metis Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε http://www.iliofar.gr/ Με την τοποθετηση περασε και ενα καλο ασφαλιστικο στα σωστα bar του τυπου https://emavromatis.gr/shop/thermansi-klimatismos/kentriki-thermansi/axesouar-kentrikis-thermansis/exartimata-levitostasiou/brass-form-valvilda-asfaleias-hliakiwn-33/ Ρωτα αν βαζουν με τον πρεσαριστο/ενιαιο κασωμα συλλεκτη και αν θες πες μας εδω κοστος! Εχει καλες κριτικες αυτη η εταιρεια. Αυριο κιολας θα τους τηλεφωνησω. Και παλι ευχαριστω! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Testgr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 11/11/2023 στις 8:17 ΜΜ, hp8 είπε στο θερμοσίφωνα που έχεις τώρα ξέρεις ποια θερμοκρασία έχει το νερό που βρίσκεται μέσα ? να κάνεις ειδική παραγγελιά μποιλερ με θέσεις που να μπαίνουν αισθητήρες αν δεν ξέρεις ρώτα τον πωλητή να σου πει και πες μας να μάθουμε και εμείς προς τι η βιασύνη και η ανάρτηση ? σε αντίσταση με 2 κυαθια Δεν ξέρω αν βγαίνει για τον ηλιακό που έχεις αναρτήσει Ρωτα τον πωλητή ΥΓ : Τώρα που βλέπω το τεχνικό φυλλάδιο σελίδα 30+31 https://calpak.gr/el/portfolio-item/gigaxs-ii-glass-200-3-2/#product-description αν χωράει να μπει με ένα ταφ αυτό πχ το κυάθιο https://www.iliosak.gr/kyathio_15cm_1.2 μπορεί να μπει αισθητήρας εκει στο 2 ΑΝ ειναι ετσι το μποιλερ Πιθανόν όμως να μειωθεί η ποσότητα παροχής Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Αυτή Νομίζω είναι μία πάρα πολύ καλή λύση, Μήπως να έβαζα όμως αυτό https://www.mafou.gr/stairos-oreixalkinos-bra-360 Για να μπαίνει το κυάθιο Μέσα στο ηλιακό πιο βαθιά να έχει καλύτερη μέτρηση, Και μία Τάπα Αρσενική. Βρήκα και αυτό https://b2b.kanellakis-sa.gr/stayros-mich-sysfixis-me-kyathio-rivo-st.html δεν ξέρω όμως πός θα περάσει ο αισθητήρας ο θερμοστάτης μέσα στο κυάθιο Και πώς θα Βιδωθεί απάνω στον ηλιακό? Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2023 από Testgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 20 λεπτά πριν, Testgr είπε δεν ξέρω όμως πός θα περάσει ο αισθητήρας ο θερμοστάτης μέσα στο κυάθιο το ταφ 1/2 έχει εσωτερική διάμετρο 17 mm Το κυάθιον έχει εξωτερική 8 mm και εσωτερική 7mm Το αισθητήριο ενός απλού θερμομέτρου είναι 4 mm Το δικό μου θερμόμετρο εννοώ https://www.electronicaeshop.eu/thermometra/athiavrocho-psefiako-thermometro-tpm-10.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panaeolus Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 καλησπερα σας απο την εμπειρια σας για ηλιακο 160 λιτρων ,σε τι ποσο περιπου μπορω να αγορασω κατι ευχαριστω ,αν μπορειτε να μου προτεινετε και κατι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giorgis4 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Για γκαρσονιέρα 50m² (2-3 άτομα) στη Θεσσαλονίκη (Τούμπα), τοποθετημένος σε σημείο με άριστη κάλυψη ηλιοφάνειας και με αναμεικτική βαλβίδα, είμαι μεταξύ των τριών: SonneAktion Atlas 160lt/2,3m² (715€) SonneAktion Phaethon 160lt/2,4m² (780€) Calpak neo 160lt/2,5m² (800€) Ποια η γνώμη σας; Ο Calpak είναι πιο «διάσημος» ή όντως έχει το κάτι παραπάνω; Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όταν το βράδυ 21:00 έχει ζεστό νερό, να υπάρχει και το πρωί, δίχως να έχει γίνει χρήση του μετά τις 21:00, σε συνθήκες χειμώνα. Δηλαδή καλή μόνωση μποιλερ. ΥΓ: προσωπικά έχω άριστη άποψη για τον SonneAktion Phaethon 200lt/3,4m² για κάλυψη 5μελούς οικογένειας και σύνδεση με πλυντήριο 2πλής παροχής (με 10 πλυντήρια τη βδομάδα). Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από Giorgis4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kalosgr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα, Έχω αγοράσει ένα ηλιακό θερμοσίφωνα 200l, προς στιγμής έχω ακόμα τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα 80 λίτρων που είναι πάνω από 20 χρόνων, δουλεύει όμως. Η αρχική μου σκέψη Είναι να βγάλω τον 80 λίτρα να συνδέσω κανονικά τον ηλιακό θερμοσίφωνα με ρεύμα. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας θα τοποθετηθεί σε μία πάρα πολύ καλή θέση με 45° έτσι όπως πρέπει. Εκτός που δεν μου αρέσει καθόλου από αισθητική, Ο θερμοσίφωνας μέσα στο μπάνιο, πιστεύω ότι η μόνωση μέσα στον μοντέρνο ηλιακό θερμοσίφωνα είναι τόσο καλή που δεν θα χρειαστώ να ζεστάνω από το μηδέν Τα 200 λίτρα πάντα, θα είναι μόνο τις ημέρες που δεν θα υπάρχει σχεδόν καθόλου ηλιοφάνεια, και αυτό πιστεύω στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ Λίγες ημέρες. Ποια είναι η γνώμη σας; Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, kalosgr είπε Καλησπέρα, Έχω αγοράσει ένα ηλιακό θερμοσίφωνα 200l, προς στιγμής έχω ακόμα τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα 80 λίτρων που είναι πάνω από 20 χρόνων, δουλεύει όμως. Η αρχική μου σκέψη Είναι να βγάλω τον 80 λίτρα να συνδέσω κανονικά τον ηλιακό θερμοσίφωνα με ρεύμα. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας θα τοποθετηθεί σε μία πάρα πολύ καλή θέση με 45° έτσι όπως πρέπει. Εκτός που δεν μου αρέσει καθόλου από αισθητική, Ο θερμοσίφωνας μέσα στο μπάνιο, πιστεύω ότι η μόνωση μέσα στον μοντέρνο ηλιακό θερμοσίφωνα είναι τόσο καλή που δεν θα χρειαστώ να ζεστάνω από το μηδέν Τα 200 λίτρα πάντα, θα είναι μόνο τις ημέρες που δεν θα υπάρχει σχεδόν καθόλου ηλιοφάνεια, και αυτό πιστεύω στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ Λίγες ημέρες. Ποια είναι η γνώμη σας; Ευχαριστώ! Ναι βγαλε τον παλιο ηλεκτρικο και αντικατεστησε τον με εναν καινουργιο 60lt. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2023 από PLACEBO_89 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Testgr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Ναι βγαλε τον παλιο ηλεκτρικο και αντικατεστησε τον με εναν καινουργιο 60lt. Εκτός που δεν μου αρέσει καθόλου από αισθητική Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Στις 14/11/2023 στις 10:16 ΠΜ, Giorgis4 είπε Για γκαρσονιέρα 50m² (2-3 άτομα) στη Θεσσαλονίκη (Τούμπα), τοποθετημένος σε σημείο με άριστη κάλυψη ηλιοφάνειας και με αναμεικτική βαλβίδα, είμαι μεταξύ των τριών: SonneAktion Atlas 160lt/2,3m² (715€) SonneAktion Phaethon 160lt/2,4m² (780€) Calpak neo 160lt/2,5m² (800€) Ποια η γνώμη σας; Ο Calpak είναι πιο «διάσημος» ή όντως έχει το κάτι παραπάνω; Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όταν το βράδυ 21:00 έχει ζεστό νερό, να υπάρχει και το πρωί, δίχως να έχει γίνει χρήση του μετά τις 21:00, σε συνθήκες χειμώνα. Δηλαδή καλή μόνωση μποιλερ. ΥΓ: προσωπικά έχω άριστη άποψη για τον SonneAktion Phaethon 200lt/3,4m² για κάλυψη 5μελούς οικογένειας και σύνδεση με πλυντήριο 2πλής παροχής (με 10 πλυντήρια τη βδομάδα). Από Sonne θα έλεγα να πας με τον συλλέκτη Φαέθων, μικρή η διαφορά με τον Άτλας Για τον calpak δεν ξέρω, προσεγμένος φαίνεται, δες τους όρους εγγύησης και των δύο, καθώς και τι συντηρήσεις και κόστη έχουν. 14 ώρες πριν, kalosgr είπε Καλησπέρα, Έχω αγοράσει ένα ηλιακό θερμοσίφωνα 200l, προς στιγμής έχω ακόμα τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα 80 λίτρων που είναι πάνω από 20 χρόνων, δουλεύει όμως. Η αρχική μου σκέψη Είναι να βγάλω τον 80 λίτρα να συνδέσω κανονικά τον ηλιακό θερμοσίφωνα με ρεύμα. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας θα τοποθετηθεί σε μία πάρα πολύ καλή θέση με 45° έτσι όπως πρέπει. Εκτός που δεν μου αρέσει καθόλου από αισθητική, Ο θερμοσίφωνας μέσα στο μπάνιο, πιστεύω ότι η μόνωση μέσα στον μοντέρνο ηλιακό θερμοσίφωνα είναι τόσο καλή που δεν θα χρειαστώ να ζεστάνω από το μηδέν Τα 200 λίτρα πάντα, θα είναι μόνο τις ημέρες που δεν θα υπάρχει σχεδόν καθόλου ηλιοφάνεια, και αυτό πιστεύω στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ Λίγες ημέρες. Ποια είναι η γνώμη σας; Ευχαριστώ! Αν είσαι σε κρύα περιοχή της χώρας ή στο σπίτι μένει συχνά 1 άτομο, κράτα τον παλιό σου Αν είστε αρκετά άτομα και κάνετε καθημερινή χρήση, σύνδεσε με ρεύμα τον 200αρη, βάλε το θερμοστάτη στους 50-55 το πολύ για οικονομία. Φαντάσου πως ο 200αρης από "παγωμένο" νερό μέχρι τότε 50 βαθμούς μπορεί να χρειαστεί 3 ώρες (ναι καλά διάβασες) αναμμένος Αν δεν είσαι σε περιοχή της Ελλάδας με πολλά κρύα και χαμηλές ηλιοφάνειες, τότε θεωρητικά από τον ήλιο θα φτάνει τις περισσότερες μέρες σε μια ικανοποιητική θερμοκρασία και μετά θα "βοηθάς" με την αντίσταση.. Πρόσφατα έβαλα 200αρη και τον έχω ανάψει 2 φορές μέχρι τώρα, χωρίς να έχει παγώσει το νερό τελείως. (ανάλογα και τις καταναλώσεις φυσικά) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikhailBakurin Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 35 minutes ago, Kozanitis1 said: Φαντάσου πως ο 200αρης από "παγωμένο" νερό μέχρι τότε 50 βαθμούς μπορεί να χρειαστεί 3 ώρες (ναι καλά διάβασες) αναμμένος Αν δεν είσαι σε περιοχή της Ελλάδας με πολλά κρύα και χαμηλές ηλιοφάνειες, τότε θεωρητικά από τον ήλιο θα φτάνει τις περισσότερες μέρες σε μια ικανοποιητική θερμοκρασία και μετά θα "βοηθάς" με την αντίσταση.. Πρόσφατα έβαλα 200αρη και τον έχω ανάψει 2 φορές μέχρι τώρα, χωρίς να έχει παγώσει το νερό τελείως. (ανάλογα και τις καταναλώσεις φυσικά) Επιβεβαιώνω σε 160άρη, στα περσινά χιόνια ξεκίνησε με 10 βαθμούς, βγήκε λίγος ήλιος και κατάφερε να το πάει 15-17, δε θυμάμαι. Ε μετά, από το 15 για το 35, που είναι η πρώτη αποδεκτή θερμοκρασία μπάνιου για 1 άτομο (όταν έχει έξω -1/0) έκανε σίγουρα 20-25 λεπτά. Βέβαια αυτό έγινε 1 μέρα το χρόνο, κυριολεκτικά. Την επόμενη είχε αρκετό ήλιο ώστε να ξεκινήσουμε έστω από 25+, παρά το 0. Και, γενικά, μέσα στη χρονιά, ακόμα και ΤΟΥΡΜΠΟ συννεφιά να έχεις, κάτι θα περάσει/κάτι θα έχει μείνει από πριν/ στη χειρότερη δε θα έχει αρκετό κρύο, οπότε σε γενικές γραμμές τείνει να μην πέσει κάτω από 22-25 το μπόιλερ. Οπότε μετά, οι αντιστάσεις τείνουν να δουλεύουν λιγότερο. Δεκάλεπτα - τέταρτα μας ήταν αρκετά για 1-2 άτομα. Άμα είσαι σε περιοχή που ευκόλως πέφτει κάτω των 5-7 βαθμών η βραδινή, το ανωτέρω σενάριο καθίσταται δύσκολο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giorgis4 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε Από Sonne θα έλεγα να πας με τον συλλέκτη Φαέθων, μικρή η διαφορά με τον Άτλας Για τον calpak δεν ξέρω, προσεγμένος φαίνεται... Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Και γω για Phaethon το βλέπω. Αν κάποιος φίλος έχει κάποια άποψη από calpak, να μας πει κι αυτός κατά πόσο έχει μείνει ικανοποιημένος... Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2023 από Giorgis4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, Giorgis4 είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Και γω για Phaethon το βλέπω. Αν κάποιος φίλος έχει κάποια άποψη από calpak, να μας πει κι αυτός κατά πόσο έχει μείνει ικανοποιημένος... Ψάξου λίγο με το θέμα εγγύηση (προϋποθέσεις) και κόστους service. Επίσης κοίτα αν τα αναλώσιμα του συγκεκριμένου ηλιακού που κοιτάς είναι mainstream και άρα τα βρίσκεις στην αγορά σε "προσγειωμένες" τιμές ή είναι κάποια "ειδικά" (παίζει με μοντέλα της εταιρίας που κοιτάς) και άρα τα παίρνεις μόνο από εκείνους και με το όποιο κόστος εκείνοι θέτουν. Σημ. ΚΑΜΙΑ εταιρία κατασκευής ηλιακών δεν κατασκευάζει τα αναλώσιμά της (αντιστάσεις, ανόδια, κλπ) και όλοι τα αγοράζουν από τους ίδιους 2-3 κατασκευαστές που υπάρχουν στον χώρο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikhailBakurin Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Aυτό που έχω καταλάβει από το τόπικ, ιντερνετ, προσωπική εμπειρία, είναι ότι αγοράζεις με 4 παραδοχές και 3 προϋποθέσεις. Παραδοχές: 1) Υπάρχουν απειροελάχιστοι (if any) και πανάκριβοι ηλιακοί που θα κρατήσουν τα 30 και 40 χρόνια των παλιών. 2) Δεν υπάρχει ηλιακός που θα σου δώσει πάνω από 1 ντους ξεκινώντας από κρύο μποίλερ, σε μέρα με συννεφιά. Δεν υπάρχει ηλιακός που θα σου δώσει ούτε αυτό το 1 ντους, σε μέρα με τελείως κλειστό ουρανό. Ο,ΤΙ κι αν σου λέει ο κατασκευαστής, it's just physics. 3) Ο ηλιακός χρειάζεται προστασία. Ανεπίστροφη, καλές ασφάλειες σε είσοδο κρύου και στο κλειστό, ιδανικά και δοχείο διαστολής, ειδικά στο δεύτερο. Ο πιο ακριβός χωρίς προστασίες, είναι πιο αναξιόπιστος από τον πιο φθηνό με όλες τις προστασίες. 4) Θα κάνεις πλήρη συντήρηση κάθε 2 έτη (αλλαγή μείγματος στο κλειστό κύκλωμα, καθαρισμός μπόιλερ-αντίστασης, ανόδιο) και μερική κάθε φθινόπωρο (πλύσιμο συλλέκτη, (συμ)πλήρωση κλειστού). Προϋποθέσεις: 1) Πας για τη μεγαλύτερη δυνατή συλλεκτική επιφάνεια, ώστε να σε βγάζει όσο μπορεί στα ανοιχτά. Ακόμα και ο ακριβότερος ηλιακός 160/2,5τμ, θα έχει χαμηλότερη συλλεκτική αποδοση από έναν 160/3τ.μ. ΑΝΤΕ να έχει την ίδια, αν ο δεύτερος έχει πραγματικά ΚΑΚΟΥΣ συλλέκτες, ενώ ο πρώτος θα πρέπει να έχει εκπληκτικούς. 2) Σκεπάζεις την ανωτέρω συλλεκτική επιφάνεια μόλις δεις πάνω από 65 στη βρύση, τόσο όσο ώστε να μη βλέπεις πάνω απο 65 στη βρύση. 3) Καλή τοποθέτηση. Μεγάλη γωνία για να σε σώζει το χειμώνα. Το καλοκαίρι στο 60% της χώρας έχεις ΖΝΧ και με ένα μαύρο βαρέλι στην ταράτσα. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bjj-p Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 15 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε 3) Καλή τοποθέτηση. Μεγάλη γωνία για να σε σώζει το χειμώνα. Το καλοκαίρι στο 60% της χώρας έχεις ΖΝΧ και με ένα μαύρο βαρέλι στην ταράτσα. Αυτο γιατι δεν ειναι στανταρ προσεγγιση δεν το καταλαβαινω. Ολοι επρεπε να μπαινουν αν οχι στη μεγιστη κλιση , κοντα στη μεγιστη και ολοι μπαινουν στην μέση κλιση 45 μοιρες. Ειναι πιθανο οτι το καλοκαιρι θα γλιτωσεις και το σκεπασμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, bjj-p είπε Ολοι επρεπε να μπαινουν αν οχι στη μεγιστη κλιση ολοι μπαινουν στην μέση κλιση 45 μοιρες η κλίση των 45 μοιρών είναι κοντά στην μέγιστη λειτουργική Η θεωρία λέει Γεωγραφικό πλάτος + 10 -15 για χειμώνα και -10 έως 15 για καλοκαίρι Στα βεβιασμένης μπορεί και να εφαρμοστεί μια μεγάλη κλίση Στα φυσικής με το μποιλερ πάνω βγαίνουν άλλα θέματα Να έχεις κατά νου ότι Άνοιξη και Φθινόπωρο η θεωρία λέει Γεωγραφικό πλάτος -2,5 μοίρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα