giorgos_76 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Αν μπορεί κάποιος να μου λύσει μια απορία...Ο ηλιακός μου, μου δίνει από Μάρτιο-Οκτώβριο full ζεστό νερό και μόλις μπαίνει ο Νοέμβριος σταματάει να δίνει (ακόμα και με πολύ ήλιο), λες και έχει χρονοδιακόπτη. Τι μπορεί να φταίει ;; Χρειάζεται μήπως καθάρισμα το κλειστό κύκλωμα με νέα πλήρωση αντιψυκτικού;; Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2023 από giorgos_76 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, giorgos_76 είπε ι μπορεί να φταίει ;; το πιο λογικο ειναι να εχει μειωθει ( εσκασε ασφαλιστικο) το θερμικο υγρο , και να θελει συμπληρωμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 38 λεπτά πριν, giorgos_76 είπε Τι μπορεί να φταίει ;; σκεπή η ταράτσα ? Μήπως σκιάζεται από κάτι τώρα που αλλάζει η θέση του ήλιου ? Το έκανε εξ αρχής η ξαφνικά ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolossmi Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Έχετε να προτείνετε καμία καλή προπυλενογλυκολη;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 REF SOL Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos_76 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, villasg είπε το πιο λογικο ειναι να εχει μειωθει ( εσκασε ασφαλιστικο) το θερμικο υγρο , και να θελει συμπληρωμα έβαλα υγρό ( ψυκτικό μάλλον εννοείς ) αλλά δεν είχε αποτέλεσμα...Ούτος ή άλλος δεν κάνει τόσα κρύα Νοέμβρη, για να πέφτει τόσο πολύ η απόδοση του. 2 ώρες πριν, hp8 είπε σκεπή η ταράτσα ? Μήπως σκιάζεται από κάτι τώρα που αλλάζει η θέση του ήλιου ? Το έκανε εξ αρχής η ξαφνικά ? Σκεπή είναι...(10 χρόνια τον έχω)...δεν είχα ποτέ πρόβλημα...Τα τελευταία 2 χρόνια μου το κάνει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 24 λεπτά πριν, giorgos_76 είπε ψυκτικό μάλλον εννοείς θερμικο ειναι και αντιψυκτικο γιαυτο μεταφερει και την θερμοκρασια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mithrid Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 12 ώρες πριν, gponiris είπε καλημερα.ηρθε ο ηλιακος και παρατηρω καποια πραγματα θα ηθελα την συμβουλη οσων γνωριζουν Το πανελ απο πισω εχει κενα και απο μπροστα τα λαστιχα δεν ειναι καλα εφαρμοσμενα.ειναι φυσιολογικο? Το δοχειο ειναι σαν ξεχρωματισμενο.φευγουν κατι μαυρα κομματια.δεν ξερω αν ειναι μπογια. ξερει κανεις αν το πανελ ειναι φυσιολογικο που ειναι ετσι απο κατω?μηπως επηρεαζει τη λειτουργια μελλοντικα? επισης τι ειναι αυτα τα μαυρα που ξεκολανε στο μποιλερ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, giorgos_76 είπε Τα τελευταία 2 χρόνια μου το κάνει από συντήρηση έχεις κάνει τίποτα ? Καμιά πλύση υδροσκελετου και μανδυα Υγρό κλειστού κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, giorgos_76 είπε έβαλα υγρό ( ψυκτικό μάλλον εννοείς ) αλλά δεν είχε αποτέλεσμα...Ούτος ή άλλος δεν κάνει τόσα κρύα Νοέμβρη, για να πέφτει τόσο πολύ η απόδοση του. Σκεπή είναι...(10 χρόνια τον έχω)...δεν είχα ποτέ πρόβλημα...Τα τελευταία 2 χρόνια μου το κάνει Μου εκανε το ίδιο της κόρης μου ηλιακός 15ετίαςκαι βάλε . Είχα φάει τα λυσακά μου και τι δεν του είχα κάνει. Τελικά βρήκα ότι το ψυκτικό υγρό μέσα είχε γίνει ένας παχύρευστος χυλός δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει καλά και το χειμώνα δεν ζέσταινε σχεδόν καθόλου. Το άδειασα καθάρισα καλά το κύκλωμα με λάστιχο και πίεση νερού έφυγε όλη η πηχτή βρώμα γέμισα με απλό πράσινο αντιψυκτικό και όχι προπυλενογλυκόλη που είχε πριν και λειτουργεί ξανά τέλεια όπως παλιά. Για βάλε στην εξίσωση και αυτό αφού λες ότι έχεις συμπληρώσει υγρό στο κύκλωμα και δεν είδες διαφορά. Τωρα μπορεί να πουν καποιοι ότι το απλό αντιψυκτικό είναι επικίνδυνο αλλα θα πω ότι το δίνουν επίσημοι κατασκευαστές μπόιλερ και το χρησιμοποιούν οι περισσότεροι υδραυλικοί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 hours ago, giorgos_76 said: Καλησπέρα. Αν μπορεί κάποιος να μου λύσει μια απορία...Ο ηλιακός μου, μου δίνει από Μάρτιο-Οκτώβριο full ζεστό νερό και μόλις μπαίνει ο Νοέμβριος σταματάει να δίνει (ακόμα και με πολύ ήλιο), λες και έχει χρονοδιακόπτη. Τι μπορεί να φταίει ;; Χρειάζεται μήπως καθάρισμα το κλειστό κύκλωμα με νέα πλήρωση αντιψυκτικού;; Επειδή λες Μάρτιο με Οκτώβριο. Αν παρατηρήσεις την παρακάτω φωτογραφία θα δεις ότι απέχουν περίπου το ίδιο απ το χειμερινό ηλιοστάσιο. Περίπου 2 μήνες. Αν έχεις μικρή κλίση στους συλλέκτες 10-15 μοίρες (πχ ξαπλωμένους στα κεραμίδια) θα πρέπει να την αλλάξεις σε 35++ για να δεις φως ή μάλλον ζεστό νερό. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2023 από yiannis_1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, papoys1 είπε Μου εκανε το ίδιο της κόρης μου ηλιακός 15ετίαςκαι βάλε . Είχα φάει τα λυσακά μου και τι δεν του είχα κάνει. Τελικά βρήκα ότι το ψυκτικό υγρό μέσα είχε γίνει ένας παχύρευστος χυλός δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει καλά και το χειμώνα δεν ζέσταινε σχεδόν καθόλου. Το άδειασα καθάρισα καλά το κύκλωμα με λάστιχο και πίεση νερού έφυγε όλη η πηχτή βρώμα γέμισα με απλό πράσινο αντιψυκτικό και όχι προπυλενογλυκόλη που είχε πριν και λειτουργεί ξανά τέλεια όπως παλιά. Για βάλε στην εξίσωση και αυτό αφού λες ότι έχεις συμπληρώσει υγρό στο κύκλωμα και δεν είδες διαφορά. Τωρα μπορεί να πουν καποιοι ότι το απλό αντιψυκτικό είναι επικίνδυνο αλλα θα πω ότι το δίνουν επίσημοι κατασκευαστές μπόιλερ και το χρησιμοποιούν οι περισσότεροι υδραυλικοί. Καταλαβαίνεις ότι δεν το λες (το υπογραμμισμένο) και επιχείρημα, ειδικά αν είναι στο μιλητό. Η "επικινδυνότητα" θα αφορούσε το σενάριο να περάσει στο νερό χρήσης. Παρά τις δηλώσεις όμως ότι "είναι απίθανο να περάσει στο νερό χρήσης το αντιψυκτικό" κανείς δεν θα σου το δώσει ποτέ γραπτώς. Οπότε ο καθείς κρίνει και αποφασίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos_76 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, hp8 είπε από συντήρηση έχεις κάνει τίποτα ? Καμιά πλύση υδροσκελετου και μανδυα Υγρό κλειστού κλπ Δεν έχω κάνει ποτέ συντήρηση..Μόνο αντιψυκτικό προσθέτω κάθε χρόνο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chios Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 41 λεπτά πριν, giorgos_76 είπε Δεν έχω κάνει ποτέ συντήρηση..Μόνο αντιψυκτικό προσθέτω κάθε χρόνο Τότε μην απορεις που δεν λειτουργεί σωστά τα τελευταία χρόνια όπως λες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Testgr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω και εγώ Sonoff THR320 origin WiFi / Sonoff DS18B20 RJ9 Αλλά θέλω να συνδέσω τον θερμοστάτη Sonoff DS18B20 RJ9 Εκεί πού βρίσκεται ο θερμοστάτης του ηλιακό θερμοσίφωνα, δηλαδή να βγάλω τον θερμοστάτη που είναι μέσα και Να εγκαταστήσω τον Sonoff, τον φόβο που έχω είναι ο αισθητήρας είναι μέχρι +115℃ Και δεν ξέρω άμα το αντέξει μέσα στον ηλιακό θερμοσίφωνα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα