Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Θελει και αυτο συντηρηση/φουσκωμα για να δουλευει σωστα.

Το οτι ανοιξε το κλειστο σημαινει οτι ξεπερασες και τους 80β!

Επειδη εισαι Αθηνα και τον εβαλες προσφατα αν καθε χρονο συμπληρωνεις βαζε μονο απιονισμενο για τα επομενα 3-4χρονια. Βασικα επειδη σε κοβω οτι ασχολεισαι/προσεχεις δεν θα ξανασυμπληρωσεις. Τωρα ατυχες γεγονος..

Το κλειστό πρέπει να άνοιξε 2 φορές το τελευταίο έτος.

Μία που χρειάστηκε να πάω ταξίδι και οι υπόλοιποι στο σπίτι δεν ασχολήθηκαν, με αποτέλεσμα να μου πουν στείλουν περήφανοι στο μεσεντζερ "λολ το θερμόμετρο έδειξε 85 σήμερα, χαχα! ".

Και μία που πήρε ο αέρας του φετινού παλιο-Ιουλίου το 1 κάλυμμα από τον 1 συλλέκτη, με αποτέλεσμα να μπουμπουνίσει ξαφνικά 80άρι και να τρέξω πάνω να το ξαναδέσω.

Τα υπόλοιπα εμελ που έλειπαν, είναι αποτέλεσμα της πλήρωσης του κλειστού σε ώρα με ήλιο, από το συνεργείο εγκατάστασης. Έβαλαν μήνα Οκτώβριο τον ηλιακό, 11 το πρωί. Οπότε υπήρξε εκεί κάποια διαστολή, την οποία αντιπαρήλθα συμπληρώνοντας φέτος 2 ώρες μετά τη δύση του ηλίου.

Έχω την αίσθηση ότι ανοίγει και χαμηλότερα από τους 80 πάντως.

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Μία που χρειάστηκε να πάω ταξίδι και οι υπόλοιποι στο σπίτι δεν ασχολήθηκαν, με αποτέλεσμα να μου πουν στείλουν περήφανοι στο μεσεντζερ "λολ το θερμόμετρο έδειξε 85 σήμερα, χαχα! ".

Και μία που πήρε ο αέρας του φετινού παλιο-Ιουλίου το 1 κάλυμμα από τον 1 συλλέκτη, με αποτέλεσμα να μπουμπουνίσει ξαφνικά 80άρι και να τρέξω πάνω να το ξαναδέσω.

Τα υπόλοιπα εμελ που έλειπαν, είναι αποτέλεσμα της πλήρωσης του κλειστού σε ώρα με ήλιο, από το συνεργείο εγκατάστασης. Έβαλαν μήνα Οκτώβριο τον ηλιακό, 11 το πρωί. Οπότε υπήρξε εκεί κάποια διαστολή, την οποία αντιπαρήλθα συμπληρώνοντας φέτος 2 ώρες μετά τη δύση του ηλίου.

Ναι γιατι εσυ δεν μετρας κορυφη που εκει συγκεντρωνονται οι τελικες θερμοκρασιες!

Δημοσ.
17 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι την θερμοκρασία βρασμού του αντιψυκτικού. Είναι πιθανόν το αντιψυκτικό να εξατμίζεται γρηγορότερα από ότι το απλό νερό. Σε αυτή την περίπτωση το νερό που απομένει είναι πιο επιθετικό στο μέταλλο, άπ' ότι το μείγμα νερού - αντιψυκτικού.

Δημοσ.

Καλησπερα θα ηθελα μια γνωμη .
Ο Ηλιακος μου Sonne Phaethon μου "εσκασε" την ασφαλιστικη βαλβιδα που δειχνω στην φωτο και εβγαλε εξω υγρα .
Ειχα διαβασει για ενα δοχειο διαστολης που μπορει να μπει πανω στο βαρελι πριν την ασφαλιστικη βαλβιδα ωστε να μην τα πεταει εξω αλλα δεν ξερω πολλα για αυτο πχ σαν την εικονα παρακατω .
Ξερει καποιος ? μπαινει σε ολους 

bnxUbkD.jpg

İpuçları Dan beri uzman δοχειο διαστολησ για ηλιακο θερμοσιφωνα - aqkc.org

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, villasg είπε

δοχειο διαστολης που μπορει να μπει πανω στο βαρελι πριν την ασφαλιστικη βαλβιδα 

πριν την ασφαλιστικη οχι δε μπαινει, στην αλλη ταπα μπαινει, και ναι μπαινει σε ολους

σε γενικες γραμμες δεν ειναι απαραιτητο, απλα συμπληρωνεις υγρα καθε φθινοπωρο, ειναι και μια ευκαιρια να καθαρισεις κλπ

https://www.skroutz.gr/s/36555770/T-Fittings-3201-Docheio-Diastolis-Iliakou-Katheto-0-9lt.html

https://www.skroutz.gr/s/33585223/Venman-VXT-2-Docheio-Diastolis-Iliakou-Katheto-1lt.html

https://www.skroutz.gr/s/39243311/MasterSOL-Fouska-Kleistou-Kyklomatos-Fs1-Docheio-Diastolis-Iliakou-Katheto-1lt.html

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, fredd0 είπε

πριν την ασφαλιστικη οχι δε μπαινει, στην αλλη ταπα μπαινει, και ναι μπαινει σε ολους

σε γενικες γραμμες δεν ειναι απαραιτητο, απλα συμπληρωνεις υγρα καθε φθινοπωρο, ειναι και μια ευκαιρια να καθαρισεις κλπ

https://www.skroutz.gr/s/36555770/T-Fittings-3201-Docheio-Diastolis-Iliakou-Katheto-0-9lt.html

https://www.skroutz.gr/s/33585223/Venman-VXT-2-Docheio-Diastolis-Iliakou-Katheto-1lt.html

https://www.skroutz.gr/s/39243311/MasterSOL-Fouska-Kleistou-Kyklomatos-Fs1-Docheio-Diastolis-Iliakou-Katheto-1lt.html

Eγω το δοχείο διαστολής του κλειστού το έχω βάλει στην τάπα που ήταν το ασφαλιστικό.

Δηλαδή ξεβιδωσα το ασφαλιστικό έβαλα το δοχείο διαστολής και από πάνω του έβαλα το ασφαλιστικό.

Είναι λάθος αυτό;

Έτσι είχα διαβάσει εδώ στο φόρουμ.

• Like 1
Δημοσ.

Όπου θέλουμε βάζουμε το ασφαλιστικό. Είτε πάνω από το δοχείο διαστολής είτε στην άλλη τάπα (εφόσον υπάρχει άλλη).

Κάποιοι μάλιστα βάζουν 2 ασφαλιστικά.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, sonikk είπε

Eγω το δοχείο διαστολής του κλειστού το έχω βάλει στην τάπα που ήταν το ασφαλιστικό.

Δηλαδή ξεβιδωσα το ασφαλιστικό έβαλα το δοχείο διαστολής και από πάνω του έβαλα το ασφαλιστικό.

Είναι λάθος αυτό;

Έτσι είχα διαβάσει εδώ στο φόρουμ.

Σωστό είναι 

3 λεπτά πριν, apostolossmi είπε

Σωστό είναι 

Screenshot_2023-11-04-16-09-51-325_com.ksmobile.cb.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 25/1/2020 στις 3:43 ΠΜ, CaMp3on είπε

Καλησπέρα παιδιά, έχει κανένας γνώμη για τόν θερμοσίφωνα eco sol από τον Δημάκη; 

https://www.e-dimakis.gr/el/solar-water-heater-eco-sol/263-ηλιακοι-θερμοσιφωνεσ-eco-sol

Τελικά ο eco sol του Δημάκη κράτησε  ακριβώς 8 χρόνια. Ξαφνικά σταμάτησε να δίνει ζεστό νερό από τον ήλιο και φώναξα υδραυλικό. Μου είπε ότι σάπισε και χάνει τα υγρά του από το κλειστό κύκλωμα. Κόστος αντικατάστασης μόνο του boiler 450 ευρώ (150 λίτρα). Ο συλλέκτης είναι σε καλή κατάσταση ( φτου φτου φτου). Σε επικοινωνία μου μαζί τους , μου είπαν ότι ο ηλιακός έχει 5 χρόνια εγγύηση. Τους ξεκαθάρισα ότι δεν θα με ξαναδούν. Θα πάω σε άλλη εταιρεία να πάρω μποιλερ στα δυτικά που έχω ακούσει ότι υπάρχει μικρή βιοτεχνία που τα φτιάχνει ο ίδιος και όχι φασον.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CaMp3on είπε

Τελικά ο eco sol του Δημάκη κράτησε  ακριβώς 8 χρόνια. Ξαφνικά σταμάτησε να δίνει ζεστό νερό από τον ήλιο και φώναξα υδραυλικό. Μου είπε ότι σάπισε και χάνει τα υγρά του από το κλειστό κύκλωμα. Κόστος αντικατάστασης μόνο του boiler 450 ευρώ (150 λίτρα). Ο συλλέκτης είναι σε καλή κατάσταση ( φτου φτου φτου). Σε επικοινωνία μου μαζί τους , μου είπαν ότι ο ηλιακός έχει 5 χρόνια εγγύηση. Τους ξεκαθάρισα ότι δεν θα με ξαναδούν. Θα πάω σε άλλη εταιρεία να πάρω μποιλερ στα δυτικά που έχω ακούσει ότι υπάρχει μικρή βιοτεχνία που τα φτιάχνει ο ίδιος και όχι φασον.

Αν δεν τον προσεχες στις θερμοκρασιες και δεν δουλευε ή δεν ειχε το σωστο ασφαλιστικο μια χαρα και πολυ κρατησε!

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, CaMp3on είπε

Θα πάω σε άλλη εταιρεία να πάρω μποιλερ στα δυτικά που έχω ακούσει ότι υπάρχει μικρή βιοτεχνία που τα φτιάχνει ο ίδιος

Σε ποια αναφέρεσαι?

Δημοσ.
11 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Αν δεν τον προσεχες στις θερμοκρασιες και δεν δουλευε ή δεν ειχε το σωστο ασφαλιστικο μια χαρα και πολυ κρατησε!

Φίλε μου το σημείο που σάπισε δεν δικαιολογεί τα χρόνια η την χρήση που έγινε. Σάπισε στο κλειστό κύκλωμα που είναι το αντιψυκτικό. Εγκατάσταση και συντήρηση γινόταν από έμπειρο υδραυλικό.Τα 8 χρόνια είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ευτυχώς τον είχα πάρει σε καλή τιμή τότε. Τώρα ζητάει αστείο πόσο για την ποιότητα που προσφέρει. Αν θέλαν να με κρατήσουν πελάτη θα έμπαιναν στον κόπο να μου κάνουν έστω έκπτωση για μποιλερ. Αυτά τα κακά έχουν οι εταιρείες που δεν μιλάς απευθείας με το αφεντικό αλλά με μια κοπέλα που θα σηκώσει το τηλέφωνο και θα σου πει ξερά μια τιμή.

4 ώρες πριν, turbat0s είπε

Σε ποια αναφέρεσαι?

Δυτικη Θεσσαλονίκη. Δεν θα πω όνομα για να μην κάνω τζάμπα διαφήμιση. Επίσης δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα για να βάλω το χέρι μου στην φωτιά. Από το τηλέφωνο που μίλησα με τον ιδιοκτήτη πάντως μου φάνηκε ντόμπρος. Και το καλύτερο είναι ότι τους φτιάχνει in house.

• Like 1
Δημοσ.

Θυμάμαι μια εποχή εδώ μέσα πριν καμιά δεκαπενταετία και παραπάνω δηλαδή και υπάρχουν ακόμη εδώ αυτά τα σχόλια για όποιον θέλει να τα διαβάσει,εγώ τα πέτυχα τυχαία πάλι ψάχνοντας κάτι άλλο,  που όποιος αναφερόταν σε ηλιακό από glass όλοι έλεγαν ότι είναι του πεταματου,άχρηστοι κλπ.Απαξιουσαν όλοι έναν ηλιακό glass.Ολοι αγοραζαν inοx και χαλκό.

Όποιος ρωταγε για glass τον κορόιδευαν οι άλλοι ή του επιστουσαν  την προσοχή κάποιοι σοβαροί ότι είναι πολύ χαμηλής ποιότητας προϊόν.

Τώρα πάει ο άλλος αγοράζει έναν ψευτοglass  σε τιμή της πλάκας καi απορει γιατί χάλασε στα 8 χρόνια.

Που φτάσαμε.....

Δημοσ.

Ειδα το μπόλερ του ηλικού που έχω (160 λίτρα τριπλής) προχτες που πήγα να συμπληρώσω υγρό και πήρε 2,5 λίτρα περίπου να έχει φουσκώσει. Σε συνδυασμό με το πολύ υγρό που πήρε σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι στα τελευταία του αφού το έχω 16-17 χρόνια με μηδενική συντήρηση.

Επειδή μείναμε πλέον δύο άτομα το μπόιλερ είναι στην ταρατσα του τρίτου (15-20 μέτρα από το καζάνι καλοριφέρ) σκέφτομαι για αλλαγή να πάω σε διπλής 120 λίτρα και σε περίπτωση που δεν έχει ήλιο (πράγμα σπάνιο για Αθηνα) να ζεσταίνω νερό με ρεύμα. Με συμφέρει ή να πάω και πάλι σε τριπλής;;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...