villasg Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 2/12/2023 στις 2:22 ΜΜ, villasg είπε Ενημερωση , εχω ενα ηλιακο Sonne Phaethon 160 λίτρων Glass Τριπλής Ενέργειας με 2.4τ.μ. Συλλέκτη . Τον ειχα εγκαταστησει τον 2/2014 . Πληρη συντηρηση ( κατω το βαρελι πλυσιμο καθαρισμα ανωδια φλατζες κλπ εγινε το 3ο και το 8ο ετος . Τωρα στο 9ο ετος τρυπησε η σερπατινα που κυκλοφορει το θερμικο υγρο μεσα στο μπόϊλερ , οποτε παμε για αλλαγη μποιλερ απο οτι φαινεται . Πως το καταλαβα ? Ειχε σκασει το ασφαλιστικο και ειχε βγαλει νερα εξω . Ανεβηκα να συμπληρώσω θερμικο υγρο και μολις ελυσα τις ταπες απο πανω εβγαζε καργα νερο . Κλεινωντας την εισοδο νερου χρησης στο μποιλερ σταματησε να βγαζει απο πανω , οποτε σερπαντίνα ............ Εβγαλε ηλιο , ευκαιρια για αλλαγη του καζανιου Spoiler Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου από villasg 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Λ Πέρασε στην εγγύηση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Στις 28/1/2024 στις 9:58 ΠΜ, πάνοσ2 είπε Δεν μπορώ να πω από που το άκουσα. Είναι πάντως έγκυρη η πηγή. Δεν αποκλείεται να δωθούν στους επιλαχόντες, απλά να το λένε για να το ανακοινώσουν την τελευταία στιγμή. Κι εγώ άκουσα περί μη συνέχισης του προγράμματος. Μάλιστα ότι θα "φάνε" άκυρο και οι επιλαχόντες, άσχετα από το πόσα vouchers των κυρίως δικαιούχων υλοποιήθηκαν. Βέβαια δεν υπάρχει πουθενά γραπτώς ή κάποια επίσημη ανακοίνωση, οπότε όποια και να είναι η εξέλιξη είναι καλυμμένοι (οι οργανωτές του προγράμματος) Άντε τώρα να είσαι επιλαχών και μάλιστα σε χαμηλή σειρά και να μην ξέρεις τι να κάνεις. Αν πάρεις ηλιακό και ξαφνικά μετά από 2-3-4-5 μήνες αναβιώσει το πρόγραμμα θα αισθάνεσαι βλάκας (μην πω κάτι άλλο) που έχασες μία σημαντική επιδότηση, αφού το νουμεράκι ήταν καλό. Αν πάλι δεν πάρεις ηλιακό ενώ το θέλεις/χρειάζεσαι έχεις καθημερινά ενεργειακή/οικονομική χασούρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Είμαι σε αυτήν ακριβώς την περίπτωση. Αρχικά ήμουν εντός στα προσωρινά αποτελέσματα, αλλά μετά τους επανελέγχους έμεινα 87ος επιλαχών στην τελική κατάταξη. Η πλάκα είναι ότι θέλαμε να το βάλουμε 1ο-2ο 3μηνο 2023 και τότε βγήκαν οι πληροφορίες για το πρόγραμμα, που λόγω εκλογών καθυστέρησε και ξεκίνησε το καλοκαίρι, οπότε περιμέναμε να δούμε πως θα πάει η αίτηση στο πρόγραμμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 10 λεπτά πριν, jkoukos είπε Είμαι σε αυτήν ακριβώς την περίπτωση. Αρχικά ήμουν εντός στα προσωρινά αποτελέσματα, αλλά μετά τους επανελέγχους έμεινα 87ος επιλαχών στην τελική κατάταξη. Η πλάκα είναι ότι θέλαμε να το βάλουμε 1ο-2ο 3μηνο 2023 και τότε βγήκαν οι πληροφορίες για το πρόγραμμα, που λόγω εκλογών καθυστέρησε και ξεκίνησε το καλοκαίρι, οπότε περιμέναμε να δούμε πως θα πάει η αίτηση στο πρόγραμμα. Με δεδομένο ότι οι επιλαχόντες είναι χιλιάδες είσαι ενοχλητικά κοντά στην "πηγή" και νερό δεν ήπιες. Αφού έτσι κι αλλιώς ήθελες να βάλεις τον ηλιακό και θα τον πλήρωνες κανονικά η σκέψη μου (χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου) θα ήταν η εξής: Διαλέγεις ηλιακό. Προχωράς σε συνεννόηση με την εταιρία που θα τον αγοράσεις ότι "στον πληρώνω full price, δεν μου κόβεις απόδειξη, και αν μέσα στους επόμενους μήνες γίνει κάτι με την επιδότηση κάνουμε κανονικά τη χαρτούρα και φυσικά μου επιστρέφεις το ποσό της επιδότησης, όταν το πάρεις" Μία τέτοια προσέγγιση έχει τα εξής υπέρ και κατά: Βάζεις τον ηλιακό που έτσι κι αλλιώς ήθελες να βάλεις και κάνεις τη δουλειά σου. Αν κάτσει η φάση με την επιδότηση, ή ότι άλλο σχετικό, δεν έχεις χασούρα από επιπλέον καθυστέρηση, αύξηση τιμών, κλπ Υπάρχει πάντα το ρίσκο τόσο για την υλοποίηση της (στο μιλητό) συμφωνίας σας. Μη έχοντας εκδόσει αποδείξεις, κλπ πως θα διασφαλίσεις την εγγύηση, σωστή τοποθέτηση αφού ο πωλητής δεν θα "φαίνεται" για την ώρα πουθενά "στα χαρτιά" Σίγουρα το περιθώριο επιλογών ηλιακού περιορίζεται αφού προφανώς δεν πρόκειται αυτό να το δεχτούν όλοι (ειδικά οι μεγάλες εταιρίες) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Το έχω προ πολλού σκεφτεί, αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση αν ο άλλος με ρίξει. Θα περιμένω 1 μήνα περίπου ακόμη και μετά θα προχωρήσω. Εξαρχής ήμουν ανάμεσα σε 3-4 εταιρείες με το συνολικό κόστος (και εγκατάσταση) στα 800-900€. Αλλά μόνον μία από αυτές μετέχει στο πρόγραμμα και μάλιστα έχει άλλο μοντέλο ακριβότερο. Κοιτώντας άλλες εταιρείες που μετέχουν, καταλαβαίνω ότι τελικά θα μου έρθει στο ίδιο πάνω-κάτω κόστος με την επιδότηση. Όπως και στα κλιματιστικά που βάλαμε στο πατρικό στο χωριό με το αντίστοιχο πρόγραμμα, βλέπω κι εδώ οι τιμές να έχουν αυξηθεί αφού βρήκαν ευκαιρία και τελικά μοιράζεται το κέρδος της έκπτωσης μεταξύ εταιρείας και πελάτη. Η εγκατάσταση ήταν πριν από ένα χρόνο 80-120€ και τώρα με το πρόγραμμα έχει ανέβει στα 150-200€, με το κουπόνι να είναι στα 100€. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Maurikycli είπε Λ Πέρασε στην εγγύηση; οχι 580€ το κοστουμι ( 500 το καζανι https://www.skroutz.gr/s/28181766/Sonne-Boiler-Iliakou-160lt-Glass-Triplis-Energeias.html ) Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου από villasg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargyrop81 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Έχει κάποιος εμπειρία από ηλιακούς χαμηλού ύψους? Θέλω να τον βάλω σε ταράτσα με στηθαίο και να μην φαίνεται, για αισθητικούς λόγους. Καταλαβαίνω ότι προφανως η κλίση των συλλεκτών μειώνει την απόδοση. Έχει κάποιο άλλο μειονέκτημα? Διάβασα κάπου ότι επειδή το δοχείο είναι χαμηλότερα, το βράδυ υπάρχει επιστροφή του ζεστού στους συλλέκτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
πάνοσ2 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 14 ώρες πριν, jkoukos είπε Το έχω προ πολλού σκεφτεί, αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση αν ο άλλος με ρίξει. Θα περιμένω 1 μήνα περίπου ακόμη και μετά θα προχωρήσω. Εξαρχής ήμουν ανάμεσα σε 3-4 εταιρείες με το συνολικό κόστος (και εγκατάσταση) στα 800-900€. Αλλά μόνον μία από αυτές μετέχει στο πρόγραμμα και μάλιστα έχει άλλο μοντέλο ακριβότερο. Κοιτώντας άλλες εταιρείες που μετέχουν, καταλαβαίνω ότι τελικά θα μου έρθει στο ίδιο πάνω-κάτω κόστος με την επιδότηση. Όπως και στα κλιματιστικά που βάλαμε στο πατρικό στο χωριό με το αντίστοιχο πρόγραμμα, βλέπω κι εδώ οι τιμές να έχουν αυξηθεί αφού βρήκαν ευκαιρία και τελικά μοιράζεται το κέρδος της έκπτωσης μεταξύ εταιρείας και πελάτη. Η εγκατάσταση ήταν πριν από ένα χρόνο 80-120€ και τώρα με το πρόγραμμα έχει ανέβει στα 150-200€, με το κουπόνι να είναι στα 100€. Αυτοί που κυρίως έχουν ανεβάσει τις τιμές είναι τα καταστήματα. 3 λεπτά πριν, sargyrop81 είπε Έχει κάποιος εμπειρία από ηλιακούς χαμηλού ύψους? Θέλω να τον βάλω σε ταράτσα με στηθαίο και να μην φαίνεται, για αισθητικούς λόγους. Καταλαβαίνω ότι προφανως η κλίση των συλλεκτών μειώνει την απόδοση. Έχει κάποιο άλλο μειονέκτημα? Διάβασα κάπου ότι επειδή το δοχείο είναι χαμηλότερα, το βράδυ υπάρχει επιστροφή του ζεστού στους συλλέκτες. Πρέπει να είναι καλός μάστορας ο τεχνίτης που θα τον εγκαταστήσει. Διαφορετικά δεν πρόκειται να δουλέψει. Όσον αφορά τις επιστροφές, υπάρχει αντεπίστροφο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigJim34 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Καλημέρα στην παρέα!! Μου έστειλαν φωτογραφία από τους θερμιδομετρητές του πρώτου ορόφου σε καινούργια πολυκατοικία στην Αθήνα με το ερώτημα αν είναι σωστό να κλείσουν τους διακόπτες που ανεβαίνει το ζεστό νερό από τον καυστήρα που είναι στο υπόγειο στον ηλιακό γιατί επιβαρύνεται πολύ η χρέωση σε πετρέλαιο. Επειδή δεν γνωρίζω πως δουλεύουν ακριβώς αυτά τα μαραφετια - είμαι της παλιάς σχολής με τις ώρες! - μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αν γενικότερα συμφέρει σε ηλιακό τριπλής να ζεσταίνεις το νερό του boiler με πετρέλαιο και ρεύμα; Ο ηλιακός είναι στην ταράτσα του εβδόμου ορόφου οπότε φαντάζομαι οι θερμίδες που καταναλώνονται είναι πολλές λόγω της μεγάλης απόστασης. Αν πάλι απομονώσεις το boiler του ηλιακού και αναγκαστικά ζεσταίνεις το νερό με το ρεύμα πάλι δεν θα έχεις απώλειες και επιβάρυνση λόγω της απόστασης; Πάμε και στο άλλο: επιτρέπεται να κλείσεις την βάνα που ανεβαίνει στον ηλιακό; Μπέρδεμα η δουλειά.. Ξέχασα την φωτογραφία.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bjj-p Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, sargyrop81 είπε Έχει κάποιος εμπειρία από ηλιακούς χαμηλού ύψους? Θέλω να τον βάλω σε ταράτσα με στηθαίο και να μην φαίνεται, για αισθητικούς λόγους. Καταλαβαίνω ότι προφανως η κλίση των συλλεκτών μειώνει την απόδοση. Έχει κάποιο άλλο μειονέκτημα? Διάβασα κάπου ότι επειδή το δοχείο είναι χαμηλότερα, το βράδυ υπάρχει επιστροφή του ζεστού στους συλλέκτες. υπαρχουν καποιες εταιρειες που ο ηλιακος τους ειναι ενα ενιαιο συστημα , πιο μαζεμενο, με το καζανι πισω απο τους συλλεκτες χωρις να το ξεχωριζεις. Νομιζω καποιοι απο αυτους δουλευουν το κλειστο κυκλωμα με κάποιο ειδος αιθανολης και οχι ψυκτικο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargyrop81 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 1 hour ago, πάνοσ2 said: Πρέπει να είναι καλός μάστορας ο τεχνίτης που θα τον εγκαταστήσει. Διαφορετικά δεν πρόκειται να δουλέψει. Όσον αφορά τις επιστροφές, υπάρχει αντεπίστροφο. Ευχαριστώ! Ποια είναι η τεχνική δυσκολία στην εγκατάσταση? Να μην κάνουν σιφωνισμό οι σωληνώσεις? 41 minutes ago, bjj-p said: υπαρχουν καποιες εταιρειες που ο ηλιακος τους ειναι ενα ενιαιο συστημα , πιο μαζεμενο, με το καζανι πισω απο τους συλλεκτες χωρις να το ξεχωριζεις. Νομιζω καποιοι απο αυτους δουλευουν το κλειστο κυκλωμα με κάποιο ειδος αιθανολης και οχι ψυκτικο. 'Οντως, είδα και κάτι τέτοιους, αλλά προτιμώ να πηγαίνω σε δοκιμασμένες λύσεις κατασκευής και εγκατάστασης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
πάνοσ2 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 17 λεπτά πριν, sargyrop81 είπε Ευχαριστώ! Ποια είναι η τεχνική δυσκολία στην εγκατάσταση? Να μην κάνουν σιφωνισμό οι σωληνώσεις? 'Οντως, είδα και κάτι τέτοιους, αλλά προτιμώ να πηγαίνω σε δοκιμασμένες λύσεις κατασκευής και εγκατάστασης. Ναι, το σιφώνι στο ζεστό. Αλλά οι υδραυλικοί δεν είναι εξοικιωμένοι με αυτόν τον τύπο ηλιακού. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Τι τιμες παιζουν για service εχω εναν Nobel 160 λιτρα και πρεπει να κανω service Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Τι τιμες παιζουν για service εχω εναν Nobel 160 λιτρα και πρεπει να κανω service Απλο 30-40 ( ανοιγμα καθαρισμα οτι φτασει , ανωδιο φλτατζα , θερμικα υγρα συμπληρωμα) full 70-80 κατεβασμα καζανι καλο καθαρισμα , αδειασμα θερμικα και πλυση κυκλωματος συλλεκτων ,ανωδιο φλατζα Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από villasg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα