Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

25 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Mastersol. Δεν έχει και πολλή σημασία ποιος είναι ο ηλιακός. Συλλέκτες και σερπαντίνες είναι περίπου ίδιας απόδοσης εδώ και χρόνια. Αυτό που αλλάζει στο "καλό" καζάνι, είναι η δυνατότητα διατήρησης των 66 βαθμών. Να μην ξυπνήσεις την επόμενη κι έχεις 35. Να έχεις, έστω, 50. Ιδανικά 55.

Σημασία στην υπεραπόδοση αυτή, έχει η πλήρωση του κλειστού με σκέτο απιονισμένο νερό, χωρίς προσθήκη νέου αντιψυκτικού. Ο εγκαταστάτης μου έβαλε διάλυμα για -8, εγώ το αραίωσα στο -4/-5 ας πούμε (που δεν τα πιάνει ποτέ η περιοχή μου). Οπότε, η θερμότητα των συλλεκτών απάγεται αποτελεσματικότερα στο μπόιλερ. Πέρσι σε αντίστοιχες μέρες, έβλεπα με το ζόρι 58-60. +10% απόδοσης από πλήρωση κυκλώματος + αραίωση ψυκτικού.

25% με 30% τα θες για προστασία, στο -5 πρέπει να είσαι εντός ορίων.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

Mastersol. Δεν έχει και πολλή σημασία ποιος είναι ο ηλιακός. Συλλέκτες και σερπαντίνες είναι περίπου ίδιας απόδοσης εδώ και χρόνια. Αυτό που αλλάζει στο "καλό" καζάνι, είναι η δυνατότητα διατήρησης των 66 βαθμών. Να μην ξυπνήσεις την επόμενη κι έχεις 35. Να έχεις, έστω, 50. Ιδανικά 55.

Σημασία στην υπεραπόδοση αυτή, έχει η πλήρωση του κλειστού με σκέτο απιονισμένο νερό, χωρίς προσθήκη νέου αντιψυκτικού. Ο εγκαταστάτης μου έβαλε διάλυμα για -8, εγώ το αραίωσα στο -4/-5 ας πούμε (που δεν τα πιάνει ποτέ η περιοχή μου). Οπότε, η θερμότητα των συλλεκτών απάγεται αποτελεσματικότερα στο μπόιλερ. Πέρσι σε αντίστοιχες μέρες, έβλεπα με το ζόρι 58-60. +10% απόδοσης από πλήρωση κυκλώματος + αραίωση ψυκτικού.

Για τετοια εποχη περα την ποιοτητα/αποδοση του συλλεκτη σοβαρος παραγοντας και η κλιση του!

57 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Για τετοια εποχη περα την ποιοτητα/αποδοση του συλλεκτη σοβαρος παραγοντας και η κλιση του!

Επισης και καποια κολπα , παλιος εγκαταστατης εδω στην κεντρικη ευβοια μου ειχε πει οτι δεν τους βαζει να "κοιτανε" ακριβως νοτο αλλα νοτο και λιγο προς ανατολικα  ωστε το χειμωνα να "βλεπει" πιο πολυ ωρα ηλιο !!!

• Like 1

39 minutes ago, villasg said:

Επισης και καποια κολπα , παλιος εγκαταστατης εδω στην κεντρικη ευβοια μου ειχε πει οτι δεν τους βαζει να "κοιτανε" ακριβως νοτο αλλα νοτο και λιγο προς ανατολικα  ωστε το χειμωνα να "βλεπει" πιο πολυ ωρα ηλιο !!!

Σε μένα έτσι είναι. Όλοι κοιτάνε προς Αθήνα/ Γλυφάδα, ο δικός μας κοιτάει προς Κορωπί - Αεροδρόμιο. Βέβαια, τις πολύ πρώιμες ώρες της ανατολής (ως τις 8-9) υπάρχει από πίσω ένα τοιχίο που τον σκιάζει. Αλλά, σιγά τα λάχανα. Το χειμώνα αυτές οι ώρες ζήτημα να δώσουν 200 βαττ, ίσα να προθερμάνουν το κλειστό κύκλωμα. Το καλοκαίρι δε σε νοιάζει, προσπαθείς να ρίξεις την απόδοση με σκέπασμα, τουναντίον.

• Like 3

1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

Σε μένα έτσι είναι. Όλοι κοιτάνε προς Αθήνα/ Γλυφάδα, ο δικός μας κοιτάει προς Κορωπί - Αεροδρόμιο. Βέβαια, τις πολύ πρώιμες ώρες της ανατολής (ως τις 8-9) υπάρχει από πίσω ένα τοιχίο που τον σκιάζει. Αλλά, σιγά τα λάχανα. Το χειμώνα αυτές οι ώρες ζήτημα να δώσουν 200 βαττ, ίσα να προθερμάνουν το κλειστό κύκλωμα. Το καλοκαίρι δε σε νοιάζει, προσπαθείς να ρίξεις την απόδοση με σκέπασμα, τουναντίον.

Εσυ εισαι πολυ μπροστα!

• Like 1

Στις 22/12/2023 στις 11:42 ΠΜ, georbap είπε

Το σπίτι είναι Ελευσίνα , οπότε από support δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. 

Τα θηλυκά μαζί με την σύζυγό είναι 3 τον αριθμό,  οπότε σίγουρα οι ανάγκες θα είναι αυξημένες κυρίως μελλοντικά αφού τώρα οι τσούπες είναι μικρές. 

Από εταιρίες κοιτάζω προς το παρών σε sonne , thermic και violaris .

Γενικά το ψάχνω να δω αν με μετρητά μπορώ να πάρω λίγο καλύτερες τιμές από φυσικό κατάστημα αλλά ακόμα δεν έχω βγει για έρευνα. 

Thermit!!!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα 

Μετα απο 24 χρονια ο no name ηλιακος παρεδωσε πνευμα .Οποτε ειμαι σε αναζητηση νεου ηλιακου  τριπλης ενεργειας 160λ με 3τμ συλλεκτες .Προοριζεται για τριμελη οικογενεια περιοχη Αθηνα-Καματερο.Το μπατζετ ειναι εως 1000 ευρω (θεωρειται αρκετο;) με το θεμα ηλιακου δεν εχω ασχοληθει περα απο την συντηρηση του (υγρα και ανωδιο) οποτε καθε συμβουλη και τι να προσεξω στην επιλογη του  καλοδεχουμενη (ακομα και ποιας εταιρειας να διαλεξω)

Επεξ/σία από tengai34

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://ibb.co/ZdWScXY

https://ibb.co/0ZP4GFy

Σε καινούργιο ηλιακό μαλτέζος που μπήκε το καλοκαίρι με το πρόγραμμα μου έχει παρουσιάσει αυτήν την υγρασία εσωτερικά στο γιαλί, έχω μιλήσει με την εταιρεία για το θέμα και η οδηγίες είναι να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι στις ζέστες και να βγάλω κάτι τάπες αερισμού που έχει ώστε να φύγει η υγρασία, πιθανό μου είπαν ότι έχει υγρασία η μόνωση και την βγάζει τώρα. Να πω ότι ο ηλιακός το νερό το ζεσταίνει πάρα πολύ σε μέρες ηλιοφάνειας δεν έχω παράπονο σε αυτό, έχει τύχει σε κάποιον άλλον τέτοια περίπτωση και πως πρέπει να το χειριστώ; Φοβάμαι μελλοντική ζημιά λόγο της υγρασίας. 

Επεξ/σία από chios

6 ώρες πριν, chios είπε

Σε καινούργιο ηλιακό μαλτέζος που μπήκε το καλοκαίρι με το πρόγραμμα μου έχει παρουσιάσει αυτήν την υγρασία εσωτερικά στο γιαλί, έχω μιλήσει με την εταιρεία για το θέμα και η οδηγίες είναι να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι στις ζέστες και να βγάλω κάτι τάπες αερισμού που έχει ώστε να φύγει η υγρασία, πιθανό μου είπαν ότι έχει υγρασία η μόνωση και την βγάζει τώρα. Να πω ότι ο ηλιακός το νερό το ζεσταίνει πάρα πολύ σε μέρες ηλιοφάνειας δεν έχω παράπονο σε αυτό, έχει τύχει σε κάποιον άλλον τέτοια περίπτωση και πως πρέπει να το χειριστώ; Φοβάμαι μελλοντική ζημιά λόγο της υγρασίας. 

Χρόνια Πολλά!!! αφού η εταρεία σας είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μάλλον έτσι θα είναι.

• Like 1

9 ώρες πριν, chios είπε

Σε καινούργιο ηλιακό μαλτέζος που μπήκε το καλοκαίρι με το πρόγραμμα μου έχει παρουσιάσει αυτήν την υγρασία εσωτερικά στο γιαλί, έχω μιλήσει με την εταιρεία για το θέμα και η οδηγίες είναι να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι στις ζέστες και να βγάλω κάτι τάπες αερισμού που έχει ώστε να φύγει η υγρασία, πιθανό μου είπαν ότι έχει υγρασία η μόνωση και την βγάζει τώρα

Δηλαδή όλο το καλοκαίρι δεν θα έπρεπε να είχε στεγνώσει η η υγρασία ? Ψάξε μήπως από κάπου μπαίνει νερό βροχής ποτίζει η μόνωση και στεγνώνει η υγρασία με την ηλιοφάνεια Έχε κατά νου ότι έτσι χάνεις απόδοση μέχρι να καθαρίσει το τζάμι  

@hp8

Λογικό αυτό που λες , εμφανισιακά που τον έψαξα δεν βρήκα κάποια αστοχία, όπως και να έχει το παρακολουθούμε έστειλα και ένα email  μαζί με φωτογραφίες στο service να μου δώσουν μια επίσημη απάντηση, αν συνεχίσει το προβλήματα θα αιτηθω αντικατάσταση συλλέκτη. Στην περιοχή μου βλέπω τουλάχιστον 10 ηλιακούς σε γειτονικά σπίτια κανένα δεν έχει υγρασία.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, chios είπε

την περιοχή μου βλέπω τουλάχιστον 10 ηλιακούς σε γειτονικά σπίτια κανένα δεν έχει υγρασία.

αυτό ακριβώς

υγ. Να τσεκάρεις μην τυχών έχει κάνει κρακ καμιά κόλληση του υδροσκελετου Θα το δεις είτε τσεκάροντας τον συλλέκτη (βγάζει άλατα στο σημείο) είτε τσεκάροντας τα υγρά του κλειστού μήπως παρουσιάζουν απώλεια 

Επεξ/σία από hp8

3 hours ago, mindreader said:

Ερχονται πολλες συνεχομενες μερες με συννεφιες...

βλεπω ζορια για τον ηλιακο και για εμας....

:(

Όχι ρε συ μαηντριντερ... :(

Τι να κάνουμε, θα δουλέψει η αντίσταση. Έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχει εμείς, πρέπει να έχει ανάψει από το Σεπτέμβριο 5 ώρες, μπορεί να λέω και πολύ. 20 κιλοβατώρες σε ένα ολόκληρο φθινόπωρο και 1/3 χειμώνα.

Με έναν συμβατικό θερμοσίφωνα, θες 20 κβ τη βδομάδα και μπορεί να μη σε φτάσουν.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, chios είπε

Φιλε μου οταν τα λεω εγω καποιοι πεφτουν να με φανε..

Πληρωνεις παραπανω χρηματα στον Μαλτεζο νομιζοντας οτι ολο το μηχανημα ειναι οκ και τωρα κοιτα αντιμετωπιση..!

Επισης και η κλιση που εισερχεται στο μποιλερ δεν ειναι σωστη.

Στις 17/12/2023 στις 3:12 ΠΜ, PLACEBO_89 είπε

Παρομοιως. Σ ευχαριστω και γω για την απαντηση! 

Και να θυμασαι το καλο θελει κοπο και το κακο τροπο..

Βλεπεις ποσο κοπο τραβαω για να περασω το μυνημα οτι ουσιαστικα τα 1700ευρω πανε στο μποιλερ γιατι ο ''αδαης'' θα νομιζει οτι ολο το μηχανημα ειναι premium με βαση τα 1700ευρω!

Επεξ/σία από PLACEBO_89
  • Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...