Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, haris_216 είπε

Μια χαρά είναι η κλίση. Το "κλασσικό" 45άρι. Και μάλιστα όπως ανέφερε και ο φίλος του οποίου είναι ο ηλιακός, η κλίση δίνεται από τη βάση και δεν κάνει κάποια ρύθμιση ο όποιος εγκαταστάτης, εκτός αν κάνει πατέντα (κι έτσι είναι στις περισσότερες εταιρίες, με ελάχιστες εξαιρέσεις).

Απλά κάποιοι τραβάνε κολλήματα με τις 2 μοίρες ή τους 2,4 βαθμούς θερμοκρασία (δικαίωμά τους). Πιθανότατα κι εσύ ή εγώ να κάνουμε παρόμοιο ψείρισμα σε άλλα πράγματα. Προφανώς άλλες εταιρίες παίζουν +/-  3-4 μοίρες (υπάρχουν και 40άρια και 50άρια) αλλά πραγματικά είναι αστείο, για να μην πω ότι αγγίζει τα όρια του ψυχαναγκασμού, να ψαχνόμαστε με αυτά. Για κάτι που αφορά κάτι τόσο ευμετάβλητο και μη σταθερό όπως ο καιρός. Διαφορετικά να αρχίσουμε να παίζουμε και με τη γεωγραφική περιοχή και να δίνουμε άλλη κλίση στην Τρίπολη και άλλη στο Κιάτο. Για ηλιακό μιλάμε και όχι για χρονισμό εκκεντροφόρου.

ΣΗΜ. Καθαρά δικό μου σκεπτικό και προσέγγιση τα παραπάνω και φυσικά αφορούν τον δικό μου ηλιακό (και όσους μπορεί νε με εμπιστεύονται, από την...οικογένειά μου :P). Όσο αιρετικό και να φανεί δεν πιστεύω ότι έχει ουσιαστική σημασία σε ένα ηλιακό να τοποθετηθεί με πυξίδα ή μετρητή κλίσης με δεκαδικές υποδιαιρέσεις, για άτομο που ξέρει ή στοιχειωδώς καταλαβαίνει κάποια βασικά πράγματα. Από την άλλη βέβαια για ένα αλφάδι, για την οριζοντίωση της βάσης, δεν θα έλεγα όχι :)

Στις 9/12/2023 στις 11:45 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε

1700ευρω στα 3τμ εγω τα θελω ολα στην τριχα!!! Το δικαιουμαι,τα εχω πληρωσει με το παραπανω   ...zero tolerance!!! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Θα στο πάω ακόμα παραπέρα και θα σου πω ότι ΕΓΩ τα θέλω όλα στην τρίχα ακόμα και για τα 700 και όχι μόνο για τα 1700. Από τη στιγμή που έχω πληρώσει full price στο όποιο προϊόν, άσχετα από το ύψος αυτού, θέλω όλα να γίνονται άψογα. 

Και ο φίλος με τον ηλιακό αυτό πήρε. Τις 45 μοίρες που, καλώς ή κακώς, πουλάει, προμοταρει κι έχει πιστοποιήσει η συγκεκριμένη εταιρία  (και οι περισσότερες άλλες) για το προϊόν της. Τώρα αν εσύ, για λόγους που εσύ ξέρεις και οι υπόλοιποι μόνο να υποθέσουμε μπορούμε, θέλεις 5 μοίρες παραπάνω (αν πραγματικά τις "θέλεις" και δεν είναι απλά διαφωνία για τη διαφωνία) , αυτό δεν κάνει το όποιο προϊόν χειρότερο ή την όποια εγκατάσταση κακή. 

Είναι σα να έβγαινα εγώ να κριτικαρω αρνητικά το πχ Tesla που ακριβοπλήρωσε κάποιος (γιατί φθηνό δεν το λες) επειδή έχει αυτονομία πχ 500χλμ ενώ ΕΓΩ πιστεύω ότι πρέπει ή θα μπορούσε να είναι 700, άσχετα αν κατασκευαστηκε, διαφημίστηκε και πουλήθηκε με τα 500 σαν δεδομένο. 

• Like 3

Συγνώμη ρε παιδιά, να ρωτήσω και εγώ κάτι που έχω σκάσει.

Θα βάλω καινουργιο ηλιακό, αλλά έχω και αντλία θερμότητας. Όσους τεχνικούς και αν ρώτησα μου λένε να μην βάλω τριπλής ενέργειας, τσάμπα λεφτά,ταλαιπωρία, δεν γλιτώνεις κάτι κλπ... Γνωστούς που ρωτάω μου λένε ότι συμφαίρει, αφού η αντλία είναι πιο αποδοτική απο την ηλεκτρική αντίσταση του ηλιακού τον χειμώνα.

Εσείς τι λέτε; Εγώ σκέφτομαι ότι παραπάνω kw θα καίει η αντλία για να ζεστάνει το νερό παρά ο ηλιακός, άλλωστε δεν θα εχω αναμένη την αντλία κάθε μέρα...

Έχει κανείς εμπειρία απο αυτά;

• Like 1

9 λεπτά πριν, DarkoneGr είπε

Συγνώμη ρε παιδιά, να ρωτήσω και εγώ κάτι που έχω σκάσει.

Θα βάλω καινουργιο ηλιακό, αλλά έχω και αντλία θερμότητας. Όσους τεχνικούς και αν ρώτησα μου λένε να μην βάλω τριπλής ενέργειας, τσάμπα λεφτά,ταλαιπωρία, δεν γλιτώνεις κάτι κλπ... Γνωστούς που ρωτάω μου λένε ότι συμφαίρει, αφού η αντλία είναι πιο αποδοτική απο την ηλεκτρική αντίσταση του ηλιακού τον χειμώνα.

Εσείς τι λέτε; Εγώ σκέφτομαι ότι παραπάνω kw θα καίει η αντλία για να ζεστάνει το νερό παρά ο ηλιακός, άλλωστε δεν θα εχω αναμένη την αντλία κάθε μέρα...

Έχει κανείς εμπειρία απο αυτά;

Το σκεπτικό είναι το ίδιο όπως και με το κλασικό "τριπλής" για λέβητα. 

Δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν έχει νόημα να ανάψεις αντλία (ή λέβητα) για να σου ζεστάνει το νερό. Όταν όμως λειτουργεί έτσι κι αλλιώς για την θέρμανση γιατί να μην "τσονταρει" και στο ζεστό νερό, με ελάχιστη επιβάρυνση; 

Απλά αν πας προς αυτή την κατεύθυνση θέλει προσοχή καθώς πολλές εταιρίες "πασάρουν" το ηλιακό τριπλής που έχουν για λέβητα ως και για χρήση με αντλία. Το οποίο βέβαια είναι λάθος καθώς επειδή οι αντλίες δουλεύουν συνήθως σε χαμηλότερες θερμοκρασίες χρειάζονται ηλιακό με μεγαλύτερο εναλλακτη για να αποδώσουν σωστά. 

Και βέβαια ο εναλλακτη που συζητήθηκε κάποιες μέρες πριν και μπαίνει από την αντίσταση είναι τελείως εκτός συζήτησης για αντλία. Αν κάποιος υδραυλικός/πωλητής/εταιρία στο προτείνει θα πω (ευγενικά) να του πεις να το κάνει...υπόθετο 😮

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Το σκεπτικό είναι το ίδιο όπως και με το κλασικό "τριπλής" για λέβητα. 

Δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν έχει νόημα να ανάψεις αντλία (ή λέβητα) για να σου ζεστάνει το νερό. Όταν όμως λειτουργεί έτσι κι αλλιώς για την θέρμανση γιατί να μην "τσονταρει" και στο ζεστό νερό, με ελάχιστη επιβάρυνση; 

Απλά αν πας προς αυτή την κατεύθυνση θέλει προσοχή καθώς πολλές εταιρίες "πασάρουν" το ηλιακό τριπλής που έχουν για λέβητα ως και για χρήση με αντλία. Το οποίο βέβαια είναι λάθος καθώς επειδή οι αντλίες δουλεύουν συνήθως σε χαμηλότερες θερμοκρασίες χρειάζονται ηλιακό με μεγαλύτερο εναλλακτη για να αποδώσουν σωστά. 

Και βέβαια ο εναλλακτη που συζητήθηκε κάποιες μέρες πριν και μπαίνει από την αντίσταση είναι τελείως εκτός συζήτησης για αντλία. Αν κάποιος υδραυλικός/πωλητής/εταιρία στο προτείνει θα πω (ευγενικά) να του πεις να το κάνει...υπόθετο 😮

Μαλτέζο θα βάλω ηλιακό, αυτός θεωρητικά είναι καλός, δουλεύει και με αντλία... Απο ότι καταλάβα μόνο όταν έχω ανοιχτή την αντλία ήδη συμφέρει αυτό... Με τις τιμές που θα πάρει το ρεύμα, χ*σε μέσα πολυχρόνη...

Ευχαριστώ για την απάντηση, αν έχει εμπειρία κανείς άλλος ευπρόσδεκτος.

Επεξ/σία από DarkoneGr

On 09/12/2023 at 23:45, PLACEBO_89 said:

Υπαρχει περιπτωση και με 50μοιρες να εχεις παραπονο το καλοκαιρι?! Ισα-ισα το καλοκαιρι προσπαθουμε να μειωσουμε την αποδοση..!

Ποιες εταιρίες ηλιακών έχουν βάση που να μπορείς να βάλεις τους συλλέκτες στις 50ο;

Εγώ όταν έβαλα πέρσι τον δικό μου, επειδή ήθελα να είναι στις 50ο, όπου ρώτησα μου είπαν 40ο-45ο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Aurumnus είπε

Ποιες εταιρίες ηλιακών έχουν βάση που να μπορείς να βάλεις τους συλλέκτες στις 50ο;

Εγώ όταν έβαλα πέρσι τον δικό μου, επειδή ήθελα να είναι στις 50ο, όπου ρώτησα μου είπαν 40ο-45ο.

Μα αυτή είναι ακριβώς η προσέγγιση των περισσότερων.

40-45 μοίρες στα "κανονικά" ηλιακά και 20-30 μοίρες στα λεγόμενα "χαμηλού προφίλ/ύψους" (όπου βέβαια στα "χαμηλά" επηρεάζεται δυσμενώς η χειμερινή απόδοση, κάτι για το οποίο "κανονικά" θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση του πελάτη) . 

Επεξ/σία από haris_216

Γνωρίζει κανείς εαν σε υφιστάμενο κλασικό ηλιακό (πάνελ και μπόϊλερ στην ταράτσα) μπορεί να μπει σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας με σκοπό να έχεις ζεστό  νερό άμεσα όταν ανοίγεις τη βρύση; Απόσο ξέρω τα βεβιασμένης λειτουργούν με θερμοδοχείο που δεν βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τα πάνελ και έχει υποδοχές (εισόδους-εξόδους) για την ανακυκλοφορία.

Στις 12/12/2023 στις 8:26 ΠΜ, haris_216 είπε

Θα στο πάω ακόμα παραπέρα και θα σου πω ότι ΕΓΩ τα θέλω όλα στην τρίχα ακόμα και για τα 700 και όχι μόνο για τα 1700. Από τη στιγμή που έχω πληρώσει full price στο όποιο προϊόν, άσχετα από το ύψος αυτού, θέλω όλα να γίνονται άψογα. 

Και ο φίλος με τον ηλιακό αυτό πήρε. Τις 45 μοίρες που, καλώς ή κακώς, πουλάει, προμοταρει κι έχει πιστοποιήσει η συγκεκριμένη εταιρία  (και οι περισσότερες άλλες) για το προϊόν της. Τώρα αν εσύ, για λόγους που εσύ ξέρεις και οι υπόλοιποι μόνο να υποθέσουμε μπορούμε, θέλεις 5 μοίρες παραπάνω (αν πραγματικά τις "θέλεις" και δεν είναι απλά διαφωνία για τη διαφωνία) , αυτό δεν κάνει το όποιο προϊόν χειρότερο ή την όποια εγκατάσταση κακή. 

Είναι σα να έβγαινα εγώ να κριτικαρω αρνητικά το πχ Tesla που ακριβοπλήρωσε κάποιος (γιατί φθηνό δεν το λες) επειδή έχει αυτονομία πχ 500χλμ ενώ ΕΓΩ πιστεύω ότι πρέπει ή θα μπορούσε να είναι 700, άσχετα αν κατασκευαστηκε, διαφημίστηκε και πουλήθηκε με τα 500 σαν δεδομένο. 

Ετσι ακριβως! Το tesla εχει επιδοσεις,φοβερη ροπη! Ο ακριβοπληρωμενος 200/3τμ δεν το εχει αυτο! Μου βαζει ντουμπανο μποιλερ με αποδοση κατω απο τον μεσο ορο για την τιμη του!

Ετσι εκθειαζεται το inox του Μαλτεζου? Τσαμπα μαγκας! 

Με αυτα τα δεδομενα θεωρω τον Nobel πολυ τιμιο που στην ιδια κατηγορια με τους κορυφαιους συλλεκτες στα 4τμ τον δινει λιγα ευρω παραπανω!

4 ώρες πριν, tarantules είπε

Γνωρίζει κανείς εαν σε υφιστάμενο κλασικό ηλιακό (πάνελ και μπόϊλερ στην ταράτσα) μπορεί να μπει σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας με σκοπό να έχεις ζεστό  νερό άμεσα όταν ανοίγεις τη βρύση; Απόσο ξέρω τα βεβιασμένης λειτουργούν με θερμοδοχείο που δεν βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τα πάνελ και έχει υποδοχές (εισόδους-εξόδους) για την ανακυκλοφορία.

Γίνεται με επιπλέον σωλήνα για την ανακυκλοφορία και φυσικά κυκλοφορητή και λοιπά παρελκόμενα για τις συνδέσεις. Αλλά το θέμα είναι πότε θα πρέπει να κυκλοφορήσουν τα νερά (από την στιγμή που δεν υπάρχει το δοχείο αδράνειας), ώστε να μην δουλεύει συνεχώς λόγω κόστους και να μην κρυώσουν τα νερά στον ηλιακό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Ετσι ακριβως! Το tesla εχει επιδοσεις,φοβερη ροπη! Ο ακριβοπληρωμενος 200/3τμ δεν το εχει αυτο! Μου βαζει ντουμπανο μποιλερ με αποδοση κατω απο τον μεσο ορο για την τιμη του!

Ετσι εκθειαζεται το inox του Μαλτεζου? Τσαμπα μαγκας! 

Με αυτα τα δεδομενα θεωρω τον Nobel πολυ τιμιο που στην ιδια κατηγορια με τους κορυφαιους συλλεκτες στα 4τμ τον δινει λιγα ευρω παραπανω!

Προσπαθώ (πραγματικά προσπαθώ) να μην σχολιάσω σε διάφορα post σου τις γνωστές σου θέσεις ("συμπάθειες" και "αντιπάθειες" που έχεις) οι οποίες προβάλλονται σχεδόν ως θεσφατο, αλλά όταν με quotάρεις δεν μπορώ.

Ξέρουμε/έχουμε καταλάβει/είναι ξεκάθαρο τι "θεωρείς". Εδώ και καιρό. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεσαι.

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1

19 ώρες πριν, haris_216 είπε

Προσπαθώ (πραγματικά προσπαθώ) να μην σχολιάσω σε διάφορα post σου τις γνωστές σου θέσεις ("συμπάθειες" και "αντιπάθειες" που έχεις) οι οποίες προβάλλονται σχεδόν ως θεσφατο, αλλά όταν με quotάρεις δεν μπορώ.

Ξέρουμε/έχουμε καταλάβει/είναι ξεκάθαρο τι "θεωρείς". Εδώ και καιρό. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεσαι.

Συγνωμη αλλα περνας λανθασμενη εικονα για μενα και αυτο λεγεται συκοφαντια!

Επειδη παντα η γνωμη/αποψεις μου λειτουργουν με γνωμονα το value for money στην συγκεκριμενη περιπτωση τον συγκρινα με αυτον τον ηλιακο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Συγνωμη αλλα περνας λανθασμενη εικονα για μενα και αυτο λεγεται συκοφαντια!

Επειδη παντα η γνωμη/αποψεις μου λειτουργουν με γνωμονα το value for money στην συγκεκριμενη περιπτωση τον συγκρινα με αυτον τον ηλιακο.

Τον "σύγκρινες" με αυτό τον ηλιακό όπως λες, με ποιο ακριβώς τρόπο; Με ποια δεδομένα; 

Για την ιστορία εσύ ο ίδιος αναφέρεις "λίγο που το έψαξα.....μπλα μπλα μπλα". Άρα προφανώς δεν μιλάς καν για εμπειρία δική σου, γείτονα ή μπατζανακη αλλά επιδερμικό googling. Από το οποίο προκύπτει (ω τι απίστευτο) ότι η "αγάπη" σου αξίζει περισσότερο 

Λανθασμένη ή όχι εικόνα, είναι αυτή που έχω εγώ για σένα. Και αυτό λέγεται "προσωπική εκτίμηση/γνώμη". Την οποία προφανώς και μπορώ να καταθέσω σε ένα φόρουμ  (νομίζω ότι γι αυτό υπάρχουν). 

Δεν είναι επιθυμία μου γενικά να σου απαντάω εδώ και καιρό (εκτός όπως είπα όταν με quotάρεις) αλλά όταν βλέπω απαντήσεις με ύφος "αυτό είναι και τίποτα άλλο" σε θέματα που γνωρίζω (ή τουλάχιστον νομίζω ότι γνωρίζω), ειδικά προς ανθρώπους που δείχνουν να μην ξέρουν και άρα κρέμονται από τη λέξη του καθενός μας, δεν μπορώ να το αφήσω έτσι. Και πάλι όμως βλέπεις ότι δεν συνηθίζω να σε αναφέρω και μιλάω γενικότερα. Τώρα αν εσύ κάπου"βλέπεις" τον εαυτό σου, προφανώς δεν είναι δικό μου θέμα 

ΥΓ. Σε προκαλώ (ή όποιον άλλο) να ψάξει και να βρει κάπου να προμοταρω ή απλά να προτείνω τον όποιο ηλιακό. Λέω μόνο τα γενικότερα στοιχεία που γνωρίζω και θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσουν στην όποια επιλογή, καθώς οι ανάγκες και τα δεδομένα του καθενός ποικίλουν. Μόνο σε 1,2 περιπτώσεις έχω αναφέρει ηλιακούς που έχουν περάσει από την ζωή μου (3 τον αριθμό) χωρίς να ωραιοποιησω κανένα. Ακόμα και σε πμ που έχω ερωτηθεί πολλές φορές ΠΌΤΕ δεν πρότεινα συγκεκριμένη εταιρία και ΠΆΝΤΑ προτείνω η συζήτηση να συνεχιστεί στο νήμα προκειμένου να ωφεληθούν όλοι. Μπορείς να πεις το ίδιο και για σένα; 

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1

Στις 2/12/2023 στις 2:22 ΜΜ, villasg είπε

Ενημερωση , εχω ενα ηλιακο Sonne Phaethon  160 λίτρων Glass Τριπλής Ενέργειας με 2.4τ.μ. Συλλέκτη .
Τον ειχα εγκαταστησει τον 2/2014 . Πληρη συντηρηση ( κατω το βαρελι πλυσιμο καθαρισμα ανωδια φλατζες κλπ εγινε το 3ο και το 8ο ετος .
Τωρα στο 9ο ετος τρυπησε η σερπατινα που κυκλοφορει το θερμικο υγρο μεσα στο μπόϊλερ , οποτε παμε για αλλαγη μποιλερ απο οτι φαινεται .

Πως το καταλαβα ? Ειχε σκασει το ασφαλιστικο και ειχε βγαλει νερα εξω .
Ανεβηκα να συμπληρώσω θερμικο υγρο και μολις ελυσα τις ταπες απο πανω εβγαζε καργα νερο .
Κλεινωντας την εισοδο νερου χρησης στο μποιλερ σταματησε να βγαζει απο πανω  , οποτε σερπαντίνα ............ 

image.png.d8c511443a752705b39e051ab53c791c.png

Ενημερωση , κοστος νεου ιδιου καζανιου τριπλης με απεγκατασταση και εγκατασταση 580€ καλες γιορτες ....

Στις 15/12/2023 στις 2:13 ΜΜ, haris_216 είπε

Τον "σύγκρινες" με αυτό τον ηλιακό όπως λες, με ποιο ακριβώς τρόπο; Με ποια δεδομένα; 

Για την ιστορία εσύ ο ίδιος αναφέρεις "λίγο που το έψαξα.....μπλα μπλα μπλα". Άρα προφανώς δεν μιλάς καν για εμπειρία δική σου, γείτονα ή μπατζανακη αλλά επιδερμικό googling. Από το οποίο προκύπτει (ω τι απίστευτο) ότι η "αγάπη" σου αξίζει περισσότερο 

Λανθασμένη ή όχι εικόνα, είναι αυτή που έχω εγώ για σένα. Και αυτό λέγεται "προσωπική εκτίμηση/γνώμη". Την οποία προφανώς και μπορώ να καταθέσω σε ένα φόρουμ  (νομίζω ότι γι αυτό υπάρχουν). 

Δεν είναι επιθυμία μου γενικά να σου απαντάω εδώ και καιρό (εκτός όπως είπα όταν με quotάρεις) αλλά όταν βλέπω απαντήσεις με ύφος "αυτό είναι και τίποτα άλλο" σε θέματα που γνωρίζω (ή τουλάχιστον νομίζω ότι γνωρίζω), ειδικά προς ανθρώπους που δείχνουν να μην ξέρουν και άρα κρέμονται από τη λέξη του καθενός μας, δεν μπορώ να το αφήσω έτσι. Και πάλι όμως βλέπεις ότι δεν συνηθίζω να σε αναφέρω και μιλάω γενικότερα. Τώρα αν εσύ κάπου"βλέπεις" τον εαυτό σου, προφανώς δεν είναι δικό μου θέμα 

ΥΓ. Σε προκαλώ (ή όποιον άλλο) να ψάξει και να βρει κάπου να προμοταρω ή απλά να προτείνω τον όποιο ηλιακό. Λέω μόνο τα γενικότερα στοιχεία που γνωρίζω και θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσουν στην όποια επιλογή, καθώς οι ανάγκες και τα δεδομένα του καθενός ποικίλουν. Μόνο σε 1,2 περιπτώσεις έχω αναφέρει ηλιακούς που έχουν περάσει από την ζωή μου (3 τον αριθμό) χωρίς να ωραιοποιησω κανένα. Ακόμα και σε πμ που έχω ερωτηθεί πολλές φορές ΠΌΤΕ δεν πρότεινα συγκεκριμένη εταιρία και ΠΆΝΤΑ προτείνω η συζήτηση να συνεχιστεί στο νήμα προκειμένου να ωφεληθούν όλοι. Μπορείς να πεις το ίδιο και για σένα; 

Ολα αυτα που λες ειναι άτοπα και κομπλεξικα.. Ειπε κανεις οτι ειναι κακο να αναφερεις προιοντα οπως και συμβουλες καλοπιστα ωστε να υποστηριζεις το πορτοφολι του αλλου και μαλιστα χωρις να εχεις κανενα κερδος.. Και αμα δεν εχω κερδος γιατι τοτε να το κανω αυτο? Προφανως δεν ειμαι μικροψυχος..

Στην τελικη και κερδος να ειχα την τον νοιαζει τον αλλον αν αυτα που του προτεινω κερδιζει?!?

..επιδερμικό googling..  Εδω παλι συκοφαντεις! Ειδα απο το site οτι τον βγαζει μονο με συλλεκτη 2,7 και 3.0τμ για 200λιτρα!  Τι? Ακομα και τσι και που ξερω εγω αν αποδιδει καλυτερα ο αλλος που προτεινω επειδη μονο και μονο τον δινει με μεγαλυτερο συλλεκτη? Αυτη ειναι η απορια σου???

''η συζήτηση να συνεχιστεί στο νήμα προκειμένου να ωφεληθούν όλοι. Μπορείς να πεις το ίδιο και για σένα;''

Μα αυτο εχω κανει! Προτεινω στο νημα συμβουλες/προιοντα και ακομα περισσοτερο σε πμ γιατι εκει μου στελνουν περισσοτερο..

Μεχρι στιγμης ολοι εχουν μεινει ευχαριστημενοι και με μικροτερο κοστος απο αυτο που κοιταζαν..

Παλια μνημονευα τον nobel γιατι απο θεμα υλικων σε σχεση με την τιμη του δεν υπηρχε αλλο μηχανημα! Οπως και τοτε καποιοι μου ζητησαν σε πμ να τον προμηθευτουν σε καλυτερη τιμη!  Εξου γιατι αργοτερα ξεκινησαν και αλλες εταιριες να δουλευουν πρεσαριστους συλλεκτες οχι ομως της nobel γιατι η nobel εχει δικο της μηχανημα γι αυτο και στις αρχες πρωτοτυπουσε στην Ελλαδα!  Ηταν και μικρη η διαφορα των χρηματων σε σχεση με εναν no name ηλιακο! Τωρα οι τιμες πετανε!

Τo the point γιατι δεν λες απ ολα αυτα που αναφερω/προτεινω τοσο καιρο δεν ισχυει? Ενα βημα παραπερα κανε αντιπαραβολη να μαθω και εγω καινουργια πραγματα.. Τα υπολοιπα ειναι φληναφηματα και μονο κομπλεξ μου βγαζουν..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...