liopyr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Έχω βάλει εδώ και μερικούς μήνες αυτόν τον ηλιακό. Δούλεψε στην αρχή για λίγες μέρες καλά, μετά χάλασε κάπως ο καιρός και το νερό ήταν χλιαρό. Το πρόβλημα είναι πως αυτές τις μέρες π.χ που έχει σχετικά υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα και μπόλικη ηλιοφάνεια, το νερό εξακολουθεί να είναι χλιαρό. Τον ηλιακό τον χτυπάει ο ήλιος περισσότερες από 3 ώρες στο σημείο που είναι τοποθετημένος. Είναι νορμαλ αυτό; Στο πατρικό μου ένας ηλιακός 30 ετών βγάζει καυτό νερό αυτές τις μέρες.. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από liopyr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
πάνοσ2 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, liopyr είπε Έχω βάλει εδώ και μερικούς μήνες αυτόν τον ηλιακό. Δούλεψε στην αρχή για λίγες μέρες καλά, μετά χάλασε κάπως ο καιρός και το νερό ήταν χλιαρό. Το πρόβλημα είναι πως αυτές τις μέρες π.χ που έχει σχετικά υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα και μπόλικη ηλιοφάνεια, το νερό εξακολουθεί να είναι χλιαρό. Τον ηλιακό τον χτυπάει ο ήλιος περισσότερες από 3 ώρες στο σημείο που είναι τοποθετημένος. Είναι νορμαλ αυτό; Στο πατρικό μου ένας ηλιακός 30 ετών βγάζει καυτό νερό αυτές τις μέρες.. Μήπως του κάνετε υχνή χρήση; Πρέπει να έχετε υπόψη Σας ότι, είμαστε στην πιο δύκολη περίοδο για τα ηλιακά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, liopyr είπε Έχω βάλει εδώ και μερικούς μήνες αυτόν τον ηλιακό. Spoiler Δούλεψε στην αρχή για λίγες μέρες καλά, μετά χάλασε κάπως ο καιρός και το νερό ήταν χλιαρό. Το πρόβλημα είναι πως αυτές τις μέρες π.χ που έχει σχετικά υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα και μπόλικη ηλιοφάνεια, το νερό εξακολουθεί να είναι χλιαρό. Τον ηλιακό τον χτυπάει ο ήλιος περισσότερες από 3 ώρες στο σημείο που είναι τοποθετημένος. Είναι νορμαλ αυτό; Στο πατρικό μου ένας ηλιακός 30 ετών βγάζει καυτό νερό αυτές τις μέρες.. Δες τα υγρά στο κλειστό Όταν λες περισσότερες από 3 ώρες Πότε ? 8 έως 11 , 10 έως 13 , 11 έως 15 ? Βάλε μια φωτο αν είναι εύκολο της εγκατάστασης ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 36 λεπτά πριν, liopyr είπε Έχω βάλει εδώ και μερικούς μήνες αυτόν τον ηλιακό. Δούλεψε στην αρχή για λίγες μέρες καλά, μετά χάλασε κάπως ο καιρός και το νερό ήταν χλιαρό. Το πρόβλημα είναι πως αυτές τις μέρες π.χ που έχει σχετικά υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα και μπόλικη ηλιοφάνεια, το νερό εξακολουθεί να είναι χλιαρό. Τον ηλιακό τον χτυπάει ο ήλιος περισσότερες από 3 ώρες στο σημείο που είναι τοποθετημένος. Είναι νορμαλ αυτό; Στο πατρικό μου ένας ηλιακός 30 ετών βγάζει καυτό νερό αυτές τις μέρες.. Εκει υπήρχε ηλιακος που δουλευε σωστα ή ειναι νέα εγκατάσταση, ρωτω μην εχει γινει καμια μ... στην εγκατασταση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, πάνοσ2 said: Μήπως του κάνετε υχνή χρήση; Πρέπει να έχετε υπόψη Σας ότι, είμαστε στην πιο δύκολη περίοδο για τα ηλιακά. Είμαστε 2 άτομα, χρησιμοποιούμε ζεστό νερό καθημερινά. 2 hours ago, hp8 said: Δες τα υγρά στο κλειστό Όταν λες περισσότερες από 3 ώρες Πότε ? 8 έως 11 , 10 έως 13 , 11 έως 15 ? Βάλε μια φωτο αν είναι εύκολο της εγκατάστασης ? Ο ήλιος τον χτυπάει από τις 12 μέχρι τις 4 το μεσημέρι. Πιο νωρίς ή πιο αργά δεν τον βλέπει ο ήλιος επειδή έχω ψηλά κτήρια γύρω. Θα ανεβάσω φωτό αύριο. Τα υγρά τι πρόβλημα να έχουν σε ηλιακό λίγων μηνών; 1 hour ago, NikosKallithea said: Εκει υπήρχε ηλιακος που δουλευε σωστα ή ειναι νέα εγκατάσταση, ρωτω μην εχει γινει καμια μ... στην εγκατασταση Είναι νέα εγκατάσταση, αλλά αν είχε γίνει κάτι λάθος στην εγκατάσταση δεν θα δούλευε από την αρχή. Στην αρχή όμως δούλεψε μερικές μέρες. Μετά χάλασε λίγο ο καιρός και το θεώρησα φυσιολογικό να μην ζεσταίνει, αλλά πλέον έχει αρκετά ζεστές μέρες με πολλή ηλιοφάνεια, νομίζω δεν δικαιολογείται να έχει χλιαρό νερό. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από liopyr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 18 λεπτά πριν, liopyr είπε Τα υγρά τι πρόβλημα να έχουν σε ηλιακό λίγων μηνών; Φυσιολογική απώλεια από το ασφαλιστικό λόγω υψηλών θερμοκρασιών τους προηγούμενους μήνες. Π.χ. 100ml ψυκτικού να χαθούν, υπάρχει μείωση στην απόδοση. Κάνε έναν έλεγχο στο κλειστό κύκλωμα και συμπλήρωσε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, liopyr είπε Είμαστε 2 άτομα, χρησιμοποιούμε ζεστό νερό καθημερινά. Ο ήλιος τον χτυπάει από τις 12 μέχρι τις 4 το μεσημέρι. Πιο νωρίς ή πιο αργά δεν τον βλέπει ο ήλιος επειδή έχω ψηλά κτήρια γύρω. Θα ανεβάσω φωτό αύριο. Τα υγρά τι πρόβλημα να έχουν σε ηλιακό λίγων μηνών; Είναι νέα εγκατάσταση, αλλά αν είχε γίνει κάτι λάθος στην εγκατάσταση δεν θα δούλευε από την αρχή. Στην αρχή όμως δούλεψε μερικές μέρες. Μετά χάλασε λίγο ο καιρός και το θεώρησα φυσιολογικό να μην ζεσταίνει, αλλά πλέον έχει αρκετά ζεστές μέρες με πολλή ηλιοφάνεια, νομίζω δεν δικαιολογείται να έχει χλιαρό νερό. Δηλαδη απο αρχικη κατασταση χλιαρο με ηλιοφανεια δοκιμαζεις στις 4-5 το απογευμα και δεν βλεπεις διαφορα στην θερμοκρασια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 50 minutes ago, PLACEBO_89 said: Δηλαδη απο αρχικη κατασταση χλιαρο με ηλιοφανεια δοκιμαζεις στις 4-5 το απογευμα και δεν βλεπεις διαφορα στην θερμοκρασια? Έχει κάποια διαφορά, ανάλογα και την μέρα. Όχι όμως αρκετό για να κάνεις μπάνιο, δηλαδή αν έχει πολύ καλή μέρα όπως σήμερα φτάνει στην θερμοκρασία που κάνεις μπάνιο οριακά αν έχεις την μπαταρία φουλ στο ζεστό, που σημαίνει πως θα αδειάσει γρήγορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, liopyr είπε Ο ήλιος τον χτυπάει από τις 12 μέχρι τις 4 το μεσημέρι. Πιο νωρίς ή πιο αργά δεν τον βλέπει ο ήλιος επειδή έχω ψηλά κτήρια γύρω. Θα ανεβάσω φωτό αύριο. Αυτό το έχεις τσεκάρει το χειμώνα ή άλλη εποχή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου To έχω τσεκάρει αυτές τις μέρες που είχε ήλιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 27 λεπτά πριν, liopyr είπε Έχει κάποια διαφορά, ανάλογα και την μέρα. Όχι όμως αρκετό για να κάνεις μπάνιο, δηλαδή αν έχει πολύ καλή μέρα όπως σήμερα φτάνει στην θερμοκρασία που κάνεις μπάνιο οριακά αν έχεις την μπαταρία φουλ στο ζεστό, που σημαίνει πως θα αδειάσει γρήγορα. Χθες το βραδυ μικρη ποσοτητα/δοντια/προσωπο μου εδινε χλιαρο προς ζεστο ας πουμε γυρω στους 28β. Σημερα στις 16.00 που εγινε πλουσιο ντουζ 38-40β ηταν απο τη μεση προς το ζεστο 2/5 ενω στα τελειωματα για να διατηρησω τη θερμοκρασια με αναγκασε να το παω στα 3/5 Εχω μετρησει με μελος μας(βιολαρη 160/2.5 παλιο απορροφητη strip) και δεν ειχαμε μεγαλη διαφορα στις θερμοκρασιες! Κοιτα τα υγρα του κλειστου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2 hours ago, PLACEBO_89 said: Χθες το βραδυ μικρη ποσοτητα/δοντια/προσωπο μου εδινε χλιαρο προς ζεστο ας πουμε γυρω στους 28β. Σημερα στις 16.00 που εγινε πλουσιο ντουζ 38-40β ηταν απο τη μεση προς το ζεστο 2/5 ενω στα τελειωματα για να διατηρησω τη θερμοκρασια με αναγκασε να το παω στα 3/5 Εχω μετρησει με μελος μας(βιολαρη 160/2.5 παλιο απορροφητη strip) και δεν ειχαμε μεγαλη διαφορα στις θερμοκρασιες! Κοιτα τα υγρα του κλειστου.. Αυτή είναι δουλειά που πρέπει να την κάνει ο χρήστης π.χ; Δεν θέλω να κάνω πειράματα σε κάτι που δεν γνωρίζω, ούτε χρόνο έχω, ούτε όρεξη να πω την αλήθεια, και αν γίνει κάτι λάθος δεν θέλω να χάσω κάποια εγγύηση. Θα τους πάρω τηλέφωνο να έρθουν να το δουν και να το φτιάξουν, δεν είναι λογικό κάθε 2 μήνες να χάνει τα υγρά του ένας ηλιακός. Όταν τον εγκατέστησαν μου είπαν πως θα χρειαστεί service σε 2 χρόνια. Ακόμα και αυτό μου φάνηκε υπερβολή, αλλά είπα οκ. Αυτός πρόλαβε να ζεστάνει 2-3 φορές όλες κι όλες, και από τότε τον λειτουργώ μόνο με ρεύμα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, liopyr είπε Αυτή είναι δουλειά που πρέπει να την κάνει ο χρήστης π.χ; Δεν θέλω να κάνω πειράματα σε κάτι που δεν γνωρίζω, ούτε χρόνο έχω, ούτε όρεξη να πω την αλήθεια, και αν γίνει κάτι λάθος δεν θέλω να χάσω κάποια εγγύηση. Θα τους πάρω τηλέφωνο να έρθουν να το δουν και να το φτιάξουν, δεν είναι λογικό κάθε 2 μήνες να χάνει τα υγρά του ένας ηλιακός. Όταν τον εγκατέστησαν μου είπαν πως θα χρειαστεί service σε 2 χρόνια. Ακόμα και αυτό μου φάνηκε υπερβολή, αλλά είπα οκ. Αυτός πρόλαβε να ζεστάνει 2-3 φορές όλες κι όλες, και από τότε τον λειτουργώ μόνο με ρεύμα.. Κοιτα αν απο τοτε που τον εβαλες ανεβαζε θερμοκρασιες(καυτο) και εσυ δεν τραβουσες καθε μερα τα λιτρα που επρεπε για να τον ανακουφισεις σιγουρα εχει χασει υγρα! Αν ειναι απο αυτο προτεινω να σου βαλουν πιο χαμηλο σε μπαρ ασφαλιστικο απο αυτο που εχει και μια φουσκα στο κλειστο! Μετα ομως αναλογα τις συνθηκες μπορει να χανεις καποια λιτρα νερο την ημερα απο το ασφαλιστικο(ταρατσα νερα) απο την αλλη προστατευεις το μποιλερ συν οτι δεν θα χανεις υγρα του κλειστου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 8 hours ago, PLACEBO_89 said: Κοιτα αν απο τοτε που τον εβαλες ανεβαζε θερμοκρασιες(καυτο) και εσυ δεν τραβουσες καθε μερα τα λιτρα που επρεπε για να τον ανακουφισεις σιγουρα εχει χασει υγρα! Αν ειναι απο αυτο προτεινω να σου βαλουν πιο χαμηλο σε μπαρ ασφαλιστικο απο αυτο που εχει και μια φουσκα στο κλειστο! Μετα ομως αναλογα τις συνθηκες μπορει να χανεις καποια λιτρα νερο την ημερα απο το ασφαλιστικο(ταρατσα νερα) απο την αλλη προστατευεις το μποιλερ συν οτι δεν θα χανεις υγρα του κλειστου! Θα το ρωτήσω αυτό που μου είπες. Πάντως μου φαίνεται τελείως παράλογο όλο αυτό. Δηλαδή αν λείψω 3ήμερο το καλοκαίρι θα πρέπει να αφήσω κλειδιά σε κάποιον να έρχεται να ανοίγει το νερό; Ή να ανεβαίνω κάθε φορά στην ταράτσα να βάζω κουβέρτα; Υποτίθεται έβαλα ηλιακό για ευκολία, όχι να του κάνω baby sitting. Στο προηγούμενο σπίτι που έμενα υπήρχε ηλιακός σχετικά καινούριος (2ετίας), δεν ασχολήθηκα ποτέ μαζί του και δούλευε μια χαρά. Και ήταν και σε σημείο που τον χτυπούσε όλη μέρα ο ήλιος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 22 λεπτά πριν, liopyr είπε Θα το ρωτήσω αυτό που μου είπες. Πάντως μου φαίνεται τελείως παράλογο όλο αυτό. Δηλαδή αν λείψω 3ήμερο το καλοκαίρι θα πρέπει να αφήσω κλειδιά σε κάποιον να έρχεται να ανοίγει το νερό; Ή να ανεβαίνω κάθε φορά στην ταράτσα να βάζω κουβέρτα; Υποτίθεται έβαλα ηλιακό για ευκολία, όχι να του κάνω baby sitting. Στο προηγούμενο σπίτι που έμενα υπήρχε ηλιακός σχετικά καινούριος (2ετίας), δεν ασχολήθηκα ποτέ μαζί του και δούλευε μια χαρά. Και ήταν και σε σημείο που τον χτυπούσε όλη μέρα ο ήλιος. Μην ακους εχω εχω ηλιακο του πατέρα μου 30 χρονια και λειτουργεί μια χαρα, ουτε κουβέρτες ουτε τίποτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα