Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, Maurikycli said:

Κάνε "προληπτική " θέρμανση του θερμοσίφωνα με νυχτερινό 

Το εχω δοκιμάσει αλλά μόνο χάνεις βαθμούς αν τελικά δεν το χρησιμοποιήσεις και μου την δίνει.:lol:

Όταν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να κάνω :lol: το βάζω με timer του sonoff 6:30 με 7

Νερά έχει σύμφωνα με το μανόμετρο της πίεσης αλλά απο κάπου σιγά σιγά βάζω μπουρμπουλίθρα.

Ενα εξαεριστικό που εχει πάνω στους συλλέκτες και έχει μια πλαστική βιδωτή τάπα για να δουλέψει να το έχω τελείως ξεβίδωτο σφιγμένο τέρμα ή σε ενδιάμεση κατάσταση για να μην γεμίζει βρόχινο νερό???

Όποτε το βγάζω τελείως πάντα ακούω μερικές μπουλμπουλίθρες να σκάνε.

Του κάνω και μερικά χτυπήματα με το πίσω μέρος του κατσαβιδιού, τεχνική που έκλεψα απο κάποιον υδραυλικό.:D

Δεν ξέρω αν το έχω ξαναπεί αλλα τελευταία φορά αυτή η μ...κια με βεβιασμένης.:angry:

Εκτός αν το φτιάξει κάποιος πολύ μάγκας με πολύ σωστά υλικά και εγκατάσταση. 

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 hour ago, yiannis_1 said:

Αρχίζει να μένει απο ηλιοφάνεια ο ηλιακός.

Ηδη έχει χρειαστεί η αντίσταση.

Όχι τπτ σοβαρό κανά τρίωρο συνολικά.

Αν υπήρχε military :lol: πειθαρχεία και τα μπάνια γίνοντανν απο τις 2 εως τις 9 λογικά θα έφτανε και χωρίς με τις τόσες μέρες ηλιοφάνειας του οκτωβρίου.

Λογικά η κλίση των κεραμιδιών και τα 2-3 δεντράκια που σκιάζουν τους συλλέκτες τώρα που άλλαξε κλίση ο ήλιος, δεν επιτρέπουν κάτι καλύτερο.

Χρηστικό θεωρώ το νερό άνω των 30 για πιάτα, άνω των 32 για ντουζ και άνω των 34 για μπανάρα.

Το boiler ονομαστικής χωριτικότητας 160 λίτρων πραγματικής λίγο πάνω απ τα 150 θέλει βοήθητικό τρόπο θέρμανση απο τις 7 μέχρι τις 12.

Σε λίγο καιρό λογικά θα ανάψουμε κεντρική εδώ βόρεια προάστια οπότε θα καλύπτει το boiler.

Τι συλλέκτες έχεις σε επιφάνεια; Κλειστό έχεις τσεκάρει; Βλέπω πας από 23 σε 38. Αυτό είναι απόδοση Δεκεμβρίου, και μάλιστα όχι τρομερά ηλιόλουστου.

ΒΠ εδώ επίσης, έχει να ανάψει η αντίσταση σε 160άρη από τον Απρίλιο ή Μάιο. 4 άτομα πλέον διακαώς στο σπίτι. Η συνήθης πορεία θερμοκρασίας είναι 35/40-65/70. Άμα περάσει και κάνα συννεφάκι ή θολούρα (σημερινή σκόνη) τότε η πορεία είναι 35-55.

Ειδικά τις προηγούμενες 2-3 μέρες που είχε και ζέστη και καλή ηλιοφάνεια, άδειαζα κάνα 2λιτρο νερό το μεσημέρι για να αποφύγω θερμοκρασίες άνω των 65. Δεν είναι και για σκέπασμα ο ηλιακός, αλλά δίνει τα ελέη του καλά ο ήλιος.

Εκτός πια κι αν έχεις κακή κλίση και έντονη σκίαση, ειδικά το διάστημα 12-4 που είναι το κυρίως ωφέλιμο (προοδευτικά το επόμενο 2μηνο θα γίνει 12-2, κι εκεί όντως θα δουλεύει κάποια τεταρτάκια η αντίσταση εντός βδομάδας).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι συλλέκτες έχεις σε επιφάνεια; Κλειστό έχεις τσεκάρει; Βλέπω πας από 23 σε 38. Αυτό είναι απόδοση Δεκεμβρίου, και μάλιστα όχι τρομερά ηλιόλουστου.

ΒΠ εδώ επίσης, έχει να ανάψει η αντίσταση σε 160άρη από τον Απρίλιο ή Μάιο. 4 άτομα πλέον διακαώς στο σπίτι. Η συνήθης πορεία θερμοκρασίας είναι 35/40-65/70. Άμα περάσει και κάνα συννεφάκι ή θολούρα (σημερινή σκόνη) τότε η πορεία είναι 35-55.

Ειδικά τις προηγούμενες 2-3 μέρες που είχε και ζέστη και καλή ηλιοφάνεια, άδειαζα κάνα 2λιτρο νερό το μεσημέρι για να αποφύγω θερμοκρασίες άνω των 65. Δεν είναι και για σκέπασμα ο ηλιακός, αλλά δίνει τα ελέη του καλά ο ήλιος.

Εκτός πια κι αν έχεις κακή κλίση και έντονη σκίαση, ειδικά το διάστημα 12-4 που είναι το κυρίως ωφέλιμο (προοδευτικά το επόμενο 2μηνο θα γίνει 12-2, κι εκεί όντως θα δουλεύει κάποια τεταρτάκια η αντίσταση εντός βδομάδας).

Αυτά φαντάζομαι σε καινούργιο ηλιακό ή έστω 2ετίας 3ετίας και όχι σε σύστημα βεβιασμένης.

Πρέπει η εγκατάσταση μας να έγινε το 2014

Οι συλλέκτες είναι 2 και είναι μαύρου χρώματος.

Τώρα διαστάσεις θα σε γελάσω μάλλον προς 3τμ τους κόβω,

Πρέπει να είσαι happy γιατί απο ότι βλέπεις υπάρχουν και πολύ χειρότερα.

Ps η εξαέρωση κάτι έδωσε και σήμερα έπιασε ενα 45άρι.

Επεξ/σία από yiannis_1

6 ώρες πριν, yiannis_1 είπε

Λογικά η κλίση των κεραμιδιών και τα 2-3 δεντράκια που σκιάζουν τους συλλέκτες τώρα που άλλαξε κλίση ο ήλιος, δεν επιτρέπουν κάτι καλύτερο.

Απ όσο κατάλαβα από τις αναρτήσεις σου το σύστημα είναι βεβιασμένης ? Τα δεντράκια τα κλαδεύουμε Την κλήση την ανεβάζουμε η προσθέτουμε συλλέκτη Αν η σύνδεση των συλλεκτών είναι παράλληλη ίσως η εν σειρά σύνδεση να βοηθούσε Σωλήνας φ22 για παροχή - επιστροφή  επιβάλλεται Ανέβασε καμιά φωτο είναι εύκολο

• Like 1

14 ώρες πριν, yiannis_1 είπε

Αυτά φαντάζομαι σε καινούργιο ηλιακό ή έστω 2ετίας 3ετίας και όχι σε σύστημα βεβιασμένης.

Πρέπει η εγκατάσταση μας να έγινε το 2014

Οι συλλέκτες είναι 2 και είναι μαύρου χρώματος.

Τώρα διαστάσεις θα σε γελάσω μάλλον προς 3τμ τους κόβω,

Πρέπει να είσαι happy γιατί απο ότι βλέπεις υπάρχουν και πολύ χειρότερα.

Ps η εξαέρωση κάτι έδωσε και σήμερα έπιασε ενα 45άρι.

Βεβιασμένης με μαύρους συλλέκτες δεν συνηθίζεται. Είστε σίγουρος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, πάνοσ2 said:

Βεβιασμένης με μαύρους συλλέκτες δεν συνηθίζεται. Είστε σίγουρος;

Αυτή η φωτογραφία είναι απο Ιούλιο που σκέπαζα.

Μαύροι μου φαίνονται.

Τέτοια εποχή αρχίζει και τους πιάνει ο ίσκιος απ τα πευκα που υπάρχουν στην περιοχή και κόβει όχι τελείως αλλά τουλάχιστον το 1/4 της καλής ηλιοφάνειας της μέρας.

Δεκέμβρη η σκιά παίζει να φτάνει και ψηλότερα απ τους συλλέκτες οπότε ούτε καν...

Φυσικά για να κλαδευτούν αυτά τα πεύκα χρειάζεται άδεια και γερανοφόρο όχημα.

Πρόκειται για μεζονέτα οπότε καταλαβαίνεις ότι το ύψος των πεύκων είναι 9 - 12 μέτρα

image.jpeg

Επεξ/σία από yiannis_1

9 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Μαύροι μου φαίνονται.

image.jpeg

Δεν μου μοιάζουν για μαύροι. Αν είναι όντως μαύροι, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην λειτουργία τους.

• Like 1

1 ώρα πριν, yiannis_1 είπε

Μαύροι μου φαίνονται.

Τέτοια εποχή αρχίζει και τους πιάνει ο ίσκιος απ τα πευκα που υπάρχουν στην περιοχή και κόβει όχι τελείως αλλά τουλάχιστον το 1/4 της καλής ηλιοφάνειας της μέρας.

Δεκέμβρη η σκιά παίζει να φτάνει και ψηλότερα απ τους συλλέκτες οπότε ούτε καν...

Φυσικά για να κλαδευτούν αυτά τα πεύκα χρειάζεται άδεια και γερανοφόρο όχημα.

Πρόκειται για μεζονέτα οπότε καταλαβαίνεις ότι το ύψος των πεύκων είναι 9 - 12 μέτρα

αν δεν τηρήσεις τα βασικά ζεστο νερο θα έχεις από Μάιο εως Σεπτέμβριοι

Spoiler

image.png.926527fb1e8635f5b5013b93b4644587.png

μετρα μοίρες Επιθυμητές 38 - 48

Spoiler

image.png.c94ef8de51a2a85d2f6c24739ca66ff2.png

Διατομή σωλήνων φ22 Τσέκαρε δοχείο διαστολής Ο διαφορικος γύρω στους 42 - 45 και πες μας Αλλιώς δεν εχει νοημα 

• Like 1

1 ώρα πριν, hp8 είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Διατομή σωλήνων φ22 Τσέκαρε δοχείο διαστολής Ο διαφορικος γύρω στους 42 - 45 και πες μας Αλλιώς δεν εχει νοημα 

Με μια πρώτη ανάγνωση, το τι διάμετρο σωλήνα θα βάλουμε εξαρτάται από την ροή. Μπορεί αυτό που λέτε να έχει βάση, μπορεί όμως και να μην έχει. Θα πρέπει να το ελέγξει ένας μηχανολόγος μηχανικός. 

• Like 1

1 hour ago, hp8 said:

Reveal hidden contents

Reveal hidden contents

Είμαι σε μια φάση φίλε hp8 που δεν ξέρω αν καν αξίζει να επιδιορθώσω ή να πάω σε τελείως άλλη λύση να ησυχάσω.

Ούτε οι μοίρες είναι σωστές, ούτε ο ελεγκτής είναι διαφορικός, και η κυκλοφορία του νερού γίνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση απο αυτή που δείχνει ή assos στο manuαl της...

Και που κρατάει μέχρι σήμερα και βγάζει 46-48 βαθμούς θαύμα είναι!

• Like 1

Πηρα 200 λιτρα ηλιακο με 2.5 πανελ

μου ειπαν οτι ειναι πολυ μεγαλο το δοχειο για τοσο μικρο πανελ και δε θα ζεσταινει καλα.

ισχυει?

• Like 1

49 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε

Με μια πρώτη ανάγνωση, το τι διάμετρο σωλήνα θα βάλουμε εξαρτάται από την ροή. Μπορεί αυτό που λέτε να έχει βάση, μπορεί όμως και να μην έχει. Θα πρέπει να το ελέγξει ένας μηχανολόγος μηχανικός. 

δεν διευκρίνισα ότι αναφέρομαι σε τουμποραμα και όχι χαλκό Και είναι καρατσεκαρισμενο ότι το 18ρι δεν καλύπτει 

• Like 2

Καλησπέρα....

Εδώ και 2 βδομάδες έχω εγκαταστήσει έναν ηλιακό θερμοσίφωνα στην ταράτσα της πολυκατοικίας (pyramis 160l, διπλής ενέργειας).

Το ερώτημα μου έχει να κάνει αν αξίζει να τον συνδέσω με ρεύμα (κοντά στα 15m καλώδιο) και τώρα τον χειμώνα να ζεσταίνω νερό μέσω αυτού ή να κρατήσω τον θερμοσίφωνα (80l - μπόιλερ) που έχω στο πατάρι, πάνω από το μπάνιο.

Βάση λογικής θα χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να ζεστάνω τα 160l από τα 80l, αλλά μήπως οι αντιστάσεις είναι διαφορετικές και είναι το ίδιο?

Κάθε εμπειρία - άποψη δεκτή.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, Giorgos_Mad20 said:

Καλησπέρα....

Εδώ και 2 βδομάδες έχω εγκαταστήσει έναν ηλιακό θερμοσίφωνα στην ταράτσα της πολυκατοικίας (pyramis 160l, διπλής ενέργειας).

Το ερώτημα μου έχει να κάνει αν αξίζει να τον συνδέσω με ρεύμα (κοντά στα 15m καλώδιο) και τώρα τον χειμώνα να ζεσταίνω νερό μέσω αυτού ή να κρατήσω τον θερμοσίφωνα (80l - μπόιλερ) που έχω στο πατάρι, πάνω από το μπάνιο.

Βάση λογικής θα χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να ζεστάνω τα 160l από τα 80l, αλλά μήπως οι αντιστάσεις είναι διαφορετικές και είναι το ίδιο?

Να τον συνδεσεις κανονικα με τη δικη του ασφαλεια στον πινακα. Και αστο να βρισκεται. Γιατι αν χαλασει ο ηλεκτρικος και τυχει να μην εχει ζεστο νερο ο ηλιακος θα εχεις θεμα (εκτος αν εχεις δευτερο μπανιο).

Απο εκει και περα, και εγω τον δικο μου ηλιακο δεν τον χρησιμοποιω ως ηλεκτρικο, θα πρεπει να εισαι πολυ τακτικος στις συντηρησεις αν το κανεις (η αντισταση φθειρεται και φθειρει και το εσωτερικο του μποιλερ αν δε συντηρειται ευλαβικα). Ο ηλεκτρικος ειναι φθηνος στην αντικατασταση, ενω το μποιλερ του ηλιακου οχι. 

Επισης θα δεις παραπισω να συζητανε το σκεπασμα του πανελ ηλιακου το καλοκαιρι αν δεν χρησιμοποιειται. Και αυτο ειναι καλο για να ζησει παραπανω το μποιλερ.

Επεξ/σία από gpapadakis
  • Like 1

6 λεπτά πριν, Giorgos_Mad20 είπε

Καλησπέρα....

Παίζει ρόλο η χρήση που του κάνεις, αν κάθε φορά που κάποιος κάνει μπάνιο δεν βγαίνει μέχρι να τελειώσει το ζεστό τότε αξίζει ο 80αρης. Αλλιώς βάζεις καλώδιο(μέσα σε σπιράλ) στον ηλιακό και συντηρείς το νερό πάντα ζεστό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...