geodimis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 16 hours ago, chios said: https://ibb.co/ZdWScXY https://ibb.co/0ZP4GFy Σε καινούργιο ηλιακό μαλτέζος που μπήκε το καλοκαίρι με το πρόγραμμα μου έχει παρουσιάσει αυτήν την υγρασία εσωτερικά στο γιαλί, έχω μιλήσει με την εταιρεία για το θέμα και η οδηγίες είναι να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι στις ζέστες και να βγάλω κάτι τάπες αερισμού που έχει ώστε να φύγει η υγρασία, πιθανό μου είπαν ότι έχει υγρασία η μόνωση και την βγάζει τώρα. Να πω ότι ο ηλιακός το νερό το ζεσταίνει πάρα πολύ σε μέρες ηλιοφάνειας δεν έχω παράπονο σε αυτό, έχει τύχει σε κάποιον άλλον τέτοια περίπτωση και πως πρέπει να το χειριστώ; Φοβάμαι μελλοντική ζημιά λόγο της υγρασίας. Κλασικό πρόβλημα αποθήκευσης σε εξωτερικό απροστάτευτο χώρο του συλλέκτη ΠΡΙΝ την εγκατάσταση ή ακόμα και ΠΡΙΝ την πώληση. Πολύ συχνό φαινόμενο από το καλοκαίρι και μετά που τρέξαν τα κουπόνια και η εγκατάσταση γινόταν πολλές μέρες μετά την παράδοση -κι εγκατάλειψη όπως όπως- του συλλέκτη στην ταράτσα, λόγω φόρτου εργασίας των εγκαταστατών. 1
πάνοσ2 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, geodimis είπε Κλασικό πρόβλημα αποθήκευσης σε εξωτερικό απροστάτευτο χώρο του συλλέκτη ΠΡΙΝ την εγκατάσταση ή ακόμα και ΠΡΙΝ την πώληση. Πολύ συχνό φαινόμενο από το καλοκαίρι και μετά που τρέξαν τα κουπόνια και η εγκατάσταση γινόταν πολλές μέρες μετά την παράδοση -κι εγκατάλειψη όπως όπως- του συλλέκτη στην ταράτσα, λόγω φόρτου εργασίας των εγκαταστατών. Συνήθως είναι ότι η μόνωση που έρχεται με φορτηγό από Τουρκία, μαζεύει υγρασία και την βγάζει αργότερα. 2 1
Aurumnus Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 On 27/12/2023 at 16:05, villasg said: Επισης και καποια κολπα , παλιος εγκαταστατης εδω στην κεντρικη ευβοια μου ειχε πει οτι δεν τους βαζει να "κοιτανε" ακριβως νοτο αλλα νοτο και λιγο προς ανατολικα ωστε το χειμωνα να "βλεπει" πιο πολυ ωρα ηλιο !!! Το ίδιο κάνουν και στα φωτοβολταϊκά, όπου μπορούν.
sonikk Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε Συνήθως είναι ότι η μόνωση που έρχεται με φορτηγό από Τουρκία, μαζεύει υγρασία και την βγάζει αργότερα. Έχω δύο συλλέκτες ηλιακού εδώ και έξι μηνες αποθηκευμένους με τα νάυλον σε διαμέρισμα μέσα που ειναι κενό και δεν χρησιμοποιειται διότι λόγω ανακαίνισης δεν τοποθετήθηκαν ακόμη.Λες να βγάλουν προβλημα κατά την τοποθέτηση του ηλιακού; Καλή χρονιά σε όλους εδώ μεσα να ευχηθώ! Υγεία,χαρά,αγάπη,ειρήνη για όλο τον κόσμο! Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2023 από sonikk
πάνοσ2 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 12 ώρες πριν, sonikk είπε Έχω δύο συλλέκτες ηλιακού εδώ και έξι μηνες αποθηκευμένους με τα νάυλον σε διαμέρισμα μέσα που ειναι κενό και δεν χρησιμοποιειται διότι λόγω ανακαίνισης δεν τοποθετήθηκαν ακόμη.Λες να βγάλουν προβλημα κατά την τοποθέτηση του ηλιακού; Καλή χρονιά σε όλους εδώ μεσα να ευχηθώ! Υγεία,χαρά,αγάπη,ειρήνη για όλο τον κόσμο! Χρόνια Πολλά!!! Δεν ξέρω αν θα βγάλουν πρόβλημα. 1
takis1964 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 3 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε Χρόνια Πολλά!!! Δεν ξέρω αν θα βγάλουν πρόβλημα. οχι ,τα μαγαζια εξαλλου στις αποθηκες τα εχουν μεχρι να πουληθουν 1 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 Ρε παιδια τι ειναι αυτα που διαβαζω.. Αν δεν εχει διαρροη ευθυνεται ο εξαερισμος του συλλεκτη.. Αυτο ομως που με πειραζει ειναι που ψαχνουμε να βρουμε την αιτια σε ενα προιον επωνυμο/ακριβο αντι να δωσουμε βαρυτητα στο support! Σε αλλη περιπτωση αν ηταν εταιρια που δεν την ξερει η μανα της θα λεγαμε τα κλασικα.. Συγνωμη αλλα αυτα μου βγαζουν κομπλεξ και συνεπως τασεις μαζοχισμου! 1
georbap Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 Μετά το πρώτο ερώτημα που είχα κάνει σχετικά με την επιλογή ηλιακού και κυρίως ως προς την επιλογή κατασκευαστή , ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να μου μεταφέρουν την εμπειρία τους με συγκεκριμένα μοντέλα. Βέβαια και έχοντας ήδη στο μυαλό μου κάποιες συγκεκριμένες εταιρίες ηλιακών , διαβάζοντας όλο σχεδόν το thread (ούτε πανελλήνιες να έδινα) ομολογώ πως δεν έχω κατασταλάξει στα χαρακτηριστικά που θέλω να έχει. Η λογική λοιπόν και σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει εδώ, για 4 άτομα (2 μωρά) θα πρέπει να κινηθώ για 200/4. Σωστά; Βέβαια από την εμπειρία μου με έναν 160/2.5 που έχουμε τώρα που διαμένουμε στο ενοίκιο (ο νέος θα μπει σε δικό μας υπό ανακαίνιση σπίτι) , έχω διαπιστώσει το εξής. Για το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου πλην του τετραμήνου Νοέμβριος- Φλεβάρης έχουμε επάρκεια σε ΖΝΧ , ενώ στο ανωτέρω τετράμηνο με λίγο προσοχή ανάβουμε περιστασιακά την αντίσταση και κυρίως σε μέρες με ολοήμερη συννεφιά. Εδώ λοιπόν το ερώτημά μου είναι τα εξής ; Αξίζει να πάω σε μεγαλύτερης χωρητικότητας δοχείο εφόσον τις "δύσκολες" ημέρες θα χρειαστεί έτσι και αλλιώς η αντίσταση και γενικά η κατανάλωση σε ρεύμα θα είναι μεγαλύτερη εφόσον μιλάμε για μεγαλύτερη ποσότητα νερού; Είναι τελείως λάθος το σκεπτικό ότι ένας 160/3 θα ήταν καλύτερη επιλογή βάση όσων ανέφερα παραπάνω; Επίσης μια ερώτηση σχετικά με τους συλλέκτες. Αξίζει η διαφορά της τάξεως των σχεδόν 400€ για μοντέλο με glass/ral και απλούς συλλέκτες , σε σχέση με ένα glass/inox με συλλέκτες navi; Μεταξύ των δύο συστημάτων υπάρχει αξιόλογη διαφορά στην απόδοση πέραν της οποίας διαφοράς σε επίπεδο αξιοπιστίας;
PLACEBO_89 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 21 ώρες πριν, sonikk είπε Έχω δύο συλλέκτες ηλιακού εδώ και έξι μηνες αποθηκευμένους με τα νάυλον σε διαμέρισμα μέσα που ειναι κενό και δεν χρησιμοποιειται διότι λόγω ανακαίνισης δεν τοποθετήθηκαν ακόμη.Λες να βγάλουν προβλημα κατά την τοποθέτηση του ηλιακού; Καλή χρονιά σε όλους εδώ μεσα να ευχηθώ! Υγεία,χαρά,αγάπη,ειρήνη για όλο τον κόσμο! Οχι γιατι να βγαλουν? Ειναι κατασκευασμενοι για εξωτερικες συνθηκες.. θα βγαλουν ζημια εκει που τους εχεις?! 1
MikhailBakurin Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 9 minutes ago, georbap said: Μετά το πρώτο ερώτημα που είχα κάνει σχετικά με την επιλογή ηλιακού και κυρίως ως προς την επιλογή κατασκευαστή , ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να μου μεταφέρουν την εμπειρία τους με συγκεκριμένα μοντέλα. Βέβαια και έχοντας ήδη στο μυαλό μου κάποιες συγκεκριμένες εταιρίες ηλιακών , διαβάζοντας όλο σχεδόν το thread (ούτε πανελλήνιες να έδινα) ομολογώ πως δεν έχω κατασταλάξει στα χαρακτηριστικά που θέλω να έχει. Η λογική λοιπόν και σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει εδώ, για 4 άτομα (2 μωρά) θα πρέπει να κινηθώ για 200/4. Σωστά; Βέβαια από την εμπειρία μου με έναν 160/2.5 που έχουμε τώρα που διαμένουμε στο ενοίκιο (ο νέος θα μπει σε δικό μας υπό ανακαίνιση σπίτι) , έχω διαπιστώσει το εξής. Για το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου πλην του τετραμήνου Νοέμβριος- Φλεβάρης έχουμε επάρκεια σε ΖΝΧ , ενώ στο ανωτέρω τετράμηνο με λίγο προσοχή ανάβουμε περιστασιακά την αντίσταση και κυρίως σε μέρες με ολοήμερη συννεφιά. Εδώ λοιπόν το ερώτημά μου είναι τα εξής ; Αξίζει να πάω σε μεγαλύτερης χωρητικότητας δοχείο εφόσον τις "δύσκολες" ημέρες θα χρειαστεί έτσι και αλλιώς η αντίσταση και γενικά η κατανάλωση σε ρεύμα θα είναι μεγαλύτερη εφόσον μιλάμε για μεγαλύτερη ποσότητα νερού; Είναι τελείως λάθος το σκεπτικό ότι ένας 160/3 θα ήταν καλύτερη επιλογή βάση όσων ανέφερα παραπάνω; Επίσης μια ερώτηση σχετικά με τους συλλέκτες. Αξίζει η διαφορά της τάξεως των σχεδόν 400€ για μοντέλο με glass/ral και απλούς συλλέκτες , σε σχέση με ένα glass/inox με συλλέκτες navi; Μεταξύ των δύο συστημάτων υπάρχει αξιόλογη διαφορά στην απόδοση πέραν της οποίας διαφοράς σε επίπεδο αξιοπιστίας; Καλή χρονιά, ώρα να ξαναδώσουμε 2 σταθερές που έχουν ξανα-ειπωθεί: 1) Η διαφορά απόδοσης συλλεκτών έχει ρόλο, αλλά αμελητέο μπρος στο μέγεθός τους. Ο καλύτερος συλλέκτης της αγοράς αποδίδει 100-200βαττ/τμ. καλύτερα από έναν του συρμού. Αυτή τη διαφορά, την υπερ-διπλοκαλύπτεις με 0,5 πάνω Τ.Μ. επιφάνειας στον συλλέκτη του συρμού. Ο μόνος λόγος να πας ντε μου και καλά στον "καλό" συλλέκτη, είναι αν έχεις πιεστικότατο πρόβλημα χώρου, οπότε πας στην καλύτερη απόδοση για τα λίγα τ.μ. που "δικαιούσαι". 2) Τα 200 λίτρα είναι το sweet spot γιατί δεν έχεις απλώς παραπάνω νερό, αλλά αυτό "σπάει" και δυσκολότερα από το νεοεισερχόμενο κρύο. Το χειμώνα, στα 160 λίτρα 45 βαθμών, με 1-2 γρήγορα ντους, το νερό έχει πέσει στους 30, που πολλοί δεν αντέχουν. Αν είχες 200 λίτρα, θα έβγαζες και 3ο ντους, που είναι διαφορά αισθητή, καθώς ο Μ.Ο. της οικογένειας θα πάει προς το 3 όσο μεγαλώνουν τα μωρά. Επίσης, ένα ηλιακό σύστημα οποιουδήποτε είδους, αγοράζεται με γνώμονα την επίτευξη απόδοσης στα "κακά" του ήλιου, δηλαδή Δεκέμβριο - Ιανουάριο - (Φεβρουάριο). Τον Ιούνιο, στο 70% της χώρας, κάνεις μια χαρά μπανάκια αν βάλεις ένα μαύρο ντεπόζιτο στην ταράτσα, δε χρειάζεσαι ηλιακό. Οπότε ναι, για μένα η μικρή διαφορά κόστους των 200 από τα 160, δικαιολογεί να πας για την Α' επιλογή, καθώς θα υπάρξουν αρκετές έξτρα μέρες στη διάρκεια ζωής του ηλιακού, που μία αντίσταση θα άναβε με 160, αλλά δε θα ανάψει. Το λέω καθαρά οικονομικά, γιατί αν βάλουμε τον παράγοντα άνεση - οικολογία - διαθεσιμότητα ΖΝΧ, τότε σίγουρα το 200/4 κερδίζει, χωρίς πολλούς - πολλούς υπολογισμούς. 1
georbap Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε Καλή χρονιά, ώρα να ξαναδώσουμε 2 σταθερές που έχουν ξανα-ειπωθεί: 1) Η διαφορά απόδοσης συλλεκτών έχει ρόλο, αλλά αμελητέο μπρος στο μέγεθός τους. Ο καλύτερος συλλέκτης της αγοράς αποδίδει 100-200βαττ/τμ. καλύτερα από έναν του συρμού. Αυτή τη διαφορά, την υπερ-διπλοκαλύπτεις με 0,5 πάνω Τ.Μ. επιφάνειας στον συλλέκτη του συρμού. Ο μόνος λόγος να πας ντε μου και καλά στον "καλό" συλλέκτη, είναι αν έχεις πιεστικότατο πρόβλημα χώρου, οπότε πας στην καλύτερη απόδοση για τα λίγα τ.μ. που "δικαιούσαι". 2) Τα 200 λίτρα είναι το sweet spot γιατί δεν έχεις απλώς παραπάνω νερό, αλλά αυτό "σπάει" και δυσκολότερα από το νεοεισερχόμενο κρύο. Το χειμώνα, στα 160 λίτρα 45 βαθμών, με 1-2 γρήγορα ντους, το νερό έχει πέσει στους 30, που πολλοί δεν αντέχουν. Αν είχες 200 λίτρα, θα έβγαζες και 3ο ντους, που είναι διαφορά αισθητή, καθώς ο Μ.Ο. της οικογένειας θα πάει προς το 3 όσο μεγαλώνουν τα μωρά. Επίσης, ένα ηλιακό σύστημα οποιουδήποτε είδους, αγοράζεται με γνώμονα την επίτευξη απόδοσης στα "κακά" του ήλιου, δηλαδή Δεκέμβριο - Ιανουάριο - (Φεβρουάριο). Τον Ιούνιο, στο 70% της χώρας, κάνεις μια χαρά μπανάκια αν βάλεις ένα μαύρο ντεπόζιτο στην ταράτσα, δε χρειάζεσαι ηλιακό. Οπότε ναι, για μένα η μικρή διαφορά κόστους των 200 από τα 160, δικαιολογεί να πας για την Α' επιλογή, καθώς θα υπάρξουν αρκετές έξτρα μέρες στη διάρκεια ζωής του ηλιακού, που μία αντίσταση θα άναβε με 160, αλλά δε θα ανάψει. Το λέω καθαρά οικονομικά, γιατί αν βάλουμε τον παράγοντα άνεση - οικολογία - διαθεσιμότητα ΖΝΧ, τότε σίγουρα το 200/4 κερδίζει, χωρίς πολλούς - πολλούς υπολογισμούς. Καλή χρονιά και σε σένα φίλε μου ! Κατατοπιστικότατος στην απάντηση σου και ευχαριστώ. Να συμπληρώσω κάποιες απορίες για να φύγουν και οι τελευταίοι προβληματισμοί. Κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας-χρήσης που ανέπτυξες , αλλά πέραν του ότι το νερό στο 200αρι σπάει δυσκολότερα , το 160αρι στις ίδιες συνθήκες δεν θα έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία ΖΝΧ δεδομένου ότι μιλάμε για μικρότερη ποσότητα νερού ή αυτό καλύπτεται με την μεγαλύτερη επιφάνεια συλλέκτη στο 200αρι ; Το καλοκαίρι δεδομένου βέβαια του απαραίτητου σκεπάσματος στον συλλέκτη , το 200/4 δεν θα δέχεται αρκετά μεγαλύτερες πιέσεις λόγω μη κατανάλωσης του ΖΝΧ ; Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2024 από georbap
PLACEBO_89 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, georbap είπε Μετά το πρώτο ερώτημα που είχα κάνει σχετικά με την επιλογή ηλιακού και κυρίως ως προς την επιλογή κατασκευαστή , ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να μου μεταφέρουν την εμπειρία τους με συγκεκριμένα μοντέλα. Βέβαια και έχοντας ήδη στο μυαλό μου κάποιες συγκεκριμένες εταιρίες ηλιακών , διαβάζοντας όλο σχεδόν το thread (ούτε πανελλήνιες να έδινα) ομολογώ πως δεν έχω κατασταλάξει στα χαρακτηριστικά που θέλω να έχει. Η λογική λοιπόν και σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει εδώ, για 4 άτομα (2 μωρά) θα πρέπει να κινηθώ για 200/4. Σωστά; Βέβαια από την εμπειρία μου με έναν 160/2.5 που έχουμε τώρα που διαμένουμε στο ενοίκιο (ο νέος θα μπει σε δικό μας υπό ανακαίνιση σπίτι) , έχω διαπιστώσει το εξής. Για το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου πλην του τετραμήνου Νοέμβριος- Φλεβάρης έχουμε επάρκεια σε ΖΝΧ , ενώ στο ανωτέρω τετράμηνο με λίγο προσοχή ανάβουμε περιστασιακά την αντίσταση και κυρίως σε μέρες με ολοήμερη συννεφιά. Εδώ λοιπόν το ερώτημά μου είναι τα εξής ; Αξίζει να πάω σε μεγαλύτερης χωρητικότητας δοχείο εφόσον τις "δύσκολες" ημέρες θα χρειαστεί έτσι και αλλιώς η αντίσταση και γενικά η κατανάλωση σε ρεύμα θα είναι μεγαλύτερη εφόσον μιλάμε για μεγαλύτερη ποσότητα νερού; Είναι τελείως λάθος το σκεπτικό ότι ένας 160/3 θα ήταν καλύτερη επιλογή βάση όσων ανέφερα παραπάνω; Επίσης μια ερώτηση σχετικά με τους συλλέκτες. Αξίζει η διαφορά της τάξεως των σχεδόν 400€ για μοντέλο με glass/ral και απλούς συλλέκτες , σε σχέση με ένα glass/inox με συλλέκτες navi; Μεταξύ των δύο συστημάτων υπάρχει αξιόλογη διαφορά στην απόδοση πέραν της οποίας διαφοράς σε επίπεδο αξιοπιστίας; Στα 160/3 με ελαχιστη χρηση θα ειναι πιο ευαλωτος στην υπερθερμανση! Οποτε 200/3 και χρηση ηλεκτρ. θερμ.
MikhailBakurin Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 43 minutes ago, georbap said: Καλή χρονιά και σε σένα φίλε μου ! Κατατοπιστικότατος στην απάντηση σου και ευχαριστώ. Να συμπληρώσω κάποιες απορίες για να φύγουν και οι τελευταίοι προβληματισμοί. Κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας-χρήσης που ανέπτυξες , αλλά πέραν του ότι το νερό στο 200αρι σπάει δυσκολότερα , το 160αρι στις ίδιες συνθήκες δεν θα έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία ΖΝΧ δεδομένου ότι μιλάμε για μικρότερη ποσότητα νερού ή αυτό καλύπτεται με την μεγαλύτερη επιφάνεια συλλέκτη στο 200αρι ; Το καλοκαίρι δεδομένου βέβαια του απαραίτητου σκεπάσματος στον συλλέκτη , το 200/4 δεν θα δέχεται αρκετά μεγαλύτερες πιέσεις λόγω μη κατανάλωσης του ΖΝΧ ; Για το χειμώνα, που μας απασχολεί, το καλοκαίρι σκεπάζεις και λύνεις όποια προβλήματα ανακύψουν, δεν υπάρχει κάτι άλλο: Σκέψου ότι τα 3τμ συλλέκτη θα αποθηκεύσουν όντως την ίδια ενέργεια και στα 160 και στα 200 λίτρα νερό. Οπότε όντως θα έχεις χαμηλότερη τελική. ΑΛΛΑ, την κατανάλωση αυτής της ενέργειας (τράβηγμα ΖΝΧ για ντους ή ό,τι άλλο), την κάνεις αργότερα. Για ένα μπάνιο 30 λίτρων, τα "βαττ ανά λίτρο" που αναλογούν στα 200, είναι λιγότερα από τα 160. Οπότε, με τον 200 "κατανέμεις" καλύτερα την αποθήκευση ενέργειας, που είναι επί της ουσίας ο ηλιακός σου. Με πιο απλά λόγια, θα έχεις μεν χαμηλότερη θερμοκρασία νερού, αλλά αυτή θα πέφτει δυσκολότερα από ότι στα 160, αρκετά δυσκολότερα ώστε να αξίζουν τα 200. 1
georbap Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 58 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε Για το χειμώνα, που μας απασχολεί, το καλοκαίρι σκεπάζεις και λύνεις όποια προβλήματα ανακύψουν, δεν υπάρχει κάτι άλλο: Σκέψου ότι τα 3τμ συλλέκτη θα αποθηκεύσουν όντως την ίδια ενέργεια και στα 160 και στα 200 λίτρα νερό. Οπότε όντως θα έχεις χαμηλότερη τελική. ΑΛΛΑ, την κατανάλωση αυτής της ενέργειας (τράβηγμα ΖΝΧ για ντους ή ό,τι άλλο), την κάνεις αργότερα. Για ένα μπάνιο 30 λίτρων, τα "βαττ ανά λίτρο" που αναλογούν στα 200, είναι λιγότερα από τα 160. Οπότε, με τον 200 "κατανέμεις" καλύτερα την αποθήκευση ενέργειας, που είναι επί της ουσίας ο ηλιακός σου. Με πιο απλά λόγια, θα έχεις μεν χαμηλότερη θερμοκρασία νερού, αλλά αυτή θα πέφτει δυσκολότερα από ότι στα 160, αρκετά δυσκολότερα ώστε να αξίζουν τα 200. Ευχαριστώ και πάλι!!! Άρα κοιτάζω στα 200 και ξεκινάω ψάξιμο. 2
haris_216 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2024 Στις 30/12/2023 στις 8:57 ΠΜ, chios είπε https://ibb.co/ZdWScXY https://ibb.co/0ZP4GFy Σε καινούργιο ηλιακό μαλτέζος που μπήκε το καλοκαίρι με το πρόγραμμα μου έχει παρουσιάσει αυτήν την υγρασία εσωτερικά στο γιαλί, έχω μιλήσει με την εταιρεία για το θέμα και η οδηγίες είναι να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι στις ζέστες και να βγάλω κάτι τάπες αερισμού που έχει ώστε να φύγει η υγρασία, πιθανό μου είπαν ότι έχει υγρασία η μόνωση και την βγάζει τώρα. Να πω ότι ο ηλιακός το νερό το ζεσταίνει πάρα πολύ σε μέρες ηλιοφάνειας δεν έχω παράπονο σε αυτό, έχει τύχει σε κάποιον άλλον τέτοια περίπτωση και πως πρέπει να το χειριστώ; Φοβάμαι μελλοντική ζημιά λόγο της υγρασίας. Μέρες που είναι έδωσες μεγάλη χαρά σε "κάποιους" εδώ μέσα αναφέροντας πρόβλημα σε επώνυμο ηλιακό 😀 (έχουν κάποιες αντιπάθειες σε επώνυμες εταιρίες, με εξαίρεση τη δική τους) Πέρα όμως από τις "κακιούλες" μου που δεν σε αφορούν έχω να σου πω, με βάση τις όποιες γνώσεις/εμπειρίες μου, ότι : Η διαφοροποίηση που υπάρχει στην υγροποίηση (θολούρα) ανάμεσα στις δύο φωτογραφίες που λήφθηκαν διαφορετική ώρα δείχνει ότι ισχύει αυτό που σου ανέφερε η εταιρία, ότι δηλαδή ενδέχεται να φύγει η υγρασία. Με δεδομένο δε ότι όπως λες έχεις απόδοση ίσως κάποιος να το άφηνε ως έχει. Από την άλλη όμως, με voucher και μετρητά πλήρωσες ένα προϊόν full price και άρα μπορείς/πρέπει να έχεις την απαίτηση να είναι άψογο. Προσωπικά, ακόμα και αν ήταν μόνο αισθητικό το θέμα (δηλαδή να μην επηρεάζει την απόδοση) θα ζητούσα να αποκατασταθεί/αλλαχτεί και ο συλλέκτης και να είναι όπως όλοι οι υπόλοιποι. Σίγουρα η εικόνα του συλλέκτη σου δεν είναι η "σωστή" Τέλος αναφορικά με τον πάνω σωλήνα που συνδέεται με τον συλλέκτη (αυτόν που "φεύγει" αριστερά) δεν θα έπρεπε να κάνει την κούρμπα που κάνει προς τα πάνω αλλά θα έπρεπε να κατεβαίνει πιο ευθεία προς το συλλέκτη. Ακόμα και να μην παίζει τόσο μεγάλη σημασία στη ροή του υγρού, προφανώς δεν είναι το καλύτερο σενάριο (αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με τον κατασκευαστή αλλά με τον εγκαταστάτη) Στις 31/12/2023 στις 12:57 ΜΜ, πάνοσ2 είπε Συνήθως είναι ότι η μόνωση που έρχεται με φορτηγό από Τουρκία, μαζεύει υγρασία και την βγάζει αργότερα. Θα συμφωνήσω κι εγώ. Ο συλλέκτης είναι φτιαγμένος για να είναι σε εξωτερικό χώρο και άρα όπου και να αποθηκευθει δεν θα έπρεπε να είχε θέμα. Λογικά είναι υγρασία της μόνωσης (για το αν έρχεται από Τουρκία ή όχι δεν έχω γνώση αλλά ούτε νομίζω ότι θα ήταν καθοριστική η προέλευση) 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα