sonikk Δημοσ. 11 Ιουνίου Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 40 λεπτά πριν, jkoukos είπε Δεν παίζει αυτό το σενάριο σε μας. Με 3 θηλυκά στο σπίτι δεν θα φθάσει το νερό για όλους. Η σύζυγος κάνει μπάνιο κάθε πρωί και οι υπόλοιποι από το απόγευμα ως το βράδυ. Η μικρή όσο και να της μιλάμε, χρησιμοποιεί 60-80 λίτρα, 40 η μεγάλη και άλλα 30 εγώ. Τα 30-40 λίτρα που μένουν έχουν ελάχιστη θερμοκρασία, αφού έχει εισέλθει άφθονο κρύο νερό. Δες ένα παράδειγμα 24ώρου όπου με λιγότερη ηλιοφάνεια στις 6 του μήνα, η θερμοκρασία έφθασε τους 50° (είναι σχεδόν η μέγιστη στο πάνω μέρος του boiler). Με 3 μπάνια η θερμοκρασία κατέβηκε στους 30° και λόγω του ότι προβλεπόταν μερική ηλιοφάνεια την άλλη μέρα, αναγκαστήκαμε (μετά από 2+ μήνες) να ανάψουμε την αντίσταση για 30' για το πρωινό μπάνιο. Λόγω της χρήσης που κάνουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να μας φθάνει το νερό με κάτω από 50°. Μια χαρά θερμοκρασία είναι οι 60, όπου εκεί επίσης είναι ρυθμισμένες οι περισσότερες αντιστάσεις, αλλά και το μέγιστο όριο των θερμομικτικών βαλβίδων. Σε καταλαβαίνω.Ομοιοπαθης.Οι γυναίκες και εδώ δεν παίρνουν χαμπάρι,τρέχουν ακατάπαυστα τα νερα.. Με σώζει ότι όλες κάνουν μπάνιο την ημέρα και προλαβαίνει να αναθερμανθεί το νερό γιατί εγώ κάνω βράδυ. Καίμε 60 κυβικά νερό σε κάθε λογαριασμό να φανταστείς τον χειμώνα και το καλοκαίρι ακόμα περισσοτερο.Και από πρώτη Ιουλίου διάβασα ακριβαινει και το νερό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 22 ώρες πριν, jkoukos είπε Από τις μετρήσεις που έχω, στο τέλος της προς χρήση ηλιοφάνειας (περίπου 17:00) αυτή την εποχή, η διαφορά του νερού στο μέσον του boiler με το ανώτερο σημείο, κυμαίνεται 4-10 βαθμούς και μεσοσταθμικά στους 7-8°. Οπότε εκτιμώ ότι η μέγιστη που θα είχε την συγκεκριμένη μέρα θα ήταν το πολύ 85°. Μεγάλη είναι αλλά όχι τεράστια και λόγω του ότι έχει ξεχωριστή βαλβίδα στα 8 bar, δεν έχει θέμα η εγκατάσταση, εκτός του σωλήνα προς το σπίτι αν είναι τουμπόραμα. Την ίδια μέρα και με 7+ ώρες πλήρη ηλιοφάνεια (40000-42000 lux), αλλά με καλυμμένους κατά το ήμισυ τους 2 συλλέκτες, ξεκίνησα από τους 37,5° και κατέληξα στους 55,8°. Κλίση στις 43°, ευθυγραμμισμένος 200/4. Το κλειστό κύκλωμα δεν έχει θέμα εκτός αστοχίας υλικών, όσο κι αν ανεβάζει θερμοκρασία. Ο λόγος είναι ότι η βαλβίδα ασφαλείας συνήθως είναι στα 3 bar οπότε στην χειρότερη θα σκάει τακτικά και θα χάνει υγρά που θα χρειάζονται αναπλήρωση συντομότερα. Εδώ βοηθά η περιβόητη φούσκα, στο να μην χάνει καθόλου υγρά απορροφώντας την έξτρα εσωτερική πίεση. Κι ένα γράφημα 8 ημερών κατά την διάρκεια του Πάσχα που ενώ λείπαμε, θεώρησα ότι δεν θα ανέβει τόσο η θερμοκρασία και δεν κάλυψα τους συλλέκτες. Η διαφορά ελάχιστης και μέγιστης ήταν περίπου 4-5°, χωρίς καθόλου κατανάλωση. Παράλληλα η άνοδος πάντα είναι απότομη και σε μικρότερη διάρκεια έναντι της απώλειας που έχει χαμηλότερο ρυθμό και σε μεγαλύτερο χρόνο. 160/3 Περα απο την χρηση που κανουμε(2 ντουζ) γεμιζω και 2-3 κουβαδες 100% ζεστο για να πεσει το βραδυ στους 40-45β ουτως ωστε την επομενη μερα να φτασει pick 70-72β. Θερμοκρασιες βρυσης. Εμενα μου δινει καλυτερες θερμοκρασιες ανοιξη και φθηνοπωρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 19 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Εμενα μου δινει καλυτερες θερμοκρασιες ανοιξη και φθηνοπωρο. λογικό είναι η κλίση 35-45 είναι για αυτές τις εποχές Το καλοκαίρι θέλει γύρω στους 25 αν θυμάμαι καλά για φουλ απόδοση Με δεδομένο ότι οι θερμοκρασία εισόδου του ΝΧ και της θερμοκρασίας περιβάλλοντος καλύπτουν την απόκλιση των στάνταρ μοιρών κλίσης 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_^ThEo^_ Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 20 ώρες πριν, jkoukos είπε Δεν παίζει αυτό το σενάριο σε μας. Με 3 θηλυκά στο σπίτι δεν θα φθάσει το νερό για όλους. Η σύζυγος κάνει μπάνιο κάθε πρωί και οι υπόλοιποι από το απόγευμα ως το βράδυ. Η μικρή όσο και να της μιλάμε, χρησιμοποιεί 60-80 λίτρα, 40 η μεγάλη και άλλα 30 εγώ. Τα 30-40 λίτρα που μένουν έχουν ελάχιστη θερμοκρασία, αφού έχει εισέλθει άφθονο κρύο νερό. Πως μπορούμε να μετρήσουμε στο περίπου πόσα λίτρα νερού βγαίνουν από το θερμοσίφωνα όταν κάνουμε μπάνιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) κοιτάμε την ένδειξη του μετρητή πριν και μετά ? Βάζουμε ένα μετρητή στο σπιράλ ? Inhocon Ψηφιακό Όργανο Μέτρησης SGS04 | Skroutz.gr Επεξ/σία 12 Ιουνίου από hp8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_^ThEo^_ Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου Ενδειξη μετρητή λογικά μας κάνει. Ο μετρητής στο σπιράλ όμως θα δείχνει και κρύο και ζεστό, αν καταλαβαίνω καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου καλα καταλαβαίνεις Εναλλακτική στην παροχή του ηλιακού Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε Πως μπορούμε να μετρήσουμε στο περίπου πόσα λίτρα νερού βγαίνουν από το θερμοσίφωνα όταν κάνουμε μπάνιο; Έχω βάλει αυτόν στην είσοδο του Boiler και παίρνω τα δεδομένα μόνον για ΖΝΧ μέσω ESP σε Home Assistant. Κανείς μπορεί να βάλει και στην είσοδο του σπιτιού και να μετρά συνολική κατανάλωση. Επεξ/σία 12 Ιουνίου από jkoukos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_^ThEo^_ Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 20 λεπτά πριν, jkoukos είπε Έχω βάλει αυτόν στην είσοδο του Boiler και παίρνω τα δεδομένα μόνον για ΖΝΧ μέσω ESP σε Home Assistant. Κανείς μπορεί να βάλει και στην είσοδο του σπιτιού και να μετρά συνολική κατανάλωση. Ωραιο αυτό, θα το αγοράσω και εγώ. έχω βάνα πριν το αντεπίστροφο, οπότε αν κλείσω τη βάνα και το βάλω πριν το αντεπίστροφο δεν θα τρέξουν νερά. Υπάρχει καλύτερος τρόπος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου Εκεί την έβαλα. Αμέσως μετά την βάνα και πριν το αντεπίστροφο. Πήρα μετρητή στα 3/4" διότι με την φτερωτή στενεύει εσωτερικά και θα χαλούσε την ροή αν έβαζα 1/2". Οπότε πακέτο πάνε και 2 συστολές 3/4>1/2. Βασικά πήρα 2 ρακόρ υδρομέτρου κι έτσι βγαίνει εύκολα ο μετρητής αν χρειασθεί για οποιονδήποτε λόγο. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, jkoukos είπε Εκεί την έβαλα. Αμέσως μετά την βάνα και πριν το αντεπίστροφο. Πήρα μετρητή στα 3/4" διότι με την φτερωτή στενεύει εσωτερικά και θα χαλούσε την ροή αν έβαζα 1/2". Οπότε πακέτο πάνε και 2 συστολές 3/4>1/2. Βασικά πήρα 2 ρακόρ υδρομέτρου κι έτσι βγαίνει εύκολα ο μετρητής αν χρειασθεί για οποιονδήποτε λόγο. Το ζητούμενο δεν είναι αυτό.. Το ζητούμενο είναι ότι αγοράζεις 200 λίτρα και έχεις 150. Η πραγματική χωρητικότητα είναι 185. Βγάλε 30-40 λίτρα για την γυναίκα που μαγειρεύει,πλυσίματα,τουαλέτες,νιπτήρες κλπ μένουν 145. Αν μένεις κ σε όροφο με απόσταση αρκετών μέτρων βγάλε από τον ημερήσιο υδροκουμπαρα ακόμη 20 λίτρα. Με 130 λίτρα χονδρικα πώς να καλυφθούν οι απαιτησεις 4μελους οικογένειας ειδικά αν υπάρχουν θηλυκά πολλά με μακριά μαλλιά;;; Ή ακόμη και με τις αθλητικές δραστηριότητες που κάνουν και θέλουν συνέχεια ντουσακια. Πολλοί οι παράμετροι έτσι; Γι αυτό έβαλα ακόμα έναν 300αρη ηλιακό και ησύχασα. ΥΓ.Αν το ήξερα από την αρχή αυτο θα αγόραζα 300αρη ή και 500αρη αλλά τότε δεν υπήρχε οικογένεια. Επίσης βάζω στοίχημα αν και ειδικός δεν είμαι ότι με ένα συλλέκτη 2 τμ και με σκεπασμένο τον μισό κιολας ζεσταίνεις μποιλερ 500 λιτρων άνετα τώρα. Επεξ/σία 13 Ιουνίου από sonikk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilllis Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου Στις 11/6/2024 στις 8:13 ΜΜ, _^ThEo^_ είπε Άρα η πίεση στο νερό του boiler ξεκινάει μετά την αντεπίστροφη στα κρύα και που τελειώνει; Εκεί που είναι η έξοδος του ζεστού πάνω στο boiler ή είναι ίδια με την πίεση που υπάρχει στις σωλήνες του ζεστού νερού στο σπίτι; τελειωνει στην ακρη της βρυσης που ειναι και η υψηλοτερη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 14 Ιουνίου Share Δημοσ. 14 Ιουνίου Eχει βάλει κάποιος βαλβίδα ασφαλείας στα 6 bar; Αν ναι, έχει παρατηρήσει αν στάζει συχνά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_^ThEo^_ Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Εγω έχω βαλβίδα 8 bar και στάζει σχεδόν όλη τη μέρα αν δεν χρησιμοποιώ το θερμοσίφωνα. Έβαλα μανόμετρο σε μία βρύση ζεστού νερού και στις 12 έδειχνε 8.5 bar. Ανέβηκα στον ηλιακό και έσταζε η βαλβίδα. Άνοιξα το ζεστό να τρέξει για μισό δευτερόλεπτο και αμέσως έπεσε στα 6.8 bar περίπου και σταμάτησε να στάζει η βαλβίδα ασφαλείας. Μετά απο 15 λεπτά είχε ξανανέβει η πίεση στη βρύση στα 8.5 bar και υποθέτω θα συνέχιζε να στάζει. Δεν τον έχω σκεπάσει ακόμα, θα το κάνω μόλις έρθει το καλυμμα. Το βράδυ η πίεση πέφτει στα 4 bar περίπου που εκεί είναι και του κρύου νερού. Στην Αττική πόσα bar έχει το δίκτυο; Ανάλογα τον όροφο που είναι κάποιος, πόσο πέφτουν τα bar; Spoiler Επεξ/σία 15 Ιουνίου από _^ThEo^_ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Την ίδια απορία έχω και εγώ.Δεν ξέρω πίεση δικτύου στην Αττική.Αν γνωρίζει κάποιος ας πει. Εγώ έχω βαλβίδα στα 8 bar και έλεγα να βάλω στα 6 αλλά με αυτά που είπες τώρα καλύτερα να μην το κάνω αν στάζει συνέχεια. Ο κανονισμός για όσους ξέρουν έχει αλλάξει εδώ και λίγα χρόνια.Απαγορευονται οι βαλβίδες 12-14 bar κλπ και επιτρέπονται στα 8 bar πλέον. Τώρα τελευταία βλέπω μερικούς που από μόνοι τους βάζουν στα 6 bar.Και δεν στάζει. Γι αυτό ρώτησα πιο πάνω αν έχει βάλει κάποιος στα 6 bar. Εν τω μεταξύ σε εμένα στο τουμποραμα του ζεστού εκεί που συνδέεται με το καζάνι από κατω στο τελευταίο service δεν "κούμπωσε" καλά και έχω μια πολύ μικρή διαρροή του ζεστου,γλύφει δηλαδή το σωλήνα του τουμποραματος. Μάλλον κάνω φυσική αποσυμπιεση του θερμοδοχειου άθελά μου... Επεξ/σία 15 Ιουνίου από sonikk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα