naive Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Σύμφωνα με το θερμομετράκι που έχω βάλει, με κανονική χρήση από 4 άτομα η θερμοκρασία αυτές τις μέρες παίζει μεταξύ 65 -85 βαθμών (επιλεκτικος συλλέκτης 2.4τμ, 160λτ), οπότε μάλλον είμαστε για σκέπασμα.
vaggooss Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, gia_nnis είπε Ειναι απιθανο οταν κανεις μια λογικη χρηση.. Αν εχεις 50β και γεμισει καποιος την μπανιερα.. Μετα μπουνε 2 ατομα για ντουζ και την επομενη μερα βγαλει συννεφια.. απλα δεν θα εχεις νερο..! Τιποτα δεν ειναι απιθανο αν δεν ξερεις τι χρηση κανει ο αλλος..!!! Και πάλι είναι σχεδόν ακατόρθωτο με εξωτερική θερμοκρασία 35 βαθμών.
gia_nnis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, vaggooss είπε Και πάλι είναι σχεδόν ακατόρθωτο με εξωτερική θερμοκρασία 35 βαθμών. Η εξωτερικη θερμοκρασια δεν παιζει μεγαλο ρολο.. οσο η δυναμη της ακτινοβολιας και ποσο κρυο νερο εισερχεται στο μποιλερ.. Αν η θερμοκρασια στις 5 το απογευμα ειναι 50β και γεμισεις 3 κουβαδες ζεστο νερο.. Το βραδυ σιγουρα θα σου δωσει χλιαρο!!! Και αν την επομενη μερα δεν βγαλει 100% ηλιοφανεια και τον εχεις και πολυ σκεπασμενο απλα την πατησες..!!! Οταν ενας σκεπασμενος ηλιακος εχει μεγαλη θερμοκρασια πχ 75β δεν τους αποκτα σε μια μερα.. ειχε θερμοκρασια και απο τις προηγουμενες μερες! 5 ώρες πριν, naive είπε Σύμφωνα με το θερμομετράκι που έχω βάλει, με κανονική χρήση από 4 άτομα η θερμοκρασία αυτές τις μέρες παίζει μεταξύ 65 -85 βαθμών (επιλεκτικος συλλέκτης 2.4τμ, 160λτ), οπότε μάλλον είμαστε για σκέπασμα. Αν εχεις τοσο μεγαλες θερμοκρασιες απλα δεν κανετε χρηση..!
vaggooss Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, gia_nnis είπε Η εξωτερικη θερμοκρασια δεν παιζει μεγαλο ρολο.. οσο η δυναμη της ακτινοβολιας και ποσο κρυο νερο εισερχεται στο μποιλερ.. Αν η θερμοκρασια στις 5 το απογευμα ειναι 50β και γεμισεις 3 κουβαδες ζεστο νερο.. Το βραδυ σιγουρα θα σου δωσει χλιαρο!!! Και αν την επομενη μερα δεν βγαλει 100% ηλιοφανεια και τον εχεις και πολυ σκεπασμενο απλα την πατησες..!!! Οταν ενας σκεπασμενος ηλιακος εχει μεγαλη θερμοκρασια πχ 75β δεν τους αποκτα σε μια μερα.. ειχε θερμοκρασια και απο τις προηγουμενες μερες! Αν εχεις τοσο μεγαλες θερμοκρασιες απλα δεν κανετε χρηση..! Εγώ σκεπάζω τα 2/3 και πότε δεν έμεινα.. Το ίδιο και συγγενεις μου 5μελη οικογένεια 150 λίτρα μποιλερ. Καλοκαίρι είναι πολύ δύσκολο να μείνεις.
Arwindan Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Έχετε να προτείνεται κανένα καλό κάλυμμα; Προτιμώ μια καλή και όσο το δυνατόν οικονομική έτοιμη λύση.
gia_nnis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 48 λεπτά πριν, Arwindan είπε Έχετε να προτείνεται κανένα καλό κάλυμμα; Προτιμώ μια καλή και όσο το δυνατόν οικονομική έτοιμη λύση. Αν θες να καλυπτεις μερος καλυτερα να παρεις διχτυ καλυψης.. Φθηνο και ευκολη τοποθετηση.. Αν το θες για φουλ καλυψη κοιτας για κανενα ρεταλι τεντας απο κανενα μαγαζι.. 1
sphinxgr Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Απορία. Αν έχω άπειρο ζεστό νερό το οποίο δεν μπορώ να καταναλώσω, μπορώ να συνδέσω κοινό πλυντήριο με τη χρήση θερμοστάτη στη βρύση παροχής? Να ρυθμίζω το θερμοστάτη στους 40 βαθμούς εφόσον θέλω να πλύνω στους 40 και έτσι να γλιτώνω και τη θέρμανση του νερού από το πλυντήριο και να καταναλώνω το ζεστό νερό του ηλιακού? Ή θα τα παίξει η αντλία νερού του πλυντηρίου?!?!
stelios18120 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Απορία. Αν έχω άπειρο ζεστό νερό το οποίο δεν μπορώ να καταναλώσω, μπορώ να συνδέσω κοινό πλυντήριο με τη χρήση θερμοστάτη στη βρύση παροχής? Να ρυθμίζω το θερμοστάτη στους 40 βαθμούς εφόσον θέλω να πλύνω στους 40 και έτσι να γλιτώνω και τη θέρμανση του νερού από το πλυντήριο και να καταναλώνω το ζεστό νερό του ηλιακού? Ή θα τα παίξει η αντλία νερού του πλυντηρίου?!?! μην το κάνεις αυτό. Μόνο σύνδεση με κρύο νερό και αφήνεις το πλυντήριο να κάνει την "μετατροπή" σε ζεστό. Θα τα παίξει η αντλία του + μπορεί να χαλάσει κανένα θερμοστάτη στο πλυντήριο. Μην κάνεις τέτοια πειράματα (αν είναι παλιό και πάει για πέταμα κάνε πειράματα 😂) Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2019 από stelios18120 1
vasilk Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 18 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Ή θα τα παίξει η αντλία νερού του πλυντηρίου?!?! Το νερό στο πλυντήριο δεν πάει με αντλία, πάει με την πίεση του δικτύου. Αυτό που έχει είναι μια ηλεκτροβάνα που κλείνει όταν φτάσει το νερό στο κάδο σε ένα επίπεδο. Αντλία έχει για να διώξει το νερό μετά το πλύσιμο που έτσι κι αλλιώς έχει φτιαχτεί για (πολύ) ζεστό νερό. Το μόνο που έχεις να φοβηθείς είναι ο σωλήνας από την είσοδο μέχρι το κάδο που δεν έχει υπολογιστεί για ζεστό νερό αλλά για κρύο νερό. Προσωπικά το έχω κάνει εδώ και ένα χρόνο αυτό που σκέφτεσαι. Δίνω στο πλυντήριο κατ επιλογή είτε κρύο, είτε ζεστό 40°-42°. Έχω θερμοστατηκή βαλβίδα στον ηλιακό και έχω σταθερές θερμοκρασίες ζεστού νερού. Δίνω ζεστό νερό για πλύσιμο και μετά το γυρίζω στο κρύο για τα ξεπλύματα. Δεν έχει πάθει κάτι το πλυντήριο μέχρι τώρα. Και ούτε νομίζω να πάθει κάτι για αυτό το λόγο. Σε σωλήνα, χωρίς πίεση, κυκλοφορεί νερό 40° αντί για 25. Προσωπικά δεν μου φαίνεται κάτι ανησυχητικό αλλά ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του (και τα ρίσκα). 3
MarGian Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα παιδιά! Είμαι στην διαδικασία να νοικιάσω ένα σπίτι 3ου οροφου (7οροφη πολυκατοικια) που δεν εχει ηλιακό αλλα "εσωτερικό" θερμοσίφωνα. Τα εχουμε βρει με τον ιδιοκτητη να μπει ηλιακός εφόσον τα έξοδα δεν "πάνε στον θεό". Είμαστε 2 άτομα που θα μείνουμε οπότε κοιτάζω για 120λίτρα. Περίπου τι κόστος υπολογίζω για να πάμε σε μια τουλάχιστον θεωρητική συμφωνία πριν μπω στο σπίτι; Από οτι καταλαβαινω, βρίσκεις 120 γυρω στα 400 (οχι καλή αλλά αξιοπρεπής μάρκα) και μετά είναι το κόστος εγκαταστασης στην ταράτσα και τα υλικά.. Από οτι καταλαβαινω αν η πολυκατοικία έχει γραμμες που φτάνουν στην ταράτσα το εξτρα χρηματικό ποσο ειναι μικρό λόγω "μέτρων" και αν πάνε εξωτερικά... το κόστος αγγίζει το 100 για 4 οροφους σωστα;;; Επίσης, θα πρέπει να παρω τριπλής ενεργειας ωστε να συνδεθεί και με το πετρελαιο (αυτονομη θέρμανση) ή απλά διπλής; Κανενα αλλο tip ή λυση φυσικά ευπρόσδεκτη.
troi.g Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 10 λεπτά πριν, MarGian είπε Καλησπέρα παιδιά! Είμαι στην διαδικασία να νοικιάσω ένα σπίτι 3ου οροφου (7οροφη πολυκατοικια) που δεν εχει ηλιακό αλλα "εσωτερικό" θερμοσίφωνα. Τα εχουμε βρει με τον ιδιοκτητη να μπει ηλιακός εφόσον τα έξοδα δεν "πάνε στον θεό". Είμαστε 2 άτομα που θα μείνουμε οπότε κοιτάζω για 120λίτρα. Περίπου τι κόστος υπολογίζω για να πάμε σε μια τουλάχιστον θεωρητική συμφωνία πριν μπω στο σπίτι; Από οτι καταλαβαινω, βρίσκεις 120 γυρω στα 400 (οχι καλή αλλά αξιοπρεπής μάρκα) και μετά είναι το κόστος εγκαταστασης στην ταράτσα και τα υλικά.. Από οτι καταλαβαινω αν η πολυκατοικία έχει γραμμες που φτάνουν στην ταράτσα το εξτρα χρηματικό ποσο ειναι μικρό λόγω "μέτρων" και αν πάνε εξωτερικά... το κόστος αγγίζει το 100 για 4 οροφους σωστα;;; Επίσης, θα πρέπει να παρω τριπλής ενεργειας ωστε να συνδεθεί και με το πετρελαιο (αυτονομη θέρμανση) ή απλά διπλής; Κανενα αλλο tip ή λυση φυσικά ευπρόσδεκτη. Αν η πολυκατοικία δεν έχει γραμμές στην ταράτσα , για μένα μην το σκέφτεσαι. Δε νομίζω να σου κοστίσει μόνο 100 για να ανεβάσεις 4 ορόφους καλώδιο και σωλήνες. Επίσης δεν είναι και απόλυτο ότι μπορούν να μπουν εξωτερικά, παίζουν πολλά πράγματα ρόλο.
vaggooss Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 14 ώρες πριν, MarGian είπε Καλησπέρα παιδιά! Είμαι στην διαδικασία να νοικιάσω ένα σπίτι 3ου οροφου (7οροφη πολυκατοικια) που δεν εχει ηλιακό αλλα "εσωτερικό" θερμοσίφωνα. Τα εχουμε βρει με τον ιδιοκτητη να μπει ηλιακός εφόσον τα έξοδα δεν "πάνε στον θεό". Είμαστε 2 άτομα που θα μείνουμε οπότε κοιτάζω για 120λίτρα. Περίπου τι κόστος υπολογίζω για να πάμε σε μια τουλάχιστον θεωρητική συμφωνία πριν μπω στο σπίτι; Από οτι καταλαβαινω, βρίσκεις 120 γυρω στα 400 (οχι καλή αλλά αξιοπρεπής μάρκα) και μετά είναι το κόστος εγκαταστασης στην ταράτσα και τα υλικά.. Από οτι καταλαβαινω αν η πολυκατοικία έχει γραμμες που φτάνουν στην ταράτσα το εξτρα χρηματικό ποσο ειναι μικρό λόγω "μέτρων" και αν πάνε εξωτερικά... το κόστος αγγίζει το 100 για 4 οροφους σωστα;;; Επίσης, θα πρέπει να παρω τριπλής ενεργειας ωστε να συνδεθεί και με το πετρελαιο (αυτονομη θέρμανση) ή απλά διπλής; Κανενα αλλο tip ή λυση φυσικά ευπρόσδεκτη. Εάν εχει έτοιμες παροχές βάλε. Για τριπλής ενέργειας αν είσαι ειδικά Αθήνα δεν αξίζει.
MarGian Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Σας ευχαριστώ. Μάλλον δεν έχει παροχές έτοιμες αλλά από ότι μου είπαν είναι εύκολο να μπει καθώς η απόσταση δεν είναι πολύ μεγάλη από ταράτσα και το μπάνιο έχει παράθυρο για να βγουν σωλήνες. Μια τιμή 4 ευρώ το μέτρο ειναι υψηλη θεωρείτε;
stelios18120 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 44 λεπτά πριν, MarGian είπε Σας ευχαριστώ. Μάλλον δεν έχει παροχές έτοιμες αλλά από ότι μου είπαν είναι εύκολο να μπει καθώς η απόσταση δεν είναι πολύ μεγάλη από ταράτσα και το μπάνιο έχει παράθυρο για να βγουν σωλήνες. Μια τιμή 4 ευρώ το μέτρο ειναι υψηλη θεωρείτε; Mια χαρά τιμή είναι. Και εγω τόσο δίνω. 4€/μ
sphinxgr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, stelios18120 είπε Mια χαρά τιμή είναι. Και εγω τόσο δίνω. 4€/μ 4€ + ΦΠΑ υποθέτω? Επίσης αναφερόμαστε σε: πλαστική / τουμπόραμα ? πολυστρωματική ? πολυστρωματική αλουμινίου? ή χαλκού ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα