Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Giorgis4 είπε

Όντως...26 είναι η διαφορά!!! 😂

Τον 200άρη έχω... Τα διορθώνω κιόλας...

Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι η θερμοκρασία του νερού (η διακύμανση) που ερχόταν από πάνω μέσα στις σωλήνες το πρωί στις 7:30.  Η χαμηλότερη ήταν 6⁰C. Και η μόνωση είναι η κανονική. Δεν είναι ελλειπής. Τις μετρήσεις τις έκανα με instant θερμόμετρο ψησίματος κρέατος. Για 1-2 δευτερόλεπτα αλλά 6 βαθμοί. Και το ερώτημα μου είναι στους -5 πόσο θα δείξει; 🤔

Πάντως 3 χειμώνες πίσω, δεν είχα κάποιο πρόβλημα...

Έχεις τσεκάρει τσ υγρά του κλειστού; μήπως θέλει συμπλήρωμα; 

1 λεπτό πριν, apostolossmi είπε

Ο δικός μου μετά από 10 μήνες πήρε 150 ml (αμελητέο μεν αλλά τα πήρε) 

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 3/11/2023 στις 9:06 ΜΜ, villasg είπε

Καλησπερα θα ηθελα μια γνωμη .
Ο Ηλιακος μου Sonne Phaethon μου "εσκασε" την ασφαλιστικη βαλβιδα που δειχνω στην φωτο και εβγαλε εξω υγρα .

Ενημερωση , εχω ενα ηλιακο Sonne Phaethon  160 λίτρων Glass Τριπλής Ενέργειας με 2.4τ.μ. Συλλέκτη .
Τον ειχα εγκαταστησει τον 2/2014 . Πληρη συντηρηση ( κατω το βαρελι πλυσιμο καθαρισμα ανωδια φλατζες κλπ εγινε το 3ο και το 8ο ετος .
Τωρα στο 9ο ετος τρυπησε η σερπατινα που κυκλοφορει το θερμικο υγρο μεσα στο μπόϊλερ , οποτε παμε για αλλαγη μποιλερ απο οτι φαινεται .

Πως το καταλαβα ? Ειχε σκασει το ασφαλιστικο και ειχε βγαλει νερα εξω .
Ανεβηκα να συμπληρώσω θερμικο υγρο και μολις ελυσα τις ταπες απο πανω εβγαζε καργα νερο .
Κλεινωντας την εισοδο νερου χρησης στο μποιλερ σταματησε να βγαζει απο πανω  , οποτε σερπαντίνα ............ 

image.png.d8c511443a752705b39e051ab53c791c.png

• Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, villasg είπε

οποτε παμε για αλλαγη μποιλερ απο οτι φαινεται

Αμα ηταν απο τον μανδια του δοχειου θα ετρχε και απο το "βαρελι" νερο εδω τρεχει απο τις 2 αποληξεις της σερπατινας 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, villasg είπε

εδω τρεχει απο τις 2 αποληξεις της σερπατινας 

ποιες είναι Βαλε φωτο με σημάδια Είναι διπλής η τριπλής  

59 λεπτά πριν, villasg είπε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, villasg είπε

Ενημερωση , εχω ενα ηλιακο Sonne Phaethon  160 λίτρων Glass Τριπλής Ενέργειας με 2.4τ.μ. Συλλέκτη .
Τον ειχα εγκαταστησει τον 2/2014 . Πληρη συντηρηση ( κατω το βαρελι πλυσιμο καθαρισμα ανωδια φλατζες κλπ εγινε το 3ο και το 8ο ετος .
Τωρα στο 9ο ετος τρυπησε η σερπατινα που κυκλοφορει το θερμικο υγρο μεσα στο μπόϊλερ , οποτε παμε για αλλαγη μποιλερ απο οτι φαινεται .

Ανεβηκα να συμπληρώσω θερμικο υγρο και μολις ελυσα τις ταπες απο πανω εβγαζε καργα νερο .
Κλεινωντας την εισοδο νερου χρησης στο μποιλερ σταματησε να βγαζει απο πανω  , οποτε σερπαντίνα ............ 

Ετσι οπως τα λες  καταλαβαινω τρυπησε το δοχειο χρησης και ''φουσκωνουν'' τα νερα στο κλειστο. Γι αυτο και οταν εκλεισες το νερο χρησης σταματησε! Ε ετσι δεν ειναι???

18 ώρες πριν, apostolossmi είπε

Έχεις τσεκάρει τσ υγρά του κλειστού; μήπως θέλει συμπλήρωμα

Καλα τα παει γιατι εχει και μικροτερο συλλεκτη για τα λιτρα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/11/2023 στις 8:57 ΠΜ, πάνοσ2 είπε

Όχι στο μπαλκόνι. Πρέπει να λάβετε υπόψη το δυναμικό φορτίο του ηλιακού. Πιθανόν να είναι καλύτερα στον κήπο (αν έχει).

Σε ευχαριστώ Πάνο.

Να ρωτήσω κάτι άλλο.

Τί θα ήταν καλύτερο για ένα σκέτο μποιλερ καινούριο αχρησιμοποίητο που δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη αλλά θα μπει σε ένα έτος λόγω κάποιων εργασιών που μεσολαβούν στην οικία;

Να το αφήσω σε κάποια γωνιά της ταρατσας και να το σκεπάσω με κάτι πάνελ πολυουρεθάνης ώστε να μην ταλαιπωρειται τσάμπα από ήλιο κλπ μέχρι να γίνει η τοποθέτηση ή να το βάλω σε διαμέρισμα από κάτω που είναι κλειστό αλλά "βράζει" κυριολεκτικά το καλοκαίρι γιατί είναι κλειστό χωρίς κλιματισμό κλπ;

Εγώ σκέφτηκα ότι η ταράτσα είναι καλύτερη λύση γιατί με τα πάνελ πολυουρεθανης που θα το σκεπασω θα προστατεύεται από ήλιους αλλά θα αερίζεται κιόλας το μποιλερ από τις δύο πλευρές στα πλάγια ενώ στο διαμέρισμα μέσα που δεν έχει κλιματισμό το καλοκαίρι και με τα 45αρια θα είναι μονίμως σε κατάσταση καύσωνα.

Όχι τίποτα άλλο αλλά επειδή δεν ξέρω πότε θα είναι έτοιμο το σπίτι λόγω ανακαίνισης πχ μπορεί να πάρει και διετία μην το έχω κλεισμένο σε χώρο με υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι.

Ο λόγος που το ρωτάω είναι γιατί δεν έχει νόημα να "καψει"  από τις υψηλές θερμοκρασίες έστω και στον ελάχιστο βαθμό την μόνωση του το μποιλερ.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, hp8 είπε

ποιες είναι Βαλε φωτο με σημάδια Είναι διπλής η τριπλής  

5 ώρες πριν, villasg είπε

τριπλης αυτα τα 2 πανω βρε λεω 

5 ώρες πριν, villasg είπε

image.png.d8c511443a752705b39e051ab53c791c.png

4 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Ετσι οπως τα λες  καταλαβαινω τρυπησε το δοχειο χρησης και ''φουσκωνουν'' τα νερα στο κλειστο. Γι αυτο και οταν εκλεισες το νερο χρησης σταματησε! Ε ετσι δεν ειναι???

23 ώρες πριν, apostolossmi είπε

εχει τρυπα το "κλειστο" και περνανε νερα απο το δοχειο χρησης , εαν ειχε τρυπησει το δοχειο τα νερα θα περναγαν την πολυουρεθανη και θα ετρεχαν εξω συνεχεια

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, villasg είπε

τριπλης αυτα τα 2 πανω βρε λεω 

τρύπιο δοχείο προς το κλειστό κύκλωμα έχεις 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, hp8 είπε

τρύπιο δοχείο προς το κλειστό κύκλωμα έχεις 

αυτο ειπα απλα το ειπα σερπατινα , ξερω τι εχω , περιμενω το κουστουμι για το μποιλερ την δευτερα 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, villasg είπε

αυτο ειπα απλα το ειπα σερπατινα , ξερω τι εχω , περιμενω το κουστουμι για το μποιλερ την δευτερα 

χριστουγενιατικο δώρο στην οικογένεια Μην τους πάρεις τίποτα άλλο :D

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, hp8 είπε

χριστουγενιατικο δώρο στην οικογένεια Μην τους πάρεις τίποτα άλλο :D

το θεμα ειναι να βρω γρηγορα διαθεσιμο , γιατι με το προγραμμα που τρεχει , το εργοστασιο εμαθα δεν προλαβαινει να φτιαχνει ....

Δημοσ.
23 ώρες πριν, apostolossmi είπε

Το Μάιο που άλλαξα θέση στον ηλιακό (μετά 3,5 χρόνια) άνοιξα να δω αν θέλει υγρά και πήρε ούτε ένα φλυτζάνι του καφέ νερό. Δεν τα άλλαξα. Ούτε φλάντζα, ούτε ανοδιο (δε χρησιμοποιώ ρεύμα, αλλά μάλλον δεν παίζει ρόλο). Και πάντα το καλοκαίρι τον σκεπάζω με παλιό πανί τέντας. Αλήθεια πόσα λίτρα συνολικά παίρνει το κλειστό κύκλωμα και τι ανάμειξη γίνεται νερού με αντιψυκτικό; Με αυτά που διαβάζω μάλλον το καθυστέρησα. Αλλά μάλλον για το Μάιο θα το κάνω...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Giorgis4 είπε

Αλήθεια πόσα λίτρα συνολικά παίρνει το κλειστό κύκλωμα

Αναλογα τον μοντελο / κατασκευαστη , 

7 λεπτά πριν, Giorgis4 είπε

και τι ανάμειξη γίνεται νερού με αντιψυκτικό

αναλογα τις θερμοκρασιες που εχει η περιοχη τοποθετησης τον χειμωνα ( εχουν ταμπελακι τα δοχεια προπυλαινογλυκολης ) 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, villasg είπε

εχει τρυπα το "κλειστο" και περνανε νερα απο το δοχειο χρησης , εαν ειχε τρυπησει το δοχειο τα νερα θα περναγαν την πολυουρεθανη και θα ετρεχαν εξω συνεχεια

Λαθος διατυπωση.. Εχει τρυπησει το δοχειο χρησης και περνανε στο κλειστο. Και αν ειχε τρυπησει το κλειστο θα περναγαν τα νερα εξω!

Και δω επαληθευομαι σε αυτα που μνημονευω εδω και τοσα χρονια!  Το μειζον προβλημα ειναι οι πιεσεις/θερμοκρασιες!

Εσυ στα 9 χρονια εκανες και 2 συντηρησεις και μαλιστα μεχρι και το μποιλερ ειχες λυση για αψογο καθαρισμό!

Εγω τωρα βαδιζω και συνεχιζω στα 13χρονια(χωρις συντηρηση και χωρις να εχω συμπληρωσει ποτέ στο κλειστο) με αριστη αποδοση!!!

Και τελευταια ανεφερε μελος μας(υδραυλικος) οτι η sonne εχει απροβληματιστα καζανια σε σχεση με την εταιρια που εχω βαλει εγω που τρυπαει σε ενα συγκεκριμενο σημειο στα 6-8 χρονια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...