Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους

Θα ήθελα μια βοήθεια

Έβαλα το καλοκαίρι ηλιακό στο σπίτι (περιοχή Σαλαμίνα) αλλα κάτι μου λεει οτι οι θερμοκρασίες δεν είναι οι επιθυμητές

Μετράω την θερμοκρασία του νερού με δικό μου αισθητήρα ο οποίος μου δείχνει ίδια θερμοκρασία και οταν τον τοποθετώ στο κυάθιο και οταν μετράω το νερό που βγαίνει απο την πιο κοντινή στον ηλιακό βρύση.Οπότε θεωρώ οτι μετράει σωστά (ιδιες θερμοκρασίες μου δείχνει και αλλο θερμόμετρο που δοκίμασα)

Τον Αύγουστο αν θυμάμαι καλά είδα μέχρι 90 βαθμούς.

Το τελευταίο διάστημα όμως η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλότερη και θεωρώ οτι δεν δικαιολογείται δεδομένου μάλιστα οτι μετράω και ηλιακό φίλου που μένει κοντά μου και έχει πάντα 15-20 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία.

Ο ηλιακός είναι Gauzer 160L 2.4 τ.μ (με μπλε κρύσταλλο)

Παραθέτω τις θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών και χρήση ζεστού νερού έγινε μόνο την κυριακή το μεσημέρι.

Επίσης να τονίσω οτι ο ηλιακός είναι τοποθετημένος κατευθείαν επάνω σε κεραμοσκεπή με χαμηλή κλίση χωρίς να εχει σηκωθεί στις ενδεδειγμένες γωνίες (που είναι γυρω στις 45 μοίρες αν δεν κάνω λάθος).

Μου είπαν οτι θα έρθουν τις επόμενες ημέρες απο την εταιρία που έκαναν την τοποθέτση να το δούνε γιατι πιθανόν να εχει μαζέψει αέρα αλλα εγω πιστεύω οτι τι πρόβλημα είναι στην γωνία τοποθέτησης του.

temp.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, xakou είπε

Mετά από 1 χρόνο λειτουργίας σταμάτησε ο ηλιακός να στέλνει νερό στο σπίτι. Και για να ακριβολογώ, ανοίγω την βρύση και μετά από 1-2 λεπτά σταμάει.

Δουλεύει μόνο ως ηλιακός, δεν τον έχω συνδεδεμένο στο ρεύμα. 

Είδα σε κάποια βιντεάκα ότι θέλει εξαέρωση. Είδα ότι υπάρχουν στους ηλιακούς 2 "τάπες" που πρέπει να ανοίξω και να συμπληρώσω απιονισμένο νερό. Τις δυο αριστερές;

Σωστά τα λέω ή είναι κάτι άλλο;image.jpeg.7537268f8e6206915b9233f39ffd7a26.jpeg

Εσύ δείχνεις φωτό από τις πάνω τάπες του, που λογικά οι δύο δεξιότερες είναι του κλειστού κυκλώματος και η αριστερή ίσως είναι του νερού χρήσης, αλλά δεν χρησιμοποιείται..

Αρχικά ανέβα να δεις αν έχει κάπου διαρροές κλπ, αν δεν έχεις, έλεγξε πως δεν έχει κλείσει η φρακάρει κάποια βάνα, άνοιξε και κλείσε την ξανά..

Να έχει φράξει η σωλήνα του ζεστού δύσκολο, παίρνει από το πάνω μέρος..

Η πίεση του δικτύου είναι εντάξει; Ζεστό νερό είχες όλο τον χρόνο για κατανάλωση ή μετά από 5 λεπτά μπάνιου πχ κρύωνε; μήπως έχουν συνδέσει ανάποδα ζεστά κρύα;

Για να συμπληρώσεις, απλά συμπλήρωσε νερό ξεβιδώνοντας την μεσαία τάπα της φωτογραφίας ή τις δύο δεξιότερες, είτε πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα αφού δύσει ο ήλιος, ώστε να μην "βλέπει" ο ήλιος τον συλλέκτη..

Ανέβασε γενικά ενδεικτικές φωτογραφίες από την εγκατάσταση καθώς και από τις συνδέσεις από κάτω κλπ να πάρουμε καμία ιδέα..

30 λεπτά πριν, xakou είπε

Ο ηλιακός είναι 1ος έτους.

Όταν το πρωτοέβαλε ο υδραυλικός, εμφάνισε το ίδιο πρόβλημα. Πήγε ταράτσα, κάτι έκανε και ήρθε το νερό.

Κάτι άλλο δεν γνωρίζω...

Γιατί δεν τον ρωτάς τι έκανε να σου πούμε καμία ιδέα;

13 λεπτά πριν, dimitris_sal είπε

Καλημέρα σε όλους

Θα ήθελα μια βοήθεια

Έβαλα το καλοκαίρι ηλιακό στο σπίτι (περιοχή Σαλαμίνα) αλλα κάτι μου λεει οτι οι θερμοκρασίες δεν είναι οι επιθυμητές

Μετράω την θερμοκρασία του νερού με δικό μου αισθητήρα ο οποίος μου δείχνει ίδια θερμοκρασία και οταν τον τοποθετώ στο κυάθιο και οταν μετράω το νερό που βγαίνει απο την πιο κοντινή στον ηλιακό βρύση.Οπότε θεωρώ οτι μετράει σωστά (ιδιες θερμοκρασίες μου δείχνει και αλλο θερμόμετρο που δοκίμασα)

Τον Αύγουστο αν θυμάμαι καλά είδα μέχρι 90 βαθμούς.

Το τελευταίο διάστημα όμως η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλότερη και θεωρώ οτι δεν δικαιολογείται δεδομένου μάλιστα οτι μετράω και ηλιακό φίλου που μένει κοντά μου και έχει πάντα 15-20 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία.

Ο ηλιακός είναι Gauzer 160L 2.4 τ.μ (με μπλε κρύσταλλο)

Παραθέτω τις θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών και χρήση ζεστού νερού έγινε μόνο την κυριακή το μεσημέρι.

Επίσης να τονίσω οτι ο ηλιακός είναι τοποθετημένος κατευθείαν επάνω σε κεραμοσκεπή με χαμηλή κλίση χωρίς να εχει σηκωθεί στις ενδεδειγμένες γωνίες (που είναι γυρω στις 45 μοίρες αν δεν κάνω λάθος).

Μου είπαν οτι θα έρθουν τις επόμενες ημέρες απο την εταιρία που έκαναν την τοποθέτση να το δούνε γιατι πιθανόν να εχει μαζέψει αέρα αλλα εγω πιστεύω οτι τι πρόβλημα είναι στην γωνία τοποθέτησης του.

temp.png

Γενικά έχει πέσει η γωνία του ήλιου αυτούς τους μήνες, ειδικά αφού λες για κεραμοσκεπή, 99% η κλίση είναι ακόμα μικρότερη από την "προβλεπόμενη"

Αέρα δεν έχει μαζέψει κάπου, ένας έλεγχος του κλειστού και τυχόν πλήρωση θα ήταν καλό να γίνει, ειδικά αν δεν είχες σκεπάσει το καλοκαίρι..

Αν είναι σε δύσκολο σημείο, καλά είναι να τοποθετηθεί δοχείο διαστολής κλειστού, ώστε να μην χάνεις υγρά από το κλειστό όταν αυτό ανεβάζει θερμοκρασίες/πιέζεται..

Επίσης δεν μας αναφέρεις τι ηλιακό έχει ο φίλος σου, πόσα λίτρα και επιφάνεια συλλέκτη, καθώς και αν είναι τοποθετημένος σε σκεπή ή πλάκα..νομίζω για την Ελλάδα, παίζει μεταξύ 37-42 μοιρών κλίση (μη με κράξετε :))

Πάντως η θέρμανση του νερού "μόνο" 15-20 βαθμούς, μου γεννά και εμένα υποψίες πως ή έχεις πολύ χαμηλή κλίση στο συλλέκτη και δεν κάνει απολαβή, ή θέλει πλήρωση το κλειστό..

Φαντάσου σε Sonne 200/3.4 που τοποθέτησα πρόσφατα σε ταράτσα, το νερό βράζει (καίγεσαι), ακόμα αν το "τελειώσουμε" την προηγούμενη μέρα, την επόμενη ανεβάζει πάλι σίγουρα 60+ βαθμούς, χωρίς να το έχω μετρήσει αλλά ΖΕΜΑΤΑΕΙ :P

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 1

Διαρροές δεν έχω. Το νερό κατεβαίνει καυτό για 2-3 λεπτά και μετά σταματάει (κόβετε το νερό). 

Από το κάτω μέρος έχω την είσοδο στα αριστερά (κρύο νερό) και την έξοδο (ζεστό νερό) στα δεξιά.

Ένα χρόνο δούλευε σωστά και ξαφνικά σταμάτησε...

image.jpeg.9642ddda7a2db07d1ea67e28adbc7c45.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Γενικά έχει πέσει η γωνία του ήλιου αυτούς τους μήνες, ειδικά αφού λες για κεραμοσκεπή, 99% η κλίση είναι ακόμα μικρότερη από την "προβλεπόμενη"

Αέρα δεν έχει μαζέψει κάπου, ένας έλεγχος του κλειστού και τυχόν πλήρωση θα ήταν καλό να γίνει, ειδικά αν δεν είχες σκεπάσει το καλοκαίρι..

Αν είναι σε δύσκολο σημείο, καλά είναι να τοποθετηθεί δοχείο διαστολής κλειστού, ώστε να μην χάνεις υγρά από το κλειστό όταν αυτό ανεβάζει θερμοκρασίες/πιέζεται..

Επίσης δεν μας αναφέρεις τι ηλιακό έχει ο φίλος σου, πόσα λίτρα και επιφάνεια συλλέκτη, καθώς και αν είναι τοποθετημένος σε σκεπή ή πλάκα..νομίζω για την Ελλάδα, παίζει μεταξύ 37-42 μοιρών κλίση (μη με κράξετε :))

Πάντως η θέρμανση του νερού "μόνο" 15-20 βαθμούς, μου γεννά και εμένα υποψίες πως ή έχεις πολύ χαμηλή κλίση στο συλλέκτη και δεν κάνει απολαβή, ή θέλει πλήρωση το κλειστό..

Φαντάσου σε Sonne 200/3.4 που τοποθέτησα πρόσφατα σε ταράτσα, το νερό βράζει (καίγεσαι), ακόμα αν το "τελειώσουμε" την προηγούμενη μέρα, την επόμενη ανεβάζει πάλι σίγουρα 60+ βαθμούς, χωρίς να το έχω μετρήσει αλλά ΖΕΜΑΤΑΕΙ :P

Αρχικά ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

Ο φίλος μου εχει zenith με ιδια λίτρα και επιφάνεια αλλα ειναι τοποθετημένος σε πλάκα και εχει βαση με πολύ μεγαλύτερη γωνία.
Η γωνία του δικού μου είναι εμφανώς πολύ μικρότερη απο ολους τους ηλιακούς που βλέπω στην περιοχή και ακόμα και οσους βλέπω σε χαμηλής γωνίας κεραμοσκεπή (όπως η δικιά μου) εχουν βαση που εχει μεγαλώσει την γωνία του συλλέκτη ενώ ο δικός μου είναι παράλληλα με τα κεραμίδια. Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι η χαμηλή γωνία δημιουργεί το πρόβλημα.

Διορθώνεται αυτο τώρα;

Επεξ/σία από dimitris_sal

17 λεπτά πριν, xakou είπε

Διαρροές δεν έχω. Το νερό κατεβαίνει καυτό για 2-3 λεπτά και μετά σταματάει (κόβετε το νερό). 

Από το κάτω μέρος έχω την είσοδο στα αριστερά (κρύο νερό) και την έξοδο (ζεστό νερό) στα δεξιά.

image.jpeg.9642ddda7a2db07d1ea67e28adbc7c45.jpeg

Ίσως με κανένα σκουπίδι/χαλίκι να έχει φρακαρει τίποτα.. 

Καλά θα ήταν να λύσεις την ανεπίστροφη, να αντικατασταθεί με νέα, καθώς να ελέγξεις τη βάνα πως ανοιγοκλεινει σωστά.., κάθε τόσο να την ανοιγοκλεινεις για να μην κολλάει..,κάνε το λίγες φορές μήπως συνεχίσει η ροή του νερού..

Ρώτησε τον κιόλας τι είχε κάνει την προηγούμενη φορά..

22 λεπτά πριν, dimitris_sal είπε

Αρχικά ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

Ο φίλος μου εχει zenith με ιδια λίτρα και επιφάνεια αλλα ειναι τοποθετημένος σε πλάκα και εχει βαση με πολύ μεγαλύτερη γωνία.
Η γωνία του δικού μου είναι εμφανώς πολύ μικρότερη απο ολους τους ηλιακούς που βλέπω στην περιοχή και ακόμα και οσους βλέπω σε χαμηλής γωνίας κεραμοσκεπή (όπως η δικιά μου) εχουν βαση που εχει μεγαλώσει την γωνία του συλλέκτη ενώ ο δικός μου είναι παράλληλα με τα κεραμίδια. Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι η χαμηλή γωνία δημιουργεί το πρόβλημα.

Διορθώνεται αυτο τώρα;

Μπορεί να διορθωθεί είτε με άλλη βάση, είτε ανασηκώνοντας την υπάρχουσα κάπως ώστε να αυξηθεί η κλίση του συλλέκτη.. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, Kozanitis1 είπε

Μπορεί να διορθωθεί είτε με άλλη βάση, είτε ανασηκώνοντας την υπάρχουσα κάπως ώστε να αυξηθεί η κλίση του συλλέκτη.. 

Θα έρθουν να το δουν τις επομενες ημέρες οπότε θα ζητήσω να το κάνουν.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Καλημέρα και καλή συνέχεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dimitris_sal είπε

Θα έρθουν να το δουν τις επομενες ημέρες οπότε θα ζητήσω να το κάνουν.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Καλημέρα και καλή συνέχεια

Πάντως αν κάνετε παρεμβάσεις για να αυξήσεις την κλίση, ζήτα να ανέβει τουλάχιστον στις 35 μοίρες, αν μπορείτε και 40 ακόμα καλύτερα..

Αλλιώς με άλλη βάση θα πρέπει να αυξηθεί η επιφάνεια του συλλέκτη, για να αντισταθμίσεις τη χασούρα, αλλά θα πρέπει να σκεπάζεις περισσότερο το καλοκαίρι, καθώς λόγω χαμηλής κλίσης θα "υπεραποδιδει" ,αλλά ανεβαίνει αρκετά το κόστος.. 

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 2

1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε

Αν μιλάμε για ένα μπόιλερ 160 λίτρων με περίπου 2.5τμ συλλέκτη (συνήθως), μετά από καλοκαίρι καύσωνες και χαμηλή κατανάλωση ΖΝΧ, τότε τα 2.5 λίτρα δεν είναι απίστευτο, ειδικά αν δεν τον καλυπτες το καλοκαίρι..

Αν ο συλλέκτης σου είναι επιλεκτικός (αν θες ανέβασε καμία φώτο), 

έκανα ελεγχο πριν λίγο οκ το κλειστό κύκλωμα γεματο άρα δεν υπάρχει διαρροή και ισχύει αυτό που είπες με εντονα γραμματα (πάντα ακάλυπτο ελειπα και 40  μέρες φέτος όλο τον Αυγουστο).

Όσο για το συλλέκτη τι επιλεκτικό μου λες κοντεύει τα 30 χρόνια 🤣(1994) η τοποθέτηση απλός με πριτσίνια είναι αλλα μιλάμε αν τον δει κάποιος δεν του φαίνεται. Σε τέλεια κατασταση πεντακάθαρος μέσα έξω καθόλου σκουριές χωρίς να εχει καν ξεφλουδίσματα στο χρώμα εσωτερικά που είδα σε διπλανούς (δεν είχα πάρει κινητό να βγαλω φωτο) αυτό που λένε ότι παλιά έκαναν σωστή δουλεια ισχύει.Τωρα το μπόιλερ δεν το πειράζω 17 χρόνια χωρίς συντήρηση σκουριές απειρες άλατα μέσα χαμός φοβάμαι αν πάω να βγάλω αντίσταση μη μου μείνουν  πάνω κολημένες οι λαμαρίνες του μπόιλερ. 😜 Το αφήνω ετσι και όσο πάει.

Α και στο κύκλωμα απλό αντιψυκτικό. Έβαλα πριν 5-6 χρόνια της κόρης μου προπυλενογλυκόλη αραιωμένη μετα από 2 χρόνια έγινε μέσα μία πηχτή μαζα έλεγα γιατί δεν ζεσταίνει , ευτυχώς το πήρα είδηση τον άδειασα  και με λάστιχο με πίεση νερού τον καθάρισα. Το τι πηγμένο υλικό και μαύρο έβγαλε από μέσα δε λέγεται.Μισή ωρα είχα το λάστιχο με το νερό ανοιχτό να καθαρίσει. Τωρα με το απλό αντιψυκτικό πάει σφαίρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 λεπτό πριν, Kozanitis1 είπε

Πάντως αν κάνετε παρεμβάσεις για να αυξήσεις την κλίση, ζήτα να ανέβει τουλάχιστον στις 35 μοίρες, αν μπορείτε και 40 ακόμα καλύτερα..

Ναι,το εχω υπόψην μου!
Σε ευχαριστώ!

Επεξ/σία από dimitris_sal
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, papoys1 είπε

έκανα ελεγχο πριν λίγο οκ το κλειστό κύκλωμα γεματο άρα δεν υπάρχει διαρροή και ισχύει αυτό που είπες με εντονα γραμματα (πάντα ακάλυπτο ελειπα και 40  μέρες φέτος όλο τον Αυγουστο).

Όσο για το συλλέκτη τι επιλεκτικό μου λες κοντεύει τα 30 χρόνια 🤣(1994) η τοποθέτηση απλός με πριτσίνια είναι αλλα μιλάμε αν τον δει κάποιος δεν του φαίνεται. Σε τέλεια κατασταση πεντακάθαρος μέσα έξω καθόλου σκουριές χωρίς να εχει καν ξεφλουδίσματα στο χρώμα εσωτερικά που είδα σε διπλανούς (δεν είχα πάρει κινητό να βγαλω φωτο) αυτό που λένε ότι παλιά έκαναν σωστή δουλεια ισχύει.Τωρα το μπόιλερ δεν το πειράζω 17 χρόνια χωρίς συντήρηση σκουριές απειρες άλατα μέσα χαμός φοβάμαι αν πάω να βγάλω αντίσταση μη μου μείνουν  πάνω κολημένες οι λαμαρίνες του μπόιλερ. 😜 Το αφήνω ετσι και όσο πάει.

Α και στο κύκλωμα απλό αντιψυκτικό. Έβαλα πριν 5-6 χρόνια της κόρης μου προπυλενογλυκόλη αραιωμένη μετα από 2 χρόνια έγινε μέσα μία πηχτή μαζα έλεγα γιατί δεν ζεσταίνει , ευτυχώς το πήρα είδηση τον άδειασα  και με λάστιχο με πίεση νερού τον καθάρισα. Το τι πηγμένο υλικό και μαύρο έβγαλε από μέσα δε λέγεται.Μισή ωρα είχα το λάστιχο με το νερό ανοιχτό να καθαρίσει. Τωρα με το απλό αντιψυκτικό πάει σφαίρα.

Έκανες έλεγχο το κλειστό στις 12-1 το μεσημέρι, με τον ήλιο στο υψηλότερο σημείο;;; Η χειρότερη ώρα,  είπαμε νωρίς πρωί ή απόγευμα να μην έχει ήλιο.., πιθανόν τότε να συμπληρωθεί λίγο ακόμα.. 

Προπυλενογλυκόλη καμμένη όπως λες δεν έχω ξαναδεί, είσαι σίγουρος πως ήταν καλής ποιότητας;

Σε συλλέκτη 2.4 που απεγκατεστησα πρόσφατα για μετεγκατάσταση, δεν είχε μαυρίσει καθόλου ή Προπυλενογλυκόλη, πιθανόν αυτά που λες ήταν ρινισματα από το καζάνι.. 

Το καζάνι αν είναι όπως λες, άστο όπως έχει.. 

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Έκανες έλεγχο το κλειστό στις 12-1 το μεσημέρι, με τον ήλιο στο υψηλότερο σημείο;;; Η χειρότερη ώρα,  είπαμε νωρίς πρωί ή απόγευμα να μην έχει ήλιο.., πιθανόν τότε να συμπληρωθεί λίγο ακόμα.. 

Προπυλενογλυκόλη καμμένη όπως λες δεν έχω ξαναδεί, είσαι σίγουρος πως ήταν καλής ποιότητας;

Σε συλλέκτη 2.4 που απεγκατεστησα πρόσφατα για μετεγκατάσταση, δεν είχε μαυρίσει καθόλου ή Προπυλενογλυκόλη, πιθανόν αυτά που λες ήταν ρινισματα από το καζάνι.. 

Το καζάνι αν είναι όπως λες, άστο όπως έχει.. 

Από leroy merlin την είχα πάρει και πιστεύω πως αυτή ήταν η αιτία που έγινε πήχτρα γιατί το καζάνι ηταν καινούργιο αρα δεν είχε και υπολείματα. Μαζί τοποθετήκαν (μπόιλερ και προπυλενογλυκόλη) Ενδεχομένως φταίω και γω γιατί δεν έκανα καλή αραίωση άκουσα  κάτι για (1 στα 10 λιτρα νερού) ενώ εγω εριξα όλο το 4λιτρο pg  και συμπλήρωσα μετά νερό. kozaniths οταν μιλάμε πήχτρα εβγαλα από μέσα ,  ένα πράγμα σαν στραγγιστό γιαούρτι. Στην αρχή με τα 1000 ζόρια κατάφερε η φουλ πίεση νερού να το σπρώξει προς τα έξω.

Επεξ/σία από papoys1
  • Confused 1

16 λεπτά πριν, papoys1 είπε

δεν έκανα καλή αραίωση άκουσα  κάτι για (1 στα 10 λιτρα νερού) ενώ εγω εριξα όλο το 4λιτρο pg  και συμπλήρωσα μετά νερό.

Δεν έκανες καθόλου αραίωση. Η προπυλενογλυκόλη έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από το νερό και γι' αυτό θέλει αραίωση με καλή ανάδευση και έγχυση αργά-αργά και με υπομονή στο κλειστό κύκλωμα.

Με τον τόπο που το έκανες κάθισε όλη στο χαμηλότερο σημείο της σωλήνωσης και απλά κυκλοφορούσε το νερό, με αποτέλεσμα να γίνει η μάζα που ανέφερες.

• Like 1

1 ώρα πριν, xakou είπε

Αν νομίζεις οτι μπορείς ξεκινάς από τα απλά Κλείνεις τον διακόπτη του κρύου με την κόκκινη λαβή αριστερά Μετα λυνεις το τουμποραμα του ζεστού φωτο 

Spoiler

image.png.6577ea504ef4392956197deea0cf80b7.png

Ανοίγεις τον διακόπτη του κρύου να τρεξει ζεστο νερο απο την εξοδο του μποιλερ  και μας λες αποτελεσματα Αν δεν το έχεις φωναζεις υδραυλικό 

31 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Ενδεχομένως φταίω και γω γιατί δεν έκανα καλή αραίωση άκουσα  κάτι για (1 στα 10 λιτρα νερού) ενώ εγω εριξα όλο το 4λιτρο pg  και συμπλήρωσα μετά νερό.

μικρός είσαι ακόμα κι ας γράφεις  papoys1 Θα μάθεις  που θα πάει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Από leroy merlin την είχα πάρει και πιστεύω πως αυτή ήταν η αιτία που έγινε πήχτρα γιατί το καζάνι ηταν καινούργιο αρα δεν είχε και υπολείματα. Μαζί τοποθετήκαν (μπόιλερ και προπυλενογλυκόλη) Ενδεχομένως φταίω και γω γιατί δεν έκανα καλή αραίωση άκουσα  κάτι για (1 στα 10 λιτρα νερού) ενώ εγω εριξα όλο το 4λιτρο pg  και συμπλήρωσα μετά νερό. kozaniths οταν μιλάμε πήχτρα εβγαλα από μέσα ,  ένα πράγμα σαν στραγγιστό γιαούρτι. Στην αρχή με τα 1000 ζόρια κατάφερε η φουλ πίεση νερού να το σπρώξει προς τα έξω.

Δεν υπάρχει τυφλοσούρτης ως προς την αραίωση καθώς οι διάφορες εταιρίες (αλλά και τα διαφορετικά προϊόντα ακόμα και μέσα στην ίδια εταιρία) διαθέτουν συσκευασίες με διαφορετικές συγκεντρώσεις. Άλλες έχουν "έτοιμο για χρήση", άλλες "με μερική αραίωση" όπου μετά το αραιώνεις και πάλι άλλα όχι πολύ (πχ 1/3) και άλλες με γλυκόλη πιο "καθαρή" που θέλει ακόμα μεγαλύτερη αραίωση. Οπότε πρακτικά κοιτάμε τι γράφει πάνω το ταμπελάκι (έχει συγκέντρωση και προτεινόμενη αραίωση) και αφήνουμε τις γενικότητες.

Επίσης αν και το σωστό είναι να γίνεται η αραίωση πριν (πχ σε κουβά) και μετά να το ρίχνουμε μέσα, κι έτσι όπως το έκανες εσύ δεν είναι δραματικό λάθος. Απλά θα αργήσει αρκετά να γίνει η πλήρης μίξη νερού και γλυκόλης μέσω τις φυσικής ροής του υγρού και στο μεσοδιάστημα δεν θα έχεις το βέλτιστο της απόδοσης ή (αντιψυκτικής κυρίως) προστασίας

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...