haris_216 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Ολα αυτα που λες ειναι άτοπα και κομπλεξικα.. Ειπε κανεις οτι ειναι κακο να αναφερεις προιοντα οπως και συμβουλες καλοπιστα ωστε να υποστηριζεις το πορτοφολι του αλλου και μαλιστα χωρις να εχεις κανενα κερδος.. Και αμα δεν εχω κερδος γιατι τοτε να το κανω αυτο? Προφανως δεν ειμαι μικροψυχος.. Στην τελικη και κερδος να ειχα την τον νοιαζει τον αλλον αν αυτα που του προτεινω κερδιζει?!? ..επιδερμικό googling.. Εδω παλι συκοφαντεις! Ειδα απο το site οτι τον βγαζει μονο με συλλεκτη 2,7 και 3.0τμ για 200λιτρα! Τι? Ακομα και τσι και που ξερω εγω αν αποδιδει καλυτερα ο αλλος που προτεινω επειδη μονο και μονο τον δινει με μεγαλυτερο συλλεκτη? Αυτη ειναι η απορια σου??? ''η συζήτηση να συνεχιστεί στο νήμα προκειμένου να ωφεληθούν όλοι. Μπορείς να πεις το ίδιο και για σένα;'' Μα αυτο εχω κανει! Προτεινω στο νημα συμβουλες/προιοντα και ακομα περισσοτερο σε πμ γιατι εκει μου στελνουν περισσοτερο.. Μεχρι στιγμης ολοι εχουν μεινει ευχαριστημενοι και με μικροτερο κοστος απο αυτο που κοιταζαν.. Παλια μνημονευα τον nobel γιατι απο θεμα υλικων σε σχεση με την τιμη του δεν υπηρχε αλλο μηχανημα! Οπως και τοτε καποιοι μου ζητησαν σε πμ να τον προμηθευτουν σε καλυτερη τιμη! Εξου γιατι αργοτερα ξεκινησαν και αλλες εταιριες να δουλευουν πρεσαριστους συλλεκτες οχι ομως της nobel γιατι η nobel εχει δικο της μηχανημα γι αυτο και στις αρχες πρωτοτυπουσε στην Ελλαδα! Ηταν και μικρη η διαφορα των χρηματων σε σχεση με εναν no name ηλιακο! Τωρα οι τιμες πετανε! Τo the point γιατι δεν λες απ ολα αυτα που αναφερω/προτεινω τοσο καιρο δεν ισχυει? Ενα βημα παραπερα κανε αντιπαραβολη να μαθω και εγω καινουργια πραγματα.. Τα υπολοιπα ειναι φληναφηματα και μονο κομπλεξ μου βγαζουν.. 😀 (δεν γελάω, χαμογελάω. Κι επειδή δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, θα παραδεχτώ ότι χαμογελάω ειρωνικά. Απλά δεν ξέρω ποιο εικονίδιο μπορεί να το αποδόσει) Νομίζω ότι έχουμε πει ο καθένας ότι είχε να πει. Ας το αφήσουμε λοιπόν στην κρίση όσων διαβάζουν και ο καθένας τους ας κάνει την καλύτερη χρήση πληροφοριών και πηγών. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2023 από haris_216 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, haris_216 είπε 😀 (δεν γελάω, χαμογελάω. Κι επειδή δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, θα παραδεχτώ ότι χαμογελάω ειρωνικά. Απλά δεν ξέρω ποιο εικονίδιο μπορεί να το αποδόσει) Νομίζω ότι έχουμε πει ο καθένας ότι είχε να πει. Ας το αφήσουμε λοιπόν στην κρίση όσων διαβάζουν και ο καθένας τους ας κάνει την καλύτερη χρήση πληροφοριών και πηγών. Παρομοιως. Σ ευχαριστω και γω για την απαντηση! Και να θυμασαι το καλο θελει κοπο και το κακο τροπο.. Βλεπεις ποσο κοπο τραβαω για να περασω το μηνυμα οτι ουσιαστικα τα 1700ευρω πανε στο μποιλερ γιατι ο ''αδαης'' θα νομιζει οτι ολο το μηχανημα ειναι premium με βαση τα 1700ευρω! Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2023 από PLACEBO_89
haris_216 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Παρομοιως. Σ ευχαριστω και γω για την απαντηση! Και να θυμασαι το καλο θελει κοπο και το κακο τροπο.. Βλεπεις ποσο κοπο τραβαω για να περασω το μηνυμα οτι ουσιαστικα τα 1700ευρω πανε στο μποιλερ γιατι ο ''αδαης'' θα νομιζει οτι ολο το μηχανημα ειναι premium με βαση τα 1700ευρω! 😀 1
marioboni Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) δοχείο διαστολής σε κλειστό κ ανοιχτό κύκλωμα έχετε βάλει; στο κλειστό μπήκε σήμερα και λέω αύριο να βάλω και στο ανοιχτό σε καλπακ μαρκ5 αύριο θα τελειώσει με βάψιμο της βάσης να σηκωθεί λίγο και καθάρισμα την σκεπή Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2023 από marioboni
georbap Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Λόγω ανακαίνισης , βρίσκομαι σε φάση αναζήτησης ηλιακού θερμοσίφωνα που θα καλύψει τις ανάγκες τετραμελούς οικογένειας. Ομολογώ ότι μετά από άπειρο ψάξιμο για δεκάδες θέματα που προέκυψαν κατά την ανακαίνιση , πίστευα ότι η επιλογή ηλιακού θα ήταν εύκολη απόφαση και μετά έπεσα σε αυτό το νήμα. Αμ δε...... Αν δεν είχα διαβάσει το εν λόγω thread , θα είχα κατά πάσα πιθανότητα πάρει ότι μου πλάσαρε ο καθένας αλλά τώρα έχω διάφορους προβληματισμούς που δεν με αφήνουν να αποφασίσω. 1. Να πάω για 160 ή 200 λίτρα και με τι μέγεθος συλλέκτη; Ή αλήθεια είναι ότι προσανατολιζόμουν προς τα 160 με 3τ.μ ώστε να καλύψω την διαφορά τιμής με έναν αντίστοιχο 200αρι , αγοράζοντας έναν πιο ποιοτικό 160αρι. Ίσως είναι πολύ λάθος η λογική γι αυτό θα ήθελα την γνώμη σας. 2. Σε κάποια μοντέλα που έχω καταλήξει με συλλέκτες navi+ μονοκόμματο κάσωμα , αξίζει η διαφορά της τάξεως 300-400 ευρώ για συλλέκτη που μάλιστα είναι μικρότερος κατά 0.5τμ από το αντίστοιχο μοντέλο με τους απλούς συλλέκτες . 3. Τι να θέσω ως προτεραιότητα στην επιλογή μου ώστε να με βοηθηθεί να ξεμπερδέψω λίγο τα πράγματα στο μυαλό μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
villasg Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, georbap είπε θα καλύψει τις ανάγκες τετραμελούς οικογένειας Ποσα ειναι τα θηλυκά , ειναι σημαντικο για τα λιτρα !!!! 11 ώρες πριν, georbap είπε Να πάω για 160 ή 200 λίτρα και με τι μέγεθος συλλέκτη ισχυει το παραπανω αλλα καλο ειναι να πας στα 200 , επισης σηματικο ειναι να πεις περιοχη της Ελλαδας που θα μπει . 11 ώρες πριν, georbap είπε 3. Τι να θέσω ως προτεραιότητα στην επιλογή μου ώστε να με βοηθηθεί να ξεμπερδέψω λίγο τα πράγματα στο μυαλό μου; Μαρκα/εταιρια , κτασκευη και λιτρα επισης support στην περιοχη σου
takis1964 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, georbap είπε Λόγω ανακαίνισης , βρίσκομαι σε φάση αναζήτησης ηλιακού θερμοσίφωνα που θα καλύψει τις ανάγκες τετραμελούς οικογένειας. Ομολογώ ότι μετά από άπειρο ψάξιμο για δεκάδες θέματα που προέκυψαν κατά την ανακαίνιση , πίστευα ότι η επιλογή ηλιακού θα ήταν εύκολη απόφαση και μετά έπεσα σε αυτό το νήμα. Αμ δε...... Αν δεν είχα διαβάσει το εν λόγω thread , θα είχα κατά πάσα πιθανότητα πάρει ότι μου πλάσαρε ο καθένας αλλά τώρα έχω διάφορους προβληματισμούς που δεν με αφήνουν να αποφασίσω. 1. Να πάω για 160 ή 200 λίτρα και με τι μέγεθος συλλέκτη; Ή αλήθεια είναι ότι προσανατολιζόμουν προς τα 160 με 3τ.μ ώστε να καλύψω την διαφορά τιμής με έναν αντίστοιχο 200αρι , αγοράζοντας έναν πιο ποιοτικό 160αρι. Ίσως είναι πολύ λάθος η λογική γι αυτό θα ήθελα την γνώμη σας. 2. Σε κάποια μοντέλα που έχω καταλήξει με συλλέκτες navi+ μονοκόμματο κάσωμα , αξίζει η διαφορά της τάξεως 300-400 ευρώ για συλλέκτη που μάλιστα είναι μικρότερος κατά 0.5τμ από το αντίστοιχο μοντέλο με τους απλούς συλλέκτες . 3. Τι να θέσω ως προτεραιότητα στην επιλογή μου ώστε να με βοηθηθεί να ξεμπερδέψω λίγο τα πράγματα στο μυαλό μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων . 200 με 4 σαρι πανελ για 3-4 ατομα ,εφοσον το καλοκαιρι μπορεις να σκεπασεις το ενα απο τα δυο πανελ ,αλλοιως 160/3 ειναι κ αυτη μια πολυ καλη επιλογη για εως 3 ατομα
georbap Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, villasg είπε Ποσα ειναι τα θηλυκά , ειναι σημαντικο για τα λιτρα !!!! ισχυει το παραπανω αλλα καλο ειναι να πας στα 200 , επισης σηματικο ειναι να πεις περιοχη της Ελλαδας που θα μπει . Μαρκα/εταιρια , κτασκευη και λιτρα επισης support στην περιοχη σου Το σπίτι είναι Ελευσίνα , οπότε από support δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. Τα θηλυκά μαζί με την σύζυγό είναι 3 τον αριθμό, οπότε σίγουρα οι ανάγκες θα είναι αυξημένες κυρίως μελλοντικά αφού τώρα οι τσούπες είναι μικρές. Από εταιρίες κοιτάζω προς το παρών σε sonne , thermic και violaris . Γενικά το ψάχνω να δω αν με μετρητά μπορώ να πάρω λίγο καλύτερες τιμές από φυσικό κατάστημα αλλά ακόμα δεν έχω βγει για έρευνα.
takis1964 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Απο φυσικο καταστημα ρωτα και για nobel ,εμενα μου κανανε !
villasg Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Επισης μετα την ζημια που επαθε στα 10 χρονια ο Sonne ( καζανι 580€ κοστος αντικαταστασης ) + 2 συντηρησεις που εχω κανει 150€ αρα 730€ καλο θα ειναι να δειτε ποια η διαφορα τιμης με τον εξ ολοκληρου χαλκινο , που λεγανε οτι εχει 50 ετη εγγυηση ( δεν ξερω εαν ισχυει τελικα θελει ψαξιμο )
Jiakometi Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, villasg είπε Επισης μετα την ζημια που επαθε στα 10 χρονια ο Sonne ( καζανι 580€ κοστος αντικαταστασης ) + 2 συντηρησεις που εχω κανει 150€ αρα 730€ καλο θα ειναι να δειτε ποια η διαφορα τιμης με τον εξ ολοκληρου χαλκινο , που λεγανε οτι εχει 50 ετη εγγυηση ( δεν ξερω εαν ισχυει τελικα θελει ψαξιμο ) Δεν ισχύει …… 15 χρόνια έχει ο χάλκινος Sonne ….. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2023 από Jiakometi 2
haris_216 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, villasg είπε Επισης μετα την ζημια που επαθε στα 10 χρονια ο Sonne ( καζανι 580€ κοστος αντικαταστασης ) + 2 συντηρησεις που εχω κανει 150€ αρα 730€ καλο θα ειναι να δειτε ποια η διαφορα τιμης με τον εξ ολοκληρου χαλκινο , που λεγανε οτι εχει 50 ετη εγγυηση ( δεν ξερω εαν ισχυει τελικα θελει ψαξιμο ) Ίσχυε. Τουλάχιστον έτσι διαφημιζόταν (δεν γνωρίζω τα "ψιλά γράμματα") Γενικότερα μιλώντας (όχι για την συγκεκριμένη εταιρία/προϊόν) όποιος πιστεύει ότι θα πάρει το οτιδήποτε και θα έχει εγγύηση (όχι απλά διάρκεια ζωής) μισού...αιώνα είναι απλά άξιος της τύχης του. 2
PLACEBO_89 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, villasg είπε Επισης μετα την ζημια που επαθε στα 10 χρονια ο Sonne ( καζανι 580€ κοστος αντικαταστασης ) + 2 συντηρησεις που εχω κανει 150€ αρα 730€ καλο θα ειναι να δειτε ποια η διαφορα τιμης με τον εξ ολοκληρου χαλκινο , πο Στις 22/11/2023 στις 11:32 ΠΜ, villasg είπε Κατοχος Sonne Phaethon και υπερ ευχαριστημενος . υ λεγανε οτι εχει 50 ετη εγγυηση ( δεν ξερω εαν ισχυει τελικα θελει ψαξιμο ) Και περισσοτερες συντηρησεις να εκανες αν το ασφαλιστικο δεν δουλευε σωστα παλι το ιδιο αποτελεσμα θα ειχες!
sonikk Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Χρόνια πολλά σε όλους! Με υγεία,αγάπη ευτυχία και καλή λειτουργία των ηλιακών μας!!! Μια διαπίστωση θα ήθελα να εκφράσω και συνάμα και απορία. Για κάποιο λόγο μετά το τελευταίο service που του έκανα πριν δυο-τρεις μήνες και άλλαξα τα γνωστά συν αλλαγή υγρών κλειστού,μου τα άδειασε όλα μαστορας και έβαλε το νερό με το αντιπηκτικό κλπ έχω διαπίστωσει μια υπεραποδοση του ηλιακού σε τρελό βαθμό που φοβάμαι ότι θα εκτοξευτει κάποια στιγμή. Πριν κάνω το service είχε πολύ καλή απόδοση αλλά όχι στο βαθμό που έχει τώρα.Παροτι έχει ηλιοφάνεια στην Αττική αλλά δεν είναι και ντάλα καλοκαίρι δεν δικαιολογείται τέτοια απόδοση.Δηλαδη με μισή ώρα ήλιο ή ακόμη και με ελαφριά συννεφιά να βγάζει τόσο ζεματιστό νερό. Πριν γίνει το service δεν ήταν έτσι. Προσπαθώ να καταλάβω τον λόγο γιατι μπορεί να φαίνεται και να ακούγεται θετικό όλο αυτό αλλά νορμάλ δεν το βρίσκω. Οπότε σκέφτηκα δύο λόγους που μπορεί να συμβαίνει αυτό.Ειτε ο μάστορας έβαλε πολύ μικρή ποσότητα αντιπηκτικου και ουσιαστικά η κυκλοφορία του νερού στο κλειστό κύκλωμα δημιουργεί μια υπεραποδοση λόγω μεγάλης ποσότητας νερού και λιγοστου αντιπηκτικου που αυτό σημαίνει ότι αν ρίξει χιόνι θα έχω πρόβλημα είτε έγινε σωστή δουλειά από το μάστορα και βελτιώθηκε η λειτουργία του που και πριν το service ομως δεν είχα παράπονο. Πάντως αυτό δεν είναι νορμάλ πιστευω.Με μισή ώρα ήλιο πχ να βγάζει ζεστό καυτό νερό ή με ελαφριά συννεφιά να υπάρχει το ίδιο αποτέλεσμα.Και αν αυτό συμβαίνει τότε σε περίπτωση που υπάρξει άσχημη κακοκαιρία με πολύ κρύο ή χιόνι θα έχω πρόβλημα σίγουρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα