shack Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, hp8 είπε περιγράφει αυτό που θέλεις να κάνεις Αλλά θα μπορούσε να μπουν και 2 σε σειριά Ενδεχομένως θα χρειαστούν να μπουν και ανεπίστροφες Απ ότι καταλαβαίνω είμαι στην εξής περίπτωση οι θερμοστατικές αναμεικτικές βαλβίδες χρησιμοποιούνται: στ) Με ηλιακό και ηλεκτρομπόιλερ. Οι λειτουργίες που πραγματοποιούνται είναι οι εξής: 1. Λήψη κρύου νερού από το δίκτυο. 2. Είσοδος κρύου νερού στο μπόιλερ. 3. Είσοδος κρύου νερού στη βαλβίδα. 4. Έξοδος ζεστού νερού από το μπόιλερ. 5. Είσοδος ζεστού νερού στη βαλβίδα. 6. Έξοδος ζεστού νερού προς χρήση στην επιθυμητή θερμοκρασία. Οπότε αντί για κρύο νερού δικτύου στην είσοδο της αναμεικτικής βάζω το νερό του μποιλερ και όταν αυτό είναι ζεστό θα υπερισχύει του χλιαρού από τον ηλιακό που μπαίνει στην είσοδο του ζεστού στην αναμεικτική. 17 λεπτά πριν, shack είπε Απ ότι καταλαβαίνω είμαι στην εξής περίπτωση οι θερμοστατικές αναμεικτικές βαλβίδες χρησιμοποιούνται: στ) Με ηλιακό και ηλεκτρομπόιλερ. Οι λειτουργίες που πραγματοποιούνται είναι οι εξής: 1. Λήψη κρύου νερού από το δίκτυο. 2. Είσοδος κρύου νερού στο μπόιλερ. 3. Είσοδος κρύου νερού στη βαλβίδα. 4. Έξοδος ζεστού νερού από το μπόιλερ. 5. Είσοδος ζεστού νερού στη βαλβίδα. 6. Έξοδος ζεστού νερού προς χρήση στην επιθυμητή θερμοκρασία. Οπότε αντί για κρύο νερού δικτύου στην είσοδο της αναμεικτικής βάζω το νερό του μποιλερ και όταν αυτό είναι ζεστό θα υπερισχύει του χλιαρού από τον ηλιακό που μπαίνει στην είσοδο του ζεστού στην αναμεικτική. Από ότι βλέπω όμως εδώ αυτό γίνεται με την συνδυασμένη χρήση βαλβίδας εκτροπής βλέπε εικόνα παρακάτω, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Στις 8/12/2023 στις 2:33 ΜΜ, akisdg είπε Καλησπέρα σε όλη την ομάδα, Τελικά εχθές ήρθε ο νέος ηλιακός και ήμουν πολύ τυχερός σε 1η φάση καθώς τον έλαβα στις 12 μέρες περίπου, ενώ με είχαν ενημερώσει ότι θα χρειασθούν πάνω από 20 μέρες. Ευτυχώς οι άνθρωποι το είχαν βάλει σε 1η προτεραιότητα, καθώς υπήρχε το πρόβλημα με την χρήση του σπασμένου boiler και ήμουν συνέχεια με το άγχος μην μείνω από νερό χειμωνιάτικα. Όπως θα δείτε και στις εικόνες, το μαύρο που φαίνεται στο έδαφος είναι κυρίως από την απεγκατάσταση του παλαιού. Είναι απίστευτο τι έβγαλε. Τα παιδιά που τον τοποθέτησαν με ενημέρωσαν ότι θα δω τεράστια διαφορά και δεν θα έχω πρόβλημα για πάρα πολλά χρόνια. Το service θα πρέπει να γίνεται σε 4ετή βάση. Επίσης να σκεπάζω τον ένα συλλέκτη από Μαϊο μέχρι Σεπτέμβριο και όλους όταν λείπουμε για διακοπές. Τέλος την σωστή λειτουργία του θα την δω μόνο όταν θα υπάρξει πλήρης ηλιοφάνεια για να λειτουργήσει το κλειστό κύκλωμα κανονικά, άρα θα πρέπει να κάνω υπομονή λίγες μέρες. Εχθές ανοίξαμε 1 ώρα θερμοσίφωνα και μας έφθασε 3 άτομα οριακά (μιλάμε για 200λιτρα), αλλά μου είπαν ήταν φυσιολογικά καθώς δεν είχε καθόλου ζεστό νερό, έγινε πρώτη φορά χρήση και δεν έχει λειτουργήσει ακόμα το κλειστό κύκλωμα που σας έγραψα και πρίν. Μακάρι να πάνε όλα καλά και επιτέλους να κάνουμε πραγματική χρήση ηλιακού. Ελπίζω τ΄λεος να έκανα καλή επιλογή, καθώς ήταν αρκετά χρήματα, αλλά τόσο οι απόψεις γνωστών και ειδικών όσο και η ταλαιπω΄ρια που είχα υποστεί τόσα χρόνια με τον παλαιό (siemens) με οδήγησαν σε αυτή την λύση. Καλές γιορτές σε όλους.... Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Καλοριζικος/απροβληματιστος και καλες γιορτες με υγεια!!! Λιγο που το εψαξα βγαζει με 2.7 και 3.0τμ με διαφορα κοστους 100ευρω! Ετσι ειναι? Μερικες αναφορες: 1.Δεν μου αρεσει η συνδεση/κλιση του κλειστου που εισερχεται στο μποιλερ.. οπως και η ελλιπης μονωση.. 2.Θα μπορουσε η κλιση του συλλεκτη να ηταν καλυτερη για χειμωνα μιας και μικροτερος για τα λιτρα.. 3.Θα μπορουσε να ειχε 2 ταπες για συμπληρωμα στο κλειστο.. 4.Τα πλαινα καπακια γιατι δεν εχουν το ιδιο καθαρο inox οπως το υπολοιπο περιβλημα?!? Παμε και στο προκειμενο ''καλή επιλογή, καθώς ήταν αρκετά χρήματα'' Καλη επιλογη εκανες στην αξιοπιστια του δοχειου. Εξορισμου δεν εχεις την μεγιστη αποδοση τον χειμωνα με βαση τα 200λ. Ακομα και με βαση τα 3τμ παλι δεν.. λογω κλισης! Εν κατακλειδι αυτα που δεσποζουν ειναι το inox και τα 1700ευρω! 1 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisdg Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Καλοριζικος/απροβληματιστος και καλες γιορτες με υγεια!!! Λιγο που το εψαξα βγαζει με 2.7 και 3.0τμ με διαφορα κοστους 100ευρω! Ετσι ειναι? Μερικες αναφορες: 1.Δεν μου αρεσει η συνδεση/κλιση του κλειστου που εισερχεται στο μποιλερ.. οπως και η ελλιπης μονωση.. 2.Θα μπορουσε η κλιση του συλλεκτη να ηταν καλυτερη για χειμωνα μιας και μικροτερος για τα λιτρα.. 3.Θα μπορουσε να ειχε 2 ταπες για συμπληρωμα στο κλειστο.. 4.Τα πλαινα καπακια γιατι δεν εχουν το ιδιο καθαρο inox οπως το υπολοιπο περιβλημα?!? Παμε και στο προκειμενο ''καλή επιλογή, καθώς ήταν αρκετά χρήματα'' Καλη επιλογη εκανες στην αξιοπιστια του δοχειου. Εξορισμου δεν εχεις την μεγιστη αποδοση τον χειμωνα με βαση τα 200λ. Ακομα και με βαση τα 3τμ παλι δεν.. λογω κλισης! Εν κατακλειδι αυτα που δεσποζουν ειναι το inox και τα 1700ευρω! Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω για τις ευχές. όσον αφορά τα τεχνικά θέματα, δεν μπορώ να έχω άποψη...απλά ελπίζω να έγιναν όλα σωστά (ιδιαίτερα στο θέμα της κλίσης, άλλωστε δεν την καθόρισαν αυτοί αλλά βγήκε από τις βάσεις που ήταν ήδη δημιουργημένες από την εταιρία, έτοιμες...είναι δυνατόν να μην έχουν κάνει σωστούς υπολογισμούς?), καθώς η τοποθέτηση έγινε από το επίσημο εξουσιοδοτημένο συνεργείο (άλλωστε γιαυτό το διάλεξα, για να έχω την επίσημη θέση, σε αυτό το θέμα)...φυσικά και σέβομαι τις διαπιστώσεις σου, αλλά δεν έχω τις γνώσεις για να τοποθετηθώ....για το θέμα του inox νομίζω ότι είναι το ίδιο, απλά πλάι είναι λερωμένο καθώς το τοποθετούσαν και το έπιαναν από εκεί (θα το προσέξω βεβαια καλύτερα μιας και το ανέφερες και θα ρωτήσω σχετικά)....Επίσης τώρα που κοίταξα στην επίσημη σελίδα της εταιρίας στο facebook είδα πως φαίνεται πως υπάρχει αντίστοιχη διαφορά στα πλαίνα και αντίστοιχη μόνωση (ανεβάζω σχετική φωτογραφία) Spoiler ευχαριστώ άλλη μια φορά για τις ευχές και τις παρατηρήσεις...καλές γιορτές και από μένα Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2023 από akisdg 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takis1964 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Ιδια ειναι τα πλαινα ,η μονωση ηθελε καλυτερη μετρηση στις διαστασεις ,προσθεσε εσυ 10 εκατοστα περιπου και τυλιξε την με ειδικη ταινια σολαρ (εχει το λερου ) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Καλοριζικος/απροβληματιστος και καλες γιορτες με υγεια!!! Λιγο που το εψαξα βγαζει με 2.7 και 3.0τμ με διαφορα κοστους 100ευρω! Ετσι ειναι? Μερικες αναφορες: 1.Δεν μου αρεσει η συνδεση/κλιση του κλειστου που εισερχεται στο μποιλερ.. οπως και η ελλιπης μονωση.. 2.Θα μπορουσε η κλιση του συλλεκτη να ηταν καλυτερη για χειμωνα μιας και μικροτερος για τα λιτρα.. 3.Θα μπορουσε να ειχε 2 ταπες για συμπληρωμα στο κλειστο.. 4.Τα πλαινα καπακια γιατι δεν εχουν το ιδιο καθαρο inox οπως το υπολοιπο περιβλημα?!? Παμε και στο προκειμενο ''καλή επιλογή, καθώς ήταν αρκετά χρήματα'' Καλη επιλογη εκανες στην αξιοπιστια του δοχειου. Εξορισμου δεν εχεις την μεγιστη αποδοση τον χειμωνα με βαση τα 200λ. Ακομα και με βαση τα 3τμ παλι δεν.. λογω κλισης! Εν κατακλειδι αυτα που δεσποζουν ειναι το inox και τα 1700ευρω! Η κλίση τί πρόβλημα έχει;Στις 45 μοίρες δεν είναι το σωστό για να υπάρχει μια μέση λύση και για καλοκαίρι και για χειμώνα; Στη φωτό δεν μπορώ να καταλάβω το λάθος... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, sonikk είπε Η κλίση τί πρόβλημα έχει;Στις 45 μοίρες δεν είναι το σωστό για να υπάρχει μια μέση λύση και για καλοκαίρι και για χειμώνα; Στη φωτό δεν μπορώ να καταλάβω το λάθος... Δεν ξερω ρε φιλε απο τις φωτο καταλαβαινω οτι θελει κι αλλο ανεβασμα. 1700ευρω στα 3τμ εγω τα θελω ολα στην τριχα!!! Το δικαιουμαι,τα εχω πληρωσει με το παραπανω ...zero tolerance!!! 40 λεπτά πριν, sonikk είπε Η κλίση τί πρόβλημα έχει;Στις 45 μοίρες δεν είναι το σωστό για να υπάρχει μια μέση λύση και για καλοκαίρι και για χειμώνα; Στη φωτό δεν μπορώ να καταλάβω το λάθος... Προφανως εδω τρολαρεις! Υπαρχει περιπτωση και με 50μοιρες να εχεις παραπονο το καλοκαιρι?! Ισα-ισα το καλοκαιρι προσπαθουμε να μειωσουμε την αποδοση..! Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2023 από PLACEBO_89 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Δεν ξερω ρε φιλε απο τις φωτο καταλαβαινω οτι θελει κι αλλο ανεβασμα. 1700ευρω στα 3τμ εγω τα θελω ολα στην τριχα!!! Το δικαιουμαι,τα εχω πληρωσει με το παραπανω ...zero tolerance!!! Προφανως εδω τρολαρεις! Υπαρχει περιπτωση και με 50μοιρες να εχεις παραπονο το καλοκαιρι?! Ισα-ισα το καλοκαιρι προσπαθουμε να μειωσουμε την αποδοση..! Εγώ βλέπω ότι είναι σωστή η κλίση.Υπο αυτή την γωνία που είναι τραβηγμένη η φωτό δηλαδή μου φαίνεται σωστή η κλίση. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, sonikk είπε Εγώ βλέπω ότι είναι σωστή η κλίση.Υπο αυτή την γωνία που είναι τραβηγμένη η φωτό δηλαδή μου φαίνεται σωστή η κλίση. 21 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε 2.Θα μπορουσε η κλιση του συλλεκτη να ηταν καλυτερη για χειμωνα μιας και μικροτερος για τα λιτρα.. Αυτος ειναι πιο σηκωμενος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sayonaras Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Παρατήρησα οτι κάτι συνδέσεις του ηλιακού έχουν σκουριάσει και στάζουν λίγο. Θα ήθελα να ρώτησω αν είναι σοβαρό και αν θα επηρεάσει τον ηλιακό αν δεν αλλάχτουν άμεσα. Οποίος ξέρει να μου δώσει μια ιδέα αν είναι σοβαρό θα ήμουν ευγνώμων. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2023 από Sayonaras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 9/12/2023 στις 11:26 ΜΜ, sonikk είπε Η κλίση τί πρόβλημα έχει;Στις 45 μοίρες δεν είναι το σωστό για να υπάρχει μια μέση λύση και για καλοκαίρι και για χειμώνα; Στη φωτό δεν μπορώ να καταλάβω το λάθος... Μια χαρά είναι η κλίση. Το "κλασσικό" 45άρι. Και μάλιστα όπως ανέφερε και ο φίλος του οποίου είναι ο ηλιακός, η κλίση δίνεται από τη βάση και δεν κάνει κάποια ρύθμιση ο όποιος εγκαταστάτης, εκτός αν κάνει πατέντα (κι έτσι είναι στις περισσότερες εταιρίες, με ελάχιστες εξαιρέσεις). Απλά κάποιοι τραβάνε κολλήματα με τις 2 μοίρες ή τους 2,4 βαθμούς θερμοκρασία (δικαίωμά τους). Πιθανότατα κι εσύ ή εγώ να κάνουμε παρόμοιο ψείρισμα σε άλλα πράγματα. Προφανώς άλλες εταιρίες παίζουν +/- 3-4 μοίρες (υπάρχουν και 40άρια και 50άρια) αλλά πραγματικά είναι αστείο, για να μην πω ότι αγγίζει τα όρια του ψυχαναγκασμού, να ψαχνόμαστε με αυτά. Για κάτι που αφορά κάτι τόσο ευμετάβλητο και μη σταθερό όπως ο καιρός. Διαφορετικά να αρχίσουμε να παίζουμε και με τη γεωγραφική περιοχή και να δίνουμε άλλη κλίση στην Τρίπολη και άλλη στο Κιάτο. Για ηλιακό μιλάμε και όχι για χρονισμό εκκεντροφόρου. ΣΗΜ. Καθαρά δικό μου σκεπτικό και προσέγγιση τα παραπάνω και φυσικά αφορούν τον δικό μου ηλιακό (και όσους μπορεί νε με εμπιστεύονται, από την...οικογένειά μου ). Όσο αιρετικό και να φανεί δεν πιστεύω ότι έχει ουσιαστική σημασία σε ένα ηλιακό να τοποθετηθεί με πυξίδα ή μετρητή κλίσης με δεκαδικές υποδιαιρέσεις, για άτομο που ξέρει ή στοιχειωδώς καταλαβαίνει κάποια βασικά πράγματα. Από την άλλη βέβαια για ένα αλφάδι, για την οριζοντίωση της βάσης, δεν θα έλεγα όχι Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2023 από haris_216 7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Sayonaras είπε Παρατήρησα οτι κάτι συνδέσεις του ηλιακού έχουν σκουριάσει και στάζουν λίγο. Θα ήθελα να ρώτησω αν είναι σοβαρό και αν θα επηρεάσει τον ηλιακό αν δεν αλλάχτουν άμεσα. η διαρροή είναι από την σωλήνα της παροχής νερού στον ηλιακο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sayonaras Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, hp8 είπε η διαρροή είναι από την σωλήνα της παροχής νερού στον ηλιακο ? Το καζάνι στο κάτω μέρος έχει τρεις υποδοχές μια αριστερά που ενώνεται το ασφαλιστικό κιόλας εκεί. Μία στην μέση και μία δεξιά. Με τις υποδοχές ενώνονται αυτά τα μεταλλικά που ενώνονται με τους πολυστρωματικούς σωλήνες μετά. Τα μεταλλικα όπως φαίνεται στην φωτογραφία δεν έχουν σκουριάσει. Και στις τρεις υποδοχές έχει σκουριάσει το πρώτο που ενώνεται με τις υποδοχές και ενώνει μετά τα μεταλλικά που μετά ενώνονται με τους σωλήνες του νερού. Συγνώμη που τα λέω έτσι. Δεν ξέρω πως είναι οι ονομασίες τους. Επίσης έχει το καζάνι μια τέταρτη υποδοχή που φεύγει σωλήνας από εκεί που είναι στο μπροστινό και πάνω μέρος του καζανιου αλλά είναι μια χαρά, ουτε σκουριά ουτε τίποτα. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2023 από Sayonaras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Sayonaras είπε Συγνώμη που τα λέω έτσι. Δεν ξέρω πως είναι οι ονομασίες τους. σε αυτό το σημείο με την σταγόνα πια σωλήνα πάει ? της παροχής η των συλλεκτών Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sayonaras Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, hp8 είπε σε αυτό το σημείο με την σταγόνα πια σωλήνα πάει ? της παροχής η των συλλεκτών Αυτή είναι η δεξιά παει στους συλλέκτες αν θυμάμαι καλά. Η αριστερή είναι που είναι το ασφαλιστικό. Αλλά κανονικά δεν τρέχει σταγόνα σε καμία από τις τρεις γιατί το κρατάει το νερό αυτό που είναι σαν λαστιχένιο πιάτο απο κάτω. Εγώ το έκανα με το δάχτυλο αυτό το λαστιχένιο προς τα κάτω και έτρεξε η σταγόνα. Απλως και οι τρεις υποδοχές σε εκείνο το σημείο έχουν σκουριάσει και φαντάζομαι κάποια στιγμή θα ανοίξουν τελείως απο την σκουριά. Το περίεργο είναι που έκανα συντήρηση πριν έναν χρόνο και δεν μου είπαν τίποτα οτι πρέπει να αλλαχτουν αυτά. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2023 από Sayonaras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Sayonaras είπε Το περίεργο είναι που έκανα συντήρηση πριν έναν χρόνο και δεν μου είπαν τίποτα οτι πρέπει να αλλαχτουν αυτά αυτά δεν νοημα να αλλαχτούν η από κάπου χάνει η μπαίνει από την βροχή και στραγγίζει εκεί 5 λεπτά πριν, Sayonaras είπε . Εγώ το έκανα με το δάχτυλο αυτό το λαστιχένιο προς τα κάτω και έτρεξε η σταγόνα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα