Kozanitis1 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, eleos111 είπε Καλημέρα. Βγάζει νόημα σε ηλιακό 1 μήνα, εχθές Τρίτη, 21/11/2023 στην Αττική στις 21.30 να μην έχει καυτό νερό αλλά απλά ζεστό (για να κάνεις μπάνιο χρειαζόταν να είναι ανοικτό μόνο το ζεστό, καθόλου το κρύο); Αν δεν είχε ηλιοφάνεια, από πού περιμένεις να ζεστάνει το νερό; αν είχε πλήρη ηλιοφάνεια και έχεις αυτά τα αποτελέσματα, ίσως να συμπλήρωνες το κλειστό ή να κοιτούσες για διαρροές 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Στις 14/11/2023 στις 10:16 ΠΜ, Giorgis4 είπε Για γκαρσονιέρα 50m² (2-3 άτομα) στη Θεσσαλονίκη (Τούμπα), τοποθετημένος σε σημείο με άριστη κάλυψη ηλιοφάνειας και με αναμεικτική βαλβίδα, είμαι μεταξύ των τριών: SonneAktion Atlas 160lt/2,3m² (715€) SonneAktion Phaethon 160lt/2,4m² (780€) Calpak neo 160lt/2,5m² (800€) Ποια η γνώμη σας; Ο Calpak είναι πιο «διάσημος» ή όντως έχει το κάτι παραπάνω; Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όταν το βράδυ 21:00 έχει ζεστό νερό, να υπάρχει και το πρωί, δίχως να έχει γίνει χρήση του μετά τις 21:00, σε συνθήκες χειμώνα. Δηλαδή καλή μόνωση μποιλερ. ΥΓ: προσωπικά έχω άριστη άποψη για τον SonneAktion Phaethon 200lt/3,4m² για κάλυψη 5μελούς οικογένειας και σύνδεση με πλυντήριο 2πλής παροχής (με 10 πλυντήρια τη βδομάδα). Κατοχος Sonne Phaethon και υπερ ευχαριστημενος . 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giorgis4 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, villasg είπε Κατοχος Sonne Phaethon και υπερ ευχαριστημενος . Καλημέρα. Μια ερώτηση γιατί έχω στο σπίτι μου Phaethon. Όπως βλέπεις τα κάτοπτρα, φαίνεται γύρω γύρω μέσα από το γιαλί η μόνωση του; Μια χαρά απόδοση έχει απλά δε θυμάμαι αν φαινόταν έτσι από την αρχή γι'αυτό ρωτάω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisdg Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Τελικά μετά από πολύ σκέψη προχώρησα στην παραγγελία του Maltezos 200l Inox (https://www.maltezos.gr/index.php/el/anokseidotoi-iliakoi-thermosifones-maltezos) με 2 συλλέκτες. Παρακάλεσα να μπει σε προτεραιότητα καθώς υπάρχει πάντα το άγχος μήπως σπάσει τελείως το boiler που έχω. Αποφάσισα να πάρω το ρίσκο 1. γιατί ήθελα μια πολύ αξιόπιστη λύση, καθώς έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ αυτά τα 20 χρόνια από την επιλογή που είχαμε κάνει (2 φορές σπάσιμο boiler, κακή λειτουργία ιδιαίτερα το χειμώνα, συχνή χρήση του ρεύματος κλπ), 2.πείσθηκα για την χρήση του ανοξείδωτου αντί για χάλυβα που μου πρότεινε ο calpac, 3.η εγγύηση είναι παντού 10ετής με service ανά 4 χρόνια (ο calpac είχε 12 χρόνια αλλά με ετήσιο service), 4.όποιον ρώτησα μου είπε τα καλύτερα για την εταιρία, 5.έγινε η παραγγελία χωρίς προκαταβολή και καμία δέσμευση, σε περίπτωση που δεν αντέξει ο δικός μου να προβώ σε όποια αγορά χρεισατεί και να κάνω ακύρωση. Ελπίζω μόνο να μην έχω πρόβλημα μέχρι να έρθει (κανά 20ημερο), γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρεπει είτε να αλλάξω το ίδιο boiler, είτε να πάω σε λύση της στιγμής και ότι υπάρχει διαθέσιμο. Μου πρότειναν για να μειώσω τον κίνδυνο, να ανέβω στην Ταράτσα και να ρίξω τον θερμοστάτη γύρω στους 60 βαθμούς για να μην πιέζεται πολύτο boiler και να αντέξει όσο περισότερρο γίνεται, τώρα που θα κάνω και χρήση του ρευματος με το κρύο και την συννεφια. Για να δούμε τι με περιμένει... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, akisdg είπε Τελικά μετά από πολύ σκέψη προχώρησα στην παραγγελία του Maltezos 200l Inox (https://www.maltezos.gr/index.php/el/anokseidotoi-iliakoi-thermosifones-maltezos) με 2 συλλέκτες. Παρακάλεσα να μπει σε προτεραιότητα καθώς υπάρχει πάντα το άγχος μήπως σπάσει τελείως το boiler που έχω. Αποφάσισα να πάρω το ρίσκο 1. γιατί ήθελα μια πολύ αξιόπιστη λύση, καθώς έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ αυτά τα 20 χρόνια από την επιλογή που είχαμε κάνει (2 φορές σπάσιμο boiler, κακή λειτουργία ιδιαίτερα το χειμώνα, συχνή χρήση του ρεύματος κλπ), 2.πείσθηκα για την χρήση του ανοξείδωτου αντί για χάλυβα που μου πρότεινε ο calpac, 3.η εγγύηση είναι παντού 10ετής με service ανά 4 χρόνια (ο calpac είχε 12 χρόνια αλλά με ετήσιο service), 4.όποιον ρώτησα μου είπε τα καλύτερα για την εταιρία, 5.έγινε η παραγγελία χωρίς προκαταβολή και καμία δέσμευση, σε περίπτωση που δεν αντέξει ο δικός μου να προβώ σε όποια αγορά χρεισατεί και να κάνω ακύρωση. Ελπίζω μόνο να μην έχω πρόβλημα μέχρι να έρθει (κανά 20ημερο), γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρεπει είτε να αλλάξω το ίδιο boiler, είτε να πάω σε λύση της στιγμής και ότι υπάρχει διαθέσιμο. Μου πρότειναν για να μειώσω τον κίνδυνο, να ανέβω στην Ταράτσα και να ρίξω τον θερμοστάτη γύρω στους 60 βαθμούς για να μην πιέζεται πολύτο boiler και να αντέξει όσο περισότερρο γίνεται, τώρα που θα κάνω και χρήση του ρευματος με το κρύο και την συννεφια. Για να δούμε τι με περιμένει... Ωχ κακομοίρη μου. Την πάτησες. Όχι για την επιλογή σου (κι εγώ της ίδια εταιρίας έχω πλέον, μετά την αντικατάσταση του παλιού μου Assai που ήταν πρακτικά ετικέτα του Κολομβούνη σε ηλιακό Warmsol) αλλά για την ανακοίνωση. Υπάρχει μία τάση ισοπέδωσης από ορισμένους στο νήμα, και όταν δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο (και τεκμηριωμένο) να προτάξουν ειδικά για τα "ονόματα" της αγοράς καταλήγουν στο "ανώδυνο" για εκείνους και γενικόλογο "δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά" (όχι απαραίτητα για τη συγκεκριμένη εταιρία αλλά γενικότερα για το όποιο προϊόν/εταιρία αποτελεί τον "στόχο" τους) Οπότε έχεις τώρα να ακούσεις....... Καλορίζικος πάντως Σημ. Η 10ετής εγγύηση που όντως δίνει, δεν καλύπτει τα ηλεκτρικά του (αντίσταση και θερμοστάτη) τα οποία έχουν 1 χρόνο. Ψάξτο αλλά δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι, ειδικά αφού όπως έχουμε ξαναπεί καμία εταιρία ηλιακών δεν κατασκευάζει τις αντιστάσεις ή τους θερμοστάτες που χρησιμοποιεί. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από haris_216 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Giorgis4 είπε Καλημέρα. Μια ερώτηση γιατί έχω στο σπίτι μου Phaethon. Όπως βλέπεις τα κάτοπτρα, φαίνεται γύρω γύρω μέσα από το γιαλί η μόνωση του; Μια χαρά απόδοση έχει απλά δε θυμάμαι αν φαινόταν έτσι από την αρχή γι'αυτό ρωτάω... Δεν το έχω προσέξει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ababa641 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, akisdg είπε Τελικά μετά από πολύ σκέψη προχώρησα στην παραγγελία του Maltezos 200l Inox (https://www.maltezos.gr/index.php/el/anokseidotoi-iliakoi-thermosifones-maltezos) με 2 συλλέκτες. Παρακάλεσα να μπει σε προτεραιότητα καθώς υπάρχει πάντα το άγχος μήπως σπάσει τελείως το boiler που έχω. Αποφάσισα να πάρω το ρίσκο 1. γιατί ήθελα μια πολύ αξιόπιστη λύση, καθώς έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ αυτά τα 20 χρόνια από την επιλογή που είχαμε κάνει (2 φορές σπάσιμο boiler, κακή λειτουργία ιδιαίτερα το χειμώνα, συχνή χρήση του ρεύματος κλπ), 2.πείσθηκα για την χρήση του ανοξείδωτου αντί για χάλυβα που μου πρότεινε ο calpac, 3.η εγγύηση είναι παντού 10ετής με service ανά 4 χρόνια (ο calpac είχε 12 χρόνια αλλά με ετήσιο service), 4.όποιον ρώτησα μου είπε τα καλύτερα για την εταιρία, 5.έγινε η παραγγελία χωρίς προκαταβολή και καμία δέσμευση, σε περίπτωση που δεν αντέξει ο δικός μου να προβώ σε όποια αγορά χρεισατεί και να κάνω ακύρωση. Ελπίζω μόνο να μην έχω πρόβλημα μέχρι να έρθει (κανά 20ημερο), γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρεπει είτε να αλλάξω το ίδιο boiler, είτε να πάω σε λύση της στιγμής και ότι υπάρχει διαθέσιμο. Μου πρότειναν για να μειώσω τον κίνδυνο, να ανέβω στην Ταράτσα και να ρίξω τον θερμοστάτη γύρω στους 60 βαθμούς για να μην πιέζεται πολύτο boiler και να αντέξει όσο περισότερρο γίνεται, τώρα που θα κάνω και χρήση του ρευματος με το κρύο και την συννεφια. Για να δούμε τι με περιμένει... Με το καλό να έρθει! Μπορείς να μας πεις τιμή (χωρίς εγκατάσταση αν ξέρεις) γιατί κι εγώ είμαι στο ψάξιμο...χθες έλεγες για 160 λίτρα. Τι άλλαξε, σου πρότειναν από την εταιρία για τα 200 λίτρα? Επίσης για πόσα άτομα είναι η χρήση? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisdg Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 18 λεπτά πριν, ababa641 είπε Με το καλό να έρθει! Μπορείς να μας πεις τιμή (χωρίς εγκατάσταση αν ξέρεις) γιατί κι εγώ είμαι στο ψάξιμο...χθες έλεγες για 160 λίτρα. Τι άλλαξε, σου πρότειναν από την εταιρία για τα 200 λίτρα? Επίσης για πόσα άτομα είναι η χρήση? Επειδή είμαστε 4 άτομα και τα παιδιά είναι πλέον μεγάλα, μας είπαν ότι τα 160 θα είναι πλέον οριακά (τώρα έχουμε 170 και είμαστε σχεδόν στα όρια), ενω τα 200 θα μας είναι άνετα και θα κρατά και νερό καλύτερα την επόμενη μέρα αν δεν το κάνουμε όλο χρήση. Απλά το σκεφτόμουν γιατί ανεβαίνει η τιμή αλλά μιας και φθάσαμε εδώ και βάζω κάτι για αρκετά χρόνια είπαμε να πάμε στα 200L. H τιμή τώρα είναι 1.650 μετρητά ή 1.810 με κάρτα για τα 200 & 1.480 με 1.620 για τα 160 (παντα με τους 2 συλλέκτες) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Philippe Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Του γείτονα ο ηλιακός δεν κατεβάζει ζεστό νερό στο διαμέρισμα. Καμιά ιδέα τι θα μπορούσε να φταίει; Ανεβαίνοντας στην ταράτσα είναι ζεστό το νερό στην έξοδο του δοχείου, αλλά στη βρύση του φίλου βγαίνει χλιαρό. Και με αντίσταση να το ζεστάνει πάλι τα ίδια. Έχει 3 βδομάδες να κάνει μπάνιο μου λέει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
πάνοσ2 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, Philippe είπε Του γείτονα ο ηλιακός δεν κατεβάζει ζεστό νερό στο διαμέρισμα. Καμιά ιδέα τι θα μπορούσε να φταίει; Ανεβαίνοντας στην ταράτσα είναι ζεστό το νερό στην έξοδο του δοχείου, αλλά στη βρύση του φίλου βγαίνει χλιαρό. Και με αντίσταση να το ζεστάνει πάλι τα ίδια. Έχει 3 βδομάδες να κάνει μπάνιο μου λέει Μήπως του κάνει ανάμιξη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Philippe Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Όχι τίποτα άλλο, αλλά του είχα φέρει εγώ τους υδραυλικούς που του έκαναν συντήρη και τώρα μου ζητάει τα ρέστα.. Δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι βγαίνει καυτό από το καζάνι του ηλιακού αλλά στο διαμέρισμα φτάνει κρύο. Εμένα μυστήριο μου φαίνεται. Για πες, για πες.. Η ανάμιξη πού να γίνεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
πάνοσ2 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 30 λεπτά πριν, Philippe είπε Όχι τίποτα άλλο, αλλά του είχα φέρει εγώ τους υδραυλικούς που του έκαναν συντήρη και τώρα μου ζητάει τα ρέστα.. Δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι βγαίνει καυτό από το καζάνι του ηλιακού αλλά στο διαμέρισμα φτάνει κρύο. Εμένα μυστήριο μου φαίνεται. Για πες, για πες.. Η ανάμιξη πού να γίνεται; Αν έχει βρύσες τύπου μπαταρίας, ένα φθαρμένο λαστιχάκι αρκεί για να κάνει την ζημιά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Philippe είπε Δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι βγαίνει καυτό από το καζάνι του ηλιακού αλλά στο διαμέρισμα φτάνει κρύο. Σε όλες τις βρύσες του σπιτιού η μόνο στη μπανιέρα συμβαίνει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Philippe είπε Όχι τίποτα άλλο, αλλά του είχα φέρει εγώ τους υδραυλικούς που του έκαναν συντήρη και τώρα μου ζητάει τα ρέστα.. Δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι βγαίνει καυτό από το καζάνι του ηλιακού αλλά στο διαμέρισμα φτάνει κρύο. Εμένα μυστήριο μου φαίνεται. Για πες, για πες.. Η ανάμιξη πού να γίνεται; Παλιά εγκατάσταση ή νεα ή μηπως πριν την εμφάνιση του προβλήματος εγινε κάποια παρέμβαση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Philippe Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Α, έλεγα μήπως εννούσες κάτι πιο εξειδικευμένο. Ναι, αναμικτικές μπαταρίες έχει το σπίτι, αλλά το θεώρησα προφανές ότι τις έλεγξα όλες, όπως υπονόησε και o hp8. Εμένα το μυαλό μου πήγε σε καμιά μικροδιαρροή, αλλά ούτε αυτό μπορεί να είναι γιατί θα έριχνε τη ροή και δεν θα προλάβαινε να το κρυώσει σε αυτό το βαθμό. Εϊναι 15ετίας η εγκατάσταση. Η μόνη παρέμβαση ήταν η πλημμελής συντήρηση που έκανε ο υδραυλικός στον ηλιακό πριν 5-6 μήνες, δηλαδή ανώδιο, αντίσταση, ψυκτικό υγρό και ψευτοκαθάρισμα στο δοχείο. Ο άλλος νομίζει ότι του το χαλάσανε και μου έχει ζαλίσει τα καρύδια. Τελοσπάντων, ευχαριστώ για τη βοήθεια, απ' ό,τι βλέπω δεν εξηγείται το φαινόμενο οπότε θα τον βάλω να ανοίξει για καμιά ώρα την αντίσταση και θα κάνω νέες δοκιμές αύριο. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από Philippe Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα