apostolossmi Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 23 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Λαθος διατυπωση.. Εχει τρυπησει το δοχειο χρησης και περνανε στο κλειστο. Και αν ειχε τρυπησει το κλειστο θα περναγαν τα νερα εξω! Και δω επαληθευομαι σε αυτα που μνημονευω εδω και τοσα χρονια! Το μειζον προβλημα ειναι οι πιεσεις/θερμοκρασιες! Εσυ στα 9 χρονια εκανες και 2 συντηρησεις και μαλιστα μεχρι και το μποιλερ ειχες λυση για αψογο καθαρισμό! Εγω τωρα βαδιζω και συνεχιζω στα 13χρονια(χωρις συντηρηση και χωρις να εχω συμπληρωσει ποτέ στο κλειστο) με αριστη αποδοση!!! Και τελευταια ανεφερε μελος μας(υδραυλικος) οτι η sonne εχει απροβληματιστα καζανια σε σχεση με την εταιρια που εχω βαλει εγω που τρυπαει σε ενα συγκεκριμενο σημειο στα 6-8 χρονια! Το μειζον προβλημα ειναι οι πιεσεις/θερμοκρασιες!Εγω τωρα βαδιζω και συνεχιζω στα 13χρονια(χωρις συντηρηση και χωρις να εχω συμπληρωσει ποτέ στο κλειστο) με αριστη αποδοση Πώς τα κατάφερες; τι έχεις εφαρμόσει;; 28 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Λαθος διατυπωση.. Εχει τρυπησει το δοχειο χρησης και περνανε στο κλειστο. Και αν ειχε τρυπησει το κλειστο θα περναγαν τα νερα εξω! Και δω επαληθευομαι σε αυτα που μνημονευω εδω και τοσα χρονια! Το μειζον προβλημα ειναι οι πιεσεις/θερμοκρασιες! Εσυ στα 9 χρονια εκανες και 2 συντηρησεις και μαλιστα μεχρι και το μποιλερ ειχες λυση για αψογο καθαρισμό! Εγω τωρα βαδιζω και συνεχιζω στα 13χρονια(χωρις συντηρηση και χωρις να εχω συμπληρωσει ποτέ στο κλειστο) με αριστη αποδοση!!! Και τελευταια ανεφερε μελος μας(υδραυλικος) οτι η sonne εχει απροβληματιστα καζανια σε σχεση με την εταιρια που εχω βαλει εγω που τρυπαει σε ενα συγκεκριμενο σημειο στα 6-8 χρονια! Αν είχε τρυπήσει το κλειστό θα έτρεχαν τα υγρά του κλειστού μέσα στην πολυουρεθανη μέχρι να μην μπορούν πλέον να κάνουν κύκλο στο κλειστό (θα έμενε μια ποσότητα μέσα στους συλλέκτες μόνο) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ζεστάνει το δοχείο ζνχ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, apostolossmi είπε Αν είχε τρυπήσει το κλειστό θα έτρεχαν τα υγρά του κλειστού μέσα στην πολυουρεθανη μέχρι να μην μπορούν πλέον να κάνουν κύκλο στο κλειστό (θα έμενε μια ποσότητα μέσα στους συλλέκτες μόνο) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ζεστάνει το δοχείο ζνχ Ειπα οτι εχει κανει λαθος διατυπωση και αναφερω πως πρεπει να το διατυπωσει. Του ts του τρυπησε το δοχειο χρησης με αποτελεσμα να επηρεαζεται το κλειστο.. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2023 από PLACEBO_89 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargyrop81 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 On 01/12/2023 at 12:39, vagos1979 said: Σήμερα ήρθε ο ηλιακός και νομίζω ότι έκανα πατάτα , πητα από 3 υδραυλικούς ιδέες και οι 2 είπαν αποθήκη αλλά το βάρος τώρα που το είδα είναι αρκετό όποτε έξτρα έξοδα δυστυχώς Μπορεις να βαλεις πανω στη μονωση μπλε φελιζολ (εξηλασμενη πολυστερινη) και απο πανω κρασπεδα πεζοδρομιου (4 ευρω το ενα), στα οποια βιδωνεις τη βαση. Συνολο 15 ευρω μαξ. Με το φελιζολ θα γλυτωσεις τη φθορα σε ασφαλτοπανα αν εχεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos1979 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, sargyrop81 είπε Μπορεις να βαλεις πανω στη μονωση μπλε φελιζολ (εξηλασμενη πολυστερινη) και απο πανω κρασπεδα πεζοδρομιου (4 ευρω το ενα), στα οποια βιδωνεις τη βαση. Συνολο 15 ευρω μαξ. Με το φελιζολ θα γλυτωσεις τη φθορα σε ασφαλτοπανα αν εχεις. Πολύ καλή ιδέα ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolossmi Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 12 ώρες πριν, Giorgis4 είπε Το Μάιο που άλλαξα θέση στον ηλιακό (μετά 3,5 χρόνια) άνοιξα να δω αν θέλει υγρά και πήρε ούτε ένα φλυτζάνι του καφέ νερό. Δεν τα άλλαξα. Ούτε φλάντζα, ούτε ανοδιο (δε χρησιμοποιώ ρεύμα, αλλά μάλλον δεν παίζει ρόλο). Και πάντα το καλοκαίρι τον σκεπάζω με παλιό πανί τέντας. Αλήθεια πόσα λίτρα συνολικά παίρνει το κλειστό κύκλωμα και τι ανάμειξη γίνεται νερού με αντιψυκτικό; Με αυτά που διαβάζω μάλλον το καθυστέρησα. Αλλά μάλλον για το Μάιο θα το κάνω... Να σε ρωτήσω, όταν τσέκαρες τα υγρά το νερό στο καζάνι και στους συλλέκτες ήταν κρυο;; ήταν σκεπασμενοι απο πριν ;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giorgis4 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, apostolossmi είπε Να σε ρωτήσω, όταν τσέκαρες τα υγρά το νερό στο καζάνι και στους συλλέκτες ήταν κρυο;; ήταν σκεπασμενοι απο πριν ;;; Είχα σκεπάσει τους συλλέκτες πλήρως 2 μέρες πριν και χρησιμοποιούσα το νερό μέχρι να γίνει σχεδόν κρύο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Philippe Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Για την περίπτωση του villasg μπερδεύτηκα λίγο και θα προσπαθήσω να το ξεδιαλύνω. Λέει ο villasg ότι του τρέχουνε νερά από τις τάπες και παρ' όλα αυτά δεν μειώνεται η ποσότητα του υγρού στο κλειστό κύκλωμα, σωστά; Εάν όντως ισχύει αυτό, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση πέραν του ότι από κάπου εισέρχεται νερό στο κύκλωμα. Κλειστό κύκλωμα είναι η σωλήνωση που "τρέχει" στους συλλέκτες, που στη συνέχεια επικοινωνεί με τον μανδύα, στην κορυφή του οποίου υπάρχουν οι δύο τάπες (το περιγράφω για να μην μπερδευόμαστε με τη λέξη σερπαντίνα - η μόνη σερπαντίνα που υπάρχει εδώ είναι ο εναλλάκτης με το νερό από τον λέβητα). Επομένως καταλήγουμε ότι υπάρχει ρηγμάτωση στην εσωτερική επιφάνεια του μανδύα, αυτή που διαχωρίζει το κλειστό από το νερό χρήσης. Η μόνωση πολυουρεθάνης βρίσκεται μεταξύ εξωτερικής επιφάνειας μανδύα και εξωτερικού περιβλήματος δοχείου, συνεπώς δεν βρέχεται στην περίπτωσή μας. Τα λεω καλά μέχρι εδώ; Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2023 από Philippe Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, Philippe είπε Επομένως καταλήγουμε ότι υπάρχει ρηγμάτωση στην εσωτερική επιφάνεια του μανδύα, όχι Καταλήγουμε ότι έχει τρύπα στο δοχείο προς το κλειστό κύκλωμα που περιβάλλεται από τον μανδύα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Philippe Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το ίδιο δεν λέμε; Εκεί που έχεις το άσπρο βέλος στη φωτό που ανέβασες. Εάν λέμε το ίδιο και εφόσον ισχύει ο παραπάνω συλλογισμός μου, αφενός εάν υπάρχει αντιψυκτικό και είναι από το φθηνό, θέλει προσοχή γιατί είναι τοξικό και αφετέρου όταν το υγρό στο κύκλωμα αρχίσει να ζεσταίνεται με οποιοδήποτε τρόπο, θα πρέπει λογικά να φεύγει από την ρωγμή και να αναμιγνύεται με το νερό χρήσης, με αποτέλεσμα να έχουμε την ίδια θερμοκρασία σε κλειστό και ζνχ , η οποία δεν θα είναι και πολύ υψηλή. Δεν βλέπω λόγο να αυξάνεται η πίεση και να φεύγει από τις τάπες το νερό. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2023 από Philippe Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, Philippe είπε Το ίδιο δεν λέμε; δεν λέμε το ίδιο εσύ μιλάς για την εσωτερική επιφάνεια του μανδύα, και εγώ για το δοχειο 38 λεπτά πριν, Philippe είπε Επομένως καταλήγουμε ότι υπάρχει ρηγμάτωση στην εσωτερική επιφάνεια του μανδύα, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Philippe Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το περίβλημα του δοχείου που λες εσύ, είναι αυτό που αποκαλώ εσωτερική επιφάνεια μανδύα εγώ. Με άλλα λόγια η διεπιφάνεια μεταξύ νερού χρήσης και υγρού κλειστού κυκλώματος. Από μέσα προς τα έξω υπάρχει αυτή, μετά το εξωτερικό περίβλημα του μανδύα, μετά η πολυουρεθάνη και τέλος το τελικό εξωτερικό μεταλλικό περίβλημα (αυτό που βλέπουμε απ' έξω). Η τρύπα λέμε ότι είναι εκεί που δείχνω στις εικόνες ή όχι; (οπότε αν είναι glass σημαίνει ότι έχει σπάσει και το σμάλτο) Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2023 από Philippe 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, Philippe είπε Η τρύπα λέμε ότι είναι εκεί που δείχνω στις εικόνες ή όχι; (οπότε αν είναι glass σημαίνει ότι έχει σπάσει και το σμάλτο) σωστό 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Philippe Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Άρα το ίδιο λέγαμε τελικά.. Επομένως γιατί να πετάει νερό από πάνω; Δεν είναι σωστή η σκέψη που έκανα παραπάνω, ότι: Όπως θερμαίνεται το υγρό στο κλειστό, φεύγει από τη ρωγμή προς το πιο κρύο νερό του δοχείου, συνεπώς δεν αυξάνεται η πίεση για να εκτονωθεί από το ασφαλιστικό. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει στου villag τον ηλιακό. Αντιθέτως εγώ πιθανότατα είμαι αυτός που έχει τρύπα στο κλειστό, στον μανδύα συγκεκριμένα, γιατί δεν κυκλοφορεί το νερό στο κύκλωμα και είναι ζεστό μόνο στους συλλέκτες (καίει στην έξοδο του κλειστού από συλλέκτες προς μανδύα, αλλά δεν ζεσταίνει το νερό χρήσης). Όπως έγραψε ο apostolissmi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chios Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Η πίεση του νερού μέσα στον ηλιακό είναι μεγαλύτερη από ότι στο κλειστό κύκλωμα, πολύ δύσκολα το νερό θα περάσει από το κλειστό στον καζάνι. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolossmi Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Philippe είπε Άρα το ίδιο λέγαμε τελικά.. Επομένως γιατί να πετάει νερό από πάνω; Δεν είναι σωστή η σκέψη που έκανα παραπάνω, ότι: Όπως θερμαίνεται το υγρό στο κλειστό, φεύγει από τη ρωγμή προς το πιο κρύο νερό του δοχείου, συνεπώς δεν αυξάνεται η πίεση για να εκτονωθεί από το ασφαλιστικό. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει στου villag τον ηλιακό. Αντιθέτως εγώ πιθανότατα είμαι αυτός που έχει τρύπα στο κλειστό, στον μανδύα συγκεκριμένα, γιατί δεν κυκλοφορεί το νερό στο κύκλωμα και είναι ζεστό μόνο στους συλλέκτες (καίει στην έξοδο του κλειστού από συλλέκτες προς μανδύα, αλλά δεν ζεσταίνει το νερό χρήσης). Όπως έγραψε ο apostolissmi Μάλλον δεν κάνουν κύκλο τα υγρά. οταν υπάρχει τρύπα υπάρχει διαρροή απο τα ασφαλιστικά γιατί η πίεση του νερού μέσα στο καζάνι είναι μεγαλύτερη, όσο η πίεση του δικτύου, οπότε το νερό μπαίνει στο κλειστό κύκλωμα και όταν πιεστεί εκτονώνεται απο τα ασφαλιστικά του κλειστού που είναι χαμηλά σε bar (2.5-3) και η πίεση του δικτύου είναι μεγαλύτερη (4-5). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα