Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε

Εγω έχω βαλβίδα 8 bar και στάζει σχεδόν όλη τη μέρα αν δεν χρησιμοποιώ το θερμοσίφωνα. Έβαλα μανόμετρο σε μία βρύση ζεστού νερού και στις 12 έδειχνε 8.5 bar. Ανέβηκα στον ηλιακό και έσταζε η βαλβίδα. Άνοιξα το ζεστό να τρέξει για μισό δευτερόλεπτο και αμέσως έπεσε στα 6.8 bar περίπου και σταμάτησε να στάζει η βαλβίδα ασφαλείας. Μετά απο 15 λεπτά είχε ξανανέβει η πίεση στη βρύση στα 8.5 bar και υποθέτω θα συνέχιζε να στάζει. Δεν τον έχω σκεπάσει ακόμα, θα το κάνω μόλις έρθει το καλυμμα.

Το βράδυ η πίεση πέφτει στα 4 bar περίπου που εκεί είναι και του κρύου νερού. Στην Αττική πόσα bar έχει το δίκτυο; Ανάλογα τον όροφο που είναι κάποιος, πόσο πέφτουν τα bar;

Απόκρυψη περιεχομένων

Screenshot 2024-06-15 at 12.58.51.png

Screenshot 2024-06-15 at 12.58.43.png

Πιστεύω ότι αν στην βρύση του ζεστού νερού σου έδειχνε 8,5 bar στο καζανι πάνω είναι πολύ μεγαλύτερη. Βάλε ένα δοχείο διαστολής να εξισορροπηση την πίεση να μην είναι το καζανι συνέχεια στα κόκκινα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

29 λεπτά πριν, apostolossmi είπε

Πιστεύω ότι αν στην βρύση του ζεστού νερού σου έδειχνε 8,5 bar στο καζανι πάνω είναι πολύ μεγαλύτερη. Βάλε ένα δοχείο διαστολής να εξισορροπηση την πίεση να μην είναι το καζανι συνέχεια στα κόκκινα 

Εφόσον όταν δείχνει 8.5 στάζει το ασφαλιστικό και όταν δείχνει 7, δεν στάζει, νομίζω ότι η πίεση που δείχνει στη βρύση είναι κοντά σε αυτή του μπόιλερ. 

2 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Εφόσον όταν δείχνει 8.5 στάζει το ασφαλιστικό και όταν δείχνει 7, δεν στάζει, νομίζω ότι η πίεση που δείχνει στη βρύση είναι κοντά σε αυτή του μπόιλερ. 

Τα μπαρομετρα συνδέονται κάτω από το καζάνι στην παροχή του κρυου και έχουμε τις πραγματικές μετρήσεις, εκεί συνδέονται και τα δοχεία διαστολής, ολα μετά το αντεπιστροφο φυσικά 

2 λεπτά πριν, apostolossmi είπε

Τα μπαρομετρα συνδέονται κάτω από το καζάνι στην παροχή του κρυου και έχουμε τις πραγματικές μετρήσεις, εκεί συνδέονται και τα δοχεία διαστολής, ολα μετά το αντεπιστροφο φυσικά 

Ακριβως εκει ειναι η βαλβίδα ασφαλείας 8 bar. Αν δεν ειναι χαλασμένη, πρέπει να στάζει στα 8 bar. Απο αυτά που παρατηρώ το πολύ να έχει διαφορά 1 bar η πίεση στη βρύση με την πίεση στο boiler. Αν ειναι χαλαμένο και το μανόμετρο και η βαλβίδα ασφαλείας τότε δεν ισχύουν αυτά φυσικά. 

Δυστυχώς δεν έγινε καλή πρόβλεψη και για να βάλω τώρα μανόμετρο μετά την αντεπίστροφη, πρέπει να αδειάσει ο θερμοσίφωνας, αλλιώς θα το έκανα. Αν έχει κάποιος μανόμετρο στο boiler, μπορεί να βάλει ενα ακόμα στη βρύση και να μας πει αν υπάρχουν σημαντικές διαφορές.

3 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε

Ακριβως εκει ειναι η βαλβίδα ασφαλείας 8 bar. Αν δεν ειναι χαλασμένη, πρέπει να στάζει στα 8 bar. Απο αυτά που παρατηρώ το πολύ να έχει διαφορά 1 bar η πίεση στη βρύση με την πίεση στο boiler. Αν ειναι χαλαμένο και το μανόμετρο και η βαλβίδα ασφαλείας τότε δεν ισχύουν αυτά φυσικά. 

Δυστυχώς δεν έγινε καλή πρόβλεψη και για να βάλω τώρα μανόμετρο μετά την αντεπίστροφη, πρέπει να αδειάσει ο θερμοσίφωνας, αλλιώς θα το έκανα. Αν έχει κάποιος μανόμετρο στο boiler, μπορεί να βάλει ενα ακόμα στη βρύση και να μας πει αν υπάρχουν σημαντικές διαφορές.

Στο επόμενο σέρβις βάλε και διακόπτη και σταυρό για να συνδέεις διάφορα 

Έκανα μία βλακεία καί σέ ηλιακό Nobel έβαλα αντιψυκτικό υγρό που βάζουν στα αυτοκίνητα.

Αποτέλεσμα σκουριά και δεν ξέρω αν πάει για πέταμα τώρα.

Άνοιξα καί τό καθάρισα όμως βλέπω έχει πολύ βρωμιά μέσα.

προπυλενογλυκόλη έβαλα καινούργιο αφού άδειασα το ψυκτικό κύκλωμα.

Τί άλλο μπορώ να κάνω για να το σώσω τώρα??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, freelove είπε

έβαλα αντιψυκτικό υγρό που βάζουν στα αυτοκίνητα. Αποτέλεσμα σκουριά και δεν ξέρω αν πάει για πέταμα τώρα.

εφ όσον  το μποιλερ είναι glass ο μανδύας θα βγάλει σκουριά όπως και να χει καθ όσον είναι σιδερένιος Θα τρυπήσει όταν έρθει η ώρα του Τώρα γι αυτό που είχες βάλει θα είχες θέμα αν τρυπούσε το μποιλερ και ανακατευόταν αυτό με το ΖΝΧ Αφού δεν προέκυψε όλα καλά  

Α ν μιλάμε για glass  έτσι είναι όλοι 

υπάρχει  καθαριστικό - αντιψυκτικό & αντιδιαβρωτικό  για κυκλώματα ηλιακών Βάλτο να δουλέψει 5-6 μέρες ώστε μέσω των κύκλων που κάνει να καθαρίσει ότι μπορέσει και μετά αν θέλεις το αλλάζεις με προπυλενογλυκόλη Κανε μια  αναζήτηση 

Επεξ/σία από hp8

12 ώρες πριν, apostolossmi είπε

Όταν η βρύση είναι κλειστή, με βάση το Νόμο του Μπερνούλι, η πίεση θα είναι ίδια με την πίεση στο μπόιλερ(αν αγνοήσουμε την επίδραση του ύψους). Όταν ανοίγουμε την βρύση, τότε σε αυτήν η πίεση είναι μια ατμόσφαιρα.

Στα υδραυλικά και πνευματικά κυκλώματα, ροή ρευστού παρατηρείται όταν έχουμε διαφορά στην πίεση.

• Like 1
  • Thanks 1

12 ώρες πριν, hp8 είπε

εφ όσον  το μποιλερ είναι glass ο μανδύας θα βγάλει σκουριά όπως και να χει καθ όσον είναι σιδερένιος Θα τρυπήσει όταν έρθει η ώρα του Τώρα γι αυτό που είχες βάλει θα είχες θέμα αν τρυπούσε το μποιλερ και ανακατευόταν αυτό με το ΖΝΧ Αφού δεν προέκυψε όλα καλά  

Α ν μιλάμε για glass  έτσι είναι όλοι 

υπάρχει  καθαριστικό - αντιψυκτικό & αντιδιαβρωτικό  για κυκλώματα ηλιακών Βάλτο να δουλέψει 5-6 μέρες ώστε μέσω των κύκλων που κάνει να καθαρίσει ότι μπορέσει και μετά αν θέλεις το αλλάζεις με προπυλενογλυκόλη Κανε μια  αναζήτηση 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Νά τό αφήσω για μετά το καλοκαίρι καθώς τώρα έχει πάρα πολύ ήλιο.

Μετά θα βάλω καθαριστικό - αντιψυκτικό & αντιδιαβρωτικό  για κυκλώματα ηλιακών που μου είπες.

Κάτι άλλο δεν μπορώ να κάνω έτσι??

39 λεπτά πριν, freelove είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Νά τό αφήσω για μετά το καλοκαίρι καθώς τώρα έχει πάρα πολύ ήλιο.

Μετά θα βάλω καθαριστικό - αντιψυκτικό & αντιδιαβρωτικό  για κυκλώματα ηλιακών που μου είπες.

Κάτι άλλο δεν μπορώ να κάνω έτσι??

δεν χρειάζεται κατι άλλο περαν της προβλεπόμενης συντήρησης και προσοχής τώρα το καλοκαιρι 

23 ώρες πριν, freelove είπε

Έκανα μία βλακεία καί σέ ηλιακό Nobel έβαλα αντιψυκτικό υγρό που βάζουν στα αυτοκίνητα.

Αποτέλεσμα σκουριά και δεν ξέρω αν πάει για πέταμα τώρα.

προπυλενογλυκόλη έβαλα καινούργιο αφού άδειασα το ψυκτικό κύκλωμα.

Μα έτσι κι αλλιώς οι περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούν αιθυλαινογλυκόλη (πρακτικά είναι το αντιψυκτικό του αυτοκινήτου) καθώς είναι φθηνότερη

Η προπυλαινογλυκόλη είναι καλύτερη ως προς το θέμα τοξικότητας (δεν είναι τοξική, σε αντίθεση με την αιθυλαινογλυκόλη) αλλά σαν λειτουργία επιτελεί την ίδια. Χρησιμοποιείται δε από ελάχιστες εταιρείες λόγω κόστους (πιο ακριβή) αλλά και με το επιχείρημα ότι στατιστικά είναι μικρή η πιθανότητα να περάσει στο νερό χρήσης και να το...λουστείς

• Like 1

On 27/11/2023 at 12:19, Kozanitis1 said:

Αρχικά πόσα άτομα είστε, για πόσα λίτρα σκέφτεσαι; Θεωρώ πως μέχρι 160λίτρα με 1 συλλέκτη έως 2.5τμ, ίσως να χωράει εδώ στο κόκκινο; Για να μην σκιάσεις τον από "πάνω".

955266497_.png.3e9fd0b9b9a89e7ee3ec1cc2e0047f19.png

Μετά απο πολύ αναζήτηση, ανησχυχίες, διλλήματα, και κανα δυο ταξίδια που μας πήγαν πίσω, μπήκε σήμερα ο ηλιακός σε αυτήν την θέση, με ένα συλλέκτη.. Να πω ότι η εγκατάσταση τελείωσε γύρω στις 11 το πρωί και τώρα που μπήκα σπίτι κατα τις 17:00 όχι απλά έκαιγε το νερό.. τσουρουφλάει. Και έβαλα και θερμομεικτική πάνω την οποία την έχω ρυθμίσει στο μισό της. Θα ανεβάσω και καμιά φωτογραφία αργότερα.

• Like 2

5 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Μετά απο πολύ αναζήτηση, ανησχυχίες, διλλήματα, και κανα δυο ταξίδια που μας πήγαν πίσω, μπήκε σήμερα ο ηλιακός σε αυτήν την θέση, με ένα συλλέκτη.. Να πω ότι η εγκατάσταση τελείωσε γύρω στις 11 το πρωί και τώρα που μπήκα σπίτι κατα τις 17:00 όχι απλά έκαιγε το νερό.. τσουρουφλάει. Και έβαλα και θερμομεικτική πάνω την οποία την έχω ρυθμίσει στο μισό της. Θα ανεβάσω και καμιά φωτογραφία αργότερα.

Καλορίζικος, τελικά ποιον έβαλες; τώρα το καλοκαίρι σκέπασε τον μισό ή τα 2/3 του συλλέκτη για να μην υπερθερμαίνεται το νερό στο καζάνι ;)

• Thanks 1

4 hours ago, Kozanitis1 said:

Καλορίζικος, τελικά ποιον έβαλες; τώρα το καλοκαίρι σκέπασε τον μισό ή τα 2/3 του συλλέκτη για να μην υπερθερμαίνεται το νερό στο καζάνι ;)

Έβαλα αυτόν στις παρακάτω φωτογραφίες.. Θα τον καλύψω εννοείται αύριο κιόλας. Θέλω να βάλω και μειωτή πίεσης στο ρολόι με την πρώτη ευκαιρία.

Spoiler

FpUIzFe.jpeg

Spoiler

6B66NDL.jpeg

Spoiler

wKxZ9CH.jpeg

Spoiler

8fWb0LM.jpeg

Spoiler

b7h6Fqh.jpeg

• Like 1

13 ώρες πριν, Luciddream είπε

Έβαλα αυτόν στις παρακάτω φωτογραφίες

Θα ευχηθώ καλές και  μακροχρόνιες αποδόσεις Εγώ είμαι της παρακάτω άποψης χωρίς να σημαίνει κάτι

Spoiler

image.jpeg.ea656b097eba32ae761d7916c368f62f.jpeg

• Like 2
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...