Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα, βάζοντας ένα ΤΑΦ στην έξοδο του ζεστού του ηλιακού (glass), μπορώ να συνδέσω εκεί με ένα σωληνωμαστο και μια γωνία Δοχείο διαστολής 12 λίτρων ή πρέπει να μπει σε βάση ή κάτω, ώστε να μην έχει βάρος το σπείρωμα ή δεν έχει θέμα;

• Confused 1
  • Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

βάζοντας ένα ΤΑΦ στην έξοδο του ζεστού του ηλιακού (glass), μπορώ να συνδέσω εκεί με ένα σωληνωμαστο και μια γωνία Δοχείο διαστολής 12 λίτρων ή πρέπει να μπει σε βάση ή κάτω, ώστε να μην έχει βάρος το σπείρωμα ή δεν έχει θέμα;

Απ όσα γνωρίζω το δοχείο διαστολής μπαίνει στην είσοδο του κρύου μετά την ανεπίστροφη και πριν την είσοδο στο μποιλερ Καλό είναι να στηρίζεται και όχι να κρέμεται 

Spoiler

image.png.16f70905ad2c5e9b377cc828e2949582.png

Επεξ/σία από hp8
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, hp8 είπε

Απ όσα γνωρίζω το δοχείο διαστολής μπαίνει στην είσοδο του κρύου μετά την ανεπίστροφη και πριν την είσοδο στο μποιλερ Καλό είναι να στηρίζεται και όχι να κρέμεται 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.16f70905ad2c5e9b377cc828e2949582.png

Έλεγα να κρατούσα το ΤΑΦ στο κρύο που έχω με ανεπιστροφη και ασφαλιστικό, και βάζοντας ένα ταφ ακόμη από τη μεριά του ζεστού, να συνδέσω το ΔΔ για ΖΝΧ, αφού είναι κοινό το κύκλωμα, μήπως δεν έχει θέμα αν θα μπει στα ζέστα ή κρύα;

Για να μην μπλέκω με ρακόρ σωλήνες Φ22 κλπ, άμα κρεμαστεί υπάρχει θέμα να κάνουμε ζημιά;

Προσωπικά δεν το προτιμώ, αλλά μου βγαίνει πολύ πιο εύκολο και στην περιοχή δεν βρίσκω βάση ΔΔ

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Έλεγα να κρατούσα το ΤΑΦ στο κρύο που έχω με ανεπιστροφη και ασφαλιστικό,

το θέμα δεν είναι τι σε βολεύει αλλά τι πρέπει  Εσύ αποφασίζεις

image.png.2151ea665e2a4845ad90ef5fbeed558f.png image.png.1ace91b478f275f021db69857d4f42b9.png

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το δοχείο διαστολής μπαίνει στο κρύο τέλος, τώρα με πια λογική θα το βάλεις στο ζεστό; αν το κάνεις κάνε το σωστά.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, chios είπε

Το δοχείο διαστολής μπαίνει στο κρύο τέλος, τώρα με πια λογική θα το βάλεις στο ζεστό; αν το κάνεις κάνε το σωστά.

Καλώς, θεώρησα πως επειδή είναι κοινό το κύκλωμα, δεν έχει θέμα που θα τοποθετηθεί, αφού τις ίδιες διαστολές θα παίρνει.., οπότε θέλει να δω χωροταξικά τι βολεύει, να πάρω άλλο ένα ταφ για να συνδέσω και το δοχείο στα κρύα ;)

Πίεση μισό bar κάτω από του δικτύου;

Δημοσ.
Στις 26/10/2023 στις 7:34 ΜΜ, Kozanitis1 είπε

Καλώς, θεώρησα πως επειδή είναι κοινό το κύκλωμα, δεν έχει θέμα που θα τοποθετηθεί, αφού τις ίδιες διαστολές θα παίρνει.., οπότε θέλει να δω χωροταξικά τι βολεύει, να πάρω άλλο ένα ταφ για να συνδέσω και το δοχείο στα κρύα ;)

Πίεση μισό bar κάτω από του δικτύου;

+1 bar πάνω από το δίκτυο, στηριξε το πάνω στη βάση τιυ ηλιακού με τσέρκια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eπειδή πλησιάζει η περίοδος που θα χρειαστεί το full potential του ηλιακού, θα ανέβω τις προσεχείς ημέρες ταράτσα να πλύνω συλλέκτες και να συμπληρώσω ό,τι λείπει από το κλειστό κύκλωμα. Πρόσεχα το καλοκαίρι, αλλά 2-3 φορές χρειάστηκε να ανοίξει το κύκλωμα σίγουρα.

Βγάζω τη βαλβίδα από την κορφή, ρίχνω μείγμα εμφιαλωμένου νερού με κοινή προπυλενογλυκόλη,  βράδυ με κρύο κύκλωμα, ξαναβιδώνω τη βαλβίδα, τελειώσαμε, έτσι;

Επεξ/σία από MikhailBakurin
Δημοσ.
17 minutes ago, MikhailBakurin said:

Eπειδή πλησιάζει η περίοδος που θα χρειαστεί το full potential του ηλιακού, θα ανέβω τις προσεχείς ημέρες ταράτσα να πλύνω συλλέκτες και να συμπληρώσω ό,τι λείπει από το κλειστό κύκλωμα. Πρόσεχα το καλοκαίρι, αλλά 2-3 φορές χρειάστηκε να ανοίξει το κύκλωμα σίγουρα.

Βγάζω τη βαλβίδα από την κορφή, ρίχνω μείγμα εμφιαλωμένου νερού με κοινή προπυλενογλυκόλη,  βράδυ με κρύο κύκλωμα, ξαναβιδώνω τη βαλβίδα, τελειώσαμε, έτσι;

Κοιτα YouTube γιανουδη εκει θα μαθεις πολλά....

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Πρωτη φορα το κανεις???

Δημοσ.
2 hours ago, Maurikycli said:

Εξαρτάται τί τύπο εμφιαλωμένου θα βάλεις: φυσικό μεταλλικό ή επιτραπέζιο; 

Για απιονισμένο με βλέπω, αφού πρώτα πάρω τηλ το εργοστάσιο και βεβαιωθώ πως ούτε το μπιτόνι, ούτε και ο εξοπλισμός του εργοστασίου, ειναι Τουρκικής κατασκευής.

2 hours ago, PLACEBO_89 said:

Πρωτη φορα το κανεις???

Ναι. Επειδή δεν έχω δει ποτέ κάτω από -5 εδώ που είμαι, 25 χρόνια, μάλλον θα πάρω και θα αραιώσω μείγμα για -8, όπως λένε οι συσκευασίες των αδιάλυτων προπυλενογλυκολών που βρίσκω.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Για απιονισμένο με βλέπω, αφού πρώτα πάρω τηλ το εργοστάσιο και βεβαιωθώ πως ούτε το μπιτόνι, ούτε και ο εξοπλισμός του εργοστασίου, ειναι Τουρκικής κατασκευής.

Ναι. Επειδή δεν έχω δει ποτέ κάτω από -5 εδώ που είμαι, 25 χρόνια, μάλλον θα πάρω και θα αραιώσω μείγμα για -8, όπως λένε οι συσκευασίες των αδιάλυτων προπυλενογλυκολών που βρίσκω.

Ποσα ml πιστευεις μπορει να εχει χασει? Πες λιγο το ιστορικο..

Δημοσ.
8 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Ποσα ml πιστευεις μπορει να εχει χασει? Πες λιγο το ιστορικο..

Δεν ξέρω. Όπως έχω ξαναπεί στο τοπικ, έχω θερμόμετρο, το οποίο όλο το καλοκαίρι δεν έδειξε πάνω από 65 (έχω περίπου -3 απόκλιση, άρα όχι πάνω από 67-68). Με εξαίρεση 3 φορές: Μία που έφτασε σχεδόν 80 (το ξεχάσαμε, μετά σκεπάσαμε) και 2 μέρες που πολύ θυελλώδης βοριάς έκοψε τον πολυεστερικό ιμάντα που προηγουμένως είχε ψήσει ο ήλιος τον βρωμερό καυσωνικό Ιούλιο που πέρασε, με αποτέλεσμα να ξεσκεπαστεί ο ηλιακός.

Ίχνη ανοίγματος του ασφαλιστικού, υπάρχουν.

Τώρα, αν έχει χάσει 150, ή 300, ή 650 ml, δε μπορώ να το ξέρω. Είναι ένας προσεγμένος ηλιακός 1 έτους, του οποίου η πλήρωση έγινε υπό ήλιο, όταν αγοράστηκε πέρσι, κάτι που με προδιαθέτει για εκ προοιμίου μειωμένη ποσότητα μείγματος ύδατος στο κλειστό κύκλωμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...