jkoukos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Μια χαρά είναι και δεν υπάρχει θέμα. Το αντιψυκτικό δεν έχει καμία άμεση σχέση με το πόσο ψηλά μπορεί να φθάσει η θερμοκρασία του ΖΝΧ. Η δουλειά του είναι αυτή που λέει το όνομά του. Πιθανότερο είναι είτε να μην είχες αλλάξει ποτέ τα υγρά του κλειστού κυκλώματος είτε να είχες κάνει τελευταία συντήρηση πολύ καιρό πριν και στο μεσοδιάστημα χάθηκε λίγη ποσότητα αντιψυκτικού χωρίς επαναπλήρωση. Ίσως από την άλλη τώρα να γίνεται λιγότερη χρήση ΖΝΧ και να χρειάζεται μικρότερος χρόνος για να ζεσταθεί το νερό εντός του δοχείου με τις παρούσες καιρικές συνθήκες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, jkoukos είπε Μια χαρά είναι και δεν υπάρχει θέμα. Το αντιψυκτικό δεν έχει καμία άμεση σχέση με το πόσο ψηλά μπορεί να φθάσει η θερμοκρασία του ΖΝΧ. Η δουλειά του είναι αυτή που λέει το όνομά του. Πιθανότερο είναι είτε να μην είχες αλλάξει ποτέ τα υγρά του κλειστού κυκλώματος είτε να είχες κάνει τελευταία συντήρηση πολύ καιρό πριν και στο μεσοδιάστημα χάθηκε λίγη ποσότητα αντιψυκτικού χωρίς επαναπλήρωση. Ίσως από την άλλη τώρα να γίνεται λιγότερη χρήση ΖΝΧ και να χρειάζεται μικρότερος χρόνος για να ζεσταθεί το νερό εντός του δοχείου με τις παρούσες καιρικές συνθήκες. Νομίζω το ανέφερα πριν ότι τα υγρά του κλειστού τα άλλαξα στο service πριν δυο-τρεις μήνες. Ο μάστορας δεν συμπλήρωσε τίποτα.Αδειασε όλο το κλειστό κύκλωμα και έβαλε εκ νέου νερό και αντιπηκτικό.Τωρα σε τι αναλογία θα σε γελάσω. Η χρήση του ζνχ είναι σταθερή όπως πριν.Ιδια κατανάλωση. Μου φαίνεται πολυ περίεργο όλο αυτό και δεν νομίζω να μου βγει σε καλό... Μέχρι να σκεπάσω ξανά τον έναν συλλέκτη σκέφτομαι όπως έκανα την καλοκαίρι αν και η εποχή δεν το επιβάλει αλλά τι να άλλο να κάνω...;Εδώ το νερό βγαίνει ζεματιστό σε σημείο βρασμού. Πραγματικά φοβαμαι ότι όλη αυτή η κατασταση επιβαρύνει δραματικά το μποιλερ πλέον. Έχω φτάσει σε σημείο να χαλάω το ζνχ χωρίς λόγο επίτηδες δηλαδή με το παραμικρό ανοίγω το ζεστο για να ρίχνω τις θερμοκρασίες κάπως. Δοχείο διαστολής κλειστού υπάρχει φυσικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Klausx Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, sonikk είπε Χρόνια πολλά σε όλους! Με υγεία,αγάπη ευτυχία και καλή λειτουργία των ηλιακών μας!!! Μια διαπίστωση θα ήθελα να εκφράσω και συνάμα και απορία. Για κάποιο λόγο μετά το τελευταίο service που του έκανα πριν δυο-τρεις μήνες και άλλαξα τα γνωστά συν αλλαγή υγρών κλειστού,μου τα άδειασε όλα μαστορας και έβαλε το νερό με το αντιπηκτικό κλπ έχω διαπίστωσει μια υπεραποδοση του ηλιακού σε τρελό βαθμό που φοβάμαι ότι θα εκτοξευτει κάποια στιγμή. Πριν κάνω το service είχε πολύ καλή απόδοση αλλά όχι στο βαθμό που έχει τώρα.Παροτι έχει ηλιοφάνεια στην Αττική αλλά δεν είναι και ντάλα καλοκαίρι δεν δικαιολογείται τέτοια απόδοση.Δηλαδη με μισή ώρα ήλιο ή ακόμη και με ελαφριά συννεφιά να βγάζει τόσο ζεματιστό νερό. Πριν γίνει το service δεν ήταν έτσι. Προσπαθώ να καταλάβω τον λόγο γιατι μπορεί να φαίνεται και να ακούγεται θετικό όλο αυτό αλλά νορμάλ δεν το βρίσκω. Οπότε σκέφτηκα δύο λόγους που μπορεί να συμβαίνει αυτό.Ειτε ο μάστορας έβαλε πολύ μικρή ποσότητα αντιπηκτικου και ουσιαστικά η κυκλοφορία του νερού στο κλειστό κύκλωμα δημιουργεί μια υπεραποδοση λόγω μεγάλης ποσότητας νερού και λιγοστου αντιπηκτικου που αυτό σημαίνει ότι αν ρίξει χιόνι θα έχω πρόβλημα είτε έγινε σωστή δουλειά από το μάστορα και βελτιώθηκε η λειτουργία του που και πριν το service ομως δεν είχα παράπονο. Πάντως αυτό δεν είναι νορμάλ πιστευω.Με μισή ώρα ήλιο πχ να βγάζει ζεστό καυτό νερό ή με ελαφριά συννεφιά να υπάρχει το ίδιο αποτέλεσμα.Και αν αυτό συμβαίνει τότε σε περίπτωση που υπάρξει άσχημη κακοκαιρία με πολύ κρύο ή χιόνι θα έχω πρόβλημα σίγουρα. 11 λεπτά πριν, sonikk είπε Νομίζω το ανέφερα πριν ότι τα υγρά του κλειστού τα άλλαξα στο service πριν δυο-τρεις μήνες. Ο μάστορας δεν συμπλήρωσε τίποτα.Αδειασε όλο το κλειστό κύκλωμα και έβαλε εκ νέου νερό και αντιπηκτικό.Τωρα σε τι αναλογία θα σε γελάσω. Η χρήση του ζνχ είναι σταθερή όπως πριν.Ιδια κατανάλωση. Μου φαίνεται πολυ περίεργο όλο αυτό και δεν νομίζω να μου βγει σε καλό... Μέχρι να σκεπάσω ξανά τον έναν συλλέκτη σκέφτομαι όπως έκανα την καλοκαίρι αν και η εποχή δεν το επιβάλει αλλά τι να άλλο να κάνω...;Εδώ το νερό βγαίνει ζεματιστό σε σημείο βρασμού. Πραγματικά φοβαμαι ότι όλη αυτή η κατασταση επιβαρύνει δραματικά το μποιλερ πλέον. Έχω φτάσει σε σημείο να χαλάω το ζνχ χωρίς λόγο επίτηδες δηλαδή με το παραμικρό ανοίγω το ζεστο για να ρίχνω τις θερμοκρασίες κάπως. Δοχείο διαστολής κλειστού υπάρχει φυσικά. Δεν πιστεύω να έχεις θέμα απλά όταν βγαίνει ο ήλιος είναι πολύ δυνατός... εδώ στο αυτοκίνητο μπήκα χωρίς ηλιοπροστασία και ένιωσα καλοκαίρι. Για να μην αγχώνεσαι δες τα παρακάτω: -Έλεγχο πυκνότητας αντιψυκτικού https://www.skroutz.gr/s/25296353/Autoline-13929-Metritis-Antipsyktikou-8.html -Έλεγχο πόσα bar βαλβίδα σου έβαλε στην είσοδο κρύου νερού, αν έχει βάλει 12-14bar θα σου ζορίζει το καζάνι. -Εφόσον έχεις δοχείο διαστολής στο κλειστό κύκλωμα είσαι οκ απλά δες ότι έβαλε και βαλβίδα, θα πρότεινα την εργοστασιακή γιατί του εμπορίου θέλουν ρύθμιση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, sonikk είπε Νομίζω το ανέφερα πριν ότι τα υγρά του κλειστού τα άλλαξα στο service πριν δυο-τρεις μήνες. Ο μάστορας δεν συμπλήρωσε τίποτα.Αδειασε όλο το κλειστό κύκλωμα και έβαλε εκ νέου νερό και αντιπηκτικό.Τωρα σε τι αναλογία θα σε γελάσω. Διαβάζεις μάλλον διαγώνια και στα πεταχτά. Ανέφερα για εργασίες ή καταστάσεις πριν την τελευταία συντήρηση. 1 ώρα πριν, sonikk είπε Εδώ το νερό βγαίνει ζεματιστό σε σημείο βρασμού. Ποια θερμοκρασία έχει το ΖΝΧ; Άλλο πράγμα η αίσθηση και άλλο η ένδειξη μέτρησης. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, jkoukos είπε Διαβάζεις μάλλον διαγώνια και στα πεταχτά. Ανέφερα για εργασίες ή καταστάσεις πριν την τελευταία συντήρηση. Ποια θερμοκρασία έχει το ΖΝΧ; Άλλο πράγμα η αίσθηση και άλλο η ένδειξη μέτρησης. Α ναι sorry κεκτημένη ταχύτητα... Δεν έχω μετρήσει θερμοκρασία.Εμπειρικα όμως έχω πολύ δυνατή αίσθηση της διαφοράς του πριν και του μετά όσον αφορά την απόδοση του ηλιακου.Δηλαδη σίγουρα κάτι αλλαξε.Και η διαπίστωση αυτή δεν ήταν μόνο δική μου αλλά όλης της οικογένειας και χωρίς εγώ να αναφέρω κάτι αρχικά. Χειμώνα να πιάνεις 75 βαθμούς με μικρή ηλιοφάνεια ή και συννεφιά τις κρίσιμες ωρες δεν το θεωρώ νορμάλ.Γιατι Αυτο πιστεύω πιάνει από θερμοκρασίες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takis1964 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) μηπως δουλευει η αντισταση λογω χαλασμενου ασφαλειοδιακοπτη? 200/4 και εχω με ηλιοφανεια 65 στις 3 το μεσημερι ,1.5 χρονο τοποθετηση Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2023 από takis1964 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, takis1964 είπε μηπως δουλευει η αντισταση λογω χαλασμενου ασφαλειοδιακοπτη? θα αναβε το ενδρικτικο του πινακα αμα ειχε κολλησει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, villasg είπε θα αναβε το ενδρικτικο του πινακα αμα ειχε κολλησει Ναι έτσι πιστεύω και εγώ αλλά σωστή η σκέψη του φίλου παραπάνω.Επισης αν δουλεύε η αντίσταση όταν καταναλώνουμε το ζνχ και που τελειώνει κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα το βράδυ που δεν υπάρχει ήλιος θα υπήρχε ζνχ αλλά δεν υπάρχει όταν καταναλωθεί όλο εντός της ημέρας. Θέλω να πω ότι αν δουλεύε η αντίσταση 24 ώρες το 24ωρο θα υπήρχε και ζνχ το βράδυ εφόσον εφοσον ειχε καταναλωθεί όλο το ζνχ την ημέρα. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2023 από sonikk 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Στις 25/12/2023 στις 4:09 ΠΜ, sonikk είπε Α ναι sorry κεκτημένη ταχύτητα... Δεν έχω μετρήσει θερμοκρασία.Εμπειρικα όμως έχω πολύ δυνατή αίσθηση της διαφοράς του πριν και του μετά όσον αφορά την απόδοση του ηλιακου.Δηλαδη σίγουρα κάτι αλλαξε.Και η διαπίστωση αυτή δεν ήταν μόνο δική μου αλλά όλης της οικογένειας και χωρίς εγώ να αναφέρω κάτι αρχικά. Χειμώνα να πιάνεις 75 βαθμούς με μικρή ηλιοφάνεια ή και συννεφιά τις κρίσιμες ωρες δεν το θεωρώ νορμάλ.Γιατι Αυτο πιστεύω πιάνει από θερμοκρασίες. Και μενα τωρα με τις ηλιοφανειες ενω ειχα καπου στους 25β στις 12.20 μου εδωσε 47! Εγινε καποια χρηση αλλα την επομενη μερα που πηγα βραδυ σπιτι χωρις να κανει καποιος χρηση ξεφυγε.. Το 75 δεν λεει απο μονο του κατι αν δεν ξερεις απο ποια θερμοκρασια ξεκινησε. Αρα το μονο σιγουρο ο ηλιακο σου υπολειτουργουσε απλα ειχες μαθει με την προηγουμενη αποδοση.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
energy52 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημερα και χρονια πολλα! Εχουμε στο πατρικο εναν pyramis 160litro 7ετιας περιπου..Το σπιτι εχει 3φασικο. Περισυ για πρωτη φορα συνδεσαμε την αντισταση, ηρθε ηλεκτρολογος πηρε παροχη απ τη γραμμη του θερμοσιφωνα που πληρει τις απαιτησεις και τσπ δουλευε..Φετος λοιπον δεν δουλευει...Η γραμμη δινει ρευμα κανονικα το τσεκαρα εβαλα δοκιμαστικο..Εκει που ανοιξα το καπακι το βλεπω καινουριο μεσα τις επαφες της αντιστασης..Βεβαια το καζανι δεν εχει καθαριστει απ την τοποθετηση, αλλα το νερο χθες πχ ζεματιστο θελω να πω σαν ηλιακος αποδιδει!..Τι λετε να εγινε; ξαφνικα εκαψε αντισταση; Ενας φιλος μου ειπε πως μηπως εχει θεμα η φαση και δεν φερνει το απαιτουμενο ρευμα κουφο μου ακουγεται.... Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2023 από energy52 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, energy52 είπε Η γραμμη δινει ρευμα κανονικα το τσεκαρα εβαλα δοκιμαστικο..Εκει που ανοιξα το καπακι το βλεπω καινουριο μεσα τις επαφες της αντιστασης..Τι λετε να εγινε; ξαφνικα εκαψε αντισταση; Αν έχεις ρεύμα στον θερμοστάτη ( Μέτρηση με βολτόμετρο )Δες σε τι θερμοκρασία είναι ο θερμοστάτης Βαλτον στο 60-65 η 4-5 Και δες μήπως έχει πεταχτεί η ασφάλεια που εχω στα τετράγωνα της φωτο Πάτα την προς τα μέσα Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2023 από hp8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
energy52 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, hp8 είπε Αν έχεις ρεύμα στον θερμοστάτη ( Μέτρηση με βολτάμετρο )Δες σε τι θερμοκρασία είναι ο θερμοστάτης Βαλτον στο 60-65 η 4 Και δες μήπως έχει πεταχτεί η ασφάλεια που εχω στα τετράγωνα της φωτο Πάτα την προς τα μέσα Α ευχαριστω φιλε μου το τσεκαρω κι ενημερωνω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikhailBakurin Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 66 βαθμούς από... 30 χθες. Απόδοση καλοκαιριού (σχεδόν, μην τα παραλέμε) ανήμερα Χριστούγεννα. Εκπληκτικό! Κοντά στο μετεοσταθμό Εκάλης, 160λτ/3τμ. Με τέτοια "δώρα" το Δεκέμβριο, δε μας ενοχλεί να κρυώσει ο Γενάρης κι ο Φλεβάρης με τους δυνατότερους ήλιους. Κάτι θα παίρνουμε κι εκεί. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 10 hours ago, MikhailBakurin said: 66 βαθμούς από... 30 χθες. Απόδοση καλοκαιριού (σχεδόν, μην τα παραλέμε) ανήμερα Χριστούγεννα. Εκπληκτικό! Κοντά στο μετεοσταθμό Εκάλης, 160λτ/3τμ. Με τέτοια "δώρα" το Δεκέμβριο, δε μας ενοχλεί να κρυώσει ο Γενάρης κι ο Φλεβάρης με τους δυνατότερους ήλιους. Κάτι θα παίρνουμε κι εκεί. Τι μάρκα ηλιακός ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikhailBakurin Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 3 hours ago, tarantules said: Τι μάρκα ηλιακός ; Mastersol. Δεν έχει και πολλή σημασία ποιος είναι ο ηλιακός. Συλλέκτες και σερπαντίνες είναι περίπου ίδιας απόδοσης εδώ και χρόνια. Αυτό που αλλάζει στο "καλό" καζάνι, είναι η δυνατότητα διατήρησης των 66 βαθμών. Να μην ξυπνήσεις την επόμενη κι έχεις 35. Να έχεις, έστω, 50. Ιδανικά 55. Σημασία στην υπεραπόδοση αυτή, έχει η πλήρωση του κλειστού με σκέτο απιονισμένο νερό, χωρίς προσθήκη νέου αντιψυκτικού. Ο εγκαταστάτης μου έβαλε διάλυμα για -8, εγώ το αραίωσα στο -4/-5 ας πούμε (που δεν τα πιάνει ποτέ η περιοχή μου). Οπότε, η θερμότητα των συλλεκτών απάγεται αποτελεσματικότερα στο μπόιλερ. Πέρσι σε αντίστοιχες μέρες, έβλεπα με το ζόρι 58-60. +10% απόδοσης από πλήρωση κυκλώματος + αραίωση ψυκτικού. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα