akisdg Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, mechpanos είπε Όσο λειτουργούσε το νερό σου το ζέσταινε; Αν ναι, σου έφτανε; Αν ναι και στα 2, πάρε ένα μπόιλερ και πάλι. Αν δεν σου τα ζέσταινε πάρε καινούργιο. Αν σου τα ζέσταινε αλλά μερικές φορές δεν έφτανε να κάνετε μπάνιο όλοι, πάρε ένα 200ρι. Η αλήθεια είναι ότι σε γενικές γραμμές κάναμε απροβλημάτιστα χρήση χωρίς βεβαια να είμαστε και 100% ευχαριστημένοι (ιδιάιτερα τον χειμώνα, αν δεν υπήρχε απόλυτη ηλιοφάνεια πάντα ανάβαμε και το ρεύμα)...σε νέο τι προτάσεις θα μου έδεινες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
olgaolga Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα. Μπορώ να προμηθευτώ ηλιακό climaland η nobel σε καλύτερη τιμή. Αξίζει κάποιος; Και αν ναι ποιος από τους δύο; Το διαμέρισμα στην Αττική για 3 με 4 άτομα. Ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ababa641 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, akisdg είπε Καλησπέρα σας, Έχω το ακόλουθο θέμα και θα ήθελα την άποψή σας σχετικά. Ο ηλιακός μου είναι ένας Siemens (Sieline) 20ετίας και σήμερα διαπιστώθηκε ότι τρύπησε το Boiler (υπάρχει διαροή) και πρέπει να παμε σε αλλαγή. Σημειώνεται ότι μέσα στα 20 αυτά χρόνια ήδη έχουμε προβεί σε μια αλλαγή boiler (πριν 10 χρόνια) για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Το θέμα είναι αξίζει να κάνω την αντικατάσταση στα 700ευρώ περίπου (160l) ή να πάω σε αγορά νέου. Σε μια σύντομή έρευνα που έκανα βρήκα τον calpac mark5 γύρω στα 1.400ευρώ (Τελικές τιμές με μεταφορά και τοποθέτηση). Ένας από τους λόγους που με προβληματίζει επίσης είναι ότι πρόσφατα έκανα και ανανέωση της μόνωσης των σωληνώσεων και μου στοίχησε 200ευρώ, τα οποία θα πάνε και χαμένα αν πάρουμε νέο. Από την άλλη βεβαια ξανά αλλαγή boiler μου φαίνεται λίγο περίεργο. Ποια είναι η άποψή σας και σε περιπτώση που θεωρείτε ότι πρέπει να προβώ σε νέα αγορά τι θα είχατε να μου προετείνετε ως την καλύτερη λύση για 4 άτομα (160l). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Στα 500€ αν είναι αυτό https://www.alphaclimagr.gr/product/1413282/sieline-160-lx-boiler-iliakoy-thermosifwna-170lt-glass.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisdg Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, ababa641 είπε Στα 500€ αν είναι αυτό https://www.alphaclimagr.gr/product/1413282/sieline-160-lx-boiler-iliakoy-thermosifwna-170lt-glass.html σε ευχαριστώ για την ενημέρωση...η τιμή που μου είπαν από την επίσημη αντιπροσωπία αφορά το κόστος του boiler μαζί με την μεταφορά στα 550ευρώ + 120ευρώ η εγκατάσταση = 700ευρώ πε΄ριπου που σας έγραψα στο αρχικό μήνυμα μου (ενώ εδω΄είναι 503+35 μεταφορικά =538, άρα ουσιαστικά είνα πε΄ριπου το ίδιο κόστος το προϊον. Επίσης έκανα μια έρευνα στο google και είδα αρκετές αρνητικές κριτικές για το κατάστημα που με κάνουν σκεπτικό). Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ άλλη μια φορά για την πληροφόρηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
πάνοσ2 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 15 ώρες πριν, akisdg είπε σε ευχαριστώ για την ενημέρωση...η τιμή που μου είπαν από την επίσημη αντιπροσωπία αφορά το κόστος του boiler μαζί με την μεταφορά στα 550ευρώ + 120ευρώ η εγκατάσταση = 700ευρώ πε΄ριπου που σας έγραψα στο αρχικό μήνυμα μου (ενώ εδω΄είναι 503+35 μεταφορικά =538, άρα ουσιαστικά είνα πε΄ριπου το ίδιο κόστος το προϊον. Επίσης έκανα μια έρευνα στο google και είδα αρκετές αρνητικές κριτικές για το κατάστημα που με κάνουν σκεπτικό). Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ άλλη μια φορά για την πληροφόρηση Ο συγκεκριμένος ηλιακός κατασκευάζεται αν δεν κάνω λάθως στην COSMOSOLAR. Δείτε και εκεί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisdg Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Μόλις έλαβα μια προσφορά για τον Calpac mark5 στα 1.255€...εχετε άποψη σχετικά; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ababa641 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Στις 20/11/2023 στις 10:33 ΜΜ, akisdg είπε Επίσης έκανα μια έρευνα στο google και είδα αρκετές αρνητικές κριτικές για το κατάστημα που με κάνουν σκεπτικό). Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ άλλη μια φορά για την πληροφόρηση Για ποιο κατάστημα μιλάς? Πάντως εγώ που πήρα τηλέφωνο στην Sieline να ρωτήσω κάποια πράγματα δεν έμεινα ικανοποιημένος. 10 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε Ο συγκεκριμένος ηλιακός κατασκευάζεται αν δεν κάνω λάθως στην COSMOSOLAR. Δείτε και εκεί. Όταν τους ρώτησα αν συνεργάζονται με την cosmosolar μου είπαν "ποια είναι αυτή?" Ποιος είσαι εσύ που ρώτας και κάτι τέτοια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisdg Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, ababa641 είπε Για ποιο κατάστημα μιλάς? Πάντως εγώ που πήρα τηλέφωνο στην Sieline να ρωτήσω κάποια πράγματα δεν έμεινα ικανοποιημένος. alphaclimagr.gr Απόψε πήγα σε maltezo και μου έδειξαν τον ανοξείδωτο. Ο άνθρωπος εκεί πολύ εξυπηρετικός (πιστοποιημένος μηχανικος) με ενημέρωσε αναλυτικά και με εντυπωσίασε που δεν μου πρότεινε τους άλλους με τον χάλυβα (διαφορά τιμής -300ευρώ). Χαρακτηριστικά μου ανέφερε ότι δεν αξίζουν γενικά και αν θέλω να πάω σε αυτό το είδος ας πάρω κάποιον φθηνότερο από την αγορά. Η τιμή του inox 160l ήταν στα 1.450 και πραγματικά το σκεφτηκα σοβαρά. Δυστηχως όμως δεν υπάρχει διαθεσιμότητα τις επόμενες τουλάχιστον 20 μέρες (εκτός αν σκάσει κάποια ακύρωση) καθώς έχει στην αναμονή ήδη 600 παραγγελίες και εγώ δεδομένου ότι το boiler έχει ήδη τρυπήσει και με την έλευση του χειμώνα πλέον θα κάνουμε χρήση και του ρεύματος, φοβάμαι μήπως σκάσει τελείως και μείνουμε μέσα στο κρύο χωρίς ζεστό νερό. Βεβαια προς τιμή του μου πρότεινε να κάνω την παραγγελία χωρίς καμία προκαταβολή και δέσμευση και αν δεν έχει έρθει μέχρι να τα παίξει τελείως ο δικός μου την ακυρώνω χωρίς κανενα πρόβλημα καθώς είναι τεράστεια η ζήτηση και δεν θα εχει πρόβλημα να τον διαθέσει. Είμαι προβληματισμένος αλλά επειδή φοβαμαι κυρίως για τα παιδιά λέω να πάω αναγκαστικά στην αντικατάσταση του boiler με αυτό που ήδη έχω sieline xl (αν ήταν καλοκαίρι θα έκλεινα maltezo άνετα). Λογικά αύρια θα αποφασίσω οριστικά γιατί περνανε οι μέρες και παίζω με την τύχη μου και λέω να απορίψω και το mark5 προς τον οποίο έκλεινα καθώς δεν είναι ανοξείδωτος και έτσι να έμεινα στον δικό μου.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ababa641 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 21 λεπτά πριν, akisdg είπε alphaclimagr.gr Απόψε πήγα σε maltezo και μου έδειξαν τον ανοξείδωτο. Ο άνθρωπος εκεί πολύ εξυπηρετικός (πιστοποιημένος μηχανικος) με ενημέρωσε αναλυτικά και με εντυπωσίασε που δεν μου πρότεινε τους άλλους με τον χάλυβα (διαφορά τιμής -300ευρώ). Χαρακτηριστικά μου ανέφερε ότι δεν αξίζουν γενικά και αν θέλω να πάω σε αυτό το είδος ας πάρω κάποιον φθηνότερο από την αγορά. Η τιμή του inox 160l ήταν στα 1.450 και πραγματικά το σκεφτηκα σοβαρά. Δυστηχως όμως δεν υπάρχει διαθεσιμότητα τις επόμενες τουλάχιστον 20 μέρες (εκτός αν σκάσει κάποια ακύρωση) καθώς έχει στην αναμονή ήδη 600 παραγγελίες και εγώ δεδομένου ότι το boiler έχει ήδη τρυπήσει και με την έλευση του χειμώνα πλέον θα κάνουμε χρήση και του ρεύματος, φοβάμαι μήπως σκάσει τελείως και μείνουμε μέσα στο κρύο χωρίς ζεστό νερό. Βεβαια προς τιμή του μου πρότεινε να κάνω την παραγγελία χωρίς καμία προκαταβολή και δέσμευση και αν δεν έχει έρθει μέχρι να τα παίξει τελείως ο δικός μου την ακυρώνω χωρίς κανενα πρόβλημα καθώς είναι τεράστεια η ζήτηση και δεν θα εχει πρόβλημα να τον διαθέσει. Είμαι προβληματισμένος αλλά επειδή φοβαμαι κυρίως για τα παιδιά λέω να πάω αναγκαστικά στην αντικατάσταση του boiler με αυτό που ήδη έχω sieline xl (αν ήταν καλοκαίρι θα έκλεινα maltezo άνετα). Λογικά αύρια θα αποφασίσω οριστικά γιατί περνανε οι μέρες και παίζω με την τύχη μου και λέω να απορίψω και το mark5 προς τον οποίο έκλεινα καθώς δεν είναι ανοξείδωτος και έτσι να έμεινα στον δικό μου.... Το alphaclima έχει 4.9 αστέρια στα 5. Δεν θυμάμαι αν έχει αναφερθεί αλλά ποια περιοχή είσαι? Το νερό που έχετε είναι σκληρό, άλατα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisdg Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, ababa641 είπε Το alphaclima έχει 4.9 αστέρια στα 5. Δεν θυμάμαι αν έχει αναφερθεί αλλά ποια περιοχή είσαι? Το νερό που έχετε είναι σκληρό, άλατα? είδα αρκετές αρνητικές στο google και δεν μου άρεσε(https://www.google.com/search?sca_esv=584400697&rlz=1C5CHFA_enGR1055GR1055&sxsrf=AM9HkKkkNlqjqYeDNvVf_yp3sY-hsYs65A:1700606712186&q=alphaclimagr.gr&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwi-1-3XldaCAxVLYPEDHe6FBXgQBSgAegQIBRAC&biw=1638&bih=749&dpr=1.25)...είμαι Νέα Φιλαδέλφεια και από το νερό δεν έχω άποψη για να σου πω... Spoiler Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ababa641 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, akisdg είπε είδα αρκετές αρνητικές στο google και δεν μου άρεσε(https://www.google.com/search?sca_esv=584400697&rlz=1C5CHFA_enGR1055GR1055&sxsrf=AM9HkKkkNlqjqYeDNvVf_yp3sY-hsYs65A:1700606712186&q=alphaclimagr.gr&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwi-1-3XldaCAxVLYPEDHe6FBXgQBSgAegQIBRAC&biw=1638&bih=749&dpr=1.25)...είμαι Νέα Φιλαδέλφεια και από το νερό δεν έχω άποψη για να σου πω... Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμένα άλλο μου έβγαλε... Ίσως έχει δωρεάν μεταφορικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisdg Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, ababa641 είπε Εμένα άλλο μου έβγαλε... Ίσως έχει δωρεάν μεταφορικά. δεν είναι η ίδια εταιρία που μου είχες στείλει αρχικά....μιλάμε για διαφορετικές...εδώ δεν υπάρχει το boiler που έχω😉 Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από akisdg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ababa641 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, akisdg είπε δεν είναι η ίδια εταιρία που μου είχες στείλει αρχικά....μιλάμε για διαφορετικές...εδώ δεν υπάρχει το boiler που έχω😉 Δες στην εικόνα πάνω την διεύθυνση... Η ίδια φαίνεται. Όπως και να έχει πάρε τους ένα τηλέφωνο, δεν χάνεις κάτι. Μαλτεζο κοίταξες σε 2τ.μ. συλλέκτη? Εγώ στα ίδια λίτρα (160)κοιτάω στα 2.5 τ. μ. Το μποιλερ του Μαλτεζου το inox έχει καλή μόνωση... Το κοιτούσα κι εγώ αλλά το θεώρησα υπερβολή το inox αλλά και οικονομικά ξεφεύγει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisdg Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, ababa641 είπε Δες στην εικόνα πάνω την διεύθυνση... Η ίδια φαίνεται. Όπως και να έχει πάρε τους ένα τηλέφωνο, δεν χάνεις κάτι. Μαλτεζο κοίταξες σε 2τ.μ. συλλέκτη? Εγώ στα ίδια λίτρα (160)κοιτάω στα 2.5 τ. μ. Το μποιλερ του Μαλτεζου το inox έχει καλή μόνωση... Το κοιτούσα κι εγώ αλλά το θεώρησα υπερβολή το inox αλλά και οικονομικά ξεφεύγει. το ένα είναι https://www.alphaclimagr.gr/ και το άλλο alphaclima.gr (η διαφορά τους είναι ένα gr επιπλέον😂)....είδα τα 2,7 με τους 2 συλλέκτες...τώρα δεν ξέρω αν είναι υπερβολή γιατί είμαι άσχετος με το θέμα, αλλά σε διαφορες συζητήσεις που κάνω αυτές τις μέρες σχετικά το θεωρούν ως την καλύτερη λύση....η τιμή φυσικά είναι υψηλή αλλά δεν θα έλεγα ότι ξεφευγει κιολάς, αν σκεφτείς ότι μιλάμε για μακροχρόνια επένδυση και εγω για να αλλάξω μόνο το boiler (μη inox) θα χρειασθώ 550ευρώ μόνο την αγορά...είχα πεισθεί, αλλά οι συνθήκες όπως είπα και παραπάνω με οδηγούν μάλλον στην αναγκαστική λύση της ίδιας επιλογής🥲 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eleos111 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Καλημέρα. Βγάζει νόημα σε ηλιακό 1 μήνα, εχθές Τρίτη, 21/11/2023 στην Αττική στις 21.30 να μην έχει καυτό νερό αλλά απλά ζεστό (για να κάνεις μπάνιο χρειαζόταν να είναι ανοικτό μόνο το ζεστό, καθόλου το κρύο); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα