haris_216 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Luciddream είπε Ναι αλλά δεν μπορώ να τους πω και τίποτα, 20 χρόνια μετά θα γελάνε Λογικά γίνεται και τώρα σιδηροκατασκευή αν είναι να τους την πληρώσω εγώ να τελειώνω. Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι είναι η πόρτα εκεί και δεν θα θέλουν να κλείσει. Είναι λίγο ρίσκο γιατί αν κάποιος ηλιακός μετακινηθεί (πχ ο πίσω που λες για βάση) και "αύριο" παρουσιάσει κάποιο θέμα σίγουρα θα πουν ότι φταις εσύ με την μετακίνηση. Άσε που σε παλιό ηλιακό, επειδή μίλησες για 20ετία, μπορεί ήδη να έχουν ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες φθοράς/σκουριάς και με την "ταλαιπωρία" (βίδωμα, ξεβίδωμα, μετακίνηση) να σας "μείνουν στο χέρι" οπότε να φαίνεται ότι φταις για πρόβλημα που έτσι κι αλλιώς υπήρχε και απλά εμφανίστηκε λίγο νωρίτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Θα έλεγα αν μπει δίπλα παράλληλα στου διαχειριστή, χωρίς να τον σκιάσεις, δεν νομίζω να θέλει βάση ο πίσω, ειδικά αν η απόσταση του από τον δικό σου είναι άνω της 1.5 φοράς του ύψους του δικού σου.., ένας 160αρης με 2.5τμ συλλέκτη κάθετο, δίπλα σου διαχειριστή (αν συμφωνεί, μου φαίνεται οκ, η πόρτα ανοίγει προς τα μέσα να φανταστώ; Όπως λέει ο φίλος, θα έλεγα να μην "σκαλιζεις" των άλλων μην έχεις κάνα μπελά (ή γκρίνια) πχ κάτι τέτοιο: Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2023 από Kozanitis1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thedeepend Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Γεια σας, εχω σπιτι 40τμ, μενω μονος και ενδιαφερομαι για ηλιακο 2πλης ενεργειας. Κοιταξα στο σκρουτζ και εχει Lato, Sol-Violaris, Gauzer, Nuevosol.. Μπορειτε να μου πειτε τι θα μου προτεινατε, καθως και τι πρεπει να προσεξω στην περιπτωση του σπιτιου μου; ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, thedeepend είπε τι πρεπει να προσεξω Προσωπική άποψη: Να έχει επιλεκτικό συλλέκτη με μονοκόμματο κασωμα και το μποιλερ να δέχεται κοινή φλάντζα και τα ψιλά γράμματα περί εγγύησης 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Komfoukios Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Παιδιά καλησπέρα. Έχετε να προτείνετε αισθητήρα θερμοκρασίας για τον ηλιακό?Είδα έναν φθηνό της Sonoff δε ξερω αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής για κάτι που με προβληματίζει.Σε μονοκατοικία δεκαετίας του 70 θα μπορούσε λόγω έλλειψης χώρου στην ταράτσα να ακουμπήσει ηλιακός 160 λίτρων στο σημείο που είναι το μπαλκόνι της ταράτσας; Δηλαδή το κομματι που προεξέχει στην ταράτσα και θεωρείται το μπαλκόνι.Λογω βάρους του ηλιακού μήπως είναι επικίνδυνο αυτό; Γιατί και το σπίτι είναι παλιάς χρονολογίας αλλά δεν ξέρω και αν το σημείο αυτό επιβαρύνει την κατασκευή του σπιτιού.Πχ σε περίπτωση σεισμού κλπ. Ένας μάστορας που είχε έρθει και βάζει ηλιακούς μου είχε υποδείξει εκείνος το σημείο αυτό γιατί είχε δει την έλλειψη χώρου και τις σκιές που δημιουργούνται σε άλλα σημεία από διπλανή πολυοροφη πολυκατοικία αλλά εμένα με προβληματίζει για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω για το αν πρέπει να μπει εκεί ο ηλιακός. Τώρα βέβαια θα μου πείτε εδώ μπαίνουν ηλιακοί σε κεραμίδια επάνω,σε υπερυψωμένες σιδηροκατασκευές και πάνω σε πάνελ πολυουρεθάνης ακόμη,αυτό σε προβληματίζει;Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι σίγουρος για το αν είναι σωστό αυτό. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από sonikk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
πάνοσ2 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 15 ώρες πριν, sonikk είπε Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής για κάτι που με προβληματίζει.Σε μονοκατοικία δεκαετίας του 70 θα μπορούσε λόγω έλλειψης χώρου στην ταράτσα να ακουμπήσει ηλιακός 160 λίτρων στο σημείο που είναι το μπαλκόνι της ταράτσας; Δηλαδή το κομματι που προεξέχει στην ταράτσα και θεωρείται το μπαλκόνι.Λογω βάρους του ηλιακού μήπως είναι επικίνδυνο αυτό; Γιατί και το σπίτι είναι παλιάς χρονολογίας αλλά δεν ξέρω και αν το σημείο αυτό επιβαρύνει την κατασκευή του σπιτιού.Πχ σε περίπτωση σεισμού κλπ. Ένας μάστορας που είχε έρθει και βάζει ηλιακούς μου είχε υποδείξει εκείνος το σημείο αυτό γιατί είχε δει την έλλειψη χώρου και τις σκιές που δημιουργούνται σε άλλα σημεία από διπλανή πολυοροφη πολυκατοικία αλλά εμένα με προβληματίζει για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω για το αν πρέπει να μπει εκεί ο ηλιακός. Τώρα βέβαια θα μου πείτε εδώ μπαίνουν ηλιακοί σε κεραμίδια επάνω,σε υπερυψωμένες σιδηροκατασκευές και πάνω σε πάνελ πολυουρεθάνης ακόμη,αυτό σε προβληματίζει;Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι σίγουρος για το αν είναι σωστό αυτό. Όχι στο μπαλκόνι. Πρέπει να λάβετε υπόψη το δυναμικό φορτίο του ηλιακού. Πιθανόν να είναι καλύτερα στον κήπο (αν έχει). 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos1979 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα,θέλω να τοποθετήσω έναν ηλιακό 200λιτρα και επειδή δεν έκανα πρόβλεψη όταν μονωσα την ταράτσα και δεν άφησα αναμονες όποτε η μόνη μου λύση είναι μία αποθήκη που έχω η οποία έχει ανακατασκευαστεί πριν 3 χρόνια ,είναι η βάση της με τσιμέντο λίθους,έχουν μπει συναζια και τσίγκος με σιδηροκατασκευή. Ο υδραυλικός μου είπε ότι μπαίνει κεραμοσκεπής και το καζάνι θα μπει στο συναζι για το βάρος.Εναν παλιό μάστορα που ρώτησα μου είπε αν έχει συναζι μην φοβάσαι αλλά εγώ έχω τους φόβους μου αν αντέξει. Υπάρχει κάποια ανάλογο περιστατικό να πάρω ιδέες; Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2023 από vagos1979 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greg4 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Υπάρχουν βάσεις να βάλεις που στηρίζονται σε κάτι βαριές πέτρες. Δεν ξέρω πως τις λένε αλλά μπορώ να σου στείλω φώτο αν θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, vagos1979 είπε επειδή δεν έκανα πρόβλεψη όταν μονωσα την ταράτσα και δεν άφησα αναμονες όποτε η μόνη μου λύση είναι Spoiler Παρακάτω ένα πλυσταριό Έχουν μπει κοιλοδοκοι οι οποίοι στερεώνονται στις βίδες των πάνελ και στο περιμετρικό συναζι Spoiler Spoiler Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2023 από hp8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 14 ώρες πριν, vagos1979 είπε Καλησπέρα,θέλω να τοποθετήσω έναν ηλιακό 200λιτρα και επειδή δεν έκανα πρόβλεψη όταν μονωσα την ταράτσα και δεν άφησα αναμονες όποτε η μόνη μου λύση είναι μία αποθήκη που έχω η οποία έχει ανακατασκευαστεί πριν 3 χρόνια ,είναι η βάση της με τσιμέντο λίθους,έχουν μπει συναζια και τσίγκος με σιδηροκατασκευή. Ο υδραυλικός μου είπε ότι μπαίνει κεραμοσκεπής και το καζάνι θα μπει στο συναζι για το βάρος.Εναν παλιό μάστορα που ρώτησα μου είπε αν έχει συναζι μην φοβάσαι αλλά εγώ έχω τους φόβους μου αν αντέξει. Υπάρχει κάποια ανάλογο περιστατικό να πάρω ιδέες; Όπως ήδη αναφέρθηκε, τοποθετούνται τσιμεντένια μπλοκ, πέδιλα ή κράσπεδα το οποία από το βάρος τους και μόνο είναι σταθερά. Πατάνε πάνω στη μόνωση (δεν τρυπάς) και δεν κουνιούνται με τίποτα. Ειδικά όταν βιδώσεις εκεί πάνω και τον ηλιακό με το βάρος του (το 200άρι που λες γεμάτο είναι κοντά στα 350kg) Άλλη λύση, ανάλογα με το χώρο, είναι να πατήσει ο ηλιακός χωρίς να τρυπήσει/βιδωθεί πουθενά αλλά να σταθεροποιηθεί με αντιρίδες (σίδερα) που θα πιάσουν πάνω στη βάση και σε κάποια κάγκελα/τοιχίο εκεί κοντά. Γενικά πριν απορρίψεις (αν και μάλλον το έκανες ήδη) την ιδέα της ταράτσας μίλα με κάποιο τεχνικό (ιδανικά με 2-3 για να πάρεις γνώμες) καθώς πολλές φορές υπάρχουν λύσεις που μπορεί να μην σκεφτούμε. Επίσης αφού φοβάσαι το αποθηκάκι, με όποιον μιλήσεις απόρριψέ το σαν λύση και ζήτα μόνο σενάρια για την ταράτσα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos1979 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Σήμερα ήρθε ο ηλιακός και νομίζω ότι έκανα πατάτα , πητα από 3 υδραυλικούς ιδέες και οι 2 είπαν αποθήκη αλλά το βάρος τώρα που το είδα είναι αρκετό όποτε έξτρα έξοδα δυστυχώς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Στις 27/11/2023 στις 9:57 ΠΜ, Giorgis4 είπε Όπως έχω αναφέρει έχω ένα SonneAktion Phaethon 3,4m² Glass. Θεσσαλονίκη/Τούμπα . Χθες Κυριακή είχε λιακάδα, μετά από πολλές μέρες δίχως ηλιοφάνεια. Χθες λοιπόν, δεν είχε χρησιμοποιηθεί το νερό γιατί το ξέχασα στο αέριο. Το βράδυ στις 23:30 είχε 38⁰C με 5⁰C εξωτερική. Το πρωί στις 07:30 είχε 32⁰C με 5⁰C εξωτερική. Στις 13:30 έχει 44⁰C (μπορεί και παραπάνω γιατί έχω αναμεικτική επάνω) με 10⁰C εξωτερική. Τώρα στις 16:30 έχει 58⁰C με 9⁰C εξωτερική. Γύρισα την αναμεικτική (35⁰C-60⁰C το εύρος της) στο φουλ ζεστό και έκανα τον έλεγχο, γιατί στις 16:30 έδειχνε πάλι 44⁰C. 16 βαθμούς σε 9 ώρες. Καλά είναι; Επίσης, τσεκαρα με την πυξίδα του κινητού, τα κάτοπτρα βλέπουν 180⁰ το Νότο και η κλίση τους είναι 38⁰ ως προς το επίπεδο της ταράτσας. 58-30=28β. 3.4τμ 160 ή 200λ??? Απο μονωση μποιλερ πας καλα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giorgis4 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε 58-30=28β. 3.4τμ 160 ή 200λ??? Απο μονωση μποιλερ πας καλα.. Όντως...26 είναι η διαφορά!!! 😂 Τον 200άρη έχω... Τα διορθώνω κιόλας... Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι η θερμοκρασία του νερού (η διακύμανση) που ερχόταν από πάνω μέσα στις σωλήνες το πρωί στις 7:30. Η χαμηλότερη ήταν 6⁰C. Και η μόνωση είναι η κανονική. Δεν είναι ελλειπής. Τις μετρήσεις τις έκανα με instant θερμόμετρο ψησίματος κρέατος. Για 1-2 δευτερόλεπτα αλλά 6 βαθμοί. Και το ερώτημα μου είναι στους -5 πόσο θα δείξει; 🤔 Πάντως 3 χειμώνες πίσω, δεν είχα κάποιο πρόβλημα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Giorgis4 είπε Όντως...26 είναι η διαφορά!!! 😂 Τον 200άρη έχω... Τα διορθώνω κιόλας... Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι η θερμοκρασία του νερού (η διακύμανση) που ερχόταν από πάνω μέσα στις σωλήνες το πρωί στις 7:30. Η χαμηλότερη ήταν 6⁰C. Και η μόνωση είναι η κανονική. Δεν είναι ελλειπής. Τις μετρήσεις τις έκανα με instant θερμόμετρο ψησίματος κρέατος. Για 1-2 δευτερόλεπτα αλλά 6 βαθμοί. Και το ερώτημα μου είναι στους -5 πόσο θα δείξει; 🤔 Πάντως 3 χειμώνες πίσω, δεν είχα κάποιο πρόβλημα... Μια χαρα αποδοση εχεις! Επειδη μετρησες 7.30 το πρωι αφαιρεσα 2 βαθμους απωλειες μεχρι τις 11 που ξεκιναει να φορτωνει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα