Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Update της εγκατάστασης μου με ΣΗΕ 160λιτρα: κανένα παράπονο έως τώρα με απόδοση. Ανέβηκα όμως να μονωσω το σουβλάκι γιατί δεν το είχα κάνει, και το νιπελ στην είσοδο του κρύου στο μποιλερ είχε ραγισει και έτρεχε σαν τρελό. Εβαλα έναν πιο μπαμπατσικο διακόπτη με τρελό ρακορ και όλα οκ. Θα ανεβάσω και φώτο σε λιγο

• Like 2
  • Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχει κανείς να προτείνει κανέναν generic οδηγό με φωτό ή εικόνες για το πως προσθέτουμε το αντιψυκτικό;
Ή βίντεο πχ. (ελληνικά ή αγγλικά)

Δημοσ.

Ξεβιδωνεις τις 2 ταπες απο πανω ., πιω σωστα την μια ταπα και το ασφαλιστικο .
Συμπληρωνεις απο την μια μερια μεχρι να ξεχειλησει απο την αλλη .
Βαζεις καναβη στις ταπες και ξαναβιδωνεις

image.png.9b61852ab7fbf7ed4534f6be3a495920.png

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, villasg είπε

Ξεβιδωνεις τις 2 ταπες απο πανω ., πιω σωστα την μια ταπα και το ασφαλιστικο .
Συμπληρωνεις απο την μια μερια μεχρι να ξεχειλησει απο την αλλη .
Βαζεις καναβη στις ταπες και ξαναβιδωνεις

image.png.9b61852ab7fbf7ed4534f6be3a495920.png

Στην περίπτωση θερμοδοχείου με μόνο ένα ασφαλιστικό (χωρίς 2η τάπα) όπως πχ στην φωτό

--.jpg.e0424acfee12cf75f14bb6bd3d342092.jpg

τότε πάλι ξεβιδώνεις και γεμίζεις μέχρι να ξεχειλίσει. Αλλά...αφού ξεχειλίσει και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει 2η έξοδος για να φεύγει ο αέρας, περιμένεις μερικά λεπτά έτσι ώστε ο όποιος θύλακας αέρα να ανέβει και να βγει από την μοναδική είσοδο-έξοδο.

Αφού γίνει αυτό συμπληρώνουμε, αν έχει κατέβει η στάθμη, και μετά στεγανοποιούμε με κάναβη ή τεφλόν (προτιμούμε τις παραδοσιακές "τρίχες" εδώ).

Και φυσικά καλό είναι όλες αυτές οι συντηρήσεις/συμπληρώσεις να γίνονται είτε μέρες που δεν έχει έντονη ηλιοφάνεια είτε νωρίς το πρωί

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 22/11/2023 στις 1:42 ΜΜ, akisdg είπε

Τελικά μετά από πολύ σκέψη προχώρησα στην παραγγελία του Maltezos 200l Inox (https://www.maltezos.gr/index.php/el/anokseidotoi-iliakoi-thermosifones-maltezos) με 2 συλλέκτες.

Παρακάλεσα να μπει σε προτεραιότητα καθώς υπάρχει πάντα το άγχος μήπως σπάσει τελείως το boiler που έχω. Αποφάσισα να πάρω το ρίσκο 1. γιατί ήθελα μια πολύ αξιόπιστη λύση, καθώς έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ αυτά τα 20 χρόνια από την επιλογή που είχαμε κάνει (2 φορές σπάσιμο boiler, κακή λειτουργία ιδιαίτερα το χειμώνα, συχνή χρήση του ρεύματος κλπ), 2.πείσθηκα για την χρήση του ανοξείδωτου αντί για χάλυβα που μου πρότεινε ο calpac, 3.η εγγύηση είναι παντού 10ετής με service ανά 4 χρόνια (ο calpac είχε 12 χρόνια αλλά με ετήσιο service), 4.όποιον ρώτησα μου είπε τα καλύτερα για την εταιρία, 5.έγινε η παραγγελία χωρίς προκαταβολή και καμία δέσμευση, σε περίπτωση που δεν αντέξει ο δικός μου να προβώ σε όποια αγορά χρεισατεί και να κάνω ακύρωση.

Ελπίζω μόνο να μην έχω πρόβλημα μέχρι να έρθει (κανά 20ημερο), γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρεπει είτε να αλλάξω το ίδιο boiler, είτε να πάω σε λύση της στιγμής και ότι υπάρχει διαθέσιμο. Μου πρότειναν για να μειώσω τον κίνδυνο, να ανέβω στην Ταράτσα και να ρίξω τον θερμοστάτη γύρω στους 60 βαθμούς για να μην πιέζεται πολύτο boiler και να αντέξει όσο περισότερρο γίνεται, τώρα που θα κάνω και χρήση του ρευματος με το κρύο και την συννεφια. 

Για να δούμε τι με περιμένει...

inox maltezo και ΣΗΕ ειναι απο τις πιο αξιοπιστες αγορες για μποιλερ!

• Like 3
Δημοσ.

Έχω feedback για εκείνο το πρόβλημα που ανέφερα τις προάλλες. Περιμένει να έρθει υδραυλικός, αλλά στο μεταξύ πέρασε ένας δικός του, πιθανόν ηλεκτρολόγος, και άλλαξε την αντίσταση. Τώρα θερμαίνεται μια χαρά το νερό με ρεύμα και φυσικά πηγαίνει κανονικά στο διαμέρισμα σε όλες τις μπαταρίες. Αυτό που παραμένει ως πρόβλημα είναι ότι συνεχίζει να μην ζεσταίνεται με τον ήλιο. Φαίνεται πως ήταν ταυτόχρονα χαλασμένη η αντίσταση και για αυτό μας μπέρδεψε. Δηλαδή το πρόβλημα τώρα είναι ότι η σωλήνα που βγαίνει από τους συλλέκτες και πάει στον μανδύα του δοχείου είναι ζεστή, αλλά εάν πιάσω το ρακόρ από τον μανδύα προς το διαμέρισμα είναι κρύο. Υποθέτω έχει πέσει η στάθμη στο κλειστό και θα έχει πάρει αέρα, σωστά; Αν και στον διπλανό ηλιακό του άλλου γείτονα που είναι ολόιδιος και στον οποίο έγινε ταυτόχρονα συντήρηση στην αρχή του καλοκαιριού δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα. Δεν πιστεύω να χάνει από πουθενά το κύκλωμα.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Philippe είπε

Δεν πιστεύω να χάνει από πουθενά το κύκλωμα

μην παίρνεις και ορκο Δες κανά βίντεο διπλα πως συμπληρώνεις αντιψυκτικο στον ηλιακο η φερε κάποιον να τσεκάρει το κύκλωμα Τον ηλεκτρολόγο κακως τον εφερες την δουλειά αυτή μπορούσε να την κανει ενας υδραυλικος και θα τσέκαρε και ολο το κυκλωμα 

21 λεπτά πριν, Philippe είπε

πιθανόν ηλεκτρολόγος, και άλλαξε την αντίσταση.

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε hp8. Ο ηλιακός ανήκει σε έναν γείτονα, δεν τον έφερα εγώ τον ηλεκτρολόγο. Δεν είμαι και σίγουρος ότι ήταν ηλεκτρολόγος καθότι δεν ήμουν παρών.  Εγώ τους είχα φέρει πριν από μήνες τους δικούς μου υδραυλικούς για να κάνουν συντήρηση σε όλα τα ηλιακά του κτιρίου, για να εξυπηρετήσω. Αλλά αν ξανακάνω τον καλό να μου τρυπήσεις την μύτη 😠

Πάντως έχει φωνάξει και υδραυλικό απ' ό,τι μου είπε.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Philippe είπε

Αλλά αν ξανακάνω τον καλό να μου τρυπήσεις την μύτη

αν έγινε συντήρηση σε 5 και το ένα έβγαλε θέμα μπορεί να ήταν στο οριο ζωής του η κατι δεν έσφιξε καλα Συμβαίνουν αυτά Το θέμα είναι οτι έπρεπε να έρθει ο ιδιος καθότι όπως είπες είναι πρόσφατη η συντήρηση 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως έχω αναφέρει έχω ένα SonneAktion Phaethon 3,4m² Glass 200lt. Θεσσαλονίκη/Τούμπα . Χθες Κυριακή είχε λιακάδα, μετά από πολλές μέρες δίχως ηλιοφάνεια. Χθες λοιπόν, δεν είχε χρησιμοποιηθεί το νερό γιατί το ξέχασα στο αέριο.

Το βράδυ στις 23:30 είχε 38⁰C με 5⁰C εξωτερική.

Το πρωί στις 07:30 είχε 32⁰C με 5⁰C εξωτερική. 

Στις 13:30  έχει 44⁰C (μπορεί και παραπάνω γιατί έχω αναμεικτική επάνω) με 10⁰C εξωτερική. 

Τώρα στις 16:30 έχει 58⁰C με 9⁰C εξωτερική.

Γύρισα την αναμεικτική (35⁰C-60⁰C το εύρος της) στο φουλ ζεστό και έκανα τον έλεγχο, γιατί στις 16:30 έδειχνε πάλι 44⁰C.

26 βαθμούς σε 9 ώρες. Καλά είναι;

Επίσης, τσεκαρα με την πυξίδα του κινητού, τα κάτοπτρα βλέπουν 180⁰ το Νότο και η κλίση τους είναι 38⁰ ως προς το επίπεδο της ταράτσας.

Επεξ/σία από Giorgis4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 07/04/2023 at 23:41, Luciddream said:

Απορία, τι γίνεται σε περιπτώσεις που δεν έχουν αφήσει χώρο για τον ηλιακό? Γενικά γίνεται κάποια μελέτη για τις θέσεις των ηλιακών? Δεν έχω πάει ακόμα στο σπίτι (θα προσπαθήσω να πάω την επόμενη βδομαδα), αλλά βλέπω απο Google Maps τους έχουν βάλει όπως τους βολεύει (και εγώ μάλλον το ίδιο θα έκανα). Μου φαίνεται στον χώρο που απομένει έχει πάντα σκιά. Βασικά ο ένας (κάτω δεξιά) μάλλον είναι μέσα στην σκιά ήδη :P Απτα δεξιά έχει άλλη πολυκατοικία πιο ψηλή. edit: έτσι που το βλέπω, ίσως με μια πολύ ψηλή βάση αριστερά απτο δώμα?

iliakos-1.png.160aadef58b46601b7991e3bbec99696.png

Κάνω άλλη μια προσπάθεια μήπως έχει κανεις καμια ιδέα καθώς δεν πήρα καμία απάντηση τον Απρίλιο :P Πήγα στην ταράτσα με τον διαχειριστή και μου επιβεβαίωσε και αυτός ότι δεν έχει χώρο που να βλέπει ήλιο. Ουσιαστικά μόνο αριστερά κάτω έχει χώρο να μπει ο ηλιακός, και εκεί έχει σκίαση από το δώμα και τον ηλιακό που είναι στο κέντρο κάτω. Πληρώνουμε τα λάθη που δεν βάλαμε πριν 20 χρόνια όταν είμασταν οι πρώτοι στην πολυκατοικία.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Κάνω άλλη μια προσπάθεια μήπως έχει κανεις καμια ιδέα καθώς δεν πήρα καμία απάντηση τον Απρίλιο :P Πήγα στην ταράτσα με τον διαχειριστή και μου επιβεβαίωσε και αυτός ότι δεν έχει χώρο που να βλέπει ήλιο. Ουσιαστικά μόνο αριστερά κάτω έχει χώρο να μπει ο ηλιακός, και εκεί έχει σκίαση από το δώμα και τον ηλιακό που είναι στο κέντρο κάτω. Πληρώνουμε τα λάθη που δεν βάλαμε πριν 20 χρόνια όταν είμασταν οι πρώτοι στην πολυκατοικία.

Αρχικά πόσα άτομα είστε, για πόσα λίτρα σκέφτεσαι; Θεωρώ πως μέχρι 160λίτρα με 1 συλλέκτη έως 2.5τμ, ίσως να χωράει εδώ στο κόκκινο; Για να μην σκιάσεις τον από "πάνω".

955266497_.png.3e9fd0b9b9a89e7ee3ec1cc2e0047f19.png

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Την "έκαψαν" την ταράτσα όσο μπορούσαν οι "μάστορες". Σα να είχαν βάλει στοίχημα πως να τα βάλουν πιο άτακτα

Με οργανωμένη διάταξη και κάποια σιδηροκατασκευή στους πίσω (για πιο αμφιθεατρική παράταξη) τα πράγματα θα ήταν οκ.

Φεύγοντας όμως από τα ευχολόγια θα συμφωνήσω με τον εκ Κοζάνης φίλο από πάνω :) ως προς τη θέση που προτείνει.

Ανάλογα με τον ηλιακό που θα επιλέξεις (ψηλότερο-χαμηλότερο) θα έχεις ίσως μία αλληλεπίδραση με τον μπρος και τον πίσω στα μέσα του χειμώνα (να σκιάζεις εσύ λίγο τον πίσω όπως αντίστοιχα θα σου κάνει ο μπροστά) αλλά σε σχέση με το να μην έχει καθόλου ηλιακό είναι καλύτερο. Ειδικά αφού το καλοκαίρι θα δουλεύει φουλ ως νωρίς το απόγευμα (μετά θα το "χάνεις" λόγω δώματος)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, Kozanitis1 said:

Αρχικά πόσα άτομα είστε, για πόσα λίτρα σκέφτεσαι; Θεωρώ πως μέχρι 160λίτρα με 1 συλλέκτη έως 2.5τμ, ίσως να χωράει εδώ στο κόκκινο; Για να μην σκιάσεις τον από "πάνω".

955266497_.png.3e9fd0b9b9a89e7ee3ec1cc2e0047f19.png

χμμ καλή ιδέα αν και είναι η πόρτα εκεί. Θα μπορούσα να πληρώσω μια μικρή βάση στον πίσω και εγώ να το βάλω στο κόκκινο. 160 έλεγα μέχρι 2 άτομα αλλά ο διαχειριστής μου έλεγε απτην δική του εμπειρία επειδή σκιάζει γρήγορα το απόγευμα καλύτερα να είναι παραπάνω για να ζεστένει μεγάλη ποσότητα. Του διαχειριστή είναι αυτός με τα μπλέ πανελ

38 minutes ago, haris_216 said:

Την "έκαψαν" την ταράτσα όσο μπορούσαν οι "μάστορες". Σα να είχαν βάλει στοίχημα πως να τα βάλουν πιο άτακτα

Με οργανωμένη διάταξη και κάποια σιδηροκατασκευή στους πίσω (για πιο αμφιθεατρική παράταξη) τα πράγματα θα ήταν οκ.

Ναι αλλά δεν μπορώ να τους πω και τίποτα, 20 χρόνια μετά θα γελάνε :P Λογικά γίνεται και τώρα σιδηροκατασκευή αν είναι να τους την πληρώσω εγώ να τελειώνω. Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι είναι η πόρτα εκεί και δεν θα θέλουν να κλείσει.

Επεξ/σία από Luciddream

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...