Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

26 λεπτά πριν, liopyr είπε

Θα το ρωτήσω αυτό που μου είπες. Πάντως μου φαίνεται τελείως παράλογο όλο αυτό. Δηλαδή αν λείψω 3ήμερο το καλοκαίρι θα πρέπει να αφήσω κλειδιά σε κάποιον να έρχεται να ανοίγει το νερό; Ή να ανεβαίνω κάθε φορά στην ταράτσα να βάζω κουβέρτα;

Υποτίθεται έβαλα ηλιακό για ευκολία, όχι να του κάνω baby sitting. Στο προηγούμενο σπίτι που έμενα υπήρχε ηλιακός σχετικά καινούριος (2ετίας), δεν ασχολήθηκα ποτέ μαζί του και δούλευε μια χαρά. Και ήταν και σε σημείο που τον χτυπούσε όλη μέρα ο ήλιος.

Μάλλον επειδή οι ηλιακοί σήμερα δεν έχουν τις ίδιες αν(τ)οχές όπως παλιότερα.

Ο NikosKallithea γι' αυτό κοροϊδεύει μάλλον.

Εν τω μεταξύ αν με το ζόρι βγάζουν 10-15 χρόνια πλέον, ακόμα και με σκέπασμα, αρχίζω να αναρωτιέμαι πότε γίνεται απόσβεση και πότε ξεκινά το κέρδος στην τσέπη. Αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 hour ago, NikosKallithea said:

Μην ακους εχω εχω ηλιακο του πατέρα μου 30 χρονια και λειτουργεί μια χαρα, ουτε κουβέρτες ουτε τίποτα 

Εγώ έχω ακούσει για κάτι καινούριους, τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ζεσταίνουν νερό από το φως το φεγγαριού αλλά θέλουν αλλαγή πάνας 3 φορές την μέρα..

1 hour ago, phanispal said:

Μάλλον επειδή οι ηλιακοί σήμερα δεν έχουν τις ίδιες αν(τ)οχές όπως παλιότερα.

Ο NikosKallithea γι' αυτό κοροϊδεύει μάλλον.

Εν τω μεταξύ αν με το ζόρι βγάζουν 10-15 χρόνια πλέον, ακόμα και με σκέπασμα, αρχίζω να αναρωτιέμαι πότε γίνεται απόσβεση και πότε ξεκινά το κέρδος στην τσέπη. Αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.

Εντάξει, ας μην έχουν τις ίδιες ανοχές. Αυτό που συζητάμε όμως είναι αδιανόητο, βάζεις ηλιακό για ευκολία, όχι να να ανοίξεις περισσότερες δουλειές.

• Confused 1

1 ώρα πριν, liopyr είπε

Θα το ρωτήσω αυτό που μου είπες. Πάντως μου φαίνεται τελείως παράλογο όλο αυτό. Δηλαδή αν λείψω 3ήμερο το καλοκαίρι θα πρέπει να αφήσω κλειδιά σε κάποιον να έρχεται να ανοίγει το νερό; Ή να ανεβαίνω κάθε φορά στην ταράτσα να βάζω κουβέρτα;

Υποτίθεται έβαλα ηλιακό για ευκολία, όχι να του κάνω baby sitting. Στο προηγούμενο σπίτι που έμενα υπήρχε ηλιακός σχετικά καινούριος (2ετίας), δεν ασχολήθηκα ποτέ μαζί του και δούλευε μια χαρά. Και ήταν και σε σημείο που τον χτυπούσε όλη μέρα ο ήλιος.

Δεν έχουν σχέση στην απόδοση οι παλιοί με τους νέους ηλιακούς. Οι τελευταίοι θέλουν στοργή και προδέρμ. Συχνά το αναφέρουν και πολλοί κατασκευαστές.

Αναφορά σε κείμενο

Αν πρέπει να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, καλό είναι να καλύψετε τους συλλέκτες. Καλύπτοντας με προστατευτικό κάλυμμα τους συλλέκτες, ο ηλιακός θερμοσίφωνας θα παραμείνει υγιής. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που δεν κάνετε χρήση του ζεστού νερού.
Σε περίπτωση που δεν βάλετε προστατευτικό κάλυμμα στους συλλέκτες, τότε χρειάζεται να κάνετε εξαερισμό και να συμπληρώσετε θερμικό υγρό. Μόνο έτσι θα είναι πάλι λειτουργικός ο ηλιακός θερμοσίφωνας.

Όταν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια και δεν γίνεται μεγάλη χρήση ΖΝΧ, ανεβαίνουν πολύ οι θερμοκρασίες στο κλειστό κύκλωμα και είναι φυσιολογικό να φάυγει ψυκτικό υγρό από το ασφαλιστικό, που είναι αυτή ακριβώς η δουλειά τους (και υπάρχει σε όλους τους ηλιακούς) για να μη σου χαλάσει.

Η εταιρεία του ηλιακού σου αναφέρει σχετικά:

SOL-Violaris.png

• Like 2

9 ώρες πριν, liopyr είπε

[...]όχι να να ανοίξεις περισσότερες δουλειές.

Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τον τελευταίο καιρό, οι εποχές που απλά αγοράζεις κάτι χωρίς να το ψάξεις και πολύ, και δεν ασχολείσαι ιδιαίτερα μετά, έχουν περάσει.

Εδώ δίπλα στο νήμα με τα κλιματιστικά μετράνε και το τελευταίο Watt, και σου λένε ότι πρέπει να το εγκαταστήσεις έτσι και γιουβέτσι, πρέπει να έχει τόση απόσταση απ' το ταβάνι, να έχεις τον ανεμιστήρα στο Auto, τις περσίδες στην τάδε θέση, ενεργοποιημένη τη λειτουργία Follow Me με το remote όχι όπου να 'ναι γιατί είναι προγραμματισμένα με τάδε offset το καθένα, άμα φεύγεις απ' το σπίτι να βάζεις τον ανεμιστήρα στο δυνατό, και άλλες δέκα παραμέτρους. Και σύνδεσε το με μαραφέτι που μετράει κατανάλωση και σου βγάζει γραφήματα στο κινητό και και και. Ρε φίλε, να το ανοίξω θέλω και να ζεσταθώ, όχι να πάρω δύο βδομάδες άδεια απ' τη δουλειά για να βρω πώς θα το λειτουργώ.

Εκτός κι αν σου περισσεύουν και έχεις άπλετο χρόνο γενικότερα. Εκεί σε παίρνει να ανοίξεις όσες δουλειές θέλεις να έχεις να ασχολείσαι.

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1

9 hours ago, jkoukos said:

Δεν έχουν σχέση στην απόδοση οι παλιοί με τους νέους ηλιακούς. Οι τελευταίοι θέλουν στοργή και προδέρμ. Συχνά το αναφέρουν και πολλοί κατασκευαστές.

Όταν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια και δεν γίνεται μεγάλη χρήση ΖΝΧ, ανεβαίνουν πολύ οι θερμοκρασίες στο κλειστό κύκλωμα και είναι φυσιολογικό να φάυγει ψυκτικό υγρό από το ασφαλιστικό, που είναι αυτή ακριβώς η δουλειά τους (και υπάρχει σε όλους τους ηλιακούς) για να μη σου χαλάσει.

Η εταιρεία του ηλιακού σου αναφέρει σχετικά:

SOL-Violaris.png

Οκ, αν είναι να φύγω ένα μήνα το καλοκαίρι το καταλαβαίνω πως θέλει σκέπασμα, το θέμα είναι πως στην δική μου περίπτωση άντε να έτυχε ένα ΣΚ να λείψω και να μην τράβηξα νερό. Δεν δικαιολογείται.

6 minutes ago, phanispal said:

Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τον τελευταίο καιρό, οι εποχές που απλά αγοράζεις κάτι χωρίς να το ψάξεις και πολύ, και δεν ασχολείσαι ιδιαίτερα μετά, έχουν περάσει.

Εδώ δίπλα στο νήμα με τα κλιματιστικά μετράνε και το τελευταίο Watt, και σου λένε ότι πρέπει να το εγκαταστήσεις έτσι και γιουβέτσι, πρέπει να έχει τόση απόσταση απ' το ταβάνι, να έχεις τον ανεμιστήρα στο Auto, τις περσίδες στην τάδε θέση, ενεργοποιημένη τη λειτουργία Follow Me με το remote όχι όπου να 'ναι γιατί είναι προγραμματισμένα με τάδε offset το καθένα, άμα φεύγεις απ' το σπίτι να βάζεις τον ανεμιστήρα στο δυνατό, και άλλες δέκα παραμέτρους. Και σύνδεσε το με μαραφέτι που μετράει κατανάλωση και σου βγάζει γραφήματα στο κινητό και και και. Ρε φίλε, να το ανοίξω θέλω και να ζεσταθώ, όχι να πάρω δύο βδομάδες άδεια απ' τη δουλειά για να βρω πώς θα το λειτουργώ.

Εκτός κι αν σου περισσεύουν και έχεις άπλετο χρόνο γενικότερα. Εκεί σε παίρνει να ανοίξεις όσες δουλειές θέλεις να έχεις να ασχολείσαι.

Ευγε! Ετσι ακριβως!

12 ώρες πριν, liopyr είπε

Οταν δεν ειχες παραπονο, στο ντουζ τον μικτη τον ειχες παντα στη μεση?

2 hours ago, phanispal said:

Παρακαλώ, μη μετατρέψεις και αυτό το θέμα σε μάγκες βαλκάνιοι με σαξόραλο του 2002 εναντίον ανθρώπων υψηλού μορφωτικού-οικονομικού επιπέδου με πολύ ελεύθερο χρόνο και μεράκι. Κατά καιρούς βγαίνουν κάτι θέματα yugo starlet 1989 vs tesla ypsilon omega 2022, πάμε εκεί να το κάνουμε ροντέο, που είναι υποθετικές οι κουβέντες.

Έχει προχωρήσει η τεχνολογία, οι συλλέκτες έχουν τετραπλάσιες και πενταπλάσιες αποδόσεις από το 80 και το 90. Όσοι έχετε εκείνο τον ηλιακό του παππού σας, που δεν ασχολείστε μαζί του και δουλεύει, κάντε έναν κόπο να θερμομετρήσετε το νερό που παράγει σε μία ηλιόλουστη μέρα του Γενάρη, εφόσον έχει χρησιμοποιηθεί την προηγούμενη (ή την ίδια) μέρα για τουλάχιστον 1 ντους. Εγώ συνήθως θα βρω 50-55, μπορεί κι 60 βαθμούς. Όλα τα υπόλοιπα, είναι μπαρμπαδοκουβέντα για τα καφενεία.

Όσον αφορά τον άλλο συμφορουμίτη, που τον ανησυχεί το σκέπασμα, μιλάμε για 5-7 ανόδους στην ταράτσα/ έτος. 1 για να τσεκάρεις υγρά - συντηρήσεις τον Οκτώβριο, 2 για να βάλεις-βγάλεις μερικό σκέπαστρο και 2-4, ανάλογα πόσες διακοπτόμενες διακοπές θα πας, για να κάνεις το σκέπαστρο πλήρες και ξανά μερικό. Δε βλέπω τη δυσκολία, αν 5-7 άνοδοι ταράτσας κατ' έτος εγγυώνται την επένδυσή σου για 15-20-25 χρόνια, εξασφαλίζουν σχεδόν πάντα διαθέσιμο ζεστό νερό και σου αφήνουν κάνα ψιλό στην τσέπη (100-120ε το χρόνο για 3μελή οικογένεια -> απόσβεση σε 7 έτη είχαν τα ερβνβ που αγοράσαμε όσοι προλάβαμε πριν φτάσει το χάηπ). Ίσα - ίσα, άμα έχεις παιδιά κοντά σε ή την εφηβεία, κάνουν άνετα αυτή τη δουλειά. Μου έρχονται στα διαμερίσματα τα Ευρωπαιάκια και δε μπορούν να κάνουν μια εξαέρωση καλοριφέρ άμα δε μπορώ να πάω. Μη γίνουν και τα δικά μας έτσι. 😛

• Like 1

3 ώρες πριν, phanispal είπε

Στο internet συμβαινουν αυτα. Υπαρχουν ανθρωποι που το ψειριζουν. Μην εχεις την εντυπωση οτι ο νορμαλ καταναλωτης εκει εξω, κανει τιποτα απο ολα αυτα. Ουτε εγω δεν κανω τιποτα. Βαζω εναν ηλιακο, τον εχω 20 χρονια και μου φερνει ζεστο νερο. Σιγα μην ανεβοκατεβαινω στις ταρατσες και τις σκεπες να τσακιστω! :D

• Like 1
  • Confused 1

4 hours ago, PLACEBO_89 said:

Οταν δεν ειχες παραπονο, στο ντουζ τον μικτη τον ειχες παντα στη μεση?

Δεν είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνω την ερώτηση, πάντα στην μέση πώς γίνεται να είναι ο μείκτης; Στην μέση εντελώς ποτέ δεν βγαίνει αρκετά ζεστό νερό για μπάνιο. Προς το ζεστό είναι, όσο αδειάζει τόσο πιο αριστερά το πας για να διατηρήσεις την θερμοκρασία που θες.

3 hours ago, MikhailBakurin said:

Όσον αφορά τον άλλο συμφορουμίτη, που τον ανησυχεί το σκέπασμα, μιλάμε για 5-7 ανόδους στην ταράτσα/ έτος. 1 για να τσεκάρεις υγρά - συντηρήσεις τον Οκτώβριο, 2 για να βάλεις-βγάλεις μερικό σκέπαστρο και 2-4, ανάλογα πόσες διακοπτόμενες διακοπές θα πας, για να κάνεις το σκέπαστρο πλήρες και ξανά μερικό. Δε βλέπω τη δυσκολία, αν 5-7 άνοδοι ταράτσας κατ' έτος εγγυώνται την επένδυσή σου για 15-20-25 χρόνια, εξασφαλίζουν σχεδόν πάντα διαθέσιμο ζεστό νερό και σου αφήνουν κάνα ψιλό στην τσέπη (100-120ε το χρόνο για 3μελή οικογένεια -> απόσβεση σε 7 έτη είχαν τα ερβνβ που αγοράσαμε όσοι προλάβαμε πριν φτάσει το χάηπ). Ίσα - ίσα, άμα έχεις παιδιά κοντά σε ή την εφηβεία, κάνουν άνετα αυτή τη δουλειά. Μου έρχονται στα διαμερίσματα τα Ευρωπαιάκια και δε μπορούν να κάνουν μια εξαέρωση καλοριφέρ άμα δε μπορώ να πάω. Μη γίνουν και τα δικά μας έτσι. 😛

Δεν βλέπεις τον λόγο γιατί κρίνεις αποκλειστικά με βάση τον εαυτό σου. Ορισμένοι ηλιακοί δεν είναι καν τοποθετημένοι σε ταράτσες, είναι σε κεραμοσκεπές ή άλλες κατασκευές στις οποίες πρέπει να κάνεις τον κασκαντέρ για να φτάσεις. Επίσης, δεν έχουν μόνο νέοι άνθρωποι ηλιακό, έχουν και ηλικιωμένοι που με το ζόρι αλλάζουν κανάλι στην τηλεόραση, δεν μπορείς να απαιτείς από τον καθένα να ξέρει να ελέγχει και να συμπληρώνει υγρά.

Και εν πάση περιπτώσει, η κουβέντα δεν αφορά το "αν παλιά τους έφτιαχναν καλύτερα". Είναι πρακτικό το πρόβλημα, και μάλιστα πολύ σοβαρό. Δεν ξέρω πώς προκύπτουν οι 5-7 άνοδοι που αναφέρεις, ο δικός μου πάντως πρόλαβε να δουλέψει 2-3 φορές σωστά και τον έχω μόλις 2 μήνες.

• Confused 1

2 ώρες πριν, liopyr είπε

Δεν είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνω την ερώτηση, πάντα στην μέση πώς γίνεται να είναι ο μείκτης; Στην μέση εντελώς ποτέ δεν βγαίνει αρκετά ζεστό νερό για μπάνιο. Προς το ζεστό είναι, όσο αδειάζει τόσο πιο αριστερά το πας για να διατηρήσεις την θερμοκρασία που θες.

Στον δικό μου αυτές τις μέρες με ηλιοφάνεια όλη μέρα ο μικτης είναι στην μέση, αν πάει προς το ζεστό έχω καεί, οπότε κάτι δεν δουλεύει σωστά στον δικό σου, έλεγξε τα νερά στο κλειστό κύκλωμα για αρχή. 

• Like 1

Δε νομίζω ότι αποτελεί μέτρο σύγκρισης η θέση του μείκτη, δεν είναι όλες οι μπαταρίες ίδιες, ούτε έχουν όλοι νερό με ίδια θερμοκρασία δικτύου.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, andreaspA said:

Στο internet συμβαινουν αυτα. Υπαρχουν ανθρωποι που το ψειριζουν. Μην εχεις την εντυπωση οτι ο νορμαλ καταναλωτης εκει εξω, κανει τιποτα απο ολα αυτα. Ουτε εγω δεν κανω τιποτα. Βαζω εναν ηλιακο, τον εχω 20 χρονια και μου φερνει ζεστο νερο. Σιγα μην ανεβοκατεβαινω στις ταρατσες και τις σκεπες να τσακιστω! :D

Συγχαρητήρια. Είναι σα να μου είπες "εγώ αναπνέω από τη μύτη" = ο ηλιακός δουλεύει. Αν το διάφραγμά σου είναι στραβό (κάνετε μπάνιο μια φορά τη βδομάδα) ή αν έχεις υπερτροφικές ρινικές κόγχες (κάνετε μπάνιο με 30 βαθμούς σφίγγοντας τα δόντια), δε μπορούμε να το ξέρουμε. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο, απλό και ξεκούραστο, πρότσεςς για να δώσεις μακροζωία και αποτελεσματικότητα σε ένα σύγχρονο ηλιακό: Σκέπασμα το καλοκαίρι, πλήρωση κλειστού Οκτώβριο - Νοέμβριο. Μπορεί να σου δουλέψει κι έτσι για 20 χρόνια, μπορεί να σου χαλάσει στα 5 και να βλαστημάς.

8 hours ago, liopyr said:

Δεν βλέπεις τον λόγο γιατί κρίνεις αποκλειστικά με βάση τον εαυτό σου. Ορισμένοι ηλιακοί δεν είναι καν τοποθετημένοι σε ταράτσες, είναι σε κεραμοσκεπές ή άλλες κατασκευές στις οποίες πρέπει να κάνεις τον κασκαντέρ για να φτάσεις. Επίσης, δεν έχουν μόνο νέοι άνθρωποι ηλιακό, έχουν και ηλικιωμένοι που με το ζόρι αλλάζουν κανάλι στην τηλεόραση, δεν μπορείς να απαιτείς από τον καθένα να ξέρει να ελέγχει και να συμπληρώνει υγρά.

Και εν πάση περιπτώσει, η κουβέντα δεν αφορά το "αν παλιά τους έφτιαχναν καλύτερα". Είναι πρακτικό το πρόβλημα, και μάλιστα πολύ σοβαρό. Δεν ξέρω πώς προκύπτουν οι 5-7 άνοδοι που αναφέρεις, ο δικός μου πάντως πρόλαβε να δουλέψει 2-3 φορές σωστά και τον έχω μόλις 2 μήνες.

Γι' αυτό φροντίζουμε και ενημερώνουμε τον κόσμο, να εγκαθιστά ηλιακό σε όσο πιο προσβάσιμο σημείο. Στην Αθήνα και οι 3 πολυκατοικίες που έχω υποψη, έχουν ασανσέρ ως τον 4ο + 6ο, που είναι η ταράτσα, οπότε ανεβαίνει εκεί και ένας σχεδόν ανήμπορος.

Τώρα, αν δε γίνεται να τον φτάσεις (που αυτό δεν είναι η περίπτωσή σου), σε αναλαμβάνει παιδί/εγγόνι ή κάποιος επαγγελματίας. Αλλιώς, υπάρχει και η επιλογή μικρός συλλέκτης - μεγάλο μπόιλερ. Πολύ δυσκολότερα θα σου ξετινάζεται το σύστημα, και αν μιλάμε για ηλικιωμένους ή ανήμπορους, η χρήση ΖΝΧ δεν είναι τόσο τακτική. Εγώ στη γιαγιά μου στην επαρχία, 92 ετών που μένει μόνη με περιστασιακή παρουσία βοηθητικής γυναίκας, θα έβαζα έναν 160λτ με 1-1,5 τμ πάνελ.

Για τη δική σου περίπτωση, είναι πολύ αδύναμος ο ήλιος τώρα και υπό γωνία κακή. Δες ως και αρχές Μαρτίου πώς θα πάει, πριν φωνάξεις επαγγελματία. Αν μπορείς πάντως να κάνεις μία μικρή πλήρωση κλειστού με 100-150εμελ σκετο απιονισμένο νερό (ένα ξεβίδωμα - βίδωμα είναι), να δεις αν θα τα πάρει, κακό δε θα κάνεις. Επίσης, αυτονόητο, καθάρισε συλλέκτες.

Επεξ/σία από MikhailBakurin
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, liopyr είπε

Για να βγαλω μια εικονα αν ηταν σε υπερθερμανση και εχασε υγρα ή εξαρχης υπολειτουργουσε..

6 ώρες πριν, phanispal είπε

Δε νομίζω ότι αποτελεί μέτρο σύγκρισης η θέση του μείκτη, δεν είναι όλες οι μπαταρίες ίδιες, ούτε έχουν όλοι νερό με ίδια θερμοκρασία δικτύου.

Με τα δεδομενα του ts αυτη ειναι η ερωτηση!  Αφου δεν μιλαμε με θερμοκρασιες..

9 ώρες πριν, liopyr είπε

Να ξερεις επειδη τον εβαλες τωρα αν τελικα δεν εχει καποια διαρροη και τα εχασε απο υπερθερμανση απο δω και περα κοιτα να εξαλειφεις το προβλημα γιατι το μποιλερ δεν θα σε βγαλει για πολλα χρονια αν τον αφησεις στην υπαρχουσα κατασταση!

Επεξ/σία από PLACEBO_89

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά σε όλα δίκιο έχετε αλλά η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Δηλαδή ούτε μπορείς πάνω σε έναν ηλιακό να βάλεις της Παναγίας τα μάτια και να ελέγχεις συνέχεια αν χάλασε κάτι αλλά ούτε και το αντίθετο.

Προσωπικά έχω βάλει μια καλή βαλβίδα ασφαλείας ,ένα δοχείο διαστολής κλειστού και σκεπάζω το καλοκαίρι τον έναν συλλέκτη ,καμιά φορά και ενάμιση όταν χτυπάει 45άρια καύσωνα.

Το δικό μου πρόβλημα είναι στο εξοχικό που πάμε και το μοιραζόμαστε δια τρία αδέρφια όταν πάω και φιλοξενώ φίλους με οικογένειες και πολλά παιδιά γιατί η μία οικογένεια είναι πολύτεκνη γίνεται της κακομοίρας.

Έτυχε μια φάση ένα καλοκαίρι που ήμασταν 12 σε άτομα με έναν ηλιακό 160/3.Μετα ήρθαν και τα πεθερικά μου συν δύο ακόμη.14 άτομα!! Ειχα παλαβωσει.Διαμαρτυρονταν για το ζνχ και μόνο που δεν πήρα ένα βαρέλι σιδερένιο να το βάζω στον ήλιο και με αντλία να τους καταβρεχω.Μονο τα πιτσιρίκια δεν διαμαρτύρονταν.Αναβα συνέχεια το ρεύμα αναγκαστικά για να τους ικανοποιήσω ολους που μετά μου ήρθε ένας λογαριασμός που ακόμη πληρώνω με δόσεις και έκανα ρύθμιση οφειλών.Αφηστε το νερό πόσο ήρθε λες και είχα καμία πισίνα.Ευτυχως αυτό πληρώθηκε δια τρία γιατί άλλοι πήγαιναν και δύο φορές μπάνιο στη θάλασσα πρωί και απόγευμα οπότε δύο ντους ο καθένας επί 14 άτομα σχεδόν!! Χωρια τα νερά για πότισμα,μαγείρεμα κλπ.

Δεν έφτανε ούτε για ζήτω μάγκες.Ποιος να πρώτοκάνει μπάνιο.Το σπίτι παλιό του 76  αλλά με πολλά δωμάτια,φτωχικο κάπως αλλά επειδή είναι της παλιάς εποχής έχει πολλούς χωρους και δωματια.Μικρα αλλά μπορείς να βάλεις και ραντζα έξτρα για πιτσιρικια.Και ο ηλιακός ειναι του 1997.

Για αυτό σκέφτηκα φέτος επειδή θα φιλοξενήσω κόσμο που δεν έχουν που να πάνε λίγες μέρες διακοπές για να μην ξαναπάθουμε το ίδιο να βάλω κάτι τέτοιο μιας και υπάρχει χώρος μεγάλος περιμετρικά του σπιτιού.Στην ταράτσα φοβάμαι να το βάλω λόγω βάρους και κινδύνου για στατικότητα.

https://www.skroutz.gr/s/16744295/Plastiki-Dexameni-Petrelaiou-Nerou-Kylindriki-Katakoryfi-Mayri-5000-Lt.html

Αυτό όμως πώς θα μπορούσα να το συνδέσω με τους εξωτερικούς χαλκοσωλήνες νερού που έχω;Πώς επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο;

Γιατί το να βάλω ένα διπλο τουμποραμα στο στόμιο της δεξαμενής και μια αντλία να τραβάει νερό δεν νομίζω να καταφέρω κάτι.

Τεχνικά μπορεί κάποιος να εξηγησει πώς μπορεί να επιτευχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα;

Να συνδέσω από το στόμιο της δεξαμενής τα τουμποραματα εκεί που είναι οι αναμονες του ηλιακού στους εξωτερικούς χαλκοσωλήνες του νερου και μετά τί;

Μην γελάσετε με το εγχείρημα.Ειναι ότι πιο πρόχειρο και φτηνο μπορώ να σκεφτώ σαν λυση για παλιό σπίτι που να ικανοποιήσει στο ελάχιστο οικογενειακούς φίλους και συγγενείς που δεν έχουν που να πάνε λιγες μέρες κάπου.

Ακόμα και να μην αποδώσει η δεξαμενή σε ζεστό νερό έστω ένα χλιαρό θα το βγάζει για να κάνουν ντους τόσα άτομα επί δύο φορές την ημέρα.

Είναι και τα περισσότερα πιτσιρίκια κορίτσια με μακριά μαλλιά και γίνεται μεγάλη κατανάλωση.

Για αυτό πολλές φορές εδώ μέσα σε όσους αμφιταλαντεύονται λέω παντα μην πηγαινετε ποτέ σε 160/3 αλλά σε 200/4 όταν έχετε πολλές γυναίκες σπίτι.Αλλωστε τα 160 λίτρα είναι 148 και τα 200 περιπου 188 καθαρά.

Ζήτω συγγνώμη για το σεντόνι...

Επεξ/σία από sonikk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...