Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Μου μεταφέρθηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρχει παράταση του προγράμματος "Αλλάζω Θερμοσίφωνα".

Σαν πρόγραμμα ψιλοαποτυχια ήταν με πολλά προβλήματα γραφειοκρατικά και με αισχροκέρδεια.

Παράταση λογικό να μην δώσουν αφού ακολουθήθηκε η λογική του αλλάζω συσκευή.

Δηλαδή ότι περίσσεψε από κουπόνια θα τα δώσουν στους επιλαχόντες.Θα αντλήσουν από εκεί νέους δικαιούχους.

Εγώ αυτό είχα διαβάσει προ καιρού.

Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, sonikk είπε

Σαν πρόγραμμα ψιλοαποτυχια ήταν με πολλά προβλήματα γραφειοκρατικά και με αισχροκέρδεια.

Παράταση λογικό να μην δώσουν αφού ακολουθήθηκε η λογική του αλλάζω συσκευή.

Δηλαδή ότι περίσσεψε από κουπόνια θα τα δώσουν στους επιλαχόντες.Θα αντλήσουν από εκεί νέους δικαιούχους.

Εγώ αυτό είχα διαβάσει προ καιρού.

Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Από ότι άκουσα ούτε στους επιλαχόντες θα δωθούν.

• Thanks 1
  • Confused 1

Στις 25/1/2024 στις 10:30 ΜΜ, sonikk είπε

Σε πιο σημείο ακριβώς είναι τοποθετημένη η θερμοστατικη μπαταρία;

Είναι η λεγόμενη βαλβίδα θερμοκρασιας-πιεσης; Στην οποία μπορείς να την ρυθμίσεις στους 45 βαθμούς πχ;

Αυτή που μπαίνει στην κορυφή του μποιλερ του ηλιακού δηλαδή;

Στις 25/1/2024 στις 11:26 ΜΜ, Maurikycli είπε

Sonikk, μιλάω για τέτοια μπαταρία όπως φαίνεται εδώ στο βίντεο του Maurikycli (η δική μου μπαταρία είναι για ντουζιέρα, οπότε βγάζει νερό μόνο απ'το τηλέφωνο).
Πήρα την αντικατάσταση, αλλά μου το ξανακάνει αυτό, το να τρέχει δηλαδή νερό από τη βρύση. Αποκλείεται 2 Grohe να είχαν πρόβλημα.. Θα μου φανεί απίστευτο το να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δε ξέρω τώρα τι άλλο να ελέγξω όμως.

Σε άλλα νέα όμως είχα θέμα με την αλλαγή της μπαταρίας γιατί έκλεισα όλες τις βάνες των νερών (κεντρικό κρύο, ζεστό θερμοσίφωνα-μπόιλερ, ζεστό ηλιακό) και είχα επιστροφή ζεστού νερού από το κρύο, οπότε η αλλαγή της μπαταρίας έγινε ενώ έτρεχε ζεστό νερό από το κρύο. Μίλησα με τον υδραυλικό και μου είπε πως αποκλείεται να επιστρέφει ζεστό νερό από το θερμοσίφωνα, και πως θα είναι από τον ηλιακό και θα πρέπει να δούμε το ασφαλτικό επάνω. Έχουμε γνώμες περί αυτού;

• Thanks 1

9 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Από ότι άκουσα ούτε στους επιλαχόντες θα δωθούν.

Αν επιτρέπεται από πού το άκουσες; Είναι έγκυρη η πηγή;

Αν συμβαίνει αυτό τότε σημαίνει ότι όλα τα voucher εξαντλήθηκαν.

Προσωπικά το αποκλείω.Γνωριζω προσωπικά από φίλους πολλά άτομα που είχαν voucher αλλά για διάφορους λόγους δεν το χρησιμοποίησαν τελικά.

7 ώρες πριν, sonikk είπε

Αν επιτρέπεται από πού το άκουσες; Είναι έγκυρη η πηγή;

Αν συμβαίνει αυτό τότε σημαίνει ότι όλα τα voucher εξαντλήθηκαν.

Προσωπικά το αποκλείω.Γνωριζω προσωπικά από φίλους πολλά άτομα που είχαν voucher αλλά για διάφορους λόγους δεν το χρησιμοποίησαν τελικά.

Δεν μπορώ να πω από που το άκουσα. Είναι πάντως έγκυρη η πηγή.

1 λεπτό πριν, πάνοσ2 είπε

Δεν αποκλείεται να δωθούν στους επιλαχόντες, απλά να το λένε για να το ανακοινώσουν την τελευταία στιγμή.

• Thanks 1

17 ώρες πριν, yazidis είπε

Sonikk, μιλάω για τέτοια μπαταρία όπως φαίνεται εδώ στο βίντεο του Maurikycli (η δική μου μπαταρία είναι για ντουζιέρα, οπότε βγάζει νερό μόνο απ'το τηλέφωνο).
Πήρα την αντικατάσταση, αλλά μου το ξανακάνει αυτό, το να τρέχει δηλαδή νερό από τη βρύση. Αποκλείεται 2 Grohe να είχαν πρόβλημα.. Θα μου φανεί απίστευτο το να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δε ξέρω τώρα τι άλλο να ελέγξω όμως.

Σε άλλα νέα όμως είχα θέμα με την αλλαγή της μπαταρίας γιατί έκλεισα όλες τις βάνες των νερών (κεντρικό κρύο, ζεστό θερμοσίφωνα-μπόιλερ, ζεστό ηλιακό) και είχα επιστροφή ζεστού νερού από το κρύο, οπότε η αλλαγή της μπαταρίας έγινε ενώ έτρεχε ζεστό νερό από το κρύο. Μίλησα με τον υδραυλικό και μου είπε πως αποκλείεται να επιστρέφει ζεστό νερό από το θερμοσίφωνα, και πως θα είναι από τον ηλιακό και θα πρέπει να δούμε το ασφαλτικό επάνω. Έχουμε γνώμες περί αυτού;

Σήκωσε πίεση και έκανε επιστροφή στο κρύο, για να γίνει αυτό μιλάμε για μεγάλη πίεση, έλεγχος στο ασφαλιστικό και βάλε ενα καλό 8 bar

1 ώρα πριν, apostolossmi είπε

Σήκωσε πίεση και έκανε επιστροφή στο κρύο, για να γίνει αυτό μιλάμε για μεγάλη πίεση, έλεγχος στο ασφαλιστικό και βάλε ενα καλό 8 bar

Επειδή δε γνωρίζω, μήπως χρειάζεται να μπει κανένας μειωτής στην κεντρική παροχή; Επίσης παίζει ρόλο που εγώ είμαι στον 1ο και ο ηλιακός σα να λέμε στον 5ο;

41 λεπτά πριν, yazidis είπε

Επειδή δε γνωρίζω, μήπως χρειάζεται να μπει κανένας μειωτής στην κεντρική παροχή; Επίσης παίζει ρόλο που εγώ είμαι στον 1ο και ο ηλιακός σα να λέμε στον 5ο;

Όχι 

Στις 18/1/2024 στις 5:45 ΜΜ, yazidis είπε

Λίγο offtopic αλλά αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει...

Έχω στο σπίτι εγκατάσταση ηλιακού, ξεχωριστού θερμοσίφωνα, και λέβητα πετρελαίου (τα αναφέρω διότι δε ξέρω αν παίζουν ρόλο). Έκανα μια ανακαίνιση και άλλαξα και το μπάνιο, και έχω τοποθετήσει μια grohe μπαταρία μπάνιου.

Η βρύση αυτή παρατήρησα πως που και που τρέχει λίγο νερό και σταματάει. Δεν το κάνει συνεχόμενα. Αν υπήρχε πρόβλημα με τη βρύση όπου να έλεγα πως χάνει, δε θα έπρεπε να τρέχει συνέχεια και να μην σταματάει; Υπάρχει περίπτωση να έχει η μπαταρία κάποιο fail safe ας το πούμε όπου αν φτάνει κάποια πίεση στο σύστημα να εκτονώνει;

Δεν ξέρω αν ρωτάω χαζά, αλλά δεν ξέρω πως να το ψάξω το πρόβλημα...

Στις 22/1/2024 στις 5:15 ΜΜ, yazidis είπε

Είναι θερμοστατική μπαταρία και συνήθως είναι γυρισμένη στους 35-38 βαθμούς (Έχει 2 βάνες. η μία για να ανοίγει και να τρέχει το νερό, και η άλλη να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία). Να σου πω την αλήθεια δεν έχω ανεβεί να δω αν τρέχει και το ασφαλιστικό του ηλιακού. Πάντως το κάνει είτε έχω γυρισμένο το νερό στον ηλιακό, είτε αν το έχω γυρισμένο στον καυστήρα/θερμοσίφωνα.

Σήμερα πέρασα μια βόλτα από εκεί που την αγόρασα. Επικοινωνήσανε με τη Grohe και μου είπαν ότι θα προβούν σε αντικατάσταση. Όταν τους πάει η καινούρια βρύση θα πάω να την αλλάξω. Σιγά σιγά αν είναι να αποκλείω πράγματα για να δω από που μπορεί να είναι και τι μπορεί να φταίει.

Είχες και πριν μπαταρία grohe; ή είναι πρώτη τοποθέτηση ύστερα από ανακαίνιση;

4 ώρες πριν, yazidis είπε

Μειωτης καλό είναι να μπαίνει σε κάθε σπίτι, και σαφώς παίζει ρόλο η υψομετρική διαφορά,  αλλά ως προς τη μείωση της πίεσης.

Σε εσένα έχει χαλάσει το αντεπιστροφο του ηλιακού, για αυτό τρέχει ζεστό νερό από το κρύο.

12 λεπτά πριν, troi.g είπε

Είχες και πριν μπαταρία grohe; ή είναι πρώτη τοποθέτηση ύστερα από ανακαίνιση;

Μειωτης καλό είναι να μπαίνει σε κάθε σπίτι, και σαφώς παίζει ρόλο η υψομετρική διαφορά,  αλλά ως προς τη μείωση της πίεσης.

Σε εσένα έχει χαλάσει το αντεπιστροφο του ηλιακού, για αυτό τρέχει ζεστό νερό από το κρύο.

Είναι η πρώτη τοποθέτηση μετά από ανακαίνιση.

Δε γνωρίζω τι πίεση έχω στη γραμμή μου. Θα ρωτήσω τον υδραυλικό αν μπορεί να το δει, για να δω αν χρειαστεί να τοποθετηθεί και κάποιος μειωτής.

Με την πρώτη ευκαιρία θα αλλαχτεί και το αντεπίστροφο.

1 λεπτό πριν, yazidis είπε

Είναι η πρώτη τοποθέτηση μετά από ανακαίνιση.

Δε γνωρίζω τι πίεση έχω στη γραμμή μου. Θα ρωτήσω τον υδραυλικό αν μπορεί να το δει, για να δω αν χρειαστεί να τοποθετηθεί και κάποιος μειωτής.

Με την πρώτη ευκαιρία θα αλλαχτεί και το αντεπίστροφο.

Αν βλέπεις ότι το πρόβλημα είναι κυρίως στο ζεστό νερό, πολύ πιθανό να έχουν χαλάσει τα λαστιχακια-ηχομωνοτικα που έχει εσωτερικά στα σπειρώματα των 3/4. Ας δοκιμάσει να λύσει ο υδραυλικός σου τη μπαταρία και να τα αφαιρεσει ώστε να το τσεκαρει.

11 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Δεν αποκλείεται να δωθούν στους επιλαχόντες, απλά να το λένε για να το ανακοινώσουν την τελευταία στιγμή.

Αρχικά αυτό είχαν δηλώσει.Οτι θα ακολουθήσουν την πολιτική των επιλαχόντων όπως με το αλλάζω συσκευη αν δεν εξαντληθούν τα voucher.

Τώρα αν άλλαξαν γνώμη θα φανεί.

Το πρόγραμμα έχει κλείσει πόσο καιρό τώρα μήπως θυμάσαι;Τον Σεπτέμβρη θυμάμαι είχαν δώσει παράταση γιατί οι 65 ημέρες για εξαργύρωση των voucher ήταν πολύ μικρό διάστημα γιατί έπεσε μέσα στον Ιούλιο και Αύγουστο εν μέσω διακοπών και καλοκαιριου δηλαδή.

Από αυτό και μόνο δηλαδή πολλοί τα παράτησαν και δεν εξαργύρωσαν το voucher.Θυμαμαι ένα φίλο που μου έλεγε ότι βρίσκεται σε καλοκαιρινή άδεια και δεν θα την παραταγε για να τρέχει τις διαδικασίες για ηλιακό.

Επίσης πολλά καταστήματα μικρότερα πώλησης ηλιακών ήταν κλειστά λόγω διακοπών.Οταν επέστρεψαν αρχές Σεπτέμβρη τελικά δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα γιατί είχαν απομείνει μόνο 15 μέρες μέχρι την λήξη του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...