Kozanitis1 Δημοσ. 4 Μαϊου Share Δημοσ. 4 Μαϊου 1 ώρα πριν, Luciddream είπε Και όμως το γράφει και στο site τους ότι είναι τιτανίου.. το λέει ξεχωριστά από την επίστρωση. Αν το Googlareis θα στο βγάλει πάνω πάνω. Και λέει βγαίνει πιο φτηνά από τους Innox. Μάλλον για 160λίτρα λέω να βάλω, περιοχή Ηλιούπολη Αθήνα. Μίλησα και με άλλη μια εταιρεία εδώ κοντά αλλά δεν έχω προλάβει να πάω να τους δω απο κοντά. Από ότι βλέπω τον έχει βάλει ο @TEOKOS τον συγκεκριμένο πριν 7 χρόνια ίσως μπορεί να μας δώσει καμια πληροφορία.. Πόσα άτομα θα κάνετε χρήση του νερού; Από εκεί που θα μπει ο ηλιακός, είναι πολλά τα μέτρα σωληνώσεων; Λίγο τώρα που είδα μια ματιά από τιμές, ο Μαλτέζος (κατά τη γνώμη μου) έχει ξεφύγει, αν μπορείς να φτάσεις σε τέτοιες τιμές, με κλειστά μάτια θα πήγαινε για τον χάλκινο της Sonne 160/2.4 με συλλέκτες Φαέθων(αν δεν έχεις πολύ χώρο), μέχρι 3 άτομα εκτιμώ πας θα σας φτάσει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 4 Μαϊου Share Δημοσ. 4 Μαϊου 1 ώρα πριν, Luciddream είπε Τελικά εγώ το ψάχνω ακόμα με το τι να βάλω και από ποιον. Μίλησα με Μαλτέζο και είδε το σπίτι απο Google Earth και μου πρότεινε τι να πάρω. Να τον αγοράσω πρώτα δηλαδή και να έρθουν μετά να δουν τον χώρο. Και είναι και ακριβός πολύ ο Μαλτέζος. Μίλησα με μια εταιρεία που είναι σχετικά κοντά μου και μου πρότεινε Boiler Τιτανίου. Αν το Googlάρω δεν βρίσκω σχεδόν καμία εταιρεία να το κάνει αυτό ούτε και στο φορουμ έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο. Σε όλα τα άλλα site που μπαίνω από έταιρίες έχουν ή Glass ή Innox. Ή είναι τόσο μπροστά αυτή η εταιρεία ή κάτι δεν μας λένε καλά. Αν μπορείς οικονομικά να βάλεις Μαλτέζο Inox τότε προτίμησε τον. Και ο χάλκινος πολύ καλός, αλλά με ένα σοβαρό μειονέκτημα. Τις χειμερινές μέρες με χαμηλές θερμοκρασίες, απαγάγει πολύ εύκολα τη θερμοκρασία του ζεστού νερού,με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες να μην έχει ζεστό νερό. Κατά τα άλλα, έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από τους άλλους. Και αν προτιμήσεις χάλκινο, καλό είναι στα έξοδα να υπολογίσεις μειωτη πίεσης και δοχείο διαστολής ώστε να σου κρατήσει πάρα πολλά χρόνια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 4 Μαϊου Share Δημοσ. 4 Μαϊου 56 minutes ago, Kozanitis1 said: Πόσα άτομα θα κάνετε χρήση του νερού; Από εκεί που θα μπει ο ηλιακός, είναι πολλά τα μέτρα σωληνώσεων; Λίγο τώρα που είδα μια ματιά από τιμές, ο Μαλτέζος (κατά τη γνώμη μου) έχει ξεφύγει, αν μπορείς να φτάσεις σε τέτοιες τιμές, με κλειστά μάτια θα πήγαινε για τον χάλκινο της Sonne 160/2.4 με συλλέκτες Φαέθων(αν δεν έχεις πολύ χώρο), μέχρι 3 άτομα εκτιμώ πας θα σας φτάσει.. Για 2 άτομα το υπολογίζω.. εγώ δηλαδή και ένα δεύτερο όταν χρειάζεται. αλλά έχω παρατηρήσει ότι και μόνος μου να είμαι με τα 80 λίτρα ηλεκτρικό δεν την βγάζω την μέρα.. καμιά φορά ανάβω και δεύτερη φορά. Χώρο δεν έχω πολύ όχι.. και για αυτό εκνευρίζομαι που μου λέγε αγόρασε τον πρώτα και μετά θα έρθουμε να δούμε πως θα μπει. Θα δω και αυτόν που λες. Και αυτός που έλεγα πριν, πριν 2 χρόνια είχε 700 τώρα 1100... έχουν ανέβει στον Θεό Αν το ήξερα τότε θα είχα βάλει και ας μην έμενα στο σπίτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 4 Μαϊου Share Δημοσ. 4 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Luciddream είπε Για 2 άτομα το υπολογίζω.. εγώ δηλαδή και ένα δεύτερο όταν χρειάζεται. αλλά έχω παρατηρήσει ότι και μόνος μου να είμαι με τα 80 λίτρα ηλεκτρικό δεν την βγάζω την μέρα.. καμιά φορά ανάβω και δεύτερη φορά. Χώρο δεν έχω πολύ όχι.. και για αυτό εκνευρίζομαι που μου λέγε αγόρασε τον πρώτα και μετά θα έρθουμε να δούμε πως θα μπει. Θα δω και αυτόν που λες. Και αυτός που έλεγα πριν, πριν 2 χρόνια είχε 700 τώρα 1100... έχουν ανέβει στον Θεό Αν το ήξερα τότε θα είχα βάλει και ας μην έμενα στο σπίτι. Αυτά τα αγόρασε τον και βλέπουμε είναι επιεικώς μ@λακιες για μένα, πρώτα πας βλέπεις τον χώρο μετράς κλπ, μετά βλέπεις τι μπορεί να εγκατασταθεί.. Οριακά ίσως να σε κάλυπτε 120αρης, αλλά για σίγουρα πήγαινε στα 160 λίτρα, με 1 μεγάλο συλλέκτη αν δεν έχεις χώρο (πχ 2.4τμ), αλλιώς βάλε έναν glass με καλά ασφαλιστικά, χωρίς να δώσεις μια περιουσία.., γενικότερα πρόσεξε πολύ την τοποθέτηση, 180 μοίρες καθαρό νοτιά να "βλέπει"(κατέβασε εφαρμογή στο κινητό), όχι "θα μπει εκεί που κοιτάνε και οι άλλοι", άμα σου αρχίσουν τέτοια διωξτους, όλα αυτά θα τα μιλήσεις από πριν, για να μην έχεις ευτράπελα.. Αν πιάνουν κάπως τα χέρια σου,μπορείς να τον τοποθετήσεις και μόνος σου, πες ένα φίλο σου να σε βοηθήσει και λίγο και θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα.. Επεξ/σία 4 Μαϊου από Kozanitis1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 4 Μαϊου Share Δημοσ. 4 Μαϊου 16 minutes ago, Kozanitis1 said: Οριακά ίσως να σε κάλυπτε 120αρης, αλλά για σίγουρα πήγαινε στα 160 λίτρα, με 1 μεγάλο συλλέκτη αν δεν έχεις χώρο (πχ 2.4τμ), αλλιώς βάλε έναν glass με καλά ασφαλιστικά, χωρίς να δώσεις μια περιουσία.., γενικότερα πρόσεξε πολύ την τοποθέτηση, 180 μοίρες καθαρό νοτιά να "βλέπει"(κατέβασε εφαρμογή στο κινητό), όχι "θα μπει εκεί που κοιτάνε και οι άλλοι", άμα σου αρχίσουν τέτοια διωξτους, όλα αυτά θα τα μιλήσεις από πριν, για να μην έχεις ευτράπελα.. Από ότι βλέπω στο Google Earth 180 είναι όλοι στην πολυκατοικία και στην γειτονιά γενικότερα. Απλά δεν έχει μείνει καθόλου καλός χώρος για μένα. Βλέπω ο πιο κοντικός μάστορας στο σπίτι μου δουλεύει με Sonne.. οπότε από Τετάρτη θα κάνω μια βόλτα να μου πει τιμές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chuckkkkkk Δημοσ. 4 Μαϊου Share Δημοσ. 4 Μαϊου Στις 3/5/2024 στις 10:35 ΠΜ, haris_216 είπε Αν ζεις σε μονοκατοικία η βρύση είναι μια χαρά. Αν όμως είσαι σε πολυκατοικία (προσωπικά) θα θεωρούσα σκόπιμο να μπει βρύση που να κλειδώνει (υπάρχουν κάποιες που παίρνουν λουκετάκι και άλλες που κλειδώνει η λαβή) Αυτό και για να αποτρέψεις άλλους να κάνουν χρήση (πχ ο ένοικος του 2ου αποφάσισε να πλύνει τα χαλιά του στην ταράτσα) αλλά και την περίπτωση μη κακοπροαίρετης άσκοπης χρήσης (πχ ανέβηκε ένας τεχνικός για κεραία/κλιματιστικό/ηλιακό και πήγε να πλύνει τα χέρια του και δεν την έκλεισε. Επίσης και κάποιον πιτσιρικά που μπορεί να το δει σαν παιχνίδι Αναφορικά με το τεφλόν vs καναβι που λέγαμε, αν και σου είπα τη γνώμη μου, τα πράγματα δεν είναι τόσο τρομακτικά για να μπεις στη διαδικασία να το "ξαναπάς" από την αρχή. Τέλος (όπως όλα τα άλλα που ανέφερα, αφορά το δικό μου σκεπτικό) αν και χαίρομαι να βλέπω νοικοκυρεμένες συστοιχίες εξαρτημάτων όπως η δική σου στις φωτογραφίες, προτιμώ πάντα την απλούστερη κατασκευή και τις λιγότερες "ενώσεις" στην όποια "γραμμή" ασχοληθώ. Ότι κι αν αφορά αυτή (νερό, ρεύμα, καύσιμο, κλπ) για νομίζω προφανείς κι εύκολα κατανοητους λόγους Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον που δειχνεις φιλε κ εσυ και τα υπολοιπα παιδια. Σχετικα με το σπιτι ειναι μονοκατοικια. Οσον αφορα το τεφλον μηπως τουλαχιστον στην εισοδο και εξοδο του νερου να λαβω μονο καναβι? Εχω την εντυπωση οτι οι υποδοχες του ηλιακου εχουν πλαστικο γυρο γυρο αλλα σε ενα βιντεο που ειδα ( calpak εγκατασταση) βαζουν καναβι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 4 Μαϊου Share Δημοσ. 4 Μαϊου 57 λεπτά πριν, chuckkkkkk είπε Οσον αφορα το τεφλον μηπως τουλαχιστον στην εισοδο και εξοδο του νερου να λαβω μονο καναβι? βάλε ότι σε βολεύει από ταινία τεφλον - νήμα στεγάνωσης - καναβι κλπ αρκεί να μην χάνει Έχω χρησιμοποιήσει (είχα ξεμείνει) μέχρι σακουλάκι του τοστ Το έκοψα λωρίδες το έστριψα να γίνει κορδόνι και έκανα προσωρινά την δουλειά μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 5 Μαϊου Share Δημοσ. 5 Μαϊου (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε Καλημέρα, δεν υπάρχει τιτανίου, στους glass αναφέρονται.. επίστρωση "και καλά". Αν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα πήγαινε σε inox (πχ μαλτέζο) ή χάλκινο.. Θύμισε μου τι ανάγκες για ζεστό νερό έχεις και σε ποια περιοχή; Πολύ,πολύ σωστός! Κάποτε προ 15ετιας κάποια εταιρεία πήγε να με μπερδέψει με αυτά περί τιτανίου. Όταν τελικά τους πίεσα λίγο γιατί γνώριζα,τελικά οι ίδιοι μου είπαν ότι πρόκειται για glass. Tο τι παπαριές και διαφημιστικά τρικ χρησιμοποιούν για να πουλήσουν δεν λέγεται! Έλεος κάπου δηλαδή. Χρόνια πολλά σε όλους!! Επεξ/σία 5 Μαϊου από sonikk 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 5 Μαϊου Share Δημοσ. 5 Μαϊου 15 ώρες πριν, sonikk είπε Πολύ,πολύ σωστός! Κάποτε προ 15ετιας κάποια εταιρεία πήγε να με μπερδέψει με αυτά περί τιτανίου. Όταν τελικά τους πίεσα λίγο γιατί γνώριζα,τελικά οι ίδιοι μου είπαν ότι πρόκειται για glass. Tο τι παπαριές και διαφημιστικά τρικ χρησιμοποιούν για να πουλήσουν δεν λέγεται! Έλεος κάπου δηλαδή. Χρόνια πολλά σε όλους!! Σε glass μπορουν να βαφτισουν το γαλβανισμενο με ρητινη. Αλλα ακομα και τετοιο να ειναι αν τα υλικα ειναι ποιοτικα με σωστη κατασκευη/εφαρμογη βγαινει καλυτερο και απο glass! Αυτο περι τιτανιου ειναι για την NASA!🤣 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TEOKOS Δημοσ. 5 Μαϊου Share Δημοσ. 5 Μαϊου Στις 4/5/2024 στις 12:27 ΜΜ, Luciddream είπε Και όμως το γράφει και στο site τους ότι είναι τιτανίου.. το λέει ξεχωριστά από την επίστρωση. Αν το Googlareis θα στο βγάλει πάνω πάνω. Και λέει βγαίνει πιο φτηνά από τους Innox. Μάλλον για 160λίτρα λέω να βάλω, περιοχή Ηλιούπολη Αθήνα. Μίλησα και με άλλη μια εταιρεία εδώ κοντά αλλά δεν έχω προλάβει να πάω να τους δω απο κοντά. Από ότι βλέπω τον έχει βάλει ο @TEOKOS τον συγκεκριμένο πριν 7 χρόνια ίσως μπορεί να μας δώσει καμια πληροφορία.. Ούτε θυμάμαι τι έχω βάλει και πότε Αν βοηθάει, συνεχίζει να δίνει καυτό νερό χειμώνα -καλοκαίρι Σπάνια τον έχω δουλέψει ηλεκτρικά και μόνο σε παρατεταμένη βαριά συννεφιά Έχω παραμελήσει τα service του. Μια φορά έκανα μόνο service πριν 3-4 χρόνια και χρειάστηκε αντίσταση και ανώδιο , αν το λέω σωστά Δεν ξεβίδωνε μια βίδα και έσπασε Την βγάλανε με εξολκέα Καλα που μου το θύμισες να ξανακάνω service φέτος άντε του χρόνου 😛 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 5 Μαϊου Share Δημοσ. 5 Μαϊου 18 hours ago, sonikk said: Tο τι παπαριές και διαφημιστικά τρικ χρησιμοποιούν για να πουλήσουν δεν λέγεται! Έλεος κάπου δηλαδή. Εγώ έφτιαξα ενα excel και σημείωνα όλα τα χαρακτηριστικά τους, μετά απο λίγο κατάλαβα ότι και αυτοί μάλλον στην τύχη τα γράφουν. ο ένας 70mm μόνωση με λιγότερη απόδοση από τον 40mm του άλλου, τιτάνια και laser, μόνο AI και blockchain δεν έχουν γράψει ακόμα.. γιαυτό έχω μπερδευτεί στο τι να επιλέξω. 52 minutes ago, TEOKOS said: Ούτε θυμάμαι τι έχω βάλει και πότε Αν βοηθάει, συνεχίζει να δίνει καυτό νερό χειμώνα -καλοκαίρι Σπάνια τον έχω δουλέψει ηλεκτρικά και μόνο σε παρατεταμένη βαριά συννεφιά Έχω παραμελήσει τα service του. Βοηθάει.. αν είναι να κρατήσει τόσο χωρίς service θα τους ρίξω μια ματιά.. αν και πολύ κοροιδία αυτό με το τιτάνιο. thanks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 5 Μαϊου Share Δημοσ. 5 Μαϊου 3 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Σε glass μπορουν να βαφτισουν το γαλβανισμενο με ρητινη. Αλλα ακομα και τετοιο να ειναι αν τα υλικα ειναι ποιοτικα με σωστη κατασκευη/εφαρμογη βγαινει καλυτερο και απο glass! Αυτο περι τιτανιου ειναι για την NASA!🤣 Γι αυτό πας κατευθείαν σε inox οποιας εταιρείας έχει και δεν ανησυχείς για ρωγματωσεις στην υαλωση. Αυτό με τα χάλκινα μποιλερ πάντως στην πράξη το έχω βιώσει που έλεγε παραπάνω ο φίλος. "Τις χειμερινές μέρες με χαμηλές θερμοκρασίες, απαγάγει πολύ εύκολα τη θερμοκρασία του ζεστού νερού,με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες να μην έχει ζεστό νερό." Από την άλλη τα χάλκινα μποιλερ αντεχουν περισσότερα χρόνια πιστεύω από τα ανοξείδωτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_Nightfall Δημοσ. 5 Μαϊου Share Δημοσ. 5 Μαϊου 43 λεπτά πριν, sonikk είπε Από την άλλη τα χάλκινα μποιλερ αντεχουν περισσότερα χρόνια πιστεύω από τα ανοξείδωτα. Με μια πρόχειρη αναζήτηση είναι διπλάσια τιμή κοντά στα 2Κ ενώ τα άλλα περίπου στο 1Κ , πιστεύεις αξίζει η διαφορά ; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 5 Μαϊου Share Δημοσ. 5 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sonikk είπε Γι αυτό πας κατευθείαν σε inox οποιας εταιρείας έχει και δεν ανησυχείς για ρωγματωσεις στην υαλωση. Αυτό με τα χάλκινα μποιλερ πάντως στην πράξη το έχω βιώσει που έλεγε παραπάνω ο φίλος. "Τις χειμερινές μέρες με χαμηλές θερμοκρασίες, απαγάγει πολύ εύκολα τη θερμοκρασία του ζεστού νερού,με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες να μην έχει ζεστό νερό." Από την άλλη τα χάλκινα μποιλερ αντεχουν περισσότερα χρόνια πιστεύω από τα ανοξείδωτα. Ναι ισχυει αυτο και δεν ειναι καινουργιο για την ιδιοτητα του χαλκου. Αυτο θα σε επηρεασει οταν δεν εχει καλες θερμοκρασιες. Ακομα και με χαλκινο κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει την μακροζωια που πιστευεις.. Ωραια και βρηκαμε το ατρωτο μποιλερ! Νομιζεις οτι λυθηκε το προβλημα? Αν δεν δουλευει σωστα το ασφαλιστικο θα σου ''τιναξει'' την φλαντζα και θα γεμισεις νερα..! Επισης αυξανεις τις πιθανοτητες απο διαρροη συνδεσης συλλεκτη/μποιλερ μεχρι και να τρυπησει ο συλλεκτης! Ο Μαλτεζος δεν ειναι χαζος που δινει τον 200αρη inox με 3τμ. Το κανει για να κρατησει ισορροπια. Παρτε εναν τιμιο no name βαλτε του ασφαλιστικο solar στα σωστα bar. Στην διακριτικη σας ευχερεια μερικο σκεπασμα τους καλοκαιρινους μηνες και ξεπερασατε τον Μαλτεζο! Επεξ/σία 5 Μαϊου από PLACEBO_89 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 5 Μαϊου Share Δημοσ. 5 Μαϊου 1 ώρα πριν, Dark_Nightfall είπε Με μια πρόχειρη αναζήτηση είναι διπλάσια τιμή κοντά στα 2Κ ενώ τα άλλα περίπου στο 1Κ , πιστεύεις αξίζει η διαφορά ; Θα πήγαινα σε εταιρεια με χάλκινα αλλά όχι στη sonne που τα έχει πολύ ακριβά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα