yazidis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Λίγο offtopic αλλά αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει... Έχω στο σπίτι εγκατάσταση ηλιακού, ξεχωριστού θερμοσίφωνα, και λέβητα πετρελαίου (τα αναφέρω διότι δε ξέρω αν παίζουν ρόλο). Έκανα μια ανακαίνιση και άλλαξα και το μπάνιο, και έχω τοποθετήσει μια grohe μπαταρία μπάνιου. Η βρύση αυτή παρατήρησα πως που και που τρέχει λίγο νερό και σταματάει. Δεν το κάνει συνεχόμενα. Αν υπήρχε πρόβλημα με τη βρύση όπου να έλεγα πως χάνει, δε θα έπρεπε να τρέχει συνέχεια και να μην σταματάει; Υπάρχει περίπτωση να έχει η μπαταρία κάποιο fail safe ας το πούμε όπου αν φτάνει κάποια πίεση στο σύστημα να εκτονώνει; Δεν ξέρω αν ρωτάω χαζά, αλλά δεν ξέρω πως να το ψάξω το πρόβλημα...
tengai34 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου καλημερα ,ειμαι αναμεσα σε αυτους τους δυο ηλιακους https://www.sol-violaris.com/product/iliakos-thermosifonas-200lt-3-0-glass-inox-sol-violaris-triplhs-energeias/ και https://www.she.com.gr/product/she-1630/ με 180 λ καζανι ομως υπαρχει καποιο μελος που εχει καποιον απο τους δυο για να μου πει την εμπειρια του απο τους ηλιακους ,συνεργεια εγκαταστασης, ...(εστω και σε pm) ευχαριστω
villasg Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου εχουμε αποψη για το STOPCOR SOLAR μετα τη βλαβη στο καζανι μου το σκεφτομαι σοβαρα παρολο που εκανα συντηρηση και αλλαζα το εσωτερικο ανοδιο
acomaedo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου On 18/01/2024 at 17:45, yazidis said: Λίγο offtopic αλλά αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει... Έχω στο σπίτι εγκατάσταση ηλιακού, ξεχωριστού θερμοσίφωνα, και λέβητα πετρελαίου (τα αναφέρω διότι δε ξέρω αν παίζουν ρόλο). Έκανα μια ανακαίνιση και άλλαξα και το μπάνιο, και έχω τοποθετήσει μια grohe μπαταρία μπάνιου. Η βρύση αυτή παρατήρησα πως που και που τρέχει λίγο νερό και σταματάει. Δεν το κάνει συνεχόμενα. Αν υπήρχε πρόβλημα με τη βρύση όπου να έλεγα πως χάνει, δε θα έπρεπε να τρέχει συνέχεια και να μην σταματάει; Υπάρχει περίπτωση να έχει η μπαταρία κάποιο fail safe ας το πούμε όπου αν φτάνει κάποια πίεση στο σύστημα να εκτονώνει; Δεν ξέρω αν ρωτάω χαζά, αλλά δεν ξέρω πως να το ψάξω το πρόβλημα... fail safe αποκλείεται.
dimviii Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 8 ώρες πριν, tengai34 είπε καλημερα ,ειμαι αναμεσα σε αυτους τους δυο ηλιακους https://www.sol-violaris.com/product/iliakos-thermosifonas-200lt-3-0-glass-inox-sol-violaris-triplhs-energeias/ και https://www.she.com.gr/product/she-1630/ με 180 λ καζανι ομως υπαρχει καποιο μελος που εχει καποιον απο τους δυο για να μου πει την εμπειρια του απο τους ηλιακους ,συνεργεια εγκαταστασης, ...(εστω και σε pm) ευχαριστω διαφορα τιμης μεταξυ τους?
apostolossmi Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, villasg είπε εχουμε αποψη για το STOPCOR SOLAR μετα τη βλαβη στο καζανι μου το σκεφτομαι σοβαρα παρολο που εκανα συντηρηση και αλλαζα το εσωτερικο ανοδιο Η βλάβη ήταν απο τα άλατα; όταν έκανες σέρβις έβγαζες πολλά ή μήπως οφείλεται στις πιέσεις; 8 ώρες πριν, tengai34 είπε καλημερα ,ειμαι αναμεσα σε αυτους τους δυο ηλιακους https://www.sol-violaris.com/product/iliakos-thermosifonas-200lt-3-0-glass-inox-sol-violaris-triplhs-energeias/ και https://www.she.com.gr/product/she-1630/ με 180 λ καζανι ομως υπαρχει καποιο μελος που εχει καποιον απο τους δυο για να μου πει την εμπειρια του απο τους ηλιακους ,συνεργεια εγκαταστασης, ...(εστω και σε pm) ευχαριστω Εχω τον 200/3.10 navi καλή κατασκευή και απόδοση. Το καλοκαίρι ζορίστηκα λίγο αναγκαστικά να αφήσω εκτεθειμένο μόνο μισό συλλέκτη από τους δυο γιατί ανέβαζε πολλή θερμοκρασία. Για συνεργείο δε μπορώ να σου οω γιατί τον εγκατέστησα μόνος μου. Στις 18/1/2024 στις 5:45 ΜΜ, yazidis είπε Λίγο offtopic αλλά αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει... Έχω στο σπίτι εγκατάσταση ηλιακού, ξεχωριστού θερμοσίφωνα, και λέβητα πετρελαίου (τα αναφέρω διότι δε ξέρω αν παίζουν ρόλο). Έκανα μια ανακαίνιση και άλλαξα και το μπάνιο, και έχω τοποθετήσει μια grohe μπαταρία μπάνιου. Η βρύση αυτή παρατήρησα πως που και που τρέχει λίγο νερό και σταματάει. Δεν το κάνει συνεχόμενα. Αν υπήρχε πρόβλημα με τη βρύση όπου να έλεγα πως χάνει, δε θα έπρεπε να τρέχει συνέχεια και να μην σταματάει; Υπάρχει περίπτωση να έχει η μπαταρία κάποιο fail safe ας το πούμε όπου αν φτάνει κάποια πίεση στο σύστημα να εκτονώνει; Δεν ξέρω αν ρωτάω χαζά, αλλά δεν ξέρω πως να το ψάξω το πρόβλημα... Τρέχει όταν το έχεις γυρισμένο στο ζεστό ή στο κρύο; έχεις παρατηρήσει όταν τρέχει αν στάζει και το ασφαλιστικο του ηλιακού; 1
villasg Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 42 λεπτά πριν, apostolossmi είπε Η βλάβη ήταν απο τα άλατα; όταν έκανες σέρβις έβγαζες πολλά ή μήπως οφείλεται στις πιέσεις; 8 ώρες πριν, tengai34 είπε Δεν ξερω απο τι τρυπησε το κλειστο κυκλωμα ( αυτο που εχει το υγρο απο τους συλλεκτες ) . Ανοδιο αλλαζα , αλατα μαζευα / καθαριζα .... το ασφαλιστικο δουλευε ....
tengai34 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, dimviii είπε διαφορα τιμης μεταξυ τους? πιο φθηνος ο sol (κανα 200αρι) 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, villasg είπε Δεν ξερω απο τι τρυπησε το κλειστο κυκλωμα ( αυτο που εχει το υγρο απο τους συλλεκτες ) . Ανοδιο αλλαζα , αλατα μαζευα / καθαριζα .... το ασφαλιστικο δουλευε .... Αντε παλι τα ιδια! Το δοχειο χρησης σου τρυπησε και επειδη εμπαινε το νερο στο κλειστο εβλεπες πιεσεις/υπερχειλιση! Το επικρατεστερο σεναριο φθορα σμαλτου απο θερμοκρασιες.. 1
apostolossmi Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 29 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Αντε παλι τα ιδια! Το δοχειο χρησης σου τρυπησε και επειδη εμπαινε το νερο στο κλειστο εβλεπες πιεσεις/υπερχειλιση! Το επικρατεστερο σεναριο φθορα σμαλτου απο θερμοκρασιες.. Και από πιέσεις
πάνοσ2 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Το σμάλτο δεν αντέχει σε θερμικά και μηχανικά σοκ. 1
yazidis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Στις 20/1/2024 στις 7:16 ΜΜ, apostolossmi είπε Τρέχει όταν το έχεις γυρισμένο στο ζεστό ή στο κρύο; έχεις παρατηρήσει όταν τρέχει αν στάζει και το ασφαλιστικο του ηλιακού; Είναι θερμοστατική μπαταρία και συνήθως είναι γυρισμένη στους 35-38 βαθμούς (Έχει 2 βάνες. η μία για να ανοίγει και να τρέχει το νερό, και η άλλη να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία). Να σου πω την αλήθεια δεν έχω ανεβεί να δω αν τρέχει και το ασφαλιστικό του ηλιακού. Πάντως το κάνει είτε έχω γυρισμένο το νερό στον ηλιακό, είτε αν το έχω γυρισμένο στον καυστήρα/θερμοσίφωνα. Σήμερα πέρασα μια βόλτα από εκεί που την αγόρασα. Επικοινωνήσανε με τη Grohe και μου είπαν ότι θα προβούν σε αντικατάσταση. Όταν τους πάει η καινούρια βρύση θα πάω να την αλλάξω. Σιγά σιγά αν είναι να αποκλείω πράγματα για να δω από που μπορεί να είναι και τι μπορεί να φταίει. 1
sonikk Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Στις 22/1/2024 στις 5:15 ΜΜ, yazidis είπε Είναι θερμοστατική μπαταρία και συνήθως είναι γυρισμένη στους 35-38 βαθμούς (Έχει 2 βάνες. η μία για να ανοίγει και να τρέχει το νερό, και η άλλη να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία). Να σου πω την αλήθεια δεν έχω ανεβεί να δω αν τρέχει και το ασφαλιστικό του ηλιακού. Πάντως το κάνει είτε έχω γυρισμένο το νερό στον ηλιακό, είτε αν το έχω γυρισμένο στον καυστήρα/θερμοσίφωνα. Σήμερα πέρασα μια βόλτα από εκεί που την αγόρασα. Επικοινωνήσανε με τη Grohe και μου είπαν ότι θα προβούν σε αντικατάσταση. Όταν τους πάει η καινούρια βρύση θα πάω να την αλλάξω. Σιγά σιγά αν είναι να αποκλείω πράγματα για να δω από που μπορεί να είναι και τι μπορεί να φταίει. Σε πιο σημείο ακριβώς είναι τοποθετημένη η θερμοστατικη μπαταρία; Είναι η λεγόμενη βαλβίδα θερμοκρασιας-πιεσης; Στην οποία μπορείς να την ρυθμίσεις στους 45 βαθμούς πχ; Αυτή που μπαίνει στην κορυφή του μποιλερ του ηλιακού δηλαδή;
πάνοσ2 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μου μεταφέρθηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρχει παράταση του προγράμματος "Αλλάζω Θερμοσίφωνα". 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα