Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Philippe είπε

Επομένως γιατί να πετάει νερό από πάνω;

5 ώρες πριν, chios είπε

Η πίεση του νερού μέσα στον ηλιακό είναι μεγαλύτερη από ότι στο κλειστό κύκλωμα, πολύ δύσκολα το νερό θα περάσει από το κλειστό στον καζάνι.

• Like 1
  • Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι κόστος έχει περίπου η σωστή συντήρηση μαζί με τα υγρά; Γιατί όσες φορές έχω δει συντήρηση δεν τα αλλάζουν και μετά απορούμε γιατί τρυπάνε...

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Klausx είπε

Τι κόστος έχει περίπου η σωστή συντήρηση μαζί με τα υγρά; Γιατί όσες φορές έχω δει συντήρηση δεν τα αλλάζουν και μετά απορούμε γιατί τρυπάνε...

https://www.skroutz.gr/c/2905/aksesouar_iliakon/f/816382/antipsyktiko.html

Δεν είναι τίποτα το κόστος, άδειασμα το κλειστό κύκλωμα, πλύσιμο με νερό να φύγουν οι βρωμιά, γέμισμα. Μισή ώρα δουλειά είναι, κάθε 2-3 χρόνια το κάνω στον δικό μου.

Δημοσ.

Τελικά του φίλου τρύπησε ο μανδύας ή το μποιλερ;

Δεν καταλάβαμε...

Εγώ έτσι όπως το κατάλαβα πρέπει να υπάρχει ρωγμή ή τρύπα εντός του δοχείου.

Και συνήθως εκεί τρυπάνε νομίζω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chios είπε

Δεν είναι τίποτα το κόστος, άδειασμα το κλειστό κύκλωμα, πλύσιμο με νερό να φύγουν οι βρωμιά, γέμισμα. Μισή ώρα δουλειά είναι, κάθε 2-3 χρόνια το κάνω στον δικό μου.

αυτό που προτείνεις είναι ένα μέρος της συντηρήσεις Για τα εσωτερικά του μποιλερ τίποτα ? :)

Δημοσ.

Σε θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας συμφέρει η χρήση του πετρελαίου για να ζεσταθεί το νερό; Έχει ξεχωριστό θερμιδομετρητή. Πόση ώρα χρειάζεται με αυτό τον τρόπο να ζεσταθεί το νερό; Είναι πρόβλημα να μην μπορείς να δεις την θερμοκρασία του νερού.

Δημοσ.

Στο link με τα αντιπαγωτικά πολυαιθυλενογλυκόλης βλέπω μεγάλη διακύμανση τιμών. Η μη αντικατάσταση των υγρών του κλειστού δεν πρέπει να είναι ο λόγος που τρυπάνε, το ότι δεν τα σκεπάζουμε είναι πιθανότερη αιτία. Νομίζω ο μόνος λόγος για αντικατάσταση των υγρών του κλειστού είναι το καθάρισμα από τις μαυρίλες. Και μπορεί να γίνεται και μια φορά στα 3-4-5 χρόνια, όχι συνέχεια. Στα εσωτερικά του boiler, κανονικά θέλει και καθάρισμα του δοχείου από τυχόν ιζήματα, καθώς και του εναλλάκτη καλοριφέρ (αν είναι τριπλής ενέργειας) και της ηλεκτρικής αντίστασης από τα άλατα (αν χρησιμοποιείται). Συνήθως την αλλάζουν με καινούργια για να μην ταλαιπωρούνται. Και σίγουρα νέο ανώδιο μαγνησίου. Και καμιά βαλβίδα. Απ' ό,τι βλέπω το έχουν ταρίφα στα 80€ οι περισσότεροι. Ακόμη και ένας γείτονας που έφερε πρόσφατα από τον Μπάκη με 25-30€ (είναι αυτός που συνεργάζεται με τις εταιρείες που πουλάνε κουπόνια), του ζήτησαν επί τόπου 80€ για να του αλλάξουν τα υγρά του κλειστού.

7 ώρες πριν, apostolossmi είπε

Μάλλον δεν κάνουν κύκλο τα υγρά.

Αυτό αφορούσε τη δική μου περίπτωση, που είπα ότι δεν ζεσταίνεται πάνω, αλλά βγαίνει ζεστό από την έξοδο των συλλεκτών; Άρα σε εμένα (σε ενός γείτονά μου για την ακρίβεια), η τρύπα θα είναι στο μανδύα προς τη μεριά της πολυουρεθάνης που έγραψες πιο πριν.

• Like 1
Δημοσ.

Αν αντιλαμβανομαι καλα το 'τι ερχεται' με τις τιμες στο ρευμα,

οποιος δεν εχει ηλιακο θερμοσιφωνα πλεον, και δυστυχως ειναι πολλοι συμπολιτες μας,

τον περιμενουν οι πληγες του φαραω...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, evts είπε

Σε θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας συμφέρει η χρήση του πετρελαίου για να ζεσταθεί το νερό; Έχει ξεχωριστό θερμιδομετρητή. Πόση ώρα χρειάζεται με αυτό τον τρόπο να ζεσταθεί το νερό;

L χ Δτ = kcal    KW / 1,16 = kcal
υποθέτουμε ότι ένας 120ρης τριπλής θερμοσίφωνας έχει αντίσταση των 4000KW άρα αυτή αποδίδει 4000 / 1,16 = 3448 kcal την ώρα Υποθέτουμε ότι έχεις στο μποιλερ  20 °C και θέλεις να τους  πας στους 70 °C 

120 L με Δτ 70 - 20 = 50 χ 120 = 6000 kcal / 3448 kcal η αντίσταση = 1 ώρα και 45΄

Τώρα θα μου πεις εσύ θέλεις την ώρα που θα κάνει ο λέβητας Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μας πεις πόσα  kcal αποδίδει ο εναλλακτης που έχεις στο μποιλερ 

1 ώρα πριν, evts είπε

Είναι πρόβλημα να μην μπορείς να δεις την θερμοκρασία του νερού.

Όντως Αλλα δεν κάνεις  κάτι για να το λύσεις 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να βλέπεις θερμοκρασία νερού υπάρχει κυαθιο θερμοσίφωνα στο οποίο βάζεις μέσα έναν μετρητη ntc 10k συνδεμένο με το ψηφιακό όργανο

Εγώ βλέπω και τις υποδιαστολες θερμοκρασίας  με μεγάλη ακρίβεια το έχω  βάλει χωρίς κυαθιο , απλά σφιγμένο παρέα με την γείωση και με καλώδιο σχεδων 40 μέτρα 

Επεξ/σία από noistis
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, chios είπε

Χρησιμοποιείς κάποιο συγκεκριμένο αντιψυκτικο και σε ποια αναλογία; 

6 ώρες πριν, Philippe είπε

Στο link με τα αντιπαγωτικά πολυαιθυλενογλυκόλης βλέπω μεγάλη διακύμανση τιμών. Η μη αντικατάσταση των υγρών του κλειστού δεν πρέπει να είναι ο λόγος που τρυπάνε, το ότι δεν τα σκεπάζουμε είναι πιθανότερη αιτία. Νομίζω ο μόνος λόγος για αντικατάσταση των υγρών του κλειστού είναι το καθάρισμα από τις μαυρίλες. Και μπορεί να γίνεται και μια φορά στα 3-4-5 χρόνια, όχι συνέχεια. Στα εσωτερικά του boiler, κανονικά θέλει και καθάρισμα του δοχείου από τυχόν ιζήματα, καθώς και του εναλλάκτη καλοριφέρ (αν είναι τριπλής ενέργειας) και της ηλεκτρικής αντίστασης από τα άλατα (αν χρησιμοποιείται). Συνήθως την αλλάζουν με καινούργια για να μην ταλαιπωρούνται. Και σίγουρα νέο ανώδιο μαγνησίου. Και καμιά βαλβίδα. Απ' ό,τι βλέπω το έχουν ταρίφα στα 80€ οι περισσότεροι. Ακόμη και ένας γείτονας που έφερε πρόσφατα από τον Μπάκη με 25-30€ (είναι αυτός που συνεργάζεται με τις εταιρείες που πουλάνε κουπόνια), του ζήτησαν επί τόπου 80€ για να του αλλάξουν τα υγρά του κλειστού.

Αυτό αφορούσε τη δική μου περίπτωση, που είπα ότι δεν ζεσταίνεται πάνω, αλλά βγαίνει ζεστό από την έξοδο των συλλεκτών; Άρα σε εμένα (σε ενός γείτονά μου για την ακρίβεια), η τρύπα θα είναι στο μανδύα προς τη μεριά της πολυουρεθάνης που έγραψες πιο πριν.

Έχεις δει εάν έχει μέσα υγρά στο κλειστό κύκλωμα;; 

7 ώρες πριν, hp8 είπε

αυτό που προτείνεις είναι ένα μέρος της συντηρήσεις Για τα εσωτερικά του μποιλερ τίποτα ? :)

Καθαρίζεις και ξεπλένεις απο άλατα και ιζήματα το βαρέλι και την αντίσταση αλλάζεις ανοδιο και φλάντζα και ξαναγεμίζεις το βαρέλι με νερό μέχρι να φύγει ο αέρας από μέσα 

Δημοσ.

Καλησπέρα! Ήρθε η ώρα να αγοράσω ηλιακό μιας και πάω σε καινούργιο σπίτι. Θα είναι διπλής ενέργειας, στα 160lt και κοιτάω με όσο το δυνατόν περισσότερα τετραγωνικά >2,5-2,7 συλλεκτικής επιφάνειας. Το θέμα είναι ότι έχω διαβάσει διάφορες κριτικές για Maltezo, Nobel και Calpak που πολλές φορές είναι απογοητευτικές για το όνομα τους. Από την άλλη στο skroutz πολλές καλές κριτικές έχει ένας άλλος Ελληνικός, ο MasterSol με πολυ καλη τιμή μάλιστα αλλά είναι αξιόπιστος; Ακούω απόψεις. Ευχαριστώ!

Δημοσ.
8 ώρες πριν, apostolossmi είπε

Χρησιμοποιείς κάποιο συγκεκριμένο αντιψυκτικο και σε ποια αναλογία; 

Δεν βάζω κάποιο συγκεκριμένο ότι βρω στα καταστήματα της περιοχής μου, αναλογία βάζω 1 λίτρο, εδώ που μένω πολύ σπάνια η θερμοκρασία θα κατέβει κάτω από το μηδέν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, evts said:

Σε θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας συμφέρει η χρήση του πετρελαίου για να ζεσταθεί το νερό; Έχει ξεχωριστό θερμιδομετρητή. Πόση ώρα χρειάζεται με αυτό τον τρόπο να ζεσταθεί το νερό; Είναι πρόβλημα να μην μπορείς να δεις την θερμοκρασία του νερού.

Λογικά, αν υποθέσουμε θερμογόνο δύναμη του πετρελαίου 10kwh/lt, βαθμό απόδοσης 90% και τιμή 1.3€/λτ, τότε μία  κιλαβατώρα κοστίζει 1.3 / (10 *0.9) = 14.4 cents. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά, προφανώς μπορούν να αλλαχθούν.

Με το ρεύμα, παίρνεις μια κιλοβατώρα με 10 λεπτά (+ έξτρα ρυθμιζόμενες χρεώσεις αν δεν είναι στο νυχτερινό).

Με μία κιλοβατώρα (που ισούται με 860kcal/h) ζεσταίνεις 100λτ νερό κατά 8.6 βαθμούς κελσίου.

Επεξ/σία από sargyrop81
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...