Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, marioboni είπε

σε Calpak  έχει βάλει κάποιος με κάποιο τρόπο ένδειξη θερμοκρασίας?

πρεπει να παρεις την τριεν αντισταση για αντλια θερμοτητας, εχει διπλο κυαθιο. Κανα 200ρι την πουλανε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

48 λεπτά πριν, marioboni είπε

πολλά λεφτά για μια αντίσταση

δεν μπορώ να βάλω κάποιο αισθητήριο ανάμεσα στη μόνωση που να δείχνει;έστω και με απόκλιση 

Προφανώς και μπορείς να βάλεις. Αυτό ισχύει για όλους τους ηλιακούς και όχι μόνο τη  μάρκα που αναφέρεις.

Απλά θα γνωρίζεις εξαρχής ότι η θερμοκρασία που θα πάρεις θα έχει απόκλιση από αυτή που θα έπαιρνες με εμβαπτισμένο κυάθιο.

Τώρα το πόσο θα είναι αυτή η απόκλιση κανείς δεν μπορεί να στο πει με σιγουριά κι εξαρτάται από πολλά όπως θέση αισθητηρίου, καλή επαφή του με το θερμοδοχείο ή όχι, τύπο θερμοδοχείο (glass, inox, χάλκινο) και φυσικά πάχος τοιχώματος. Εξαιτίας των παραπάνω δεν θα έχεις μόνο απόκλιση θερμοκρασίας αλλά και καθυστέρηση στην απόκριση (πόσο γρήγορα θα δείξει άνοδο ή πτώση θερμοκρασίας), ειδικά αν αυτή η αλλαγή είναι γρήγορη (πχ θέρμανση με ηλεκτρική αντίσταση ή αλλαγή θερμοκρασίας λόγω μπάνιου με ταυτόχρονη είσοδο πολύ κρύου νερού, όπως τον χειμώνα)

ναι τα καταλαβαίνω αυτά  απλά δεν περίμενα να είναι τόσο ακριβή η αντίσταση αυτή 

αν στο περίπου ξέρω την θερμοκρασία του νερού είναι κάτι από το τίποτα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, marioboni είπε

ναι τα καταλαβαίνω αυτά  απλά δεν περίμενα να είναι τόσο ακριβή η αντίσταση αυτή 

αν στο περίπου ξέρω την θερμοκρασία του νερού είναι κάτι από το τίποτα 

Δυστυχώς "κάποιοι" στο χώρο δεν χρησιμοποιούν όπως οι περισσότεροι τις mainstream αντιστάσεις που υπάρχουν στο εμπόριο και στοιχίζουν 20-30€ αλλά άλλες με ιδιαίτερο σχεδιασμό μεταλλικής φλάντζας και όχι στρογγυλή (τρίγωνη, τετράγωνη, οβάλ ή όποιο άλλο γεωμετρικό σχήμα σκεφτούν) προκειμένου να το έχουν μόνο εκείνοι και άρα να έχεις μία και μόνη πηγή για την προμήθεια.

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1

Μόλις τώρα, haris_216 είπε

Δυστυχώς "κάποιοι" στο χώρο δεν χρησιμοποιούν όπως οι περισσότεροι τις mainstream αντιστάσεις που υπάρχουν στο εμπόριο και στοιχίζουν 20-30€ αλλά άλλες με ιδιαίτερο σχεδιασμό μεταλλικής φλάντζας και όχι στρογγυλή (τρίγωνη, τετράγωνη, οβάλ ή όποιο άλλο γεωμετρικό σχήμα σκεφτούν) προκειμένου να το έχουν μόνο εκείνοι και άρα να έχεις μία και μόνη πηγή για την προμήθεια.

ναι ναι σε έπιασα 

Υπάρχουν στο εμπόριο ψηφιακοί δείκτες θερμοκρασίας με offset που μπορείς πολύ εύκολα να τους ρυθμίσεις ώστε να εκμηδενίσεις το σφάλμα της διαφοράς θερμοκρασίας.Εγώ αυτό έχω έχω κάνει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, MikhailBakurin said:

Αναμένω να δω αύριο τι θα γίνει. Σήμερα μεταξύ 12 και 1, χωρίς χρήση, πήρε 7-8 βαθμούς. Από 42 στους 50. Αύριο που θα έχει αντίστοιχες καιρικές συνθήκες, θα συγκρίνω.

Σήμερα πήγαμε από τους 53 στους 63, μέσα στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. 0 χρήση, ίδια w/sq.m. στον μετεοσταθμό της περιοχής μου. Περίπου 20% πάνω απόδοση.

Δεν ξέρω τώρα βέβαια, αν αυτή η διαφορά είναι προϊόν περισσότερο των καθαρισμένων συλλεκτών, ή του αρτίως συμπληρωμένου κλειστού. Η ουσία είναι ότι στις "καλές ώρες" έχουμε εκσφενδόνιση των θερμοκρασιών, παρότι είμαστε πλέον στις χειρότερες 100 μέρες του έτους από άποψη ηλιοφάνειας. Και στις λιγότερο αποδοτικές ώρες, πχ 10 το πρωί, εκεί που είχε 1 βαθμό αύξηση, τώρα μπορεί να φτάνει και τους 2.

Δίδαγμα: καθαροί συλλέκτες και πλήρες κλειστό = profit. Πραγματικό, σε αξία ρεύματος. Σκέφτομαι σιγά - σιγά και το δοχείο διαστολής, για να μη φθείρω πάσα και ηλιακό, πληρώνοντας το κλειστό ανά τακτά διαστήματα. Πιάνουν τα χέρια μου γενικά, παρότι άσχετος με τη χειρωνακτική εργασία. Θα δω κάνα βίντεο στο υτ για το πώς μπαίνει, αλλά ποια είναι η σωστή χωρητικότητα, θεωρείτε; Μισό - ένα λίτρο;

Επεξ/σία από MikhailBakurin

5 ώρες πριν, marioboni είπε

ναι ναι σε έπιασα 

Μπορείτε να δείτε στα συνεργαζόμενα μέλη της ΕΒΗΕ κατασκευαστές αντιστάσεων και ίσως πουλάνε σε ιδιώτες. Ένας που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο ΚΑΛΠΑΚΗΣ στα Άνω Λιόσια ή στο Ζεφύρι.

• Like 1

Μόλις τώρα, πάνοσ2 είπε

Μπορείτε να δείτε στα συνεργαζόμενα μέλη της ΕΒΗΕ κατασκευαστές αντιστάσεων και ίσως πουλάνε σε ιδιώτες. Ένας που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο ΚΑΛΠΑΚΗΣ στα Άνω Λιόσια ή στο Ζεφύρι.

θα το τσεκαρω 

Σε ευχαριστώ πολύ 

• Like 1

4 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Κλαπάκης 😀

• Like 1

22 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Σήμερα πήγαμε από τους 53 στους 63, μέσα στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. 0 χρήση, ίδια w/sq.m. στον μετεοσταθμό της περιοχής μου. Περίπου 20% πάνω απόδοση.

Δεν ξέρω τώρα βέβαια, αν αυτή η διαφορά είναι προϊόν περισσότερο των καθαρισμένων συλλεκτών, ή του αρτίως συμπληρωμένου κλειστού. Η ουσία είναι ότι στις "καλές ώρες" έχουμε εκσφενδόνιση των θερμοκρασιών, παρότι είμαστε πλέον στις χειρότερες 100 μέρες του έτους από άποψη ηλιοφάνειας. Και στις λιγότερο αποδοτικές ώρες, πχ 10 το πρωί, εκεί που είχε 1 βαθμό αύξηση, τώρα μπορεί να φτάνει και τους 2.

Δίδαγμα: καθαροί συλλέκτες και πλήρες κλειστό = profit. Πραγματικό, σε αξία ρεύματος. Σκέφτομαι σιγά - σιγά και το δοχείο διαστολής, για να μη φθείρω πάσα και ηλιακό, πληρώνοντας το κλειστό ανά τακτά διαστήματα. Πιάνουν τα χέρια μου γενικά, παρότι άσχετος με τη χειρωνακτική εργασία. Θα δω κάνα βίντεο στο υτ για το πώς μπαίνει, αλλά ποια είναι η σωστή χωρητικότητα, θεωρείτε; Μισό - ένα λίτρο;

Θελει και αυτο συντηρηση/φουσκωμα για να δουλευει σωστα.

Το οτι ανοιξε το κλειστο σημαινει οτι ξεπερασες και τους 80β!

Επειδη εισαι Αθηνα και τον εβαλες προσφατα αν καθε χρονο συμπληρωνεις βαζε μονο απιονισμενο για τα επομενα 3-4χρονια. Βασικα επειδη σε κοβω οτι ασχολεισαι/προσεχεις δεν θα ξανασυμπληρωσεις. Τωρα ατυχες γεγονος..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...