Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Ναι εγώ το έχω πάθει, συμβαίνει, φεύγει, επανέρχεται. Πολύ σπάνια.

Μάλλον είναι υπερβολική πίεση. Ένας μειωτής πίεσης θα έκανε δουλειά.

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 17/10/2023 στις 1:11 ΠΜ, sonikk είπε

Χάλκινοι υπάρχουν εδώ και 50 χρόνια.Εχω δει δηλαδή με τα μάτια μου.Αθανατοι!!

Ο δικός σου τώρα λες ότι είναι glass.Ok. Για glass είναι θαύμα που άντεξε τόσο! Πολύ σπάνιο φαινόμενο!!!

Είπα “μάλλον Glass”. Δεν θυμάμαι ανόδιο αλλά δεν νομίζω χάλκινος με το σκεπτικό: Ο χαλκός πάντα στοίχιζε. Αν είχα οικονομική άνεση θα έπαιρνα 160lt (όχι 120lt) με τoν χάλκινο εκτός πλάνου. Οι 50 ετών που έχεις δει, μιλάς γενικά ή για Φυρογένη? Σίγουρα δεν έχεις δει δικό του Η/Θ ανοιχτού κυκλώματος με μπόιλερ 2μ. σαν τορπίλη που τον πέταγαν στα 5 χρόνια, εκτός κι αν είσαι 60+. Είχαμε 2 τέτοιους στην ταράτσα που έγινα ΜΑΛΤ. Το μπόιλερ στη φωτο ήταν φασόν Γερμανικό και το εξήγαγε Γερμανία, ίσως πιο ποιοτική κατασκευή. Τώρα αν έτυχε ή το τακτικό σέρβις έπαιξε ρόλο δεν ξέρω. Αν είναι χάλκινος (το εύχομαι) είναι λογικό. Θα σου πω στο σέρβις.

Στις 17/10/2023 στις 10:42 ΠΜ, πάνοσ2 είπε

TANPY Ψάξτε Σας παρακαλώ για φλάτζα στον ΑΦΟΙ ΒΟΥΚΑΚΗ Αρκαδίας 24 Περιστέρι. Είναι κατασκευαστής ελαστικών φλατζών.

Ευχαριστώ πολύ. Πήρα τλφ. Πουλάει σε εμπόρους. Θα χρειαστεί να φτιάξει καλούπι. Αυτά που έχει στο site δεν σημαίνει πως τα έχει σε στοκ αλλά τα βρίσκεις στο εμπόριο. «Εάν δεν βρεις αυτό που ζητάς τελικά, έλα από δω με δείγμα» μου είπε.

Στις 17/10/2023 στις 11:11 ΠΜ, MikhailBakurin είπε

Αν δε βρεθεί πουθενά η φλάντζα, δε θα πετάξετε ηλιακό. Θα σφραγίσετε με κάποια πολύ δυνατή κόλλα, αφού κάνετε το σέρβις και θα σας βγάλει 2-3 χρόνια ακόμα άνετα. Μπορεί και 5-6. Εγώ 

Καλή πατέντα κι ευχαριστώ για τη συμβουλή. Από την περιγραφή σου κατάλαβα χρησιμοποίησες την παλιά φλάντζα με κόλλα και στεγανοποίησες επί πλέον με την κόλλα περιφερειακά. Είναι έτσι?

Στις 17/10/2023 στις 1:04 ΜΜ, villasg είπε

Πας σε ενα "φλατζα" και φτιαχνεις καμμια 10αρια παρεμβυσματα ( φλατζες)  να εχεις ( βγαζεις και πας με δειγμα ) .

Ευχαριστώ, πολύ χρήσιμη info. Ας δούμε πρώτα αν πράγματι χάνει η φλάντζα και παραγγέλνω 10 να αλλάζω κάθε χρόνο 😂… Στο street-view βρήκα ονόματα/τλφ. κι επικοινώνησα. Να συμπληρώσω μήπως φανεί χρήσιμο και σε άλλους παθόντες που δεν ξέρουν φλαντζάδες...

Μυκάλης 4, (210 4173760): φτιάχνει παρεμβύσματα (φλάντζες, τσιμούχες, σαλαμάστρες κ.α.) Πας με δείγμα, σου κόβει τη φλάντζα επί τόπου.

Χαλκοκονδύλη 54 (210 5230366): Πας δείγμα, βλέπει υλικό/διαστάσεις/χρήση και σου κόβει ίδιο ή παρεμφερές λάστιχο σε φύλλο. Πρέπει όμως να σχεδιάσεις και να κόψεις ο ίδιος τη φλάντζα που ζητάς.

Ευτυχώς που μας ανοίγετε τα μάτια για να μην πηγαίνουμε σαν.. ζώα επί σφαγή!!

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, TANPY είπε

Είπα “μάλλον Glass”. Δεν θυμάμαι ανόδιο αλλά δεν νομίζω χάλκινος με το σκεπτικό: Ο χαλκός πάντα στοίχιζε. Αν είχα οικονομική άνεση θα έπαιρνα 160lt (όχι 120lt) με τoν χάλκινο εκτός πλάνου. Οι 50 ετών που έχεις δει, μιλάς γενικά ή για Φυρογένη? Σίγουρα δεν έχεις δει δικό του Η/Θ ανοιχτού κυκλώματος με μπόιλερ 2μ. σαν τορπίλη που τον πέταγαν στα 5 χρόνια, εκτός κι αν είσαι 60+. Είχαμε 2 τέτοιους στην ταράτσα που έγινα ΜΑΛΤ

Tο Μάλτ τί σημαίνει; Χάλασαν δηλαδή;

Αν στο service μάθεις τί υλικό είναι ενημέρωσε μας για την ιστορία.Ευχαριστω.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, sonikk είπε

Tο Μάλτ τί σημαίνει; Χάλασαν δηλαδή;

Αν στο service μάθεις τί υλικό είναι ενημέρωσε μας για την ιστορία.Ευχαριστω.

Είναι η άλλη μεγάλη φίρμα.. Αυτοί κρατάνε ακόμα. Φυσικά θα σε ενημερώσω και με φωτό. Αλλά δεν μου είπες αν έχεις δει χάλκινους Φυρογένη. Δεν μιλάμε για ντεμεκ Φυρογένη που αναστήθηκε προσφάτως.. Καμία σχέση.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, TANPY είπε

Είπα “μάλλον Glass”. Δεν θυμάμαι ανόδιο αλλά δεν νομίζω χάλκινος

Έστυψα  ότι μυαλό εχει περισσέψει 😇 Πρέπει να είναι γαλβανιζέ με μια επίστρωση πλαστικού περίπου 4 - 5 mm με ένα υλικό γκλιτρον ? γκλεντρον ? R54 Ο δε εναλλακτης χάλκινος εμβαπτιζομενος  με κολεκτερ  φ22 και σωληνάκια ισια  φ8

• Like 3
Δημοσ.
On 18/10/2023 at 09:27, eleos111 said:

Επίσης σήμερα το πρωί ανέβηκα και είδα ότι στο δικό μου ηλιακό το πάνελ και το μπόιλερ είναι υγρά (υγρασία;) ενώ στα διπλανά δεν ισχύει κάτι τέτοιο ( ο πρώτος είναι ο δικός μου)

me.jpg

1.jpg

2.jpg

Τέτοια πάνελ έχει ένας παλιός φυρογενης (πλέον μόνο το όνομα έχει μείνει) στο πατρικό μου που έχει 30 χρόνια, και δίπλα άλλος ένας ίδιος, ακόμα να τρυπησουν...

Στο συγκεκριμένο πάνελ στη φωτο έχουν πατήσει αλουμινοκολληση στις γωνιές, και ίσως έχουν αλλάξει μποιλερ (παλιά βάζανε κάθετα μποιλερ).

• Like 1
Δημοσ.

Στο ποιο panel από όλα αναφέρεσε; Σήμερα πάντως δεν είχε υγρασία καθόλου ο δικός μου, αν και δεν νιώθω ικανοποιημένος από τη ποσότητα ζεστού νερού.. 160L εχθές, έκανε το βράδυ ένας μπάνιο με καυτό και μετά από 3 ώρες το νερό μόνο από ηλιακό ήταν απλά καλό για να κάνεις μπάνιο...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, eleos111 είπε

Στο ποιο panel από όλα αναφέρεσε; Σήμερα πάντως δεν είχε υγρασία καθόλου ο δικός μου, αν και δεν νιώθω ικανοποιημένος από τη ποσότητα ζεστού νερού.. 160L εχθές, έκανε το βράδυ ένας μπάνιο με καυτό και μετά από 3 ώρες το νερό μόνο από ηλιακό ήταν απλά καλό για να κάνεις μπάνιο...

Μιλα με αριθμους/θερμοκρασιες

Δημοσ.
18 ώρες πριν, TANPY είπε

Είναι η άλλη μεγάλη φίρμα.. Αυτοί κρατάνε ακόμα. Φυσικά θα σε ενημερώσω και με φωτό. Αλλά δεν μου είπες αν έχεις δει χάλκινους Φυρογένη. Δεν μιλάμε για ντεμεκ Φυρογένη που αναστήθηκε προσφάτως.. Καμία σχέση.

Φυρογενη έχω δει αρκετούς και μάλιστα πολλούς και στην γειτονιά μου.Δεν μπορώ να ξέρω όμως τί υλικό έβαζε ο φυρογενης την εποχή εκείνη.

Γενικά πάντως χάλκινοι υπήρχαν την εποχή σας.Και ήταν αρκετοί.Τωρα αν ο φυρογενης έβγαζε και από τα τρία είδη ηλιακών δηλ inox ,glass και χαλκό αυτό δεν το ξέρω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Μιλα με αριθμους/θερμοκρασιες

Οκ, μόλις αγοράσω θερμόμετρο.. 😀 Κάποια πρόταση για θερμόμετρο; Σκέφτομαι για αυτό:

https://www.fruugo.gr/ψηφιακο-θερμομετρο-νερου-παρακολουθησης-ντουςθερμομετρο-νερου-παρακολουθησης-θερμοκρασιας-λουτρου-5-85-μετρηση-360-περιστρεφομενη-οδηγημενη-οθονη-για-τους-ηλικιωμενους-μωρων/p-174291431-372757051?language=el&ac=KelkooCSS&asc=pmax&gclid=CjwKCAjwp8OpBhAFEiwAG7NaErFe7NcbbnNgd1tFb3f_nVNDOPF6qJqhjel8YLR7I7bKFgin8Yu-QhoC6yEQAvD_BwE

30 λεπτά πριν, gpapadakis είπε

Το τελευταίο κάτω κάτω που έβαλες.

Maltezos, είναι εκεί από το 1999-2000... Το δικό μου είναι το πρώτο.. :) 

• Like 1
Δημοσ.

Παίρνω τηλέφωνο σήμερα για εγκατάσταση, και με αυτά που ακούω προτιμώ να τον βάλω αποθήκη να τον κοιτάω. Είναι δυνατόν να ζητάνε 250 εγκατάσταση και όσο πάνε τα υλικά με 6ευρώ το μέτρο η σωλήνα? Όταν πέρσι για παρόμοια εγκατάσταση είχα δώσει 120 όλα μέσα?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, eleos111 said:

εχω ντουζιερα με ενσωματωμενο ψηφιακο θερμομετρο και ειναι πολυ πρακτικο ομως δεν παρακολουθεις τη θερμοκρασια του θερμοσιφωνα,
την ανοιξη που μας περασε ανοιξα τον θερμοσιφωνα καθαρισα τον καδο και αλλαξα την αντισταση, εβαλα μια με 2 κυαθια, στο ενα μπηκε ο θερμοστατης και στο αλλο αυτος ο ασυρματος αισθητηρας: https://inkbird.com/products/digital-hygrometer-ith-20r δινει μια χαρα σημα στο display αναμεσα σε 3 διαμερισματα 2ος-5ος + ταρατσα, δειχνει επισης θερμοκρασια/υγρασια εσωτερικου και εξωτερικου χωρου μια και εχει αισθητηρα και στην εξωτερικη μοναδα, με λιγο finetuning και λαμβανοντας υποψη οτι ο αισθητηρας ειναι στη μεση του θερμοσιφωνα και αρα το επανω μερος αποπου φευγει το νερο ειναι πολυ θερμοτερο, ρυθμισα με ακριβεια τον θερμοστατη ωστε τις κρυες  μερες/χωρις ηλιο να αναβει τοσο οσο χρειαζεται για 2 ατομα, εξαιρετικο gadget.

ITH-20R_1match_1_1500x1500_crop_center.j

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
3 ώρες πριν, anestispro είπε

Παίρνω τηλέφωνο σήμερα για εγκατάσταση, και με αυτά που ακούω προτιμώ να τον βάλω αποθήκη να τον κοιτάω. Είναι δυνατόν να ζητάνε 250 εγκατάσταση και όσο πάνε τα υλικά με 6ευρώ το μέτρο η σωλήνα? Όταν πέρσι για παρόμοια εγκατάσταση είχα δώσει 120 όλα μέσα?

Εμένα από την εταιρεία μου είπαν 150 ευρώ απομάκρυνση του προηγούμενου και εγκατάσταση του καινουργιου...

41 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

εχω ντουζιερα με ενσωματωμενο ψηφιακο θερμομετρο και ειναι πολυ πρακτικο ομως δεν παρακολουθεις τη θερμοκρασια του θερμοσιφωνα,
την ανοιξη που μας περασε ανοιξα τον θερμοσιφωνα καθαρισα τον καδο και αλλαξα την αντισταση, εβαλα μια με 2 κυαθια, στο ενα μπηκε ο θερμοστατης και στο αλλο αυτος ο ασυρματος αισθητηρας: https://inkbird.com/products/digital-hygrometer-ith-20r δινει μια χαρα σημα στο display αναμεσα σε 3 διαμερισματα 2ος-5ος + ταρατσα, δειχνει επισης θερμοκρασια/υγρασια εσωτερικου και εξωτερικου χωρου μια και εχει αισθητηρα και στην εξωτερικη μοναδα, με λιγο finetuning και λαμβανοντας υποψη οτι ο αισθητηρας ειναι στη μεση του θερμοσιφωνα και αρα το επανω μερος αποπου φευγει το νερο ειναι πολυ θερμοτερο, ρυθμισα με ακριβεια τον θερμοστατη ωστε τις κρυες  μερες/χωρις ηλιο να αναβει τοσο οσο χρειαζεται για 2 ατομα, εξαιρετικο gadget.

ITH-20R_1match_1_1500x1500_crop_center.j

Οκ, ευχαριστώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορώ να εγκαταστήσω κ'ατι τέτοιο μόνος μου, θα ζητήσω όμως να μου το βάλουν στο πρώτο σερβις... 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...