση και απαράδεκτο αν αναλογιστεί κανείς τα εργατικά απεγκατάστασης και εγκατάστασης άλλου μπόιλερ κάθε 2 χρόνια. Μακρυά απο αυτή την εταιρεία .Κάκιστη ποιότητα υλικών . Ο σκελετός έχει σκουριάσει σε απαράδεκτο σημείο. Αν μπορούσα να έβαζα μηδέν αστέρια θα το έκανα

10 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Με τι απορροφητη και όροι εγγυησης γιατι  διαβασα καποια αρνητικα σχολια αν μιλαμε για την ιδια εταιρεια..!

Παραθετω:

-Τραγική εταιρεία το λιγότερο που μπορώ να πω... αντίσταση και σέρβις 80€ συν ΦΠΑ...και επειδή δεν δέχτηκα μου είπαν να κάνω το σταυρό μου να μην χαλάσει το προϊόν που μου πούλησαν...και φουλ επίθεση η αφεντικινα γιατί δεν τους προτίμησα.... επίσης πληρώνεις mercedes και ουσιαστικά παίρνεις Daewoo matiz.... μακρια κι αγαπημένοι

-δεν υπάρχει χειρότερη εταιρεία! αντιεπαγγελματίες! μετά απο 1 χρόνο κάηκε η αντίσταση και ήθελαν 25ε για να την αλλάξουν. σου ζητάνε και 60ε για ετήσιο σερβις για να ισχύει λέει η εγγύηση αλλά η εγγύηση δεν ισχύει έτσι κι αλλιώς! μείναμε 3 εβδομάδες χωρίς ζεστό νερό και ήταν αγενέστατοι στα τηλέφωνα. απίστευτη ταλαιπωρία.

-Η χειρότερη ποιότητα που κυκλοφορεί. Σε 5 χρόνια τρύπησε και το δεύτερο μπόιλερ το οποίο είχε αλλαχτεί μέσα στην εγγύηση. Το δευτερο μπόιλερ δεν καλύπτεται λέει απο την εγγύηση γιατι η αγορά ολόκληρου του ηλιακού είχε γίνει πριν 5.5 χρόνια.Εννοείται οτι το 3ο μπόιλερ αγοράστηκε απο άλλη εταιρεία. Αντιεπαγγελματική αντιμετώπιση και απαράδεκτο αν αναλογιστεί κανείς τα εργατικά απεγκατάστασης και εγκατάστασης άλλου μπόιλερ κάθε 2 χρόνια. Μακρυά απο αυτή την εταιρεία .Κάκιστη ποιότητα υλικών . Ο σκελετός έχει σκουριάσει σε απαράδεκτο σημείο. Αν μπορούσα να έβαζα μηδέν αστέρια θα το έκανα

Καθησες ρε θηρίο να γράψεις όλα αυτά???

Δεν έγραψα όνομα να μην θεωρηθεί διαφήμιση (panthermica)

2 ώρες πριν, vaggooss είπε

Καθησες ρε θηρίο να γράψεις όλα αυτά???

Δεν έγραψα όνομα να μην θεωρηθεί διαφήμιση (panthermica)

Οχι δεν λεμε για την ιδια εταιρεια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, LaMereda είπε

Καλησπέρα.

Μα καλά με ποιο τρόπο ζεσταίνατε νερό για να κάνετε πχ ένα μπάνιο μέχρι πρότινος;

Έχετε μήπως τηλεθέρμανση ή κάτι αντίστοιχο;

Επεξ/σία από tarantules

18 ώρες πριν, vaggooss είπε

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε μου. Η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν εδώ και αρκετά χρόνια αλλά πάντα είχα δεύτερες σκέψεις, αν τελικά αξίζει ή όχι. 

Θα κάνω μια έρευνα αγοράς από βδομάδα, θα κοιτάξω και αυτό που μου είπες από Θεσ/νίκη.

Με τις πιο ακριβές εταιρίες όπως Μαλτέζος και Calpak τι γνώμη έχετε; Αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα, θέλω να πω αγοράζεις όντως πολύ πιο ποιοτικό ηλιακό, με καλύτερα χαρακτηριστικά κτλ;

34 λεπτά πριν, tarantules είπε

Μα καλά με ποιο τρόπο ζεσταίνατε νερό για να κάνετε πχ ένα μπάνιο μέχρι πρότινος;

Έχετε μήπως τηλεθέρμανση ή κάτι αντίστοιχο;

Με ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, τον οποίο έχουμε μέχρι και τώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tarantules είπε

Αουτς....Τρελή σπατάλη τόσα χρόνια φίλε μου...

Άστα να πάνε φίλε, έχω δώσει πολύ χρήμα στη ΔΕΗ γιατί δεν γνώριζα και (κακώς) δεν το έψαχνα εντατικά το θέμα. Δεν πειράζει, καλά να είμαστε και θα πάρω επιτέλους έναν ηλιακό τις επόμενες ημέρες..

Επεξ/σία από LaMereda
  • Like 1

4 ώρες πριν, LaMereda είπε

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε μου. Η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν εδώ και αρκετά χρόνια αλλά πάντα είχα δεύτερες σκέψεις, αν τελικά αξίζει ή όχι. 

Θα κάνω μια έρευνα αγοράς από βδομάδα, θα κοιτάξω και αυτό που μου είπες από Θεσ/νίκη.

Με τις πιο ακριβές εταιρίες όπως Μαλτέζος και Calpak τι γνώμη έχετε; Αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα, θέλω να πω αγοράζεις όντως πολύ πιο ποιοτικό ηλιακό, με καλύτερα χαρακτηριστικά κτλ;

Με ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, τον οποίο έχουμε μέχρι και τώρα.

Μετά από πολύ ψάξιμο για εμένα δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω λεφτά για τους επώνυμους.

Εάν βάλεις τα χαρακτηριστικά κάτω τα ίδια είναι.

Το σημαντικό είναι να κάνεις αλλαγή ανοδιου και να καθαρίζεις τα άλατα από το καζάνι ανά 2 χρόνια και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το καλοκαίρι σκέπασμα το 50% των συλλεκτών.

Θα τον έχεις για πολλά χρόνια και είναι σίγουρη απόσβεση.

• Like 1

6 λεπτά πριν, vaggooss είπε

Μετά από πολύ ψάξιμο για εμένα δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω λεφτά για τους επώνυμους.

Εάν βάλεις τα χαρακτηριστικά κάτω τα ίδια είναι.

Το σημαντικό είναι να κάνεις αλλαγή ανοδιου και να καθαρίζεις τα άλατα από το καζάνι ανά 2 χρόνια και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το καλοκαίρι σκέπασμα το 50% των συλλεκτών.

Θα τον έχεις για πολλά χρόνια και είναι σίγουρη απόσβεση.

Τα πιο σωστά λόγια είπες 👍👍👏

Έτσι είναι ακριβώς. Τα ίδια λέω και εγώ ως επαγγελματιας του χώρου. 

Όχι επώνυμους πανάκριβους, service ανά διετία και ειστε οκ. 

• Thanks 1

Στις 29/2/2020 στις 8:06 ΜΜ, LaMereda είπε

Καλησπέρα.

Κοιτα συνηθως σ ενα ακριβο ηλιακο πληρωνεις το brand και λογικα καλυτερης ποιοτητας υλικα για την αξιοπιστια του..

Το θεμα ειναι οτι και με τον ακριβο δεν δενεις τον γαιδαρο σου..! Δηλαδη αν τον αφηνεις το καλοκαιρι και ανεβαζει πιεσεις(υπερθερμαινεται) δεν μπορει να σου εγγυηθει καποιος οτι μπορει να αντεξει πολλα χρονια..  Tα brand εχουν συνηθως δικα τους ανταλλακτικα που 95% δεν θα τα βρεις στο εμποριο και θα σε τσουζει το service!

Οσο αφορα την αποδοση ξεχασε το δεν υπαρχει.. και αν υπαρχει θα ειναι αμελητεα!

Εγω στη θεση σου θα κοιταζα σε no name που πουλανε απροβληματιστα(violaris,esolar,mastersol). Θα εβαζα τον οικονομικο συλλεκτη(strip) του Δημα και σιγουρα για εκει που εισαι και για 4 ατομα οχι κατω απο 200λ 4τμ! Κοιτα και να σου βγει πιο αποδοτικος για τις αναγκες σας σκεπαζεις ενα μερος και εισαι οκ! Αν ομως δεν μεινεις ευχαριστημενος δεν υπαρχει λυση!

Επισης κρατας και τον ηλεκτρικο σου.. για να παιρνεις ζεστο απο κει οταν παγωνει το μποιλερ του ηλιακου!

Για χειμωνα με συννεφιες και με παγωμενα νερα υδρευσης να ξερεις ο 200λ 4τμ δεν ειναι μεγαλος.. απενατιας θα καλυπτει ορια τις αναγκες σας! Απλα με ηλιοφανεια και με ελαχιστη χρηση θα ανεβαζει πιο ευκολα θερμοκρασιες..!Σε τετοιες περιπτωσεις κανεις εσκεμμενη χρηση του ζεστου και γεμιζεις και κανεναν κουβα για την λεκανη!😋

Το χειμωνα ολοι εχουν παραπονο απο την αποδοση! Εγω τωρα που ξερω απο ηλιακους θα εβαζα 250λ 5τμ!!! Ναι οκ με το τιμημα του σκεπασματος! Επιλογη μου..  Αλλα σχεση τιμης/αποδoσης θα ειναι σκαλια κατω ολα αυτα τα brand!!!!🤑

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...